Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Zöldülő Belváros Szolnok

Zöldülő Belváros Szolnokon

TOP-6.3.2-16-SL1-2017-00001

A „Zöldülő belváros Szolnokon” című pályázat keretén belül 388 millió forint európai uniós támogatásból szépül meg Szolnok belvárosában a Hősök tere és környéke. A zöldfelületek növényállománya megújul és a park szomszédságában, az SZTK és a Pelikán Szálló között új zöldfelületek kialakításával együtt új parkolók is létesülnek. A megújult felület piaci területként is funkcionál majd, ami otthont ad a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő helyi termékek vásárának. A terület egységessé tétele érdekében a Szolnok Pláza előtti parkoló is átalakításra kerül, a transzformátor házat lebontják és a Pelikán Szálló mögötti Hild téren egy mobil színpad kerül kialakításra. Ennek a fejlesztési elemnek köszönhetően lehetőség nyílik majd a Helyi termékek vásárát kiegészítő kísérőprogramok megtartására anélkül, hogy az a vásárok lebonyolítását zavarja.

 

Előzmények:

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. október 26-i ülésén 276/2017 (X.26) számú közgyűlési határozatával döntött a „Zöldülő Belváros Szolnokon” című pályázat benyújtásáról.

A Közgyűlési döntésnek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. október 31-én pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-6.3.2-16 „Zöld város kialakítása” tárgyú felhívásra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága atámogatási kérelmet TOP-6.5.1-16-SL1-2017-00001 azonosítószámmal, 2017. december 20-i támogatói döntésében 388 000 000 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású támogatásra érdemesnek ítélte.

A Támogatási Szerződés 2018. február 12-én aláírásra került.

 

A projekt várható befejezése: 2019. október 31.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app