Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése

 • Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése
 • Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése
 • 2018-10-25

  Csütörtökön tartotta soros ülését a megyeszékhely önkormányzata. A napirendi pontok tárgyalása előtt bemutatkozott a szolnoki képviselőknek a Neumann János Egyetem Szolnoki Karának dékánja, dr. Szabó Attila.

  Az egyik legfontosabb döntés a kultúrát érintette. Négymilliárd forintot biztosít ugyanis az állam a Szigligeti Színház felújítására. A testület mai ülésén döntött arról, hogy a beruházás műszaki ellenőrzését a Szollak Kft-re bízta. A kellő referenciákkal rendelkező, városi tulajdonú cég az előterjesztés szerint megfelelő referenciákkal rendelkezik a feladat magas színvonalú ellátásához. A színház felújításához kapcsolódik, hogy a jelenleg üresen álló egykori Student épületét raktározási célokra használhatja a teátrum a felújítás időszakára.

  Újabb öt évre megbízást kapott a Bartók Béla Zeneiskola vezetésére Abonyi Katalin. Az eddigi igazgató munkájával mind a tantestület, mint a fenntartó tankerület, mind pedig a város önkormányzata elégedett volt.

  A hajléktalan ellátással kapcsolatosan is hozott fontos döntést a közgyűlés. A nappali melegedő ezentúl reggel 8 és 18 óra között tart nyitva, míg az éjjeli menedék este 18 óra és reggel 8 óra között. Az ennek biztosításához szükséges plusz álláshelyeket biztosítja a város.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Két és fél milliárd forintból megújul az egykori szolnoki várkerület

  2019-01-17

  Két projekt eredményeként, mintegy 2,5 milliárd forintból újjászületik az egykori szolnoki várkerület, a beruházásoknak köszönhetően egy turisztikailag vonzó városrész jön létre a Tisza-Zagyva torkolatánál – hangzott el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  Indul a Magyar Falu program – fórumon tájékoztatták a polgármestereket a pályázati lehetőségekről

  2019-01-16

  A Magyar Falu Program, összefonódva a Modern Városok Program fejlesztéseivel a 2018-2022 közötti kormányzati ciklus egyik fontos stratégiai eleme. Csak az idei évben 150 milliárd forint központi költségvetési forrás jut az 5000 fő alatti településekre, 2200-2400 nyertes projekt révén szinte minden falura juthat majd legalább egy fejlesztés. A részletekről Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelőskormánybiztosés Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztériumállamtitkára tartott sajtótájékoztatót szerdán Szolnokon.

  A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk

  2019-01-14

  A magyar nemzet hetvenhat évvel ezelőtti tragédiájára emlékeztünk hétfőn Szolnokon. A doni katasztrófában - amely történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt - több mint százezer magyar katona veszett oda. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szervezett Szolnok Helyőrség és a város önkormányzata a Tiszai hajósok terén. A megye és a város vezetői, a helyörségben települt katonai alakulatok, a fegyveres és civil szervezetek képviselői is elhelyezték koszorúikat az emlékművön.

  Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!

  2019-01-14

  A Szolnok Orcas HC a Magyar Jégkorong Szövetség által biztosított pénzügyi támogatás alapján a 2018/19-es tanév 2. félévére pályázatot hirdet Szolnok város általános iskolái számára Szolnok Hockey Suli programban történő részvételre.

  Megnyílt a Munkácsy-kiállítás Szolnokon

  2019-01-11

  Átütő erejű, életre szóló élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a Szolnokon megnyílt Munkácsy-kiállításra. A méltó környezetben, a Szolnoki Galériában – egykori zsinagógában – rendezett tárlatot a nagyközönség január 12. és április 7. között látogathatja. A magyar festőzseni legismertebb munkái mellett számos kevésbé ismert művet is megtekinthetnek az érdeklődők, akiket február 20-án meglepetéssel várnak.