Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-06-06

Ötmilliós adomány a szolnoki gyermeksportnak

Országos kampányt indított a Samsung Electronics Magyar Zrt. június 1-jén, melynek célja a magyarországi gyermeksport támogatása. A szolnoki városházán Szabó István alpolgármester és Hyun Jin Lim, a cég képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Szolnok is részesült a 100 millió forint összértékű támogatásból.

2012-06-05

Diákokat és pedagógusokat köszöntött a polgármester

Lezárultak az országos középiskolai tanulmányi versenyek, kiderült, ki milyen helyezést ért el a megmérettetéseken. A szolnoki diákok ebben az évben is szépen szerepeltek az országos versenyeken, teljesítményük egyszerre dicsőség felkészítő tanáruk, iskolájuk és Szolnok számára is. A város nevében ma délután Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a legeredményesebb tanulókat és felkészítő tanáraikat.

2012-06-05

Fájó seb a nemzet lelkén

A trianoni békediktátum 92 évvel ezelőtti aláírására, s a történelmi Magyarország igaztalan megcsonkítására emlékezett a város tegnap délután a Tiszai Hajósok terén. A megemlékezés végén a város vezetői, intézményeinek, szervezeteinek képviselői helyezték el koszorúikat a közadakozásból tavaly felállított Országzászlónál.

2012-06-04

Ádámok és Évák látogattak a fővárosba

Idén az Ádámok és Évák ünnepén a legjobb csapat különdíját a Széchenyi Gimnázium diákjai kapták. A különdíj egy budapesti kirándulás volt, ahova 22 diák és az őket kísérő három pedagógus jutott el.

2012-06-04

Tisztább lett az ország, tisztább lett a város

Az Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalom jegyében országszerte több ezer önkéntes húzott kesztyűt szombaton, hogy megtisztítsa környezetét a felhalmozódott hulladéktól.

2012-06-01

Nem marad senki ellátatlanul a Gondoskodás Házában

Szolnok városa a kistérséggel karöltve gondoskodik a bajba jutott otthon lakóiról – jelentette be Szalay Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján. Mint az közismert, a Vízpart körúton lévő Gondoskodás Háza emelt szintű idősotthon üzemeltetője csődbe ment, így veszélybe került az ott lakók ellátása.

2012-05-31

Szombaton lesz az ország legnagyobb önkéntes akciója - Szolnok is csatlakozott

Idén második alkalommal rendezik meg a TeSzedd! országos önkéntes akciót, melyen keretében tavaly 160 ezer önkéntes ezer helyszínen több ezer tonna hulladékot szedett össze. Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióján szombaton Szolnokon is több városrészben húznak kesztyűt intézmények, civil szervezetek önkéntesei, hogy megszépítsék a várost.
 

2012-05-31

Újra megrendezik a sikeres szűrőprogramot

Hatodik alkalommal rendezik meg Szolnokon június második hetében a Tiszta Szívvel Szolnokért szűrőprogramot, a rendezvény részleteiről sajtótájékozatón beszélt dr. Kállai Mária alpolgármester és dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

2012-05-29

Szolnok lett a legélhetőbb magyar város

Külföldi mintára idén Magyarországon is összehasonlították a városokat élhetőség szempontjából. A humán és az öko-index, valamint a KSH adatsorából összeállított rangsorban Szolnok városa lett az első. 

2012-05-29

Éremeső Debrecenben, bajnokavatás Szolnokon

Várakozáson felüli eredménnyel zárult vasárnap a debreceni úszó Európa-bajnokság, a magyar sportolók kimagasló teljesítményét az egész ország ünnepelte.

2012-05-29

Negyedszer is bajnok a Szolnok

A címvédő Szolnok történetének negyedik aranyérmét szerezte meg hétfőn a férfi kosárlabda NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén magabiztosan legyőzte a vendég Szombathelyt, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

2012-05-24

Honvédelmi napra várják a diákokat

Sokak emlékezetében élnek még a honvédelmi napok, a jó néhányan a hozzájuk kötődő élmények hatására választották a katonai pályát. Hosszú szünet után a program újjáéled Szolnokon – hangzott el a mai városházi sajtótájékoztatón.

2012-05-23

Szülők és pedagógusok fórumoztak a fiatalokért

Nagy sikerrel rendezték meg – hagyományteremtő céllal - az önkormányzat szervezésében az első Szülői Fórumot. A megyeháza dísztermét zsúfolásig megtöltötték azok a szülők és pedagógusok, akiknek az érdeklődését felkeltette a fiatalok mentális és testi épségét fókuszba állító rendezvény.

