Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hold úti óvoda újjáépítése

TOP-6.2.1-15-SL1-2016-00002

A közgyűlés döntött a pályázatok benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. március  09-i ülésén tárgyalta és 52/2016. (III.9.) számú közgyűlési határozatával döntött a TOP 6. prioritása keretében megvalósítandó, első ütemben tervezett pályázatok előkészítéséről és benyújtásáról, továbbá a szükséges előkészítési források biztosításáról.

A határozatban Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Hold úti óvoda újjáépítése” munkacímű pályázat benyújtásra kerüljön.

Támogatási szerződés aláírása

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságaa Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-6.2.1-15„Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-6.2.1-15-SL1-2016-00002 azonosító számon regisztrált, 2016. május 17. napon befogadott támogatási kérelmet nyújtott be.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága2016. augusztus 12. napon kelt támogatási döntés szerint 364.000.000,- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte 100%-os támogatási intenzitás mellett, melyről szóló Támogatási Szerződést 2016. szeptember 14-én írt alá.

A projekt célja a Szolnokon található Hold Úti Óvoda szolgáltatási színvonalának emelése, melyet az átalakításra alkalmatlan régi épület lebontásával és a jogszabályokban leírt mennyiségi és minőségi követelményeknek megfelelően történő újjáépítésével kívánunk elérni. A projekt az infrastrukturális fejlesztés mellett eszközbeszerzést is tartalmaz.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017. 08. 31.

Megkezdődött a Hold úti óvoda fejlesztése
 
A megítélt támogatáson kívül Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata bruttó 3.810.000,- Ft biztosításával járul hozzá a fejlesztéshez.
 
A fejlesztési területet 2017. február 21-én átvette a nyertes Kivitelező, megkezdődtek a munkálatok, melyek a nyár végéig tartanak.
A fejlesztés eredményeként az új óvoda épületben kialakításra kerül négy csoportszoba, előkészítő/melegítőkonyha, orvosi szoba, tornaszoba, szülői tárgyaló, fejlesztőszoba, irodák, nevelőtestületi szoba, öltöző, karbantartó műhely, burkolt kresz-pálya épül, megtörténik a játszóudvar fejlesztése és az eszközök beszerzése. Az új épület komplex akadálymentesítéssel valósul meg.
A tagintézmény egyik fontos feladata, a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelése.
A fejlesztés által megteremtődnek az infrastrukturális feltételek a speciális igényekhez.
 
 

2017.10.31.

A hold úti óvóda fejlesztése befejeződött

A hónap elején már birtokba vehették az új óvodát a Hold úton. A fejlesztés a vállalt eredményeket teljesítette. Az utolsó eszközök is telepítésre kerültek.

A projekt keretein belül beszerzésre kerültek:

Udvari eszközök:

 • Óvodai játszótéri eszköz két toronnyal, mozgó híddal, mászóhálóval, mászó fallal, rámpával, csúszdával
 • Homokozókeret árnyékoló- és takaróponyvával
 • Rugós mérleghinta
 • Biztonsági hinta
 • Asztalok, 2 db paddal
 • Billenthető szemetes
 • Mókuskerék
 • Mozdonyjáték kispadokkal
 • Rugós játék
 • Plútó lépegető
 • Polyball labdadobáló
 • Mobil mozgatható árnyékoló napvitorla
 • Zajszűrő rács

Mozgásfejlesztő eszközök:

 • Óvodai bordásfal
 • Csoportszobai felszerelések:
 • Ágytároló szekrények
 • Szerelt jellegű WC-t elválasztó paraván

A projekt célja a Hold Úti Óvoda szolgáltatási színvonalának emelése volt. A szolgáltatások minőségének javításával a hozzáférhetőbb nevelési környezet megteremtésével a projekt hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez.

A régi, korszerűtlen épület helyett a fejlesztés eredményeként kialakításra került 4 darab egyenként 75 m2-es, 25 fő befogadására képes, tágas csoportszoba. Nemcsak a tér lett nagyobb, a szolgáltatási színvonal is emelkedett. Minden csoportszoba klimatizált, és saját fürdőszoba tartozik hozzá.

A fejlesztés hatására, a mai modern kornak megfelelően létesítettek előkészítő/melegítőkonyhát, orvosi szobát, tornaszobát, szülői tárgyalót, fejlesztőszobát, irodákat, nevelőtestületi szobát, öltözőt, karbantartó műhelyt és egy burkolt kresz-pályát. Megújult az udvar, az új épület komplex akadálymentesítéssel valósult meg.

A tagintézmény egyik fontos feladata, a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelése. A fejlesztés által megteremtődtek az infrastrukturális feltételek is a speciális igényekhez.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app