Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szapáry úti óvoda újjáépítése

Központban a gyermekek! – Szapáry úti Óvoda újjáépítése

 

TOP-6.2.1-16-SL1-2017-00002

2019-re újjáépül a Szapáry úti Óvoda és egy minden igényt kielégítő, mai modern kornak megfelelő új épületet kap az intézmény.Az épületben komplex akadálymentesítés, energiahatékonysági intézkedések valamint új eszközök beszerzése valósul meg.

 

A közgyűlés döntött a pályázat benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. május 25-i ülésén 166/2017 (V.25) számú közgyűlési határozatával döntött „Központban a gyermekek! – Szapáry úti Óvoda újjáépítése” című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. május 31-én pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-6.2.1-16 „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívásra.

 

Aláírták a Támogatási Szerződést

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága atámogatási kérelmet TOP-6.2.1-16-SL1-2017-00002 azonosítószámmal, 2017. szeptember 29-i támogatói döntésében 520.000.000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

A Támogatási Szerződés 2017. november 7-én aláírásra került.

 

A projekt célja:

A projekt célja a Szolnokon található Szapáry úti Óvoda szolgáltatási színvonalának emelése, melyet az átalakításra alkalmatlan régi épület lebontásával és a jogszabályokban leírt mennyiségi és minőségi követelményeknek megfelelően történő újjáépítésével kíván a pályázó, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elérni. Az új épületben kapacitásbővítés nem történik, a csoportszobák száma 6 marad. A beruházás tartalmazza az épület komplex akadálymentesítését, energiahatékonysági intézkedéseket valamint eszközbeszerzést.

A tervezett épület helyén jelenleg is óvoda működik. A meglévő épület több mint negyven éves, kialakítása nem felel meg a jelenkori igényeknek. Átalakítása, bővítése nem eredményezné a kívánt igények kiszolgálását, az épület gazdaságos átalakításra alkalmatlan, épületszerkezeti hibáinak javítása hosszabb távon nem megoldható, ezért az épület elbontása és új épület építése szükséges.

A projekt várható befejezése: 2019. június 30.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app