Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-05-29

Éremeső Debrecenben, bajnokavatás Szolnokon

Várakozáson felüli eredménnyel zárult vasárnap a debreceni úszó Európa-bajnokság, a magyar sportolók kimagasló teljesítményét az egész ország ünnepelte.

2012-05-29

Negyedszer is bajnok a Szolnok

A címvédő Szolnok történetének negyedik aranyérmét szerezte meg hétfőn a férfi kosárlabda NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén magabiztosan legyőzte a vendég Szombathelyt, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

2012-05-24

Honvédelmi napra várják a diákokat

Sokak emlékezetében élnek még a honvédelmi napok, a jó néhányan a hozzájuk kötődő élmények hatására választották a katonai pályát. Hosszú szünet után a program újjáéled Szolnokon – hangzott el a mai városházi sajtótájékoztatón.

2012-05-23

Szülők és pedagógusok fórumoztak a fiatalokért

Nagy sikerrel rendezték meg – hagyományteremtő céllal - az önkormányzat szervezésében az első Szülői Fórumot. A megyeháza dísztermét zsúfolásig megtöltötték azok a szülők és pedagógusok, akiknek az érdeklődését felkeltette a fiatalok mentális és testi épségét fókuszba állító rendezvény.

2012-05-22

Egy sikeres projekt, amely az egész város életére kihat

A Szolgáltató Város szolnoki mintaprojektjének eddig elért eredményeiről, egyéni tapasztalataikról számoltak be az előadók a ma délután a városházán megtartott konferencián. Amint Hegedűs Márta, a projektiroda vezetője elmondta, a három éve tartó projekt negyedik lépéseként hamarosan sor kerül egy lakossági elvárás- és elégedettség mérésre, melynek eredménye lehetővé teszi az eltelt két év munkájának értékelését, a további fejlesztési pontok meghatározását.

2012-05-22

Júniusban ismét TeSzedd!

Folytatódik Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciója. A Teszedd! programot tavaly az önkéntesség évében indították, több ezer jelentkezővel országszerte. Idén június 2-án várják az önkénteseket.
 

2012-05-22

Nagy sikerű vendégszereplés Gödöllőn

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar a Rotary Club Budapest-Sasad meghívására 2012. május 19-én nagy sikerrel vendégszerepelt a - Magyarország történelmében kiemelt jelentőséggel bíró - Gödöllői Királyi Kastélyban, Erzsébet királyné kedvelt rezidenciájában Mozart Figaro házassága című előadásával.

2012-05-22

Új helyszínen a városi gyermeknap

A város új helyszínen, a Rózsa park melletti hatalmas füves területen tartja hagyományos gyermeknapi rendezvényét 2012. május 27-én (vasárnap) 10 órától. 

2012-05-20

Amikor híd épül szeretetből...

A Magyar Református Szeretetszolgálat szombaton negyedik alkalommal rendezte meg Szeretethíd elnevezésű kárpát-medencei önkéntes napját. A kezdeményezésbe fiatalokat, időseket, egyháztagot, világi embert, egészséges és fogyatékkal élőt egyaránt bevontak, akik kisebb-nagyobb csoportokban szociális, fejlesztési, ökológiai területen munkálkodtak a városban.

2012-05-20

A Damjanich-emlékmű felállításának centenáriumára emlékeztek Szolnokon

Szolnok legismertebb köztéri alkotása, a Zagyva torkolatánál, a hajdani vár területén álló Damjanich-emlékmű felállításának századik évfordulójára emlékeztek szombaton a helyszínen; a carrarai márványból készült alkotást az 1849. március 5-én vívott szolnoki ütközet honvéd hőseinek tiszteletére emelték.

2012-05-18

28 ezer palánta kerül az ágyásokba

A PMZ konzorcium munkatársai, a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. fóliasátrában növekedett virágpalántákkal szépítik a Verseghy parkot. A közterületeket jelenleg díszítő árvácskát felváltják az egynyáriak, napvirág, begónia és petúnia. Mintegy  28 ezer tő, 18 féle növény díszíti majd a várost.

