Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Megelőzés és sport - Családi Egészségnap a Tiszaligetben

 • Megelőzés és sport - Családi Egészségnap a Tiszaligetben
 • Megelőzés és sport - Családi Egészségnap a Tiszaligetben
 • 2018-10-09

  Az egészségre koncentrálnak vasárnap a Tiszaligetben, ahol a Városi Sportcsarnokban ismét megrendezik a Családi Egészségnapot. Az ingyenes szűrések mellett a változatos mozgásformákat népszerűsítő, egész családnak szóló program részleteiről Szabó István alpolgármester, dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet igazgatója, valamint dr. Szecsey Klára, a MÁV Kórház és Rendelőintézet orvosigazgatója mondta el a részleteket a városházi sajtótájékoztatón.

  Ezúttal is önkéntesen és díjazás nélkül vállalták a két kórház munkatársai, hogy elvégzik a szűréseket, köszönjük együttműködésüket! - mondta Szabó István alpolgármester, hozzátéve, hogy a Családi Egészségnapon szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, fitnesz-, torna- ésgyerekprogramokkal, egészséges ételek kóstoltatásával várják a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

  A rendezvénnyel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, az egyéni felelősségre és szerepvállalásra az egészségi állapot alakulásában.

  Elmondható, hogy az évente megrendezésre kerülő Családi Egészségnap programmal hagyományt teremtettünk, hiszen az idei évben immár 7. alkalommal kerül megszervezésre a rendezvény. Az elmúlt években a városi szűrőprogramokon résztvevő egészségügyi szakemberek közel 40 ezer szűrővizsgálatot végeztek el – emelte ki dr. Bene Ildikó igazgató.

  Dr. Szecsey Klára orvosigazgató szólt arról, hogy mozgásszervi problémákkal foglalkozó szakkórházként munkatársaik is ilyen témában várják majd a kérdéseket, illetve nyújtanak segítséget az egészségnapon.

  Az idei évben is várják színpadi programok a résztvevőket. A színpadon olyan kiváló hazai és helyi prezenterek tartanak bemutató órát, mint Cserba Beáta (Gymstick kombi), Kis Mónika (Gerinctréning), Mezei Eszter (The MIX by PILOXING), Szathmáry Alexandra (Kerekítés-Fitform Szaszával), Zsolnai Tamás (Zumba), Nagy Adrienn (családi Zumba) és Szabó Nikoletta (Cardio Dance Fitness).

  Pontban déli 12 órakor pedig Tatarek Rezső fergeteges IRON BOX MAX! edzésén vehetnek részt a mozogni vágyó érdeklődők.

  A lakosság visszajelzései alapján új elemként valósul meg, hogy a Sportcsarnok emeleti Konferencia Termébe látogatóknak lehetőségük lesz csendesebb, lassabb mozgásformák kipróbálására is. A test és a lélek lecsendesítésére az emeleti mozgásprogramok közt szerepel BodyArt, Pilates és Intim Pilates, valamint Jóga is, míg kifejezetten a férfiak számára Thai Boksz és Flexibility Taining foglalkozásokkal igyekszünk kedvezni.

  A rendezvény zárásaként 2018 a Családok Éve jegyében egy fantasztikus családi Zumba Party-ra invitálják a résztvevőket.

  A programon résztvevők közt hagyományunkhoz híven értékes nyereményeket sorsolnak ki.

  Nyereményjátékon való részvétel feltételei:A programra ellátogatók a bejáratoknál kapnak egy-egy menetlevelet, melyre minimum 3 pecsétet szükséges összegyűjteni a nyereményjátékon való részvételhez. A pecsétek mozgásprogramokon és szűrővizsgálaton gyűjthetők. A menetlevelek tetején lévő számot egy, a színpad mellett található gyűjtőládába szükséges bedobni.

  A nap folyamán jótékonykodásra is lehetőségük adódik a rendezvényre ellátogatóknak, hiszen a Magyar Vöröskereszt munkatársai 12.00-17.00 óráig véradásra várja a segíteni szándékozókat.

  A téma fontosságára és a nagy érdeklődésre való tekintettel elsősegélynyújtási és újraélesztési ismeretek megszerzésére és gyakorlására is lehetőség lesz a helyszínen.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Az idei évben is emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj jövedelemhatára

  2018-10-18

  Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójához, így októberben már a 19. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

  Második alkalommal találkoztak a Tanodák Szolnokon

  2018-10-18

  Második alkalommal rendezték meg Szolnokon a Tanodák találkozója című szakmai konferenciát, melynek fókuszában a társadalom fejlesztése és a gyermekek életesélyeinek javítása áll. A kétnapos rendezvény egyrészt a tanodai programot megvalósító szakemberek számára nyújt együttműködési lehetőséget, másrészt a tanodás gyerekek közötti kapcsolatok fejlesztését szolgálja.

  Óriási siker Bécsben – állva tapsolt a közönség a szimfonikusok koncertjén

  2018-10-16

  Nagyszabású koncerten vannak túl a szolnoki szimfonikusok– október 13-án a bécsi Musikvereinban, a zenei világ egyik legkultikusabb koncerttermében, a híres bécsi újévi hangversenyek helyszínén adtak koncertet. Ez a fellépés mérföldkő lehet a zenekar életében, hiszen most bebizonyosodott, hogy a szimfonikus zenekar nemzetközi porondon is megállja helyét.

  Te városod, a te divatod! - dizájnpályázat indul nagy nyereményekkel

  2018-10-15

  Szolnok városának és a környék lakosainak hirdet versenyt az Auchan Korzó „A te városod, a te divatod! Tervezd meg!” címmel. A kreatív urbánus minták megálmodására buzdító dizájnpályázat nyertesei negyedmillió forintot vihetnek haza, alkotásaikból pedig limitált kiegészítő kollekció készül, aminek darabjait az Auchan Korzón és a Playersroom üzleteiben lehet majd megvásárolni. A pályaműveket többek közt Molnár Ferenc Caramel bírálja majd el, a fődíj sorsa közönségszavazáson dől el.

  Sok rászoruló családnak segít a Kiskert Program

  2018-10-15

  Ebben az évben is sikeres volt a Kiskert Program. Az őszi idő már alkalmas a „számadásra”, a napokban a kiegyensúlyozottan magas motiváltságot és hatékonyságot mutató, példaértékű egyéni-, és családi gazdálkodást végzők közül a legjobb teljesítményt nyújtó 10 főt oklevéllel és ajándék-csomaggal ismerték el, melyeket Molnár Iván, a terület önkormányzati képviselője és Kozák Ferenc, a roma önkormányzat elnöke adott át.