Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Számos fejlesztésről döntött a közgyűlés

 • Számos fejlesztésről döntött a közgyűlés
 • Számos fejlesztésről döntött a közgyűlés
 • 2020-10-29

  A járványhelyzet miatti szigorú gazdálkodásról, óvodák és tornatermek építéséről is döntött Szolnok város közgyűlése októberi ülésén.

  Napirend előtti kérdésekkel vette kezdetét Szolnok város önkormányzatának októberi közgyűlése. A napirend előtti kérdéseknél szóba került a város forgalmi helyzete, melyben elsősorban az M4-es út elkerülőjének megépülésével, a városi körgyűrű kialakulásával várható érezhető pozitív változás.

  Szóba került a halottak napi megnövekedett forgalom kezelése, illetve ismételten szó esett a szolnoki közéletben tapasztalható gyűlöletbeszéd hangneméről. Ligeti József független képviselő fölvetésében határozottan sürgette a változást, mert véleménye szerint az időnként olyan személyeskedő, ami már a tolerálható egy határon.

  A képviselővel egyetértett Szalay Ferenc polgármester, aki válaszában elmondta: itt a városért kell dolgoznia a képviselőknek, a széthúzással nem kelthetik rossz hírét a városnak.

  Szigorú gazdálkodás a járvány miatt

  Dr. Sebestyén Ildikó jegyző a költségvetésről szóló napirend bevezetőjében elmondta, hogy három területen számolt bevételkieséssel a város a Covid-19 járvány miatt. Az adók, a vagyoni értékesítés és az állami támogatások esetében látszott előzetesen úgy, hogy nem teljesülhetnek a tervek. Közel 2,1 milliárdos kieséssel számolt a város, végül pozitívum, hogy ennél 250 millió forinttal kevesebb lett negatívum, azaz 1,8 milliárd forint kiesés várható év végéig. Ez azt jelenti, hogy a következő évre tekintve nagyon tudatosan és előrelátóan kell elkezdeni a tervezést. Az előterjesztést a képviselők elfogadták.

  Lejár az esztendő végén a szolnoki közösségi közlekedés üzemeltetési szerződése, az erre vonatkozó pályázatot még augusztusban ki is írta a város. Ezzel párhuzamosan a megyeszékhely közgyűlése alaposan megvizsgálja a helyi tömegközlekedés üzemeltetési lehetőségeit. Többek között a saját közlekedési cég megalapításának lehetőségeit is megvizsgálja a város, mielőtt végleges döntést hozna.

  Új óvodák épülnek

  Egyedülálló óvodafejlesztés indul Szolnokon. A közgyűlés elfogadta a szandaszőlősi Eszterlánc Óvoda újjáépítésével kapcsolatos pályázatot, így ezzel együtt közel 1,6 milliárd forintból egy másik ovi (kertvárosi) épülhet, illetve a Kolozsvári úti intézményt felújítják. Több képviselő is megköszönte dr. Kállai Máriának, Szolnok parlamenti képviselőjének azt a lobbierőt, mellyel sikerült a forrásokat előteremteni.

  Ugyancsak az óvodai életet érinti, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával két műfüves focipálya épül óvodásoknak. Mivel az óvodák udvarában nincs elegendő hely, így a pályáknak a Kodály úti és a Fiumei úti iskolák adnak majd helyet.

  Biztonságban az iskolákban

  Először került a közgyűlés elé a tankerület és a szakképzési centrum beszámolója. Szutorisz-Szügyi Csongorhoz elsősorban a Covid-helyzettel kapcsolatban érkeztek képviselői kérdések. Az igazgató elmondta, hogy a tanulói létszám egészét nézve az egy százalékot soha nem lépte át a vírusfertőzéssel érintett tanulók (pozitív fertőzöttek és lehetséges kontaktok) száma. Ez azt jelenti, hogy 5-10 osztálynak kellett legfeljebb egyszerre otthon maradnia. Amennyiben szükséges, a szolnoki iskolák bármikor át tudnak állni a digitális oktatásra. Az eszközállományokról is beszélt az igazgató, ezen a területen jelentősen sikerült előrelépni. 

  Hasonlóan pozitív a helyzet a szakképzésben. A Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja, Hicsó György örömmel számolt be a Szolnokot érintő infrastrukturális fejlesztésekről is, a Bán úti tagintézményt és a Pálfy tagintézményt emelte ki a vezető.

  Új tornatermek épülnek

  Két iskolai tornaterem építésével kapcsolatban is véleményt mondhatott a közgyűlés. A kormány országszerte 42 tornaterem építéséről döntött, ebben két szolnoki is szerepel, mégpedig a Varga Katalin Gimnázium és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. A területek felmérése elkezdődött, ezután indulhat az építkezés.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Téli síkosságmentesítés Szolnokon

  2020-11-27

  A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét.

  Társasházak Tűzbiztonsága Napok

  2020-11-19

  A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idei év novemberében is biztosítanak "személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.

  Üdvözlet Szolnokról! - rajzpályázat

  2020-11-18

  „Üdvözlet Szolnokról!” címmel rajzpályázat indul Szolnokon, melynek célja, hogy a gyermekek szemüvegén keresztül megismerhessük városunk szépségeit.

  Tájékoztatás az ügyfélfogadásra vonatkozó szabályokról

  2020-11-12

  A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzésével kapcsolatos intézkedések meghatározásáról, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala működési rendjét érintően kiadott utasítás* alapján kérjük Tisztelt Ügyfeleinket az ügyfélfogadási rendre vonatkozóan az alábbi szabályok betartására:

  A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít

  2020-11-12

  2020. szeptemberétől, a járvány újbóli felerősödésétől ismét él az Egyesített Szociális Intézmény zöld száma (80-620-002), míg a lakosok kérdéseikkel továbbra is bizalommal fordulhatnak az Önkormányzathoz is, koronavirus@ph.szolnok.hu címen és az 56-503-486-os telefonszámon.