Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

 • Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás
 • Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás
 • 2020-03-25

  Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a veszélyhelyzetben megtett járványügyi intézkedések keretében az önkormányzati bérlakásban élők részére egyszeri települési lakásfenntartási támogatást biztosít.

  1. Aki szociális bérlakás (Bajcsy-Zs. út, Baross G. út 40., Búzavirág u., Hangya u., Katona J. u., Mártírok út 11., Molnár F. u., Tersánszky J. J. u., Dr. Sarkady L. u., Törteli u., Tücsök u., Vegyiművek ltp. 11., 12., 13., Veres P. u., Mester úti Fiatalok Háza) bérlője vagy használója, egy havi lakbérrel vagy használati díjjal megegyező összegű támogatásra jogosult.

  A szociális bérlakásban lakó bérlőnek nem kell kérelmet benyújtani, mivel a támogatás összege a lakásüzemeltetőnél vezetett számláján a lakbérben, illetve használati díjban automatikusan jóváírásra kerül.

  2. Aki önkormányzati bérlakás bérlője vagy használója, de nem a fentebb felsorolt szociális bérlakásokban lakik, egy havi lakbérrel vagy használati díjjal megegyező összegű támogatásra jogosult, amennyiben az önkormányzati bérlakásban lakók – kérelem benyújtását megelőző havi – jövedelme figyelembevételével a családban számított egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 110 000 Ft-ot.

  Nem szociális bérlakás esetében kérelmet kell benyújtani, melyben a jövedelmi viszonyok igazolásaa kérelmező büntetőjogi felelőssége tudatában tett nyilatkozatával történik.

   

  A kérelem nyomtatvány letölthető az info.szolnok.hu oldalon https://info.szolnok.hu/letoltheto-dokumentumok-m290/human-igazgatosag--szocialis-tamogatasok-osztalya-n1672, illetve ügyfélfogadási időben beszerezhető a Kossuth tér 1. szám alatti irodaház földszintjén.

  A kérelem nyomtatvány benyújtható:

  Ø  elektronikus úton szkennelve a szoctam@ph.szolnok.hu e-mail címre,

  Ø  postai úton az 5000 Szolnok, Kossuth tér 9. címre, a borítékon kérjük feltüntetni „Egyszeri települési lakásfenntartási támogatás”,

  Ø  „személyesen” ügyfélfogadási időben a Kossuth tér 1. szám alatti irodaház földszintjén elhelyezett gyűjtőládába.

  Az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás természetbeni támogatás, ami azt jelenti, hogy a támogatás összege a lakbérben, illetve lakáshasználati díjban kerül jóváírásra a lakásüzemeltető, Szollak Vagyonkezelő Kft-nél vezetett számlán a jogosultság megállapítását követően.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Óvodai felvételi rend

  2020-04-02

  Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák felvételi rendjéről a 2020/2021-es nevelési évre.


   

  Egyszerűsítették a szolnoki diákok közétkeztetését

  2020-04-01

  A veszélyhelyzetben is biztosítja Szolnok önkormányzata a gyermekek étkeztetését. A rendszer finomhangolását a napokban végezték el a szakemberek, mivel több szülő is jelezte, hogy a lakóhelyéhez közeli iskolában venné át a meleg ételt, így nem kellene naponta átutaznia a városon a gyermeke másik városrészben lévő iskolájáig.

  Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz

  2020-03-25

  Számos szép, felemelő példáját szolgáltatják a magyarok, s ezen belül a szolnokiak is a szolidaritásnak, annak az érzésnek, mely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban is. A koronavírus-járványban a kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására.

  Nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata

  2020-03-24

  A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata. Ebben az időszakban a képviselők az elektronikus úton megkapott előterjesztésekről emailen mondhatják el véleményüket, tehetik fel kérdéseiket, s végül jelezhetik döntésüket. Mindezek alapján a polgármester meghozza a határozatokat, vagy adott esetben rendeletet alkot.

  Készpénzmentes jegyvásárlás, tanszüneti menetrend a Volánbusznál

  2020-03-24

  A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől pedig a tanszüneti menetrend lép érvénybe az országos, regionális és elővárosi aztóbuszjáratokon is.