Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése

 • Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése
 • Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése
 • 2018-10-25

  Csütörtökön tartotta soros ülését a megyeszékhely önkormányzata. A napirendi pontok tárgyalása előtt bemutatkozott a szolnoki képviselőknek a Neumann János Egyetem Szolnoki Karának dékánja, dr. Szabó Attila.

  Az egyik legfontosabb döntés a kultúrát érintette. Négymilliárd forintot biztosít ugyanis az állam a Szigligeti Színház felújítására. A testület mai ülésén döntött arról, hogy a beruházás műszaki ellenőrzését a Szollak Kft-re bízta. A kellő referenciákkal rendelkező, városi tulajdonú cég az előterjesztés szerint megfelelő referenciákkal rendelkezik a feladat magas színvonalú ellátásához. A színház felújításához kapcsolódik, hogy a jelenleg üresen álló egykori Student épületét raktározási célokra használhatja a teátrum a felújítás időszakára.

  Újabb öt évre megbízást kapott a Bartók Béla Zeneiskola vezetésére Abonyi Katalin. Az eddigi igazgató munkájával mind a tantestület, mint a fenntartó tankerület, mind pedig a város önkormányzata elégedett volt.

  A hajléktalan ellátással kapcsolatosan is hozott fontos döntést a közgyűlés. A nappali melegedő ezentúl reggel 8 és 18 óra között tart nyitva, míg az éjjeli menedék este 18 óra és reggel 8 óra között. Az ennek biztosításához szükséges plusz álláshelyeket biztosítja a város.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Szolnok jövőjéről beszélt Szalay Ferenc

  2019-03-18

  A megyeszékhely meghatározó cégeinek vezetői, a helyi közélet, kulturális élet fontos szereplői, intézményi, hivatali vezetők, önkormányzati képviselők előtt számolt be Szolnok fejlesztési elképzeléseiről, stratégiai céljairól.

  Néptáncos gyerekek kapták az árverésen befolyt összeget

  2019-03-18

  Példaértékű gesztussal szereztek örömet hétfőn a Szandaszőlősi Táncegyüttes tagjainak. A Bereczki Máté Gazdakör jótékonysági borárverésén befolyt összeget Szalay Ferenc polgármester is kiegészítette két palack nedű megvásárlásával, s az így kereken százezer forintot személyesen nyújtották át Király Eszter művészeti intézményegység vezetőnek.

  A lakosság segítségével elkészülhet a II. világháború szolnoki áldozatainak névsora

  2019-03-18

  Nemes kezdeményezésről, a második világháborúban hősi halált halt szolnoki katonák névsora összeállításának szándékáról, a háborúhoz kapcsolódó tárgyak gyűjtéséről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a városházán. Szabó István alpolgármester hangsúlyozta: rengeteg áldozatot követelt a második világháború, a mostanihoz hasonló adatgyűjtésre még nem volt példa szűkebb pátriánkban.

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2019-03-15

  A százhetvenegy évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

  Boldogság, szeretet, gyermekkoncert

  2019-03-14

  A pozitív pszichológia eredményeire épülő Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke. Ma délután Szolnokon koncertet szerveztek a fiataloknak.