2012-05-22

Egy sikeres projekt, amely az egész város életére kihat

A Szolgáltató Város szolnoki mintaprojektjének eddig elért eredményeiről, egyéni tapasztalataikról számoltak be az előadók a ma délután a városházán megtartott konferencián. Amint Hegedűs Márta, a projektiroda vezetője elmondta, a három éve tartó projekt negyedik lépéseként hamarosan sor kerül egy lakossági elvárás- és elégedettség mérésre, melynek eredménye lehetővé teszi az eltelt két év munkájának értékelését, a további fejlesztési pontok meghatározását.

2012-05-22

Júniusban ismét TeSzedd!

Folytatódik Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciója. A Teszedd! programot tavaly az önkéntesség évében indították, több ezer jelentkezővel országszerte. Idén június 2-án várják az önkénteseket.
 

2012-05-22

Nagy sikerű vendégszereplés Gödöllőn

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar a Rotary Club Budapest-Sasad meghívására 2012. május 19-én nagy sikerrel vendégszerepelt a - Magyarország történelmében kiemelt jelentőséggel bíró - Gödöllői Királyi Kastélyban, Erzsébet királyné kedvelt rezidenciájában Mozart Figaro házassága című előadásával.

2012-05-22

Új helyszínen a városi gyermeknap

A város új helyszínen, a Rózsa park melletti hatalmas füves területen tartja hagyományos gyermeknapi rendezvényét 2012. május 27-én (vasárnap) 10 órától. 

2012-05-20

Amikor híd épül szeretetből...

A Magyar Református Szeretetszolgálat szombaton negyedik alkalommal rendezte meg Szeretethíd elnevezésű kárpát-medencei önkéntes napját. A kezdeményezésbe fiatalokat, időseket, egyháztagot, világi embert, egészséges és fogyatékkal élőt egyaránt bevontak, akik kisebb-nagyobb csoportokban szociális, fejlesztési, ökológiai területen munkálkodtak a városban.

2012-05-20

A Damjanich-emlékmű felállításának centenáriumára emlékeztek Szolnokon

Szolnok legismertebb köztéri alkotása, a Zagyva torkolatánál, a hajdani vár területén álló Damjanich-emlékmű felállításának századik évfordulójára emlékeztek szombaton a helyszínen; a carrarai márványból készült alkotást az 1849. március 5-én vívott szolnoki ütközet honvéd hőseinek tiszteletére emelték.

2012-05-18

28 ezer palánta kerül az ágyásokba

A PMZ konzorcium munkatársai, a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. fóliasátrában növekedett virágpalántákkal szépítik a Verseghy parkot. A közterületeket jelenleg díszítő árvácskát felváltják az egynyáriak, napvirág, begónia és petúnia. Mintegy  28 ezer tő, 18 féle növény díszíti majd a várost.

2012-05-17

Honvédelemért kitüntetést kapott Szalay Ferenc

A magyar honvédelem napja alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya elismerésben részesítette Hende Csaba Honvédelmi miniszter Szalay Ferencet, Szolnok város polgármesterét. Városunk vezetője a Stefánia Palotában vehette át a kitüntetést

2012-05-16

Fejlesztés és munkahelyteremtés – új üzemet adtak át Szolnokon

Mindig öröm, ha egy vállalkozás, különösen ebben a nehéz gazdasági környezetben, új fejlesztéseket valósít meg. S ha tudjuk, hogy családi vállalkozásról van szó, akkor még inkább okunk van az elégedettségre – fogalmazott ma délelőtt Szalay Ferenc polgármester a Poligon Kft. új porfestő üzemének átadásán.

2012-05-16

Parádés centenáriumi gálaműsor a Szigligetiben

Száz éves a Szigligeti Színház épülete. A centenáriumot nagyszabású gálaműsorral ünnepelte tegnap a teátrum társulata. Sok százan foglaltak helyet a nézőtéren, a nyugdíjasoknak délután külön előadást is tartottak.

2012-05-16

Rekordszámú induló a Májusfa futáson

Rekordlétszám volt az idén 30 éves Májusfa futáson. 4100-an vágtak neki az 1, 2 és 4 kilométeres távoknak. A verseny helyszíne változott, ezúttal nem a Tiszaligetből, hanem a Tisza hajósok teréről indult a mezőny. 

