Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása

2020-07-27
Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása
KEHOP-1.2.1-18-2019-00253
 
Közel 20 millió forint jut a klímavédelemre Szolnokon
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 19.999.960 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Kohéziós Alap és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozva, hogy megvalósítsa a „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projektet. 
 
A projekt előkészítése 2020 júniusában kezdődött és 2022. decemberéig tart. 
 
A projekt célja Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása, valamint a lakosság klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálása.
 
A projektben, várhatóan a megrendezésre kerülő rendezvényeken, illetve a szabadtéri teraszokon interaktív workshopok és fórumok várják az érdeklődőket. A klímaváltozás és a környezetvédelem témakörében számos kérdést boncolgatnak majd a programok, mint például a klímaváltozás okai, hatásai, kiemelten a Tisza folyó és élővilága szempontjából. 
 
Ezen kívül filmvetítés, közösségformáló mozgalmak, iskolai kampányok és pályázati kiírások várhatóak a program népszerűsítése szempontjából. 
 
ELFOGADÁSRA KERÜLT SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS KLÍMASTRATÉGIÁJA
(2022. november 24.)

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2022. november 24-i Közgyűlésén a képviselők elfogadták Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiáját. A dokumentum elfogadását országosan is kiemelkedő szintű szakmai és társadalmi egyeztetés előzte meg.
A dokumentum a társadalmasítás során beérkezett észrevételek, javaslatok alapján véglegesítésre került.
A Klímastratégia, illetve a társadalmasítás során beérkezett vélemények, valamint az azokhoz tartozó szakértői válaszok a „Letölthető anyagok” rész alatt érhetőek el.

Köszönjük az aktív részvételt, mellyel a szakemberek munkáját segítették!

--------------------------------------------------------
 
BEFEJEZŐDÖTT SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS KLÍMASTRATÉGIÁJÁNAK TÁRSADALMI EGYEZTETÉSE
(2022. augusztus 31.)
 
„Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiája” dokumentum társadalmasítása 2022. augusztus 31-én befejeződött.
Az érdeklődés a dokumentum aktualitása következtében igen jelentős volt. Számos vélemény és javaslat érkezett a lakosságtól, a szakmai és a civil szervezetektől.

Köszönjük a társadalmasításban való részvételt!
 
--------------------------------------------------------
 
FELKÉRÉS
SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS KLÍMASTRATÉGIÁJÁNAK VÉLEMÉNYEZÉSÉRE
(2022. augusztus 12.)
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében a projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiája.
A Klímastratégia egy átfogó helyzetértékelés, célmeghatározás és terv a következő 20-30 évre, melynek eléréséhez a dokumentum javaslatokat, intézkedési irányokat fogalmaz meg.
Megkezdődött a Klímastratégia társadalmi egyeztetése, melynek keretében szeretnénk felkérni a településen élőket, a település fejlődésében aktívan résztvevőket a Klímastratégia véleményezésére. A véleményformálás kiemelten fontos, mivel a dokumentum a város egészét érintő célokat határoz meg.
Kérjük, hogy 2022. augusztus 31-ig szíveskedjen megküldeni véleményét, javaslatát a klimastrategia@ph.szolnok.hu e-mail címre a lenti „véleményezési és javaslattételi adatlap” kitöltésével, a „Szolnoki Klímastratégia véleményezése” tárgy feltüntetésével.
(Az e-mail cím és az adatlap 2022. augusztus 31-ig érhető el.)

Kérjük, szánjon időt a dokumentum véleményezésére, ezzel segítse a szakemberek munkáját, hiszen a klímastratégia Önökkel és Önökért készül!
 
 
Facebook poszt
 
--------------------------------------------------------

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Tóth Katalin Zsuzsanna ösztöndíj fiatal testnevelők számára

2023-03-29

A Szolnok Város Jövője Közalapítvány pályázatot hirdet ” Tóth Katalin Zsuzsanna ösztöndíj” elnevezéssel testnevelők számára.

Bronzba öntötték a nyolcvanéves Balázs Péter lábnyomát a szolnoki színház előtt

2023-03-27

A teátrum és alkalmi közönsége a március 27-i színházi világnapon az egyetemes színjátszást, valamint a színház hajdani igazgatóját, a közelmúltban nyolcvan esztendős Balázs Pétert ünnepelte, akinek az épület főbejárata elé elhelyezett, bronzba öntött cipős lábnyomatát leplezték le. 

Népkonyha szolgáltatás indul Szolnokon

2023-03-23

A Cívis Szociális Étkeztetési Központ 2023 áprilistól térítésmentes népkonyha szolgáltatást indít Szolnokon.

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

2023-03-22

Az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. (székhelye: 4024 Debrecen, Kossuth L.u.41.) felhívja az ellátási területén lévő ingatlantulajdonosokat, Használókat, Kezelőket, Bérlőket - ideértve a természetes- és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat- a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására, a fák gallyazásának elvégzésére.

Szolnokra érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása

2023-03-16

Szolnokon állomásozik a Petőfi-busz. A Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása, mely tavaly szeptembertől járja az országot, vasárnapig „parkol” a vármegyeszékhely központjában, a Hild téren. A mobiltárlat ingyenesen megtekinthető.