Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Horgász VB Szolnokon

 • Horgász VB Szolnokon
 • Horgász VB Szolnokon
 • 2017-08-18

  Szolnokon, az Alcsi-Holt-Tisza MOL-bázistelep felé eső részén rendezik meg a női horgász világbajnokságot. A rendezvényről dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

  A város vezetője elmondta: a horgászat különösen népszerű a városban, évről évre mintegy tízezer ember váltja ki az engedélyt a megyeszékhelyen. Ez is azt mutatja, hogy kiváló helyre került a világbajnokság, ami egyébként nem az első itt a holtág partján, harmadjára érkeznek ide a legjobb női horgászok.

  – Tizenhét ország 154 versenyzője, valamint kísérőik, segítőik érkeznek Szolnokra – mondta dr. Szűcs Lajos elnök. – Mivel hazánkban több mint négyszázezren horgásznak, bizony nemzetgazdasági jelentőségű az ágazat, az abban elköltött pénz fontos a költségvetésnek. Éppen ezért Szolnokkal is tervezünk egy stratégiai együttműködést, hogy a horgászturizmus fellendítését elősegíthessük.

  Az augusztus 26-27-i világbajnokság csapatvébé lesz, a négyfős női válogatott esélyesnek számít az érmes helyezéseket illetően. A látványnak sem utolsó versenyre érdemes családostól kilátogatni, hiszen helyi termékek vására is várja a közönséget. S ami fontos: ez nem csendes műfaj, itt lehet biztatni a versenyzőket!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Egy igazi lokálpatriótát köszöntöttek

  2018-01-17

  Egy Szolnokon sokak által ismert, köztiszteletben álló személyiséget, Szalóki Istvánt köszöntötte szerdán 80. születésnapja alkalmából Szalay Ferenc polgármester.

  Bizonyítványosztás után megnő a csellengők száma - Erre figyeljünk!

  2018-01-17

  Az iskola első féléve lezárult, a megyében sok ezer diák várja a féléves bizonyítványosztást, azonban lehetnek olyanok, akik nem örülnek, hiszen nem biztos, hogy úgy sikerültek az érdemjegyeik, ahogy azt ők várták volna. Sajnálatos módon lehetnek olyan fiatalok, akik ilyen esetben nem merik felvállalni a szülőkkel való találkozást, hiszen úgy gondolják súlyos szidás, vagy büntetés várhat rájuk.

  Megújul a belváros egy része, új fejlesztésekről döntöttek a közgyűlésen

  2018-01-15

  Soron kívüli közgyűléssel kezdődött a hét a városházán, ahol a képviselők hat, fejlesztésekkel kapcsolatos napirendi pontról döntöttek.

  Bokros László kiállítás nyílt az Agórában

  2018-01-12

  Válogatás egy változatos grafikai életműből: Bokros László (1928-2017) grafikái címmel nyílt kiállítás pénteken az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A kiállítást dr. Zay Balázs művészettörténész nyitotta meg, a város nevében Szabó István alpolgármester köszöntötte a vendégeket.

  Korrekt, hiteles és pontos - a megyei és városi sajtó munkatársainak mondtak köszönetet

  2018-01-12

  A megyei és a városi sajtó előző évi munkáját köszönték meg hagyományos sajtóreggelin a megye és a város vezetői, az országgyűlési választásokat is hozó új esztendőre pedig az eddig is kiváló együttműködés folytatását kérték.