Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése

 • Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése
 • Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése
 • 2018-10-25

  Csütörtökön tartotta soros ülését a megyeszékhely önkormányzata. A napirendi pontok tárgyalása előtt bemutatkozott a szolnoki képviselőknek a Neumann János Egyetem Szolnoki Karának dékánja, dr. Szabó Attila.

  Az egyik legfontosabb döntés a kultúrát érintette. Négymilliárd forintot biztosít ugyanis az állam a Szigligeti Színház felújítására. A testület mai ülésén döntött arról, hogy a beruházás műszaki ellenőrzését a Szollak Kft-re bízta. A kellő referenciákkal rendelkező, városi tulajdonú cég az előterjesztés szerint megfelelő referenciákkal rendelkezik a feladat magas színvonalú ellátásához. A színház felújításához kapcsolódik, hogy a jelenleg üresen álló egykori Student épületét raktározási célokra használhatja a teátrum a felújítás időszakára.

  Újabb öt évre megbízást kapott a Bartók Béla Zeneiskola vezetésére Abonyi Katalin. Az eddigi igazgató munkájával mind a tantestület, mint a fenntartó tankerület, mind pedig a város önkormányzata elégedett volt.

  A hajléktalan ellátással kapcsolatosan is hozott fontos döntést a közgyűlés. A nappali melegedő ezentúl reggel 8 és 18 óra között tart nyitva, míg az éjjeli menedék este 18 óra és reggel 8 óra között. Az ennek biztosításához szükséges plusz álláshelyeket biztosítja a város.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Szereti Szolnokot? - Pályázatával értékes ajándékokat nyerhet!

  2019-06-18

  Hetedik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot. Életkortól és lakóhelytől függetlenül várjuk a tetszőleges technikával készült pályamunkákat!

  Példátlan gyakorisággal irtják a szúnyogot Szolnokon

  2019-06-17

  Országos szinten is az elmúlt évtized legnagyobb szúnyoginváziója alakult ki, beleértve Szolnok várost és térségét is. A helyzet enyhítésére az önkormányzat már több beavatkozást végzett el, illetve további intézkedéseket fog megvalósítani – az óvodák, bölcsődék környékén kiemelten - az időjárás függvényében - jelentette be Szalay Ferenc polgármester.

  Pazar programkínálat a szolnoki Múzeumok Éjszakáján

  2019-06-17

  Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat, az eseményre természetesen Szolnok is nagyszerű programokkal készül. A részletekről Szabó István alpolgármester és Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának vezetője beszélt a hétfői sajtótájékoztatón.

  Kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása, lassul a forgalom!

  2019-06-12

  2019. június 17-én, hétfőn kezdődik a 4-es számú főút elkerülő szakasza felújításának második üteme. A munkálatok a főút Szent István híd Debrecen felőli végétől az Alcsi-Holt-Tisza híd Debrecen felőli végéig tartó szakaszát érintik, várható befejezés 2019. augusztus 16. - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága.

  Hőségriadó - vízosztással, párakapuk állításával készül a város

  2019-06-12

  Szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, a legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben.