Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Levegőminőséggel kapcsolatos intézkedések

2018-10-17

Levegőminőséggel kapcsolatos intézkedések

 

A jó minőségű levegő az egészséges környezet alapeleme. A levegőminőségre irányuló intézkedések társadalmi szinten valós gazdasági haszonnal járnak. A leghatékonyabb intézkedés a megelőzés, ezért minden tevékenységet úgy kell megtervezni és megvalósítani, hogy a levegőterhelés, a szennyező-anyagok kibocsátása a lehető legkisebb mértékű legyen.

 

A fentiek alapján Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a levegőminőség védelme érdekében

-          rövid távú cselekvési tervet(füstköd-riadó terv), illetve

-          levegőminőség javítására vonatkozó hosszú távú intézkedési tervet fogadott el.

A rövid távú cselekvési terv itt érhető el:

4/2018. (II.27.) önkormányzati rendelet

 

A hosszú távú intézkedési terv itt érhető el:

Intézkedési terv

 

A tervek elfogadását megalapozó dokumentum itt olvasható:

Előterjesztés Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. február 22-ei ülésre Szolnok Megyei Jogú Város füstköd-riadó tervének és a levegőminőség javítására vonatkozó hosszútávú terv elfogadására

 

Szolnok Város levegőminőségének állapotáról az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat hivatalos oldaláról folyamatosan naprakész információkhoz juthat, itt:

OLM Automata mérőhálózat

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal készített egy tájékoztatót, amely a felmerülő lehetséges szennyezettség, illetve az expozíció csökkentése érdekében teendő megelőző beavatkozásokat tartalmazza, a szennyezettség lehetséges okainak bemutatásával és a kibocsátások csökkentésére vonatkozó ajánlásokkal.

 

A tájékoztató itt érhető el:

Szakmai ajánlás

A települések levegőminőségét jelenleg jellemzően a lakossági fűtés határozza meg, a forgalmas utak mentén történő közlekedés mellett. A lakossági fűtéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról, az előírásokról a www.futsokosankampany.hu honlapon többet is megtudhatnak.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Családbarát önkormányzati döntések

2019-03-21

Három, a családok megélhetését segítő önkormányzati rendelet módosításáról döntött legutóbbi ülésén a megyeszékhely közgyűlése – jelentette be sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. – A városvezető kiemelte: a jövedelemhatárok emelésével bővült a támogatásokra, önkormányzati bérlakásra jogosultak köre.

Szolnok jövőjéről beszélt Szalay Ferenc

2019-03-18

A megyeszékhely meghatározó cégeinek vezetői, a helyi közélet, kulturális élet fontos szereplői, intézményi, hivatali vezetők, önkormányzati képviselők előtt számolt be Szolnok fejlesztési elképzeléseiről, stratégiai céljairól.

Néptáncos gyerekek kapták az árverésen befolyt összeget

2019-03-18

Példaértékű gesztussal szereztek örömet hétfőn a Szandaszőlősi Táncegyüttes tagjainak. A Bereczki Máté Gazdakör jótékonysági borárverésén befolyt összeget Szalay Ferenc polgármester is kiegészítette két palack nedű megvásárlásával, s az így kereken százezer forintot személyesen nyújtották át Király Eszter művészeti intézményegység vezetőnek.

A lakosság segítségével elkészülhet a II. világháború szolnoki áldozatainak névsora

2019-03-18

Nemes kezdeményezésről, a második világháborúban hősi halált halt szolnoki katonák névsora összeállításának szándékáról, a háborúhoz kapcsolódó tárgyak gyűjtéséről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a városházán. Szabó István alpolgármester hangsúlyozta: rengeteg áldozatot követelt a második világháború, a mostanihoz hasonló adatgyűjtésre még nem volt példa szűkebb pátriánkban.

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

2019-03-15

A százhetvenegy évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.