Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Levegőminőséggel kapcsolatos intézkedések

2018-10-17

Levegőminőséggel kapcsolatos intézkedések

 

A jó minőségű levegő az egészséges környezet alapeleme. A levegőminőségre irányuló intézkedések társadalmi szinten valós gazdasági haszonnal járnak. A leghatékonyabb intézkedés a megelőzés, ezért minden tevékenységet úgy kell megtervezni és megvalósítani, hogy a levegőterhelés, a szennyező-anyagok kibocsátása a lehető legkisebb mértékű legyen.

 

A fentiek alapján Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a levegőminőség védelme érdekében

-          rövid távú cselekvési tervet(füstköd-riadó terv), illetve

-          levegőminőség javítására vonatkozó hosszú távú intézkedési tervet fogadott el.

A rövid távú cselekvési terv itt érhető el:

4/2018. (II.27.) önkormányzati rendelet

 

A hosszú távú intézkedési terv itt érhető el:

Intézkedési terv

 

A tervek elfogadását megalapozó dokumentum itt olvasható:

Előterjesztés Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. február 22-ei ülésre Szolnok Megyei Jogú Város füstköd-riadó tervének és a levegőminőség javítására vonatkozó hosszútávú terv elfogadására

 

Szolnok Város levegőminőségének állapotáról az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat hivatalos oldaláról folyamatosan naprakész információkhoz juthat, itt:

OLM Automata mérőhálózat

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal készített egy tájékoztatót, amely a felmerülő lehetséges szennyezettség, illetve az expozíció csökkentése érdekében teendő megelőző beavatkozásokat tartalmazza, a szennyezettség lehetséges okainak bemutatásával és a kibocsátások csökkentésére vonatkozó ajánlásokkal.

 

A tájékoztató itt érhető el:

Szakmai ajánlás

A települések levegőminőségét jelenleg jellemzően a lakossági fűtés határozza meg, a forgalmas utak mentén történő közlekedés mellett. A lakossági fűtéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról, az előírásokról a www.futsokosankampany.hu honlapon többet is megtudhatnak.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Kiváló szolnoki sportolókat köszöntöttek a városházán

2019-01-18

„A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb, legnemesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.” – hangzott el a városházán rendezett pénteki ünnepségen, amelyen az olimpiai sportágak bajnokai és edzőik, valamint nem olimpiai sportágak bajnokai és felkészítőik, összesen hatvanegyen részesültek elismerésben.

Két és fél milliárd forintból megújul az egykori szolnoki várkerület

2019-01-17

Két projekt eredményeként, mintegy 2,5 milliárd forintból újjászületik az egykori szolnoki várkerület, a beruházásoknak köszönhetően egy turisztikailag vonzó városrész jön létre a Tisza-Zagyva torkolatánál – hangzott el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Indul a Magyar Falu program – fórumon tájékoztatták a polgármestereket a pályázati lehetőségekről

2019-01-16

A Magyar Falu Program, összefonódva a Modern Városok Program fejlesztéseivel a 2018-2022 közötti kormányzati ciklus egyik fontos stratégiai eleme. Csak az idei évben 150 milliárd forint központi költségvetési forrás jut az 5000 fő alatti településekre, 2200-2400 nyertes projekt révén szinte minden falura juthat majd legalább egy fejlesztés. A részletekről Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelőskormánybiztosés Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztériumállamtitkára tartott sajtótájékoztatót szerdán Szolnokon.

A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk

2019-01-14

A magyar nemzet hetvenhat évvel ezelőtti tragédiájára emlékeztünk hétfőn Szolnokon. A doni katasztrófában - amely történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt - több mint százezer magyar katona veszett oda. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szervezett Szolnok Helyőrség és a város önkormányzata a Tiszai hajósok terén. A megye és a város vezetői, a helyörségben települt katonai alakulatok, a fegyveres és civil szervezetek képviselői is elhelyezték koszorúikat az emlékművön.

Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!

2019-01-14

A Szolnok Orcas HC a Magyar Jégkorong Szövetség által biztosított pénzügyi támogatás alapján a 2018/19-es tanév 2. félévére pályázatot hirdet Szolnok város általános iskolái számára Szolnok Hockey Suli programban történő részvételre.