Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése

 • Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése
 • Ülésezett a megyeszéhely közgyűlése
 • 2018-10-25

  Csütörtökön tartotta soros ülését a megyeszékhely önkormányzata. A napirendi pontok tárgyalása előtt bemutatkozott a szolnoki képviselőknek a Neumann János Egyetem Szolnoki Karának dékánja, dr. Szabó Attila.

  Az egyik legfontosabb döntés a kultúrát érintette. Négymilliárd forintot biztosít ugyanis az állam a Szigligeti Színház felújítására. A testület mai ülésén döntött arról, hogy a beruházás műszaki ellenőrzését a Szollak Kft-re bízta. A kellő referenciákkal rendelkező, városi tulajdonú cég az előterjesztés szerint megfelelő referenciákkal rendelkezik a feladat magas színvonalú ellátásához. A színház felújításához kapcsolódik, hogy a jelenleg üresen álló egykori Student épületét raktározási célokra használhatja a teátrum a felújítás időszakára.

  Újabb öt évre megbízást kapott a Bartók Béla Zeneiskola vezetésére Abonyi Katalin. Az eddigi igazgató munkájával mind a tantestület, mint a fenntartó tankerület, mind pedig a város önkormányzata elégedett volt.

  A hajléktalan ellátással kapcsolatosan is hozott fontos döntést a közgyűlés. A nappali melegedő ezentúl reggel 8 és 18 óra között tart nyitva, míg az éjjeli menedék este 18 óra és reggel 8 óra között. Az ennek biztosításához szükséges plusz álláshelyeket biztosítja a város.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Szolnok nyerte a Virágos Magyarország verseny fődíját

  2018-11-16

  A Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkosztó gáláját rendezték meg pénteken Nagykőrösön, ahol Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviselte. Az ünnepségen dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Guller Zoltán, a rendezvényt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójakapott szót.

  Ötletes javaslatok születtek a diákközgyűlésen

  2018-11-16

  Ismét közgyűlést tartottak a szolnoki városházán, azonban a díszteremben ezúttal diákok nyomták a gombokat egy-egy napirendi pont meghallgatását követően. A diákközgyűlésen Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária és Versitz Éva humánigazgató is részt vett. Oláh Csenge diákpolgármester vezette a közgyűlést, melyen négy napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

  Átadták az Adorján Ildikó-díjat

  2018-11-14

  Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor a figyelem azokra irányul, akik ezt szép, ámde olykor nehéz hivatást választották. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadták a Dr. Adorján Ildikó-díjat.

  Offline szülők, online fiatalok

  2018-11-14

  Szülői Fórumot tartottak kedden este Szolnokon a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. A szervező a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Nkft, melynek sikeres pályázata a "Család-Varázs"- Védőháló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei családokért program keretében nyár végére elkészült egy járási közösségi krízisintervenciós modell és protokoll Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata szakmai irányításával. A rendezvényen ennek bemutatása is megtörtént.

  Félezer diák szavalt egyszerre Szolnok közterein

  2018-11-13

  Szolnokon három helyszínen: Szandaszőlősön, a Kossuth téren és a Hild Viktor Könyvtár előtti téren tartottak közös versmondást. A három helyszínen több mint 500 szolnoki diák vett részt a közös szavaláson.