Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Megelőzés és sport - Családi Egészségnap a Tiszaligetben

 • Megelőzés és sport - Családi Egészségnap a Tiszaligetben
 • Megelőzés és sport - Családi Egészségnap a Tiszaligetben
 • 2018-10-09

  Az egészségre koncentrálnak vasárnap a Tiszaligetben, ahol a Városi Sportcsarnokban ismét megrendezik a Családi Egészségnapot. Az ingyenes szűrések mellett a változatos mozgásformákat népszerűsítő, egész családnak szóló program részleteiről Szabó István alpolgármester, dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet igazgatója, valamint dr. Szecsey Klára, a MÁV Kórház és Rendelőintézet orvosigazgatója mondta el a részleteket a városházi sajtótájékoztatón.

  Ezúttal is önkéntesen és díjazás nélkül vállalták a két kórház munkatársai, hogy elvégzik a szűréseket, köszönjük együttműködésüket! - mondta Szabó István alpolgármester, hozzátéve, hogy a Családi Egészségnapon szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, fitnesz-, torna- ésgyerekprogramokkal, egészséges ételek kóstoltatásával várják a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

  A rendezvénnyel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, az egyéni felelősségre és szerepvállalásra az egészségi állapot alakulásában.

  Elmondható, hogy az évente megrendezésre kerülő Családi Egészségnap programmal hagyományt teremtettünk, hiszen az idei évben immár 7. alkalommal kerül megszervezésre a rendezvény. Az elmúlt években a városi szűrőprogramokon résztvevő egészségügyi szakemberek közel 40 ezer szűrővizsgálatot végeztek el – emelte ki dr. Bene Ildikó igazgató.

  Dr. Szecsey Klára orvosigazgató szólt arról, hogy mozgásszervi problémákkal foglalkozó szakkórházként munkatársaik is ilyen témában várják majd a kérdéseket, illetve nyújtanak segítséget az egészségnapon.

  Az idei évben is várják színpadi programok a résztvevőket. A színpadon olyan kiváló hazai és helyi prezenterek tartanak bemutató órát, mint Cserba Beáta (Gymstick kombi), Kis Mónika (Gerinctréning), Mezei Eszter (The MIX by PILOXING), Szathmáry Alexandra (Kerekítés-Fitform Szaszával), Zsolnai Tamás (Zumba), Nagy Adrienn (családi Zumba) és Szabó Nikoletta (Cardio Dance Fitness).

  Pontban déli 12 órakor pedig Tatarek Rezső fergeteges IRON BOX MAX! edzésén vehetnek részt a mozogni vágyó érdeklődők.

  A lakosság visszajelzései alapján új elemként valósul meg, hogy a Sportcsarnok emeleti Konferencia Termébe látogatóknak lehetőségük lesz csendesebb, lassabb mozgásformák kipróbálására is. A test és a lélek lecsendesítésére az emeleti mozgásprogramok közt szerepel BodyArt, Pilates és Intim Pilates, valamint Jóga is, míg kifejezetten a férfiak számára Thai Boksz és Flexibility Taining foglalkozásokkal igyekszünk kedvezni.

  A rendezvény zárásaként 2018 a Családok Éve jegyében egy fantasztikus családi Zumba Party-ra invitálják a résztvevőket.

  A programon résztvevők közt hagyományunkhoz híven értékes nyereményeket sorsolnak ki.

  Nyereményjátékon való részvétel feltételei:A programra ellátogatók a bejáratoknál kapnak egy-egy menetlevelet, melyre minimum 3 pecsétet szükséges összegyűjteni a nyereményjátékon való részvételhez. A pecsétek mozgásprogramokon és szűrővizsgálaton gyűjthetők. A menetlevelek tetején lévő számot egy, a színpad mellett található gyűjtőládába szükséges bedobni.

  A nap folyamán jótékonykodásra is lehetőségük adódik a rendezvényre ellátogatóknak, hiszen a Magyar Vöröskereszt munkatársai 12.00-17.00 óráig véradásra várja a segíteni szándékozókat.

  A téma fontosságára és a nagy érdeklődésre való tekintettel elsősegélynyújtási és újraélesztési ismeretek megszerzésére és gyakorlására is lehetőség lesz a helyszínen.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Korszerű üzleteket adott át a Coop Szolnokon

  2019-05-24

  Két új üzletet is átadott a napokbana  vásárlóközönségnek a Coop Szolnok Zrt. Fekete Tibor vezérigazgató Szalay Ferenc polgármesterrel tekintette meg a teljes egészében modernizált üzleteket.

  Szolnokra érkezett a Békefutás

  2019-05-23

  Fáklyával, zászlókkal érkeztek Szolnokra csütörtökön délelőtt a Békefutás résztvevői, az országokon átívelő program életre hívója Sri Chimnoy volt. A futókhoz a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Szegő Gábor Általános Iskola és a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Széchenyi Körúti Általános Iskola diákjai csatlakoztak.

  45 év Szolnok város szolgálatában

  2019-05-22

  Szolnok város köztiszteletben álló polgárának, dr. Koncz Józsefnek a könyvbemutatójára várták az érdeklődőket szerdán a Verseghy könyvtárban. A 45 év Szolnok szolgálatában című kiadvány egy kivételesen gazdag életút állomásait mutatja be. A könyvet Szalay Ferenc polgármester is méltatta.

  Adományoztak a helytörténeti könyv szerzői

  2019-05-22

  Kétszeresen is nemes szándék vezérelte a Történelmi séta a Holt-Tisza mentén című könyv megjelenését. Egyrészt a szerzők, Kovács Gyuláné dr. és Békési István fáradozásainak eredménye egy színvonalas, hiánypótló kiadvány lett, másrészt az értékesítésből befolyt összegből több intézménynek is adományoztak.

  Modernizálják a problémás szivattyút

  2019-05-22

  Személyes utasítására felgyorsította hálózat-modernizálási munkálatait a Víz- és Csatornamű Koncessziós Zrt. - jelentette be a sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A hét elejéna Pozsonyi út végn lévő aluljáróban felgyülemlő esővíz miatt döntött így a város vezetője.