2012-05-17

Honvédelemért kitüntetést kapott Szalay Ferenc

A magyar honvédelem napja alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya elismerésben részesítette Hende Csaba Honvédelmi miniszter Szalay Ferencet, Szolnok város polgármesterét. Városunk vezetője a Stefánia Palotában vehette át a kitüntetést

2012-05-16

Fejlesztés és munkahelyteremtés – új üzemet adtak át Szolnokon

Mindig öröm, ha egy vállalkozás, különösen ebben a nehéz gazdasági környezetben, új fejlesztéseket valósít meg. S ha tudjuk, hogy családi vállalkozásról van szó, akkor még inkább okunk van az elégedettségre – fogalmazott ma délelőtt Szalay Ferenc polgármester a Poligon Kft. új porfestő üzemének átadásán.

2012-05-16

Parádés centenáriumi gálaműsor a Szigligetiben

Száz éves a Szigligeti Színház épülete. A centenáriumot nagyszabású gálaműsorral ünnepelte tegnap a teátrum társulata. Sok százan foglaltak helyet a nézőtéren, a nyugdíjasoknak délután külön előadást is tartottak.

2012-05-16

Rekordszámú induló a Májusfa futáson

Rekordlétszám volt az idén 30 éves Májusfa futáson. 4100-an vágtak neki az 1, 2 és 4 kilométeres távoknak. A verseny helyszíne változott, ezúttal nem a Tiszaligetből, hanem a Tisza hajósok teréről indult a mezőny. 

2012-05-15

Utazás a múltba

Ma délelőtt kiállítás megnyitóval folytatódott a Szigligeti Színház 100 éves centenáriuma alkalmából rendezett ünnepségsorozat. A tárlatnak a Szolnoki Galéria adott otthont.

2012-05-14

Ének az esőben

Álmos, szürke délután, csendesen szemerkélő eső és hideg… A legtöbb ember ilyenkor igyekszik meleg és száraz helyet keresni, mégis mintha valami készülődne a Tiszai hajósok terén. Egyre többen igyekeznek oda, ki sietős léptekkel, ki komótosan. Aztán lassan kisebb tömeg verődik össze…

2012-05-13

Rengeteg induló a Curie Kémia Emlékversenyen

A hagyományokat folytatva, idén is megrendezték Szolnokon – immár 23. alkalommal – a Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjét. Az esemény ezúttal tehetségnappal is összekapcsolódott.

2012-05-11

A sokoldalú közfoglalkoztató

A Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. neve már ismerősen cseng a városban: évek óta a közfoglalkoztatás területén tevékenykedik. Többek között általuk foglalkoztatottak tartják rendben a város parkjait, virágot ültetnek, gondoznak, locsolnak, és a közelmúltban átadott Előd úti növényházban már termesztéssel is foglalkoznak.

2012-05-11

Restaurátor dolgozik a Damjanich-szobron

Száz évvel ezelőtt állították fel a mai Gutenberg téren a Radnai Béla szobrászművész által készített Damjanich-szoborként emlegetett emlékművet, kompozíciót. A centenáriumra egy hét múlva ünnepség keretében emlékezik a város. Addig azonban szorgos kezek már a tér és az emlékmű szépítésén dolgoznak…

2012-05-11

Az átmenet megkönnyítése a cél

Játszva tanulni, tanulva játszani címmel tartottak konferenciát a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol immár harmadik alkalommal találkoztak városunk óvodapedagógusai és az általános iskolák tanítói abból a célból, hogy az óvoda-iskola átmenettel kapcsolatos tapasztalataikat megosszák egymással.

2012-05-10

Zajlanak a Megavers4 középdöntői

Ismét reflektorfényben a költészet. Ahogy 2009 óta minden évben, így idén is megrendezte a Megaverset a Szolnok Televízió és az Aba-Novák Kulturális Központ. A megmérettetés mától élesben zajlik, az első középdöntőben tízen léptek délután színpadra.

