Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Új tervező mérnöke lesz a Csáklya úti hídnak

 • Új tervező mérnöke lesz a Csáklya úti hídnak
 • Új tervező mérnöke lesz a Csáklya úti hídnak
 • 2020-10-29

  A Csáklya úti híd tervezésének állásáról érdeklődött napirend előtti frakcióvezetői kérdésében Tasnádi Zoltán, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. Mint az a válaszban elhangzott, új tervezőmérnököt kell választani a kivitelezéshez.

  Mint azt Szalay Ferenc polgármester válaszában elmondta, nyáron fejeződött be az a nemzetközi közbeszerzési eljárás, mely során a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) kiválasztotta a szolnoki Csáklya úti híd, illetve a szandaszőlősi elkerülő út építésének tervező mérnökét.

  A munkát most némileg megakasztotta, hogy a tervező mérnök, információink szerint a Covid-helyzetre hivatkozva, visszalépett a munkától. Így új tervező mérnök kiválasztásához a NIF Zrt-nek új közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia, az ehhez szükséges pályázatot már ki is írták.

  - Szolnok közlekedésének leterheltsége miatt kértük a kormánytól dr. Kállai Mária parlamenti képviselő asszonnyal egy új belvárosi Tisza-híd, illetve egy szandaszőlősi elkerülő építését - mondta Szalay Ferenc. - A fejlesztési kezdeményezés támogatást kapott, első körben a többtíz milliárd forintos beruházás engedélyes terveit kell elkészíteni, ehhez a szükséges forrásokat már el is különítették. Ennek időtartama a hatósági eljárásokkal együttesen minimum 22 hónap. Ezt követően indulhat el a kivitelező kiválasztása és maga az építkezés, mely további másfél-két évet vesz igénybe.

  A beruházás során az elképzelések szerint valahol a Csáklya út magasságában egy híd épülne a folyó és az ártér fölött, mely a jelenlegi 4-es főútra vezetne egy különszintű csomóponttal. Az építkezés másik elemeként megépül egy út is, mely a Martfű felől délről érkező forgalmat vezeti majd el Szandaszőlős alatt, s csatlakozik lényegében a hídhoz. Ezzel a megyeszékhelyen keresztül Jászberény felé, illetve onnan visszafelé áthaladó forgalom alól tehermentesítenék a szűk áteresztőképességű belvárosi hidat.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Téli síkosságmentesítés Szolnokon

  2020-11-27

  A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét.

  Társasházak Tűzbiztonsága Napok

  2020-11-19

  A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idei év novemberében is biztosítanak "személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.

  Üdvözlet Szolnokról! - rajzpályázat

  2020-11-18

  „Üdvözlet Szolnokról!” címmel rajzpályázat indul Szolnokon, melynek célja, hogy a gyermekek szemüvegén keresztül megismerhessük városunk szépségeit.

  Tájékoztatás az ügyfélfogadásra vonatkozó szabályokról

  2020-11-12

  A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzésével kapcsolatos intézkedések meghatározásáról, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala működési rendjét érintően kiadott utasítás* alapján kérjük Tisztelt Ügyfeleinket az ügyfélfogadási rendre vonatkozóan az alábbi szabályok betartására:

  A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít

  2020-11-12

  2020. szeptemberétől, a járvány újbóli felerősödésétől ismét él az Egyesített Szociális Intézmény zöld száma (80-620-002), míg a lakosok kérdéseikkel továbbra is bizalommal fordulhatnak az Önkormányzathoz is, koronavirus@ph.szolnok.hu címen és az 56-503-486-os telefonszámon.