Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

 • Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás
 • Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás
 •  

  Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a veszélyhelyzetben megtett járványügyi intézkedések keretében az önkormányzati bérlakásban élők részére egyszeri települési lakásfenntartási támogatást biztosít.

  1. Aki szociális bérlakás (Bajcsy-Zs. út, Baross G. út 40., Búzavirág u., Hangya u., Katona J. u., Mártírok út 11., Molnár F. u., Tersánszky J. J. u., Dr. Sarkady L. u., Törteli u., Tücsök u., Vegyiművek ltp. 11., 12., 13., Veres P. u., Mester úti Fiatalok Háza) bérlője vagy használója, egy havi lakbérrel vagy használati díjjal megegyező összegű támogatásra jogosult.

  A szociális bérlakásban lakó bérlőnek nem kell kérelmet benyújtani, mivel a támogatás összege a lakásüzemeltetőnél vezetett számláján a lakbérben, illetve használati díjban automatikusan jóváírásra kerül.

  2. Aki önkormányzati bérlakás bérlője vagy használója, de nem a fentebb felsorolt szociális bérlakásokban lakik, egy havi lakbérrel vagy használati díjjal megegyező összegű támogatásra jogosult, amennyiben az önkormányzati bérlakásban lakók – kérelem benyújtását megelőző havi – jövedelme figyelembevételével a családban számított egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 110 000 Ft-ot.

  Nem szociális bérlakás esetében kérelmet kell benyújtani, melyben a jövedelmi viszonyok igazolásaa kérelmező büntetőjogi felelőssége tudatában tett nyilatkozatával történik.

   

  A kérelem nyomtatvány letölthető az info.szolnok.hu oldalon https://info.szolnok.hu/letoltheto-dokumentumok-m290/human-igazgatosag--szocialis-tamogatasok-osztalya-n1672, illetve ügyfélfogadási időben beszerezhető a Kossuth tér 1. szám alatti irodaház földszintjén.

  A kérelem nyomtatvány benyújtható:

  Ø  elektronikus úton szkennelve a szoctam@ph.szolnok.hu e-mail címre,

  Ø  postai úton az 5000 Szolnok, Kossuth tér 9. címre, a borítékon kérjük feltüntetni „Egyszeri települési lakásfenntartási támogatás”,

  Ø  „személyesen” ügyfélfogadási időben a Kossuth tér 1. szám alatti irodaház földszintjén elhelyezett gyűjtőládába.

  Az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás természetbeni támogatás, ami azt jelenti, hogy a támogatás összege a lakbérben, illetve lakáshasználati díjban kerül jóváírásra a lakásüzemeltető, Szollak Vagyonkezelő Kft-nél vezetett számlán a jogosultság megállapítását követően.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

  2022-08-11

  Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.

  Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

  2022-08-04
  Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

  Változások Szolnok parkolási rendjében

  2022-08-02

  Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is. 

  Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán

  2022-08-01

  Augusztus 6-án rendezik az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutamát. A rendezvény helyszíne a helyiek által nagyon kedvelt szabadidős terület, a Parkerdő és környéke lesz. 

  Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

  2022-07-21

  Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.