Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!

 • Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!
 • Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!
 • 2019-01-14

  A Szolnok Orcas HC a Magyar Jégkorong Szövetség által biztosított pénzügyi támogatás alapján a 2018/19-es tanév 2. félévére pályázatot hirdet Szolnok város általános iskolái számára Szolnok Hockey Suli programban történő részvételre.

  A Szolnok Hockey Suli program: Általános iskolák 1 és 2. osztályos tanulói számára Iskolai testnevelés óra keretében történő jégkorong órák megvalósítása a szolnoki jégarénában. 

  A programba csak is 1 és 2-os osztályok ill. tanulói csoportok jelentkezhetnek.

  A Szolnok Orcas HC a pályázati kiírásra jelentkező iskolákkal együttműködésben, hockey osztályok ill. testnevelés csoportok számára  speciális jégkorong programot állít össze és valósít meg. A program a „Szolnok Hockey Suli” nevet viseli. Az iskolákban a gyermekek a szülők döntése alapján kerülnek a speciális hockey testnevelési csoportba ill. osztályba.  A programban résztvevő osztályok és csoportok speciális testnevelési tanrenddel működnek, mely 3 sportágra épülnek: jégkorong, in-line hockey ( görkori hockey ) és floorbal (hockey).  A jeges ill. pályás foglalkozások hetente 3 alkalommal vannak , ezt egészíti ki a „hagyományos testnevelési órák” mint erőnléti és speciális foglalkozások. Két jeges foglalkozás testnevelés óra keretében tanidőben, egy jeges foglalkozás 16.00-17.00 között iskola idő után történik. A jeges foglalkozások Szolnokon szervezetten január végén kezdődnek és március 31-ig tartanak. Helyszín a Szolnoki JégAréna. Április – május hónapban a gyermekek heti 2 alkalommal az iskolai programon kívül Jászberényben vehetnek részt jeges foglalkozásokon. Ezek pénteken és szombaton vannak. Ebben az időszakban, azaz április és május hónapban történnek a görkori hockey és a floorbal (hockey) foglalkozások megvalósítása is. A jégkorong programban lévő gyermekek U8 és U10 –es korcsoportokban részt vesznek a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) vonatkozó versenykiírásában rendezett jégkorong és inline hockey tornákon, melyek szombaton és vasárnap zajlanak. Az U8 és U10 korcsoportban a szolnoki gyermekek az MJSZ „C” kategóriájú kuparendszerben működő bajnokságban vesznek részt.  A jövőben a magasabb korosztályok számára a Jászberényi Lehel HC-vel történő együttműködés alapján a képzés és versenyeztetés U12 korosztálytól tervezetten két szinten történik. A szolnoki csapatból „B” szintet elérő és kiválasztott U12 –es játékosok a Lehel HC korosztályos csapatában játszanak, versenyeznek, míg a Szolnok Orcas HC U12 (k) csapatot indít a magyar bajnokságban „C” szintjén, szolnoki és jászberényi gyerekek beválogatásával. A jászberényi és a szolnoki gyermekek egy csapatban történő versenyeztetése a „sor” csere metódus alkalmazásával történik.

  A Szolnok Hockey Suli program szakmai felügyeltét az MJSZ Észak-Magyarországi Régió supervisora Majer Péter végzi. A program szakmai stábja jászberényi és szolnoki edzőkből tevődik össze.

  Szakmai vezető: Nagy Zoltán „A” liszensz szakedző, Lehel HC vezető edző (korábbi Válogatott játékos, Magyar Bajnok)

  Meghívott edző: Bálint Arthur „B” liszensz edző, Lehel HC U12 sportedző ( korábbi Válogatott játékos, Magyar Bajnok)

  Edző: Süveges József, sportoktató, LTP liszensz, Szolnok Orcas vezető edző

  Edző: Szabó Zsolt, „B” elő-liszensz, sportedző

  segéd edző: Buczkó András, LTP liszensz

  A Szolnok Hockey Suli programban tervezetten nagy hangsúlyt kap a nyelvi képzés. A Hockey suli programban résztvevő tanulók Szolnok német (Reutlingen) és finnországi (Riihimäki) testvérvárosaival történő együttműködésben külföldi edzőtáborokban vesznek részt tervezetten. 