2012-05-15

Utazás a múltba

Ma délelőtt kiállítás megnyitóval folytatódott a Szigligeti Színház 100 éves centenáriuma alkalmából rendezett ünnepségsorozat. A tárlatnak a Szolnoki Galéria adott otthont.

2012-05-14

Ének az esőben

Álmos, szürke délután, csendesen szemerkélő eső és hideg… A legtöbb ember ilyenkor igyekszik meleg és száraz helyet keresni, mégis mintha valami készülődne a Tiszai hajósok terén. Egyre többen igyekeznek oda, ki sietős léptekkel, ki komótosan. Aztán lassan kisebb tömeg verődik össze…

2012-05-13

Rengeteg induló a Curie Kémia Emlékversenyen

A hagyományokat folytatva, idén is megrendezték Szolnokon – immár 23. alkalommal – a Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjét. Az esemény ezúttal tehetségnappal is összekapcsolódott.

2012-05-11

A sokoldalú közfoglalkoztató

A Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. neve már ismerősen cseng a városban: évek óta a közfoglalkoztatás területén tevékenykedik. Többek között általuk foglalkoztatottak tartják rendben a város parkjait, virágot ültetnek, gondoznak, locsolnak, és a közelmúltban átadott Előd úti növényházban már termesztéssel is foglalkoznak.

2012-05-11

Restaurátor dolgozik a Damjanich-szobron

Száz évvel ezelőtt állították fel a mai Gutenberg téren a Radnai Béla szobrászművész által készített Damjanich-szoborként emlegetett emlékművet, kompozíciót. A centenáriumra egy hét múlva ünnepség keretében emlékezik a város. Addig azonban szorgos kezek már a tér és az emlékmű szépítésén dolgoznak…

2012-05-11

Az átmenet megkönnyítése a cél

Játszva tanulni, tanulva játszani címmel tartottak konferenciát a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol immár harmadik alkalommal találkoztak városunk óvodapedagógusai és az általános iskolák tanítói abból a célból, hogy az óvoda-iskola átmenettel kapcsolatos tapasztalataikat megosszák egymással.

2012-05-10

Zajlanak a Megavers4 középdöntői

Ismét reflektorfényben a költészet. Ahogy 2009 óta minden évben, így idén is megrendezte a Megaverset a Szolnok Televízió és az Aba-Novák Kulturális Központ. A megmérettetés mától élesben zajlik, az első középdöntőben tízen léptek délután színpadra.

2012-05-09

Tippek kezdő internetezőknek

Ha kíváncsi, hogyan takaríthat meg időt és pénzt az internet segítségével, látogasson el május 17-én, 13 órakor a Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 13. számú tantermébe (Szolnok, Gorkij út 47.), a T-City Szolnok Internetakadémiára. Az előadáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2012-05-08

Minden eddiginél erősebb a mezőny

A szakemberek véleménye szerint minden eddiginél erősebb az idei Megavers mezőnye. A tehetségkutató mára már országos hírnévre tett szert, szakmai berkekben együtt emlegetik a szintén Szolnokhoz köthető Globe Fesztivállal és a Néptáncfesztivállal.

2012-05-07

Szolnokra látogatott a japán nagykövet

Szolnokra látogatott Ito Tetsuo japán nagykövet, akit dr. Kállai Mária alpolgármester és a Jászkun Magyar-Japán Baráti Társaság képviselője fogadott a városházán.

2012-05-03

Hagyományteremtés: parkot és ajándékot kaptak a végzős diákok

Szolnok polgármesterének régi vágya volt, hogy városunk végzős diákjait a záróvizsgájuk előtt köszöntse, megköszönje nekik, hogy éveken keresztül színesítették a város életét, közreműködtek a különböző városi eseményekben, és tolmácsolja nekik, hogy Szolnok hazavárja őket. Idén hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal ez meg is történt.

2012-05-03

A fiatalok érdekében kötött együttműködési megállapodást a város és a rendőrség

Az utóbbi pár évben Szolnok város szórakozóhelyein, közterületein is tömegesen jelentek meg kiskorúak. Ez súlyos probléma, hiszen az alkoholfogyasztás, drogfogyasztás, a csavargó, éjszakai életmód súlyosan károsíthatja a gyermekek testi, lelki, erkölcsi, szociális fejlődését. A jelenség visszaszorítása érdekében írtak ma alá együttműködési megállapodást a városházán.

2012-05-03

Valami elindult...

