Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Fontos döntések a januári közgyűlésen

 • Fontos döntések a januári közgyűlésen
 • Fontos döntések a januári közgyűlésen
 • 2019-01-31

  A jobbikos Szotyori-Lázár Zoltánt a testületben váltó Berényi Gábor szintén jobbikos képviselő esküjével kezdődött csütörtökön Szolnok város januári közgyűlése.

  A napirend előtti kérdéseket követően a Városüzemeltetés Szolnokon című beszámolóval folytatódott az ülés, Lits Lászlótól a Szolnoki Városüzemeltetési Kft., az NHSZ Zounok Nyrt. és az NHSZ Kétpó Kft., Papp László, az NHSZ Szolnok Nyrt., míg Fodor György a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. tavalyi működését, eredményeit ismertette. Az elhangzottakat elfogadták a képviselők.

  Három értékkel – a milléri Vízügyi Múzeummal, a több évtizedes múltra visszatekintő Országos Néptáncfesztivállal, valamint a katonai és polgári ejtőernyőzéssel - bővült 2018-ban Szolnok Város Értéktára, az ezzel kapcsolatos előterjesztés szintén támogatta a közgyűlés. Mindez azt jelenti, hogy a megyeszékhely már ötven felvett értékkel büszkélkedhet. A Szolnoki Értéktár Bizottság 2018. évi tevékenységéről szóló beszámolójának, valamint a 2019. évi munka- és pénzügyi tervének jóváhagyásáról szóló előterjesztést elfogadta a testület.

  Elgördült az akadály a szolnoki Családok Átmeneti Otthonának további fejlesztései elől. A jelenlegi és a hosszabbtávú fejlesztési elképzelések megvalósítása érdekében szükség volt a hatályos szerződések módosítására. Ezek lényege, hogy az önkormányzat, és a MÁV Zrt. a jövőre nézve hozzájárulását adja valamennyi jelenlegi és jövőbeni beruházási projektre, függetlenül attól, hogy azt a Segélyszervezet saját, vagy pályázati forrásból valósítja meg úgy, hogy a Segélyszervezet 15 éves szerződéses ellátási kötelezettsége változatlan formában fennmarad. A tervek egyebek mellett szerint krízisambulanciát hoznak létre, felújítják, akadálymentesítik az épületet.

  A közgyűlés döntésének eredményeként ebben az esztendőben három alapítvány részesül pénzbeli segítségben: aKővári Tamás Alapítvány 800 ezer forint, a Szolnok Városi Állatotthon 3millió 125 ezer forint, míg a Tiszaparti Diákokért Alapítványt 168 ezer forint támogatást kap a várostól.

  Az önkormányzat Városmarketing és turisztikai stratégiáját még 2016-ban fogadta el a közgyűlés, ennek felülvizsgálatát is jóváhagyta. Különösen a városban zajló kulturális és sportrendezvényekkel, valamint az elmúlt években megvalósult fejlesztésekkel elégedettek a szolnokiak. Létrejött a Szolnok applikáció, elkészült a város arculati kézikönyve, emellett pedig több nyertes pályázatot is benyújtottak. A stratégia célja, hogy Szolnokot országos szinten is pozitívan ítéljék meg, és erősödjön a város megtartó képessége.

  Elfogadta a közgyűlés az "OVI Foci 2019" című pályázat benyújtásával kapcsolatos előterjesztést. Pozitív elbírálás esetén mintegy 30 millió forintból épülne egy-egy 14x26 méteres pálya a Fiumei úti, illetve a Kodály iskolában.  A 2 helyszínen történő beruházásnak köszönhetően megközelítőleg több, mint 1500 óvodás – és alsó tagozatos iskolás gyermek mindennapi mozgásos tevékenységét fogja szolgálni, mely összhangban van az intézmények Pedagógiai Programjával.

  Nagyon sok problémát okoznak a városnak az illegális hulladéklerakók. Az önkormányzat egyébként éves szinten mintegy ezerötszáz köbméter illegálisan lerakott szemetet szállít el a város különböző területeiről, ennek költsége eléri a 15 millió forintot. Az egyik legnagyobb illegális hulladéklerakó az Üteg úton található. Az önkormányzat önerőből nem tudja felszámolni, ezért most pályázati úton próbálja a város a szükséges hárommillió forintot előteremteni.

  Az innovációs minisztérium pályázatán nyerne a város a víziközművek energiahatékonyságának fejlesztésére. Olyan energiatakarékos eszközöket szerezne be, melyekkel az energiamegtakarításon túl az üvegházhatású gázkibocsátás is csökkenne. Szükség van szivattyúkat és a szennyvíztisztító telepen különböző berendezéseket lecserélésére is. A számítások szerint mindez 300 millió forintba kerülne, ennek az összegnek a felére tud pályázni az önkormányzat.

  Két új elektromos autóval bővül az önkormányzat járműparkja. Szolnok önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, melynek egyik fontos eleme a példamutatás. Az innovációs és Technológiai Minisztérium újabb két jármű megvásárlását támogatja, melynek összköltsége 27 millió forint.

  (forrás: Szolnok Tv)

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Helyreállították az útfelületet, indul a csatornázás hetedik üteme

  2019-02-21

  A Vízpart körúti csatornázást követően befejeződtek a Márta, Júlia, Edit, Ágnes, Éva utcák helyreállítási munkálatai – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szalay Ferenc polgármester csütörtökön a helyszínen.

  Javult a levegő minősége Szolnokon

  2019-02-21

  Szolnok belvárosában a szállópor értéke az enyhén szeles időjárásának köszönhetően jelentősen javult, és a következő napok várható időjárása is javítani fog a levegő minőségén.

  Növekedett a szállópor koncentrációja Szolnokon

  2019-02-20

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának tájékoztatása alapján a szolnoki, Ady Endre úti automata mérőállomás adatai szerint a szálló por koncentrációja Szolnok belvárosában 2019. február 18-án és 19-én meghaladta a vonatkozó küszöbértéket.

  Körzeti megbízott szolgál a Hetényiben

  2019-02-20

  Ezentúl körzeti megbízotti iroda is működik a Hetényi Géza Kórházban Szolnokon. Az állandó rendőri jelenlét miatt örömét fejezte ki az átadási ünnepségen dr. Bene Ildikó, a kórház főigazgatója.

  Új Munkácsy festményt mutattak be Szolnokon

  2019-02-19

  Rendkívül nagy közönségsikert arat Szolnokon a Munkácsy Mihály festményeiből nyílt kiállítás. Alig három hét elteltével köszönthettük a tízezredik látogatót a Szolnoki Galéria épületében, s hamarosan a húszezres határt is átlépi a festő műveit megtekintők száma.