Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hold úti óvoda újjáépítése

TOP-6.2.1-15-SL1-2016-00002

A közgyűlés döntött a pályázatok benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. március  09-i ülésén tárgyalta és 52/2016. (III.9.) számú közgyűlési határozatával döntött a TOP 6. prioritása keretében megvalósítandó, első ütemben tervezett pályázatok előkészítéséről és benyújtásáról, továbbá a szükséges előkészítési források biztosításáról.

A határozatban Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Hold úti óvoda újjáépítése” munkacímű pályázat benyújtásra kerüljön.

Támogatási szerződés aláírása

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságaa Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-6.2.1-15„Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-6.2.1-15-SL1-2016-00002 azonosító számon regisztrált, 2016. május 17. napon befogadott támogatási kérelmet nyújtott be.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága2016. augusztus 12. napon kelt támogatási döntés szerint 364.000.000,- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte 100%-os támogatási intenzitás mellett, melyről szóló Támogatási Szerződést 2016. szeptember 14-én írt alá.

A projekt célja a Szolnokon található Hold Úti Óvoda szolgáltatási színvonalának emelése, melyet az átalakításra alkalmatlan régi épület lebontásával és a jogszabályokban leírt mennyiségi és minőségi követelményeknek megfelelően történő újjáépítésével kívánunk elérni. A projekt az infrastrukturális fejlesztés mellett eszközbeszerzést is tartalmaz.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017. 08. 31.

Megkezdődött a Hold úti óvoda fejlesztése
 
A megítélt támogatáson kívül Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata bruttó 3.810.000,- Ft biztosításával járul hozzá a fejlesztéshez.
 
A fejlesztési területet 2017. február 21-én átvette a nyertes Kivitelező, megkezdődtek a munkálatok, melyek a nyár végéig tartanak.
A fejlesztés eredményeként az új óvoda épületben kialakításra kerül négy csoportszoba, előkészítő/melegítőkonyha, orvosi szoba, tornaszoba, szülői tárgyaló, fejlesztőszoba, irodák, nevelőtestületi szoba, öltöző, karbantartó műhely, burkolt kresz-pálya épül, megtörténik a játszóudvar fejlesztése és az eszközök beszerzése. Az új épület komplex akadálymentesítéssel valósul meg.
A tagintézmény egyik fontos feladata, a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelése.
A fejlesztés által megteremtődnek az infrastrukturális feltételek a speciális igényekhez.
 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app