Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

2020-03-16 07:33:00

Lakossági tájékoztató

Tisztelt Szolnoki Lakosok!

A koronavírus járvány terjedésének megfékezése miatt Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az alábbi intézkedések kerülnek bevezetésre a lakosság és a Hivatalban dolgozók egészségének védelme érdekében:

A polgármesteri, alpolgármesteri és jegyzői fogadónapok felfüggesztésre kerülnek.Észrevételeiket, kéréseiket levél, e-mail, telefonos megkeresés formájában továbbra is fogadják a tisztségviselők.

A Belvárosi Ügyfélközpont 2020. március 16. napjától határozatlan időre bezárásra kerül.

 

● A Közgyűlési ülések nyilvánosságának biztosítása a Szolnok TV Zrt. közreműködésével történik.

  

A Hivatalban telefonos, valamint elektronikus úton történő ügyintézés történik.

Az ügyintézés érdekében munkaidőben hívható telefonszámok és e-mail elérhetőségek az alábbi linken találhatóak: http://info.szolnok.hu/telefonszamok-m17

 

A szervezeti egységek működési területét érintő tájékoztatása a Szolnok, Kossuth tér 1. szám alatti irodaépület és a Szolnok, Kossuth tér 9. szám alatti főépület portáján kerül elhelyezésre.

 

A Hivatalban kihelyezett ládák alkalmazásával történik az írásos kérelmek, egyéb beadványok fogadása.

A beadványokon minden esetben kérjük e-mail-es, és/vagy telefonos elérhetőség feltüntetését!

(Szolnok, Kossuth tér 1. szám alatti irodaépület és Szolnok, Kossuth tér 9. szám alatti főépület).

 

A Hivatalban bevezetésre kerül az időpontfoglalás azokban az esetekben, amikor jogszabály kötelező jelleggel írja elő az ügyfél számára a személyes megjelenést.

Időpontfoglalásra az ügyintézéssel érintett szervezeti egység elérhetőségén van lehetőség.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy:

a Hivatal ügyintézői kizárólag időponttal rendelkező ügyfeleket fogadnak, mely ügyfélfogadási időben történik!

amennyiben a várakozás elkerülhetetlen, úgy azt ne zárt helyen - a Hivatal épületében -, hanem a szabad levegőn tegyék!

megjelenésükkor mellőzzék a kísérőket, akiknek jelenlétére nincs szükség ügyük intézésekor!

 

A Hivatal épületében ügyfélfogadási időn kívül ügyfél nem tartózkodhat, mely alól kivételt képez a Hivatal hivatalos helyiségében megrendezésre kerülő házasságkötés ideje.

●A Hivatalban megrendezett házasságkötésen a házasulandók és tanúik kivételével maximum 20 fő vehet részt! Az intézkedés bevezetésének indoka a torlódások megakadályozása, mellyel jelentősen csökkenthető a járvány terjedésének kockázata.   

A fenti intézkedések az Önök és hozzátartozóik, valamint Kollégáink egészsége és biztonsága érdekében kerülnek bevezetésre, melyekhez szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük.

Az intézkedések visszavonásig érvényesek.

Szolnok, 2020. március 14.

 

Szalay Ferenc                                                                                  Dr. Sebestyén Ildikó

            polgármester                                                                                                jegyző

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Óvodai felvételi rend

2020-04-02

Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák felvételi rendjéről a 2020/2021-es nevelési évre.


 

Egyszerűsítették a szolnoki diákok közétkeztetését

2020-04-01

A veszélyhelyzetben is biztosítja Szolnok önkormányzata a gyermekek étkeztetését. A rendszer finomhangolását a napokban végezték el a szakemberek, mivel több szülő is jelezte, hogy a lakóhelyéhez közeli iskolában venné át a meleg ételt, így nem kellene naponta átutaznia a városon a gyermeke másik városrészben lévő iskolájáig.

Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz

2020-03-25

Számos szép, felemelő példáját szolgáltatják a magyarok, s ezen belül a szolnokiak is a szolidaritásnak, annak az érzésnek, mely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban is. A koronavírus-járványban a kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására.

Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

2020-03-25

Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

Nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata

2020-03-24

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata. Ebben az időszakban a képviselők az elektronikus úton megkapott előterjesztésekről emailen mondhatják el véleményüket, tehetik fel kérdéseiket, s végül jelezhetik döntésüket. Mindezek alapján a polgármester meghozza a határozatokat, vagy adott esetben rendeletet alkot.