Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Simon Ferenc úti bölcsőde fejlesztése kapacitásbővítéssel

 

2017.09.27.


 

Sajtóközlemény

BEFEJEZŐDÖTT a simon ferenc úti bölcsőde BŐVÍTÉSE

A Széchenyi 2020 program keretében 210,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósulT meg Szolnokon a „Simon Ferenc úti bölcsőde fejlesztése kapacitásbővítéssel” című projekt.

 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett TOP-6.2.1-15 „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése”” című pályázati felhívásra benyújtott „Simon Ferenc úti bölcsőde fejlesztése kapacitásbővítéssel” című, TOP-6.2.1-15.SL1-2016-00001 azonosító számon regisztrált, 2016. május 17. napon befogadott támogatási kérelmet nyújtott be.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága 2016. augusztus 12.-én kelt támogatói döntése alapján, a pályázat 100 %-os mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az erről szóló Támogatási Szerződés aláírására 2016. szeptember 14-én került sor.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a megítélt támogatáson kívül bruttó 3.777.628,- Ft biztosításával járul hozzá a fejlesztéshez.

A projekt célja a Simon Ferenc úti bölcsőde kapacitásbővítése és szolgáltatásainak minőségi fejlesztése volt. A fejlesztés eredményeként kialakításra került két új csoportszoba, melyek 14-14 férőhellyel rendelkeznek, valamint a bölcsőde meglévő épülete került felújításra.

 A Simon Ferenc úti bölcsőde a fejlesztést megelőzően 56 férőhelyen fogadta a 3 év alatti kisgyermekeket. A bölcsőde Szolnok kertvárosi városrészéhez tartozó Szandaszőlősön működik. A város ezen területén jellemzően magas a fiatal, kisgyermeket nevelő családok száma. Jól érzékelhetően évek óta nagy érdeklődést mutatkozik a bölcsődei ellátás iránt, mely jól mérhető abban is, hogy a kisgyermekintézmény folyamatosan magas igénybevétel mellett működik.

 

A meglévő épületegyüttes földszintes kialakítású. A fejlesztést megelőzően a bölcsődében 4 teljes értékű csoportszoba volt található, melyet a gyermekszám növekedésével szükségessé vált bővíteni. Ezért plusz 2 teljes értékű csoportszoba, illetve átadó, gyermekmosdó, akadálymentes wc, kerti játéktároló, valamint a játszóudvarhoz tartozó gyermek wc. is kialakításra került.

Továbbá parkolókat alakítottak ki a bölcsőde előtt és a meglévő parkolók mellé további 3 parkoló került kiépítésre az épület területén belül, melyből 1 akadálymentes.

A kialakított, új csoportszobák berendezéséhez, felszereléséhez elengedhetetlen volt az új eszközök beszerzése:

 • Csoportszobák berendezése, felszerelése
 • Fürösztő felszerelése
 • Átadó helyiség berendezése, felszerelése
 • Udvari eszközök, játékok
 • Játékeszközök
 • Csecsemőjátékok
 • Finommotorika – logikai fejlesztő játékok
 • Építő - konstruáló játékok
 • Szerepjátékok kellékei, funkciósarok felszerelése
 • Alkotótevékenység eszközei
 • Meséskönyvek
 • Hangszerek
 • Mozgásfejlesztő eszközök
 • Alapjátékok
 • Sószoba berendezése
 • Textiliák
 • Konyhai eszközök
 • Felnőtt munkavégzéshez szükséges eszközök

 A projekt keretében fejlesztésre került a bölcsőde főzőkonyhája, aminek köszönhetően a bölcsődei étkeztetést nagyobb kapacitással és korszerűbb eszközökkel tudja a továbbiakban ellátni.

 Az előzetes felmérések alapján megállapításra került, hogy javítani szükséges a gyermekjóléti alapellátások és szolgáltatások minőségén, így a projekt hozzájárul a 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni elhelyezésének megkönnyítéséhez.

A fejlesztés így nagy szerepet játszik olyan társadalmi folyamatok előre mozdításában, mint a kisgyermekes szülők, különösen a 3 év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérése, valamint  hozzájárul a munkavállalói mobilitáshoz, a fenntartható, minőségi foglalkoztatáshoz és a foglalkoztatás növeléséhez.

A projekt eredményeként a szűk kapacitások és a hosszadalmas várakozási idők csökkennek, kiegyenlítődnek és javulnak a területi különbségek.

 Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Megrendelő 2017. február 22-én írta alá a vállalkozási szerződést a nyertes Kivitelezővel. A Megrendelő az építési terület, mint munkaterületet ezt követően 3 munkanapon belül átadta és megkezdődtek a munkálatok, melyek júliusig tartottak.

Az épület a terveknek megfelelően és ütemben készült, illetve műszaki átadás-átvétel és a használatbavételi engedélyek beszerzése után szeptember 25-én került átadásra.

A projekt befejezési dátuma: 2017. szeptember 25.

További információt a www.szolnok.hu és a www.szvf.hu honlapokon olvashatnak.

