Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Új tervező mérnöke lesz a Csáklya úti hídnak

 • Új tervező mérnöke lesz a Csáklya úti hídnak
 • Új tervező mérnöke lesz a Csáklya úti hídnak
 • 2020-10-29

  A Csáklya úti híd tervezésének állásáról érdeklődött napirend előtti frakcióvezetői kérdésében Tasnádi Zoltán, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. Mint az a válaszban elhangzott, új tervezőmérnököt kell választani a kivitelezéshez.

  Mint azt Szalay Ferenc polgármester válaszában elmondta, nyáron fejeződött be az a nemzetközi közbeszerzési eljárás, mely során a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) kiválasztotta a szolnoki Csáklya úti híd, illetve a szandaszőlősi elkerülő út építésének tervező mérnökét.

  A munkát most némileg megakasztotta, hogy a tervező mérnök, információink szerint a Covid-helyzetre hivatkozva, visszalépett a munkától. Így új tervező mérnök kiválasztásához a NIF Zrt-nek új közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia, az ehhez szükséges pályázatot már ki is írták.

  - Szolnok közlekedésének leterheltsége miatt kértük a kormánytól dr. Kállai Mária parlamenti képviselő asszonnyal egy új belvárosi Tisza-híd, illetve egy szandaszőlősi elkerülő építését - mondta Szalay Ferenc. - A fejlesztési kezdeményezés támogatást kapott, első körben a többtíz milliárd forintos beruházás engedélyes terveit kell elkészíteni, ehhez a szükséges forrásokat már el is különítették. Ennek időtartama a hatósági eljárásokkal együttesen minimum 22 hónap. Ezt követően indulhat el a kivitelező kiválasztása és maga az építkezés, mely további másfél-két évet vesz igénybe.

  A beruházás során az elképzelések szerint valahol a Csáklya út magasságában egy híd épülne a folyó és az ártér fölött, mely a jelenlegi 4-es főútra vezetne egy különszintű csomóponttal. Az építkezés másik elemeként megépül egy út is, mely a Martfű felől délről érkező forgalmat vezeti majd el Szandaszőlős alatt, s csatlakozik lényegében a hídhoz. Ezzel a megyeszékhelyen keresztül Jászberény felé, illetve onnan visszafelé áthaladó forgalom alól tehermentesítenék a szűk áteresztőképességű belvárosi hidat.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

  2021-05-05

  A pandémia miatt nehezebb évet zárt az ország, a járvány elhúzódása pedig számos család életét megnehezítette. Az önkormányzat települési gyógyszertámogatással kapcsolatos döntése azonban sokuknak jelenthet segítséget. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester tartott sajtótájékoztatót szerdán.

  Garanciális javításokat végeznek a Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon

  2021-05-05

  Május 6-án csütörtökön garanciális javításokat végeznek a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon.

  Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon

  2021-05-04

  A gyorsan melegedő időjárás kedvez a szúnyoglárbák fejlődésének, ezért a város önkormányzata újra légi bioógiai lárvairtást végeztet.

  Habara István r. törzsőrmester kapta a Szolnok rendőre elismerést

  2021-05-03

  A rendőrség napja alkalmából idén is egy Police órát kapott Szolnok önkormányzatától egy kiváló munkát végző rendőr.

  Plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok a Véső út és térsége fejlesztéséhez

  2021-05-03

  Mintegy 727 millió forint plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok város önkormányzata a Véső út és térsége fejlesztéséhez - jelentette be Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Szolnokon.