Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

 • Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás
 • Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás
 • 2020-03-25

  Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a veszélyhelyzetben megtett járványügyi intézkedések keretében az önkormányzati bérlakásban élők részére egyszeri települési lakásfenntartási támogatást biztosít.

  1. Aki szociális bérlakás (Bajcsy-Zs. út, Baross G. út 40., Búzavirág u., Hangya u., Katona J. u., Mártírok út 11., Molnár F. u., Tersánszky J. J. u., Dr. Sarkady L. u., Törteli u., Tücsök u., Vegyiművek ltp. 11., 12., 13., Veres P. u., Mester úti Fiatalok Háza) bérlője vagy használója, egy havi lakbérrel vagy használati díjjal megegyező összegű támogatásra jogosult.

  A szociális bérlakásban lakó bérlőnek nem kell kérelmet benyújtani, mivel a támogatás összege a lakásüzemeltetőnél vezetett számláján a lakbérben, illetve használati díjban automatikusan jóváírásra kerül.

  2. Aki önkormányzati bérlakás bérlője vagy használója, de nem a fentebb felsorolt szociális bérlakásokban lakik, egy havi lakbérrel vagy használati díjjal megegyező összegű támogatásra jogosult, amennyiben az önkormányzati bérlakásban lakók – kérelem benyújtását megelőző havi – jövedelme figyelembevételével a családban számított egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 110 000 Ft-ot.

  Nem szociális bérlakás esetében kérelmet kell benyújtani, melyben a jövedelmi viszonyok igazolásaa kérelmező büntetőjogi felelőssége tudatában tett nyilatkozatával történik.

   

  A kérelem nyomtatvány letölthető az info.szolnok.hu oldalon https://info.szolnok.hu/letoltheto-dokumentumok-m290/human-igazgatosag--szocialis-tamogatasok-osztalya-n1672, illetve ügyfélfogadási időben beszerezhető a Kossuth tér 1. szám alatti irodaház földszintjén.

  A kérelem nyomtatvány benyújtható:

  Ø  elektronikus úton szkennelve a szoctam@ph.szolnok.hu e-mail címre,

  Ø  postai úton az 5000 Szolnok, Kossuth tér 9. címre, a borítékon kérjük feltüntetni „Egyszeri települési lakásfenntartási támogatás”,

  Ø  „személyesen” ügyfélfogadási időben a Kossuth tér 1. szám alatti irodaház földszintjén elhelyezett gyűjtőládába.

  Az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás természetbeni támogatás, ami azt jelenti, hogy a támogatás összege a lakbérben, illetve lakáshasználati díjban kerül jóváírásra a lakásüzemeltető, Szollak Vagyonkezelő Kft-nél vezetett számlán a jogosultság megállapítását követően.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Októberben nyit a MÁV Strand

  2020-07-09

  Eldőlt, hogy a szükséges hatósági eljárások végén mikor nyithat meg a nagyközönség előtt a MÁV Strand néven ismert, teljes egészében felújított és modernizált strandfürdő. A nyitásig hátralévő feladatokról Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatója beszélt a sajtó képviselőinek.

  Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

  2020-07-02

  Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

  Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

  2020-07-02

  Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

  Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya

  2020-07-02

  Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy éppen hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

  Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

  2020-06-29

  Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.