Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Októberben nyit a MÁV Strand

 • Októberben nyit a MÁV Strand
 • Októberben nyit a MÁV Strand
 • 2020-07-09

  Eldőlt, hogy a szükséges hatósági eljárások végén mikor nyithat meg a nagyközönség előtt a MÁV Strand néven ismert, teljes egészében felújított és modernizált strandfürdő. A nyitásig hátralévő feladatokról Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatója beszélt a sajtó képviselőinek.

  - Városunk önkormányzata a Sportcentrumot bízta meg a Véső úti sporttelep és strand üzemeltetésével. Ez a nagyszerű feladat egyben hatalmas kihívás is, igyekszünk kellően felkészülni azokra a kihívásokra, amit egy strand működtetése jelent – mondta az igazgató.

  - Természetesen mindenkit a nyitás időpontja érdekel, ami a meleg nyári napokban teljesen természetes. Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány megnehezített, lehetetlenné tett több olyan munkát és hatósági eljárást, ami nélkülözhetetlen a nyitáshoz, az engedélyek beszerzéséhez.

  Amint azt az igazgató elmondta, már elindult a fürdő vizének gyógyvízzé minősítése.

  - A nyitás előtti utolsó hatósági eljárás a terheléses próbaüzem, amikor a száz százalékosan kész fürdőben, a medencékben fürdőzőkkel kell még zárt kapuk mögött működnünk. A hatóság többször vesz vízmintát mindegyik medencéből, s ha az utolsó is rendben lesz, akkor felelünk meg minden előírásnak. A terheléses próbaüzem szeptember 1-én kezdődik, ha ott minden értéket rendben találnak, akkor az úszómedence téliesítését követően az október 23-i hosszú hétvégétől látogathatják immár a szolnokiak a megújult strandot.

  Rózsa József beszélt arról is, hogy az egykori Kék-fehér néven ismert étterem is elkészült, ennek nem csupán a strandot kell majd nyári időszakban kiszolgálnia, a tervek szerint egész évben nyitva lesz majd a régi-új vendéglátóhely.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ünnepi ülésen adták át a megye legrangosabb elismeréseit

  2020-08-14

  A megyeháza dísztermében tartották pénteken délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezését, ahol átadták a Jász-Nagykun Szolnok Megyéért Díjat, valamint a megyei önkormányzat szakmai kitüntető díjait, illetve címeit.

  Hamarosan elkészül Szolnok 2035-ig szóló kulturális koncepciója

  2020-08-11

  Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első közösségi tervező, helyzetelemző műhelyét tartották kedden az Agórában, melyet a közeljövőben még kettő követ. A harmadik alkalmon már a következő két évre szóló cselekvési terv kidolgozása is megtörténik.

  Megnyitja kapuit a szabadstrand

  2020-08-07

  A szabadstrand tavalyi népszerűségét idén is szeretné megismételni, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, így az augusztus 8-i nyitásra új játszótér, kibővített infrastruktúra és további fejlesztések is várják a látogatókat.

  Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

  2020-08-06
  Szolnok önkormányzatának tartós élelmiszer adománya indult újra útnak, hogy a szolnoki nehéz helyzetben élő családokon segítsen.

   

  Elmaradnak a város augusztusi szeptemberi nagyrendezvényei

  2020-08-05

  Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.