Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tisza park belvárosi területének komplex rehabilitációja funkcióbővítéssel

„Tisza park belvárosi területének komplex rehabilitációja funkcióbővítéssel"

azonosító: TOP-6.3.2-15-SL1-2016-00001

 

Átalakul és megújul a Verseghy Gimnázium előtti Tisza park. A fejlesztés során nem csupán a parkot, a járófelületeket, hanem a játszóteret is felújítják, valamint megépítik a város második nyilvános illemhelyét is. A park az eddigieknél jobban illeszkedik majd a Tisza-parti sétányhoz és a rendezetten elhelyezett virágágyásoknak, illetve térköves burkolatnak köszönhetően igazi pihenőövezetté válik.

Szolnok Megyei jogú Város Önkormányzata 2016. augusztus 8-án kelt támogatói döntés szerint 253 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a 2016. május 23-án benyújtott pályázatával, melyet a TOP-6.3.2-15 jelű,” Zöld város kialakítása” tárgyú felhívásra nyújtott be.

A nyertes Kivitelező, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2018 júliusban megkezdte a Tisza park rehabilitációját, a park teljes területe lezárásra került, a kávézó épületének átalakítása várhatóan ez év végén kezdődik majd.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2018. december 6-án ünnepélyes keretek között adja át a rehabilitáció után létrejött megújult Tisza Parkot. A munkálatok azonban tovább folytatódnak, 2019. év tavaszától egy teljesen új játszótér fogadja az oda látogatókat.

A PROJEKT CÉLJA:

Átalakításra kerül a Tisza park, mely park közösségi funkciók ellátását is biztosítani fogja.

A projekt előkészítése során a város gondoskodott a beteg és balesetveszélyes fák szakszerű kezeléséről. Növénytelepítési és parképítési feladatok kerülnek megvalósításra, mely feladat hozzájárul az új park színesebbé tételéhez.

 

A közkedvelt pihenőhellyé átalakítandó parkban a városi aktív rekreációs zöldterület rekonstrukciója is fontos feladat, mely a belváros legkedveltebb játszóterének átalakításával valósul meg. 

Egymáshoz kapcsolódó új ütéscsillapító felületeken kapnak helyet az új játszótéri eszközök. A gyermekek biztonsága érdekében pedig kerítés védi majd az új játszóteret.

Sétautak kerülnek kialakításra, új utcabútorok kerülnek kihelyezésre. A fejlesztés során az utak burkolatai beton térkővel újulnak meg, illeszkedve a már felújított és meglévő utakhoz, járdákhoz. Az új burkolatokakadálymentessé teszik a park járófelületeit.

A terület használatához, és a fogadóépület kialakítása kapcsán elengedhetetlen berendezési tárgyak, utcabútorok, a sétányok megvilágításához szükséges lámpatestek és ivó kút kerültek tervezésre, illeszkedve a Tiszai Hajósok terének berendezéséhez, egységes arculatot teremtve a Tisza-parti sétányon.A projekt várható befejezése.

2019. augusztus 31.

 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app