Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása

2020-07-27
Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozásaSzolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása
KEHOP-1.2.1-18-2019-00253
 
Közel 20 millió forint jut a klímavédelemre Szolnokon
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 19.999.960 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Kohéziós Alap és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozva, hogy megvalósítsa a „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projektet. 
 
A projekt előkészítése 2020 júniusában kezdődött és 2022. decemberéig tart. 
 
A projekt célja Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása, valamint a lakosság klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálása.
 
A projektben, várhatóan a megrendezésre kerülő rendezvényeken, illetve a szabadtéri teraszokon interaktív workshopok és fórumok várják az érdeklődőket. A klímaváltozás és a környezetvédelem témakörében számos kérdést boncolgatnak majd a programok, mint például a klímaváltozás okai, hatásai, kiemelten a Tisza folyó és élővilága szempontjából. 
 
Ezen kívül filmvetítés, közösségformáló mozgalmak, iskolai kampányok és pályázati kiírások várhatóak a program népszerűsítése szempontjából. 
 
VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Újra Szépkorúak Akadémiája Szolnokon

2021-09-17

Az idősek körében igen népszerű programsorozat, a Szépkorúak Akadémiája idén is folytatódik.

Ismét Bringás reggelizett Szolnok

2021-09-17

Az előző évekhez hasonlóan, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is megrendezte a nagysikerű Bringás reggelijét. 

A hősök köztünk élnek

2021-09-13

Horváth Károly és Szabovik Tamás, két Szolnoki Hősök díjra jelölt kiváló szolnokival találkozott hétfőn Szalay Ferenc polgármester, akik ezen az alkalmon adta át elismeréseiket.

Egy év kihagyás után újra gulyásünnep volt Szolnokon

2021-09-12

Bográcsok sokaságában készültek a különféle gulyásvariációk a zsúfolásig telt Tiszaligetben egy év kényszerű szünet után újra gulyásfesztivált rendeztek Szolnokon.

Gulyásfesztivál huszonharmadjára is

2021-09-08

Szolnok tradicionális gasztronómiai fesztiválja a bográcsrengeteg mellett számos kulturális programmal is csalogatja a látogatókat.