Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Széchenyi körúti orvosi rendelő fejlesztése

TOP-6.6.1-16-SL1-2017-00002

Megújul a Széchenyi körúti orvosi rendelő Szolnokon. A fejlesztésnek köszönhetően a védőnői, háziorvosi, fogorvosi és iskolafogászati praxisoknak egy megújult és energiahatékony épület ad majd helyet, így a városrész lakossága a mai kor igényeit kielégítő, megújult épületben veheti igénybe az egészségügyi ellátást.

A közgyűlés döntött a pályázat benyújtásáról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. november 30-i ülésén 299/2017 (XI.30) számú közgyűlési határozatával döntött a „Széchenyi körúti orvosi rendelő fejlesztése” című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. november 30-án pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programkeretén belül a TOP-6.6.1-16 „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” tárgyú felhívásra.

Aláírták a Támogatási Szerződést

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok irányító Hatósága a támogatási kérelmet TOP-6.6.1-16-SL1-2017-00002 azonosítószámmal, 2018. április 25-i támogatói döntésében 243.000.000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

A Támogatási Szerződés 2018. július 30-án aláírásra került.

A projekt célja:

A pályázat keretében a Széchenyi körúti orvosi rendelő (5000 Szolnok, Széchenyi István krt. 129.) épületének komplex felújítása valósul meg.

 

A felújításra kerülő önkormányzati tulajdonú rendelőben 4 felnőtt háziorvosi praxis, 4 házi gyermekorvosi praxis, 3 vegyes fogorvosi praxis, 1 iskolafogászati körzet és 4 védőnői körzet lakosainak ellátása történik. A fejlesztés átfogó célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A beruházás keretében sor kerül az épület homlokzati- és tetőszigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére. Teljeskörű akadálymentesítés segíti majd a fogyatékossággal élőket az egészségügyi szolgálatok elérésében. Az épület elektromos hálózata felújításra kerül, a korszerű és gazdaságos üzemeltetés a tetőn kiépülő napelemrendszernek köszönhetően biztosított lesz.

A projektet eszközbeszerzés teszi teljessé.

A projekt várható befejezése: 2019.08.31.

 

 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app