További információ kérhető:

Tompa Zsuzsanna, kommunikációs projektmenedzser

+36-20/228-3029, tompa@szvf.hu

 

 


 

 

TOP-6.2.1-15.SL1-2016-00001

A közgyűlés döntött a pályázatok benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. március  09-i ülésén tárgyalta és 52/2016. (III.9.) számú közgyűlési határozatával döntött a TOP 6. prioritása keretében megvalósítandó, első ütemben tervezett pályázatok előkészítéséről és benyújtásáról, továbbá a szükséges előkészítési források biztosításáról.

A határozatban Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Simon Ferenc úti bölcsőde fejlesztése kapacitásbővítéssel” munkacímű pályázat benyújtásra kerüljön.

Támogatási szerződés aláírása

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságaa Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-6.2.1-15„Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-6.2.1-15-SL1-2016-00001 azonosító számon regisztrált, 2016. május 17. napon befogadott támogatási kérelmet nyújtott be.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága2016. augusztus 12. napon kelt támogatási döntés szerint 210.000.000,- Ftösszegű támogatásra érdemesnek ítélte 100%-os támogatási intenzitás mellett, melyről szóló Támogatási Szerződést 2016. szeptember 14-én írt alá.

A projekt konkrét célja a Simon Ferenc úti bölcsőde kapacitásbővítése és szolgáltatásainak minőségi fejlesztése, melyet két teljes értékű, új, 14-14 férőhelyes csoportszoba kialakításával és a meglévő épület felújításával kívánunk elérni. A projekt keretében a meglévő főzőkonyha fejlesztése is megtörténik. Az infrastrukturális beavatkozásokat eszközbeszerzés egészíti ki.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017. 07. 31.

Megkezdődtek a bővítési munkák

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a megítélt támogatáson kívül bruttó 3.810.000,- Ft biztosításával járul hozzá a fejlesztéshez.

A Simon Ferenc úti bölcsőde 56 férőhelyen fogadja a 3 év alatti kisgyermekeket. A bölcsőde Szolnok kertvárosi városrészéhez tartozó Szandaszőlősön működik. A város ezen területén jellemzően magas a fiatal, kisgyermeket nevelő családok száma. Jól érzékelhetően évek óta nagy érdeklődést mutatkozik a bölcsődei ellátás iránt, mely jól mérhető abban is, hogy a kisgyermekintézmény folyamatosan magas igénybevétel mellett működik.

A meglévő épületegyüttes földszintes kialakítású. A bölcsődében jelenleg 4 teljes értékű csoportszoba található, melyet a gyermekszám növekedésével szükséges bővíteni. Ezért plusz 2 teljes értékű csoportszobát kap a bölcsőde, melyekhez átadó, gyermekmosdó, akadálymentes wc, kerti játéktároló, valamint a játszóudvarhoz tartozó gyermek wc. is kialakításra kerül.

A kialakítandó, új csoportszobák berendezéséhez, felszereléséhez elengedhetetlen az új eszközök beszerzése:

 • Csoportszobák berendezése, felszerelése
 • Fürösztő felszerelése
 • Átadó helyiség berendezése, felszerelése
 • Udvari eszközök, játékok
 • Játékeszközök
 • Csecsemőjátékok
 • Finommotorika – logikai fejlesztő játékok
 • Építő - konstruáló játékok
 • Szerepjátékok kellékei, funkciósarok felszerelése
 • Alkotótevékenység eszközei
 • Meséskönyvek
 • Hangszerek
 • Mozgásfejlesztő eszközök
 • Alapjátékok
 • Sószoba berendezése
 • Textiliák
 • Konyhai eszközök
 • Felnőtt munkavégzéshez szükséges eszközök

A projekt keretében a bölcsőde főzőkonyhájának fejlesztése is történik, aminek köszönhetően a bölcsődei étkeztetést nagyobb kapacitással és korszerűbb eszközökkel tudják ellátni.

A fejlesztés hatására javul a gyermekjóléti alapellátások és szolgáltatások minősége. A projekt hozzájárul a 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni elhelyezésének megkönnyítéséhez.

A fejlesztés nagy szerepet játszik olyan társadalmi folyamatok előre mozdításában, mint a kisgyermekes szülők, különösen a 3 év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérése, valamint a munkavállalói mobilitáshoz és a fenntartható, minőségi foglalkoztatáshoz és a foglalkoztatás növeléséhez.

A projekt eredményeként a szűk kapacitások és a hosszadalmas várakozási idők csökkennek, kiegyenlítődnek és javulnak a területi különbségek.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Megrendelő 2017. február 22-én írta alá a vállalkozási szerződést a nyertes Kivitelezővel. A Megrendelő az építési terület, mint munkaterületet ezt követően 3 munkanapon belül átadta és megkezdődtek a munkálatok, melyek a nyáron befejeződnek.

A munkálatok jelenlegi készültségi foka a terveknek megfelelő ütemben halad, miszerint a meglévő épületekben a gépész és elektromos bontások megtörténtek, csempe, aljzat és vakolat leverések elkészültek, jelenleg az oldalfalak visszavakolása zajlik. Az új épület felőli épületrész tetőfedése, lécezése elbontásra került, ott jelenleg a tetőfólia és ellenlécezés készül.

Az új épület kitűzésével, cölöpalapozásával és tükör kiszedésével elkészültek, jelenleg a talpgerenda zsaluzása és vasszerelése van folyamatban.

  

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app