  Tervezett partner: Finnországban  Riihimäki –ben működő hockey egyesület: Kiekko Nikkarit ( https://www.kiekko-nikkarit.fi/joukkueet/)

  Tervezett partner: Németországban Reutlingen-ben működő hockey egyesület: TSG Reutlingen ( https://www.tsg-reutlingen.de/index.php/unsersport/kategorie1/eishockey/unsere-eishockey)

  A Szolnok Hockey Suli program keretében a testnevelés órák során heti 2 alkalommal történik jeges óra, mely órák a testnevelési órák ideje alatt valósulnak meg. A tanulók jégpályára történő kijuttatását a Szolnok Orcas HC szervezi a Szolnok Város Tankerület bevonásával. A programban résztvevő tanulók számára további 1 jeges edzésen történő részvétel hetente javasolt, melyek a Szolnok Orcas HC hivatalos edzés programjában megtalálhatóak. Ezek időpontja: hétfő-Péntek: 16.00-17.00 , szombat-vasárnap: 9.00-10.00. A tanulók jégpályára történő kijuttatását munkanapokon a Szolnok Orcas HC szervezi meg. A szállítás díjának fizetése – busz költség - 50-50%-ban a HC támogatásával és a szülő önrészéből történik.

  A programban az MJSZ támogatása alapján a Szolnok Orcas HC a következő tárgyi feltételeket és szaktevékenységet biztosítja térítésmentesen:

  ·       jégpálya használat.

  ·       Jégkorong védőfelszerelés U8 és U10 –es korosztályban.

  ·       jégkorong testnevelési órák megtartása

  ·       szervezett versenyeztetés MJSZ U8 és U10-es korosztályban

  A programban az MJSZ támogatása alapján a Szolnok Orcas HC a következőkben biztosít részköltségtérítést:

  ·       Jeges tanórákra történő szállítás

  ·       Edzésekre történő szállítási díj 50 %-a

  A programba jelentkező szülők a következőket vállalják:

  A gyermekek szülei a programba történő jelentkezésükkel vállalják a Szolnok Orcas HC tagsági felvételét, a havi 8.000 Ft-os hozzájárulási költség megfizetését valamint a délutáni heti két edzésre történő szállítás önköltségéhez történő esetleges 50%-os hozzájárulást. A programba történő jelentkezéskor a szülő vállalja, hogy adott tanévben a gyermek a program teljes időtartalmában részt vesz.

  A programba jelentkező iskolák a következőket vállalják:

  A programba jelentkező iskolák vállalják, hogy tanrendjükbe a testnevelési óra keretében megvalósítandóan beépítik a jégkorong foglalkozásokat. A jelentkező iskolák vállalják, hogy a megcélzott korcsoportok számára szülői értekezletet szerveznek melyen a Szolnok Orcas HC vezetőivel közösen tájékoztatást adnak a programról.

  Az Általános Iskolák pályázat beadásra történő jelentkezésének határideje: 2019.01.21.

  A Jelentkezést emailben kérjük eljuttatni a következő email címre:

  edzo@szolnokorcas.com

  A jelentkezéssel kapcsolatban felvilágosítást dr.Buczkó Istvántól kérhetnek a buczkoi@csoportpraxis.hu ill. a 70/452 40 90 –es telefon számon.

  A jelentkezés során a Szolnok Orcas HC igény szerint részt vesz tájékoztató megbeszéléséken, szülő értekezleteken.

  A jelentkezés beadását követően, a jelentkezővel a Szolnok Orcas HC menedzsmentje együttesen részletes szakmai és pénzügyi programot állít össze, mely alapját képezi a megkötendő támogatási szerződésnek.

  A támogatási szerződés megkötésének határideje a nyertes pályázóval: 2019.01.25.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Roma ételek fesztiválja

  2019-08-17

  Külnleges ételek rotyogtak a borgácsokban a 15. roma ételek hagyományőrző versenyén. cigány káposztától a hagymafőzelékig és a kakaspörköltig megannyi roma ételt főztek a résztvevők.

  Rangos elismerést kapott Szalay Ferenc

  2019-08-17

  A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehetett át az állami ünnep alkalmából Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium államtitkárától. Városunk vezetője Szolnok város kulturális, sport és gazdasági életének fejlesztéséért végzett példaértékű és eredményes településvezetői munkájáért kapta a kitüntetést - áll az indoklásban.

  Idősbarát önkormányzat lett Szolnok

  2019-08-15

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  ünnepi megemlékezést tartott ma délelőtt a Megyeháza dísztermében az augusztus 20-i állami ünnepséghez kapcsolódóan. Szolnok városa Idősbarát Önkormányzat címet kapott.

  Próbálják a vízi és légiparádét

  2019-08-13

  Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárja 2019. augusztus 15-16-án 17.40 és 19 óra között tartja a 2019. augusztus 20-ai katonai bemutató próbját.

  Hatvan férőhellyel bővül az idősotthon Szolnokon

  2019-08-08

  Új épületszárnnyal bővül hamarosan a Vízpart körúti idősotthon – jelentette be az építkezés sajtóbejárásán Szalay Ferenc polgármester. Az önkormányzat által korábban megvásárolt ingatlanon egy félkész építkezés befejezésének anyagi forrásait teremtette meg az önkormányzat, aminek köszönhetően hatvannal nő a férőhelyek száma.