Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Vitalitas praxisközösség az egészségfejlesztésért Szolnokon

 

 

 

 

VITALITAS PRAXISKÖZÖSSÉG AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSÉRT SZOLNOKON

 

150,00 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata EFOP-1.8.2-17-2017-00012 azonosítószámú „Vitalitas praxisközösség az egészségfejlesztésért Szolnokon” című pályázata.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az EFOP-1.8.2-17 kódszámú Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése - alapellátás fejlesztése című felhívásra benyújtott pályázat megvalósítása Szolnok. I. sz, IV.sz, V. sz., VIII. sz., IX. sz. és XXIV. sz. felnőtt háziorvosi körzeteket, valamint Szolnok III. sz. gyermekorvosi körzetet érinti.

 

A fejlesztés eredményeként Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a lakosság egészségtudatosságát kívánja növelni. Célja – az egészség fejlesztését célzó programokon keresztül – hogy az egyéni egészségállapot-felmérésen és tanácsadáson résztvevők aránya elérje a területi ellátási kötelezettség alá eső lakosság 25%-át, az egészségfejlesztő és betegségmegelőző programokban részt vevő személyek száma pedig a 700 főt.

 

A projektben részt vevő háziorvosi és gyermekorvosi praxisok területi ellátási kötelezettsége alá eső lakosok körében a praxisok orvosai és nővérei elvégzik a lakosok egészségi állapot felmérését, majd annak eredményeképpen szükség esetén különböző többletszolgáltatásokat nyújtó szakemberekhez irányítják őket. A projekt keretében az állapotfelmérés eredményétől függően lehetőség nyílik gyógytornász, dietetikus és mentálhigiénés szakember igénybevételére is.

 

A projektben részt vesznek a területen érintett védőnők is, akik a 18 éven aluli lakosság egészségi állapotának a felmérését végzik, célzott felvilágosítást, tanácsadást és minimál intervenciót tartanak. A program keretében baba-mama csoport, testsúly kontroll csoport, diabetes betegklub működtetése tervezett, valamint nagyobb tömegeket megmozgató közösségi egészségfejlesztő rendezvények kerülnek megtartásra.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020.03.31.

 

A projektről bővebb információt a www.szolnok.hu oldalon olvashatnak

További információ kérhető:

Gagna Ildikó projektmenedzser

Elérhetőség: +36-30-224-8750, vitalitaspraxis@gmail.com

 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app