Valami elindult a városban, valami megmozdult az emberekben, hiszen egyre többen vesznek részt önkéntes munkákban. Szezonja van a parkszépítésnek, tereprendezésnek, egymást követik a városban az önkéntes akciók. Néhány hete az önkormányzat, a polgári körök és a helyi Fidesz önkéntesei rendezték a Kassai úti játszótereket, az elmúlt hétvégén pedig dr. Tóta Áron önkormányzati képviselő szervezésében a Tallin városrészben takarítottak a környezetükért felelősséget érző szolnokiak.

2012-05-03

Tisztelt Színházbarátok! Kedves Nézőink!

Színházunk idén ünnepli épületének 100. évfordulóját, melyre május 15-én egy nagyszabású programsorozattal emlékezünk.

2012-05-02

Mindenki üzenhet a magyar csapatnak

A Coop jóvoltából mindenki üzenhet a magyar olimpiai csapatnak. Az athéni és a pekingi ötkarikás játékok után immár harmadik alkalommal indul útjára a „küldjünk egy közös hajrát” szurkolói mozgalom. Május 2. és június 15. között az ország szinte minden településén, mintegy 3.000 boltból lehet elküldeni a bíztató szavakat.

2012-05-02

Kezdődik a szúnyoggyérítés

A 2012. évi költségvetés 47 984,- eFt-ot biztosít szúnyoggyérítésre és annak szakértői feladatainak az ellátására. A rendelkezésre álló keret 5 térségi kezelést tesz lehetővé Szolnok és 15 település területén.

2012-05-01

Programkavalkád a ligetben

Volt miből válogatni annak, aki május elsején a Tiszaligetbe látogatott, s ha a rekkenő hőség ellenére kitartott, reggeltől estig várták a különböző programok. A Borutca már péntektől kínálta a finom tájjellegű borokat…

2012-04-27

A Katasztrófavédelem tiszteletbeli tagjává választották Szalay Ferencet

A Tűzoltók napja alkalmából Szalay Ferenc polgármester egyike volt annak a három embernek, aki tevékenységéért a Katasztrófavédelemtől komoly elismerést kapott.

2012-04-27

Nívódíjat kapott a Tiszai hajósok tere

A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület idén is meghirdette a Köztérmegújítási Nívódíj pályázatot, amelynek hivatalos eredményhirdetése, díjátadója szerdán este zajlott Százhalombattán. A pályázatra Szolnok Megyei Jogú Város is benevezett.

2012-04-27

Kedvezően módosult az építményadó rendelet

Az áprilisi közgyűlésen 49 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, az ülés hagyományosan a napirend előtti kérdésekkel kezdődött.

2012-04-24

Saját jövőjüket építik

A mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító Bizalom és Munka komplex program részeként, „A szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött szolnoki modell-programja” keretében 41 fő részvételével a már lezárult 10 napos elméleti tréninget követően elkezdődött 25 fő közfoglalkoztatott bevonásával a gyakorlati képzés a Törteli-Motor úti telepen.

2012-04-24

Ma van a rendőrség napja

A Rendőrség Napját 1992 óta április 24-én ünneplik Magyarországon. Ebből az alkalomból rendezték meg Szolnokon is a hagyományos rendőrség napi ünnepséget.

2012-04-24

Egykapus, modern sürgősségi a Hetényiben

Több mint 600 millió forintból betegcentrikus, egykapus sürgősségi osztályt alakítottak ki a Hetényi Géza Kórházban. A beruházást ünnepélyesen kedden adták át a kórháznak, illetve a betegeknek.

2012-04-23

Újra nagy sikerrel szervezték meg a vetélkedőt

Az önkormányzat támogatásával március 19. és április 3. között immár 7. rendezték meg a Korosztályos Egészségnevelési Verseny iskolai fordulóját a város 12 általános iskolájában. A gyerekek által várva várt döntőt szombaton rendezték meg a már megszokott helyszínen.

2012-04-23

A környezet védelmére hívták fel a figyelmet

Országszerte zajlottak a rendezvények hétvégén a Föld Napja alkalmából. Így volt ez Szolnokon is, ahol az egyes szervezetek, intézmények a legkülönbözőbb módon igyekeztek felhívni a figyelmet a környezet védelmére.

2012-04-23

Táncosok vették birtokba az Olajcsarnokot

Hétvégén rendezték az Olajcsarnokban a Dalma Dance Club hagyományos táncversenyét, ahol közel ezer fellépő mutatta be tánctudását.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app