Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Széchenyi körúti orvosi rendelő fejlesztése

Széchenyi körúti orvosi rendelő fejlesztéseTOP-6.6.1-16-SL1-2017-00002

Megújult a Széchenyi körúti orvosi rendelő

Több mint 340 millió forintból újult meg a Széchenyi városrész központjában található rendelő épülete. A beruházásnak köszönhetően az egészségügyi alapellátást modern környezetben vehetik igénybe a városrész lakói.

Európai uniós forrás bevonásával teljeskörű felújításon esett át az orvosi rendelő épülete, melynek köszönhetően a mai kornak megfelelő környezetben történhet 4 felnőtt háziorvosi praxis, 4 házi gyermekorvosi praxis, 3 vegyes fogorvosi praxis, 1 iskolafogászati körzet és 4 védőnői körzet lakosainak ellátása.

A fejlesztés keretében az épület homlokzati- és tetőszigetelése megtörtént. A külső nyílászárókon túl a belső nyílászárók cseréjére is sor került, az akadálymentesítés előírásaival összhangban, melynek keretében az épület hátsó bejáratánál egy akadálymentesített parkoló is kialakításra került. Megújult az elektromos hálózat, valamint 20 kW teljesítményű napelem teszi lehetővé az épület környezetkímélő üzemeltetését.

A projektben beszerzésre kerültek a védőnői vizsgálatok elvégzéséhez szükséges orvosi eszközök, valamint az új fogorvosi rendelő eszközei, egy hangszigetelt kompresszorral kiegészítve.

A közel 370 millió forintos beruházáshoz Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 243 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert a TOP-6.6.1 kódszámú„Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” c. felhívás keretében. Az átfogó felújítás érdekében az Önkormányzat további 99,5 millió forint önerőt biztosított a munkálatok fedezetére, továbbá 26 millió forinttal az épületben üzemelő gyógyszertár is hozzájárult a beruházás megvalósításához.

A projekthez köthető munkák 2021. január 31-én véget értek.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app