Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Levegőminőséggel kapcsolatos intézkedések

2018-10-17

Levegőminőséggel kapcsolatos intézkedések

 

A jó minőségű levegő az egészséges környezet alapeleme. A levegőminőségre irányuló intézkedések társadalmi szinten valós gazdasági haszonnal járnak. A leghatékonyabb intézkedés a megelőzés, ezért minden tevékenységet úgy kell megtervezni és megvalósítani, hogy a levegőterhelés, a szennyező-anyagok kibocsátása a lehető legkisebb mértékű legyen.

 

A fentiek alapján Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a levegőminőség védelme érdekében

-          rövid távú cselekvési tervet(füstköd-riadó terv), illetve

-          levegőminőség javítására vonatkozó hosszú távú intézkedési tervet fogadott el.

A rövid távú cselekvési terv itt érhető el:

4/2018. (II.27.) önkormányzati rendelet

 

A hosszú távú intézkedési terv itt érhető el:

Intézkedési terv

 

A tervek elfogadását megalapozó dokumentum itt olvasható:

Előterjesztés Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. február 22-ei ülésre Szolnok Megyei Jogú Város füstköd-riadó tervének és a levegőminőség javítására vonatkozó hosszútávú terv elfogadására

 

Szolnok Város levegőminőségének állapotáról az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat hivatalos oldaláról folyamatosan naprakész információkhoz juthat, itt:

OLM Automata mérőhálózat

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal készített egy tájékoztatót, amely a felmerülő lehetséges szennyezettség, illetve az expozíció csökkentése érdekében teendő megelőző beavatkozásokat tartalmazza, a szennyezettség lehetséges okainak bemutatásával és a kibocsátások csökkentésére vonatkozó ajánlásokkal.

 

A tájékoztató itt érhető el:

Szakmai ajánlás

A települések levegőminőségét jelenleg jellemzően a lakossági fűtés határozza meg, a forgalmas utak mentén történő közlekedés mellett. A lakossági fűtéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról, az előírásokról a www.futsokosankampany.hu honlapon többet is megtudhatnak.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Kitüntette a belügyminiszter a hivatal munkatársát

2019-07-18

A Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozata kitüntetést adományozta dr. Pintér Sándor belügyminiszter a megyeszékhely polgármesteri hivatalának jogi osztályán dolgozó Nagy Jánosnak. A díjat dr. Dukai Miklós önkormányzatokért felelős helyettes államtitkár hozta el a kitüntetettnek.

Tiszafüredi Halasnapok

2019-07-17

A Tiszafüreden, 2019. július 12-14. között megrendezett Tiszafüredi Halasnapok c. rendezvényen Szolnok város standján az érdeklődők egy rövid kérdőív kitöltését követően szerencsekeréken pörgethettek.

A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc

2019-07-17

A Hableány tragédiája utáni mentésben résztvevő szolnokiaknak mondott köszönetet Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

Családbarát lett a polgármesteri hivatal

2019-07-12

Családbarát munkahely lett a Szolnoki Polgármester Hivatal! A díjat Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár adta át dr. Sebestyén Ildikó jegyzőnek.

Új burkolatot kapnak a Vízpart körút környéki utcák

2019-07-11

Elkezdődött a Vízpart körúti lakóövezet csatornázott útjain az útalap lezárása. Csütörtökön indultak meg a munkagépek, s az első ütem július 26-ig el is készül.