Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Levegőminőséggel kapcsolatos intézkedések

2018-10-17

Levegőminőséggel kapcsolatos intézkedések

 

A jó minőségű levegő az egészséges környezet alapeleme. A levegőminőségre irányuló intézkedések társadalmi szinten valós gazdasági haszonnal járnak. A leghatékonyabb intézkedés a megelőzés, ezért minden tevékenységet úgy kell megtervezni és megvalósítani, hogy a levegőterhelés, a szennyező-anyagok kibocsátása a lehető legkisebb mértékű legyen.

 

A fentiek alapján Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a levegőminőség védelme érdekében

-          rövid távú cselekvési tervet(füstköd-riadó terv), illetve

-          levegőminőség javítására vonatkozó hosszú távú intézkedési tervet fogadott el.

A rövid távú cselekvési terv itt érhető el:

4/2018. (II.27.) önkormányzati rendelet

 

A hosszú távú intézkedési terv itt érhető el:

Intézkedési terv

 

A tervek elfogadását megalapozó dokumentum itt olvasható:

Előterjesztés Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. február 22-ei ülésre Szolnok Megyei Jogú Város füstköd-riadó tervének és a levegőminőség javítására vonatkozó hosszútávú terv elfogadására

 

Szolnok Város levegőminőségének állapotáról az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat hivatalos oldaláról folyamatosan naprakész információkhoz juthat, itt:

OLM Automata mérőhálózat

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal készített egy tájékoztatót, amely a felmerülő lehetséges szennyezettség, illetve az expozíció csökkentése érdekében teendő megelőző beavatkozásokat tartalmazza, a szennyezettség lehetséges okainak bemutatásával és a kibocsátások csökkentésére vonatkozó ajánlásokkal.

 

A tájékoztató itt érhető el:

Szakmai ajánlás

A települések levegőminőségét jelenleg jellemzően a lakossági fűtés határozza meg, a forgalmas utak mentén történő közlekedés mellett. A lakossági fűtéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról, az előírásokról a www.futsokosankampany.hu honlapon többet is megtudhatnak.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Szolnok nyerte a Virágos Magyarország verseny fődíját

2018-11-16

A Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkosztó gáláját rendezték meg pénteken Nagykőrösön, ahol Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviselte. Az ünnepségen dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Guller Zoltán, a rendezvényt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójakapott szót.

Ötletes javaslatok születtek a diákközgyűlésen

2018-11-16

Ismét közgyűlést tartottak a szolnoki városházán, azonban a díszteremben ezúttal diákok nyomták a gombokat egy-egy napirendi pont meghallgatását követően. A diákközgyűlésen Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária és Versitz Éva humánigazgató is részt vett. Oláh Csenge diákpolgármester vezette a közgyűlést, melyen négy napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

Átadták az Adorján Ildikó-díjat

2018-11-14

Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor a figyelem azokra irányul, akik ezt szép, ámde olykor nehéz hivatást választották. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadták a Dr. Adorján Ildikó-díjat.

Offline szülők, online fiatalok

2018-11-14

Szülői Fórumot tartottak kedden este Szolnokon a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. A szervező a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Nkft, melynek sikeres pályázata a "Család-Varázs"- Védőháló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei családokért program keretében nyár végére elkészült egy járási közösségi krízisintervenciós modell és protokoll Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata szakmai irányításával. A rendezvényen ennek bemutatása is megtörtént.

Félezer diák szavalt egyszerre Szolnok közterein

2018-11-13

Szolnokon három helyszínen: Szandaszőlősön, a Kossuth téren és a Hild Viktor Könyvtár előtti téren tartottak közös versmondást. A három helyszínen több mint 500 szolnoki diák vett részt a közös szavaláson.