Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciója - közösségi tervezés

 • Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciója - közösségi tervezés
 • Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciója - közösségi tervezés
 • 2020-06-16
  Nagy tisztelettel hívjuk Önt Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának tervező közösségébe, továbbá a közösségi tervezés keretében zajló munka eseményeire, illetve felkérjük a szakértői helyzetelemzést segítő, a közösségi tervező munkát előkészítő online kérdőív kitöltésére.
   
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a város polgárságának, civil, egyházi és gazdasági szervezeteinek, intézményeinek partneri együttműködése keretében készíti el a város új kulturális koncepcióját. Az együttműködés a város helyi közösségi fejlesztési stratégiájában (HKFS) megfogalmazott célok elérése érdekében, annak kulcsprojektjeként, a CLLD SzolnOK Helyi Akciócsoport, illetve a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a magyar kormány és az Európai Unió Bizottsága támogatása mellett zajlik.
   
  A partnerségi, közösségi tervezési folyamat szereplőinek célja, hogy megalkossák a város hosszú távú kulturális stratégiáját, középtávú koncepcióját, illetve összeállítsák a következő kétéves időszak cselekvési tervét. A tervező munka és annak eredményei Szolnok városának az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére indított pályázata előkészítését is szolgálják.
   
   A tervező munka első szakaszában átfogó szakértői helyzetelemzés készül a város kulturális, közösségi életéről, adottságairól. A helyzetelemzés legfontosabb részeként interjúk, fókuszcsoportok és online kérdőív segítségével vonják be a város kulturális, közösségi élete iránt elkötelezett szereplőit, polgárait a projekt vezetői által felkért HROD Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ szakértői.
   
  A szakértői helyzetelemzés eredményeit a közösségi tervező műhelyeken ismertetjük, illetve dolgozzuk fel a tervező közösség tagjaival, melynek körébe Önt is tisztelettel várjuk. Kérjük, amennyiben szívesen részt vesz a közös tervező munkában, illetve rendszeres tájékoztatást szeretne kapni annak eredményeiről, eseményeiről, jelentkezzen az alábbi regisztrációs lapon:
   
  https://tinyurl.com/szolnokipartnerseg
   
  Tisztelettel kérjük Önt, mint Szolnok kulturális, közösségi életének elkötelezett szereplőjét és formálóját a kulturális koncepció helyzetértékelését segítő online kérdőív kitöltésére, amely kb. 20 percet vesz igénybe.
   
  A kérdőív anonim, nem tartalmaz a válaszadók azonosítására alkalmas személyes adatokra vonatkozó kérdést. A kutatást végző HROD munkatársai a beérkező adatokat kizárólag a szolnoki kulturális koncepcióval összefüggésben használják fel. Az online kérdőív elérhetősége:
   
  https://tinyurl.com/szolnokikultura2020-35
   
  Köszönjük, hogy értékes válaszaival segíti közös munkánkat!
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

  2020-07-02

  Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

  Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

  2020-07-02

  Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

  Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya

  2020-07-02

  Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy éppen hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

  Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

  2020-06-29

  Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.

  Kezdődik a szúnyogszezon, ezt érdemes tudni

  2020-06-29

  Szolnok önkormányzata a térségben történő szúnyoggyérítést Szolnok és 15 környező település összefogásában végezteti 6271 hektár területen. A megyeszékhelyen 3800 hektár a kezelendő terület. Kormányzati döntés eredményeként az Országos Katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés is folytatódik.