2012-05-09

Tippek kezdő internetezőknek

Ha kíváncsi, hogyan takaríthat meg időt és pénzt az internet segítségével, látogasson el május 17-én, 13 órakor a Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 13. számú tantermébe (Szolnok, Gorkij út 47.), a T-City Szolnok Internetakadémiára. Az előadáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2012-05-08

Minden eddiginél erősebb a mezőny

A szakemberek véleménye szerint minden eddiginél erősebb az idei Megavers mezőnye. A tehetségkutató mára már országos hírnévre tett szert, szakmai berkekben együtt emlegetik a szintén Szolnokhoz köthető Globe Fesztivállal és a Néptáncfesztivállal.

2012-05-07

Szolnokra látogatott a japán nagykövet

Szolnokra látogatott Ito Tetsuo japán nagykövet, akit dr. Kállai Mária alpolgármester és a Jászkun Magyar-Japán Baráti Társaság képviselője fogadott a városházán.

2012-05-03

Hagyományteremtés: parkot és ajándékot kaptak a végzős diákok

Szolnok polgármesterének régi vágya volt, hogy városunk végzős diákjait a záróvizsgájuk előtt köszöntse, megköszönje nekik, hogy éveken keresztül színesítették a város életét, közreműködtek a különböző városi eseményekben, és tolmácsolja nekik, hogy Szolnok hazavárja őket. Idén hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal ez meg is történt.

2012-05-03

A fiatalok érdekében kötött együttműködési megállapodást a város és a rendőrség

Az utóbbi pár évben Szolnok város szórakozóhelyein, közterületein is tömegesen jelentek meg kiskorúak. Ez súlyos probléma, hiszen az alkoholfogyasztás, drogfogyasztás, a csavargó, éjszakai életmód súlyosan károsíthatja a gyermekek testi, lelki, erkölcsi, szociális fejlődését. A jelenség visszaszorítása érdekében írtak ma alá együttműködési megállapodást a városházán.

2012-05-03

Valami elindult...

Valami elindult a városban, valami megmozdult az emberekben, hiszen egyre többen vesznek részt önkéntes munkákban. Szezonja van a parkszépítésnek, tereprendezésnek, egymást követik a városban az önkéntes akciók. Néhány hete az önkormányzat, a polgári körök és a helyi Fidesz önkéntesei rendezték a Kassai úti játszótereket, az elmúlt hétvégén pedig dr. Tóta Áron önkormányzati képviselő szervezésében a Tallin városrészben takarítottak a környezetükért felelősséget érző szolnokiak.

2012-05-03

Tisztelt Színházbarátok! Kedves Nézőink!

Színházunk idén ünnepli épületének 100. évfordulóját, melyre május 15-én egy nagyszabású programsorozattal emlékezünk.

2012-05-02

Mindenki üzenhet a magyar csapatnak

A Coop jóvoltából mindenki üzenhet a magyar olimpiai csapatnak. Az athéni és a pekingi ötkarikás játékok után immár harmadik alkalommal indul útjára a „küldjünk egy közös hajrát” szurkolói mozgalom. Május 2. és június 15. között az ország szinte minden településén, mintegy 3.000 boltból lehet elküldeni a bíztató szavakat.

2012-05-02

Kezdődik a szúnyoggyérítés

A 2012. évi költségvetés 47 984,- eFt-ot biztosít szúnyoggyérítésre és annak szakértői feladatainak az ellátására. A rendelkezésre álló keret 5 térségi kezelést tesz lehetővé Szolnok és 15 település területén.

2012-05-01

Programkavalkád a ligetben

Volt miből válogatni annak, aki május elsején a Tiszaligetbe látogatott, s ha a rekkenő hőség ellenére kitartott, reggeltől estig várták a különböző programok. A Borutca már péntektől kínálta a finom tájjellegű borokat…

2012-04-27

A Katasztrófavédelem tiszteletbeli tagjává választották Szalay Ferencet

A Tűzoltók napja alkalmából Szalay Ferenc polgármester egyike volt annak a három embernek, aki tevékenységéért a Katasztrófavédelemtől komoly elismerést kapott.

2012-04-27

Nívódíjat kapott a Tiszai hajósok tere

A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület idén is meghirdette a Köztérmegújítási Nívódíj pályázatot, amelynek hivatalos eredményhirdetése, díjátadója szerdán este zajlott Százhalombattán. A pályázatra Szolnok Megyei Jogú Város is benevezett.

2012-04-27

Kedvezően módosult az építményadó rendelet

Az áprilisi közgyűlésen 49 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, az ülés hagyományosan a napirend előtti kérdésekkel kezdődött.

2012-04-24

Saját jövőjüket építik

A mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító Bizalom és Munka komplex program részeként, „A szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött szolnoki modell-programja” keretében 41 fő részvételével a már lezárult 10 napos elméleti tréninget követően elkezdődött 25 fő közfoglalkoztatott bevonásával a gyakorlati képzés a Törteli-Motor úti telepen.

2012-04-24

Ma van a rendőrség napja

A Rendőrség Napját 1992 óta április 24-én ünneplik Magyarországon. Ebből az alkalomból rendezték meg Szolnokon is a hagyományos rendőrség napi ünnepséget.

2012-04-24

Egykapus, modern sürgősségi a Hetényiben

Több mint 600 millió forintból betegcentrikus, egykapus sürgősségi osztályt alakítottak ki a Hetényi Géza Kórházban. A beruházást ünnepélyesen kedden adták át a kórháznak, illetve a betegeknek.

2012-04-23

Újra nagy sikerrel szervezték meg a vetélkedőt

Az önkormányzat támogatásával március 19. és április 3. között immár 7. rendezték meg a Korosztályos Egészségnevelési Verseny iskolai fordulóját a város 12 általános iskolájában. A gyerekek által várva várt döntőt szombaton rendezték meg a már megszokott helyszínen.

2012-04-23

A környezet védelmére hívták fel a figyelmet

Országszerte zajlottak a rendezvények hétvégén a Föld Napja alkalmából. Így volt ez Szolnokon is, ahol az egyes szervezetek, intézmények a legkülönbözőbb módon igyekeztek felhívni a figyelmet a környezet védelmére.

2012-04-23

Táncosok vették birtokba az Olajcsarnokot

Hétvégén rendezték az Olajcsarnokban a Dalma Dance Club hagyományos táncversenyét, ahol közel ezer fellépő mutatta be tánctudását.

2012-04-22

A legjobbak mérték össze tudásukat...

Az óvodapedagógia mestereit keresték és találták azon a vetélkedőn, melynek harmadik fordulóját tartották szombaton délelőtt a városházán.

2012-04-22

90 éves jubileumát ünnepelte a kórus

Aki szombat este igényes kikapcsolódásra vágyott, annak elég volt ellátogatni a városháza dísztermébe, ahol a szolnoki Kodály Kórus tartotta jubileumi koncertjét.

2012-04-20

Az építményadó változásáról tárgyalt a bizottság

Változik az építményadó. Az új rendelet sok magánszemélynek és vállalkozásnak hagy majd több pénzt a tárcában. Többek között erről volt szó a pénzügyi bizottság csütörtöki ülésén.

2012-04-20

„A kártya, ami minden(ki)t visz…”

PayPass, NFC Near Field Communicaton, E-pénztárca, eNemzeti mobilfizetési rendszer… Ismerősek ezek a kifejezések? Nem? Egy friss nemzetközi felmérés szerint a mobilfizetés és az NFC-vel történő fizetések egyre népszerűbbek világszerte. A tranzakciók idén 240 milliárd dollárt értek el, míg 2015-re ez az összeg elérheti akár a 670 milliárd dollárt is.

2012-04-19

Elismerések átadása a Bölcsődék Napján

Április 21-én a Bölcsődék Napja alkalmából díjátadó ünnepséget rendezett Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, ahol - idén először – átadták a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérmet is.

2012-04-19

Dr. Czomba Sándor a Hozam Klubban

A foglalkoztatás jelenéről és jövőjéről beszélt Dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár a Hozam klubban. A kormány 2020-ra 1 millió új munkahely megteremtését tűzte ki célul. Ma hazánkban 3 millió 800 ezren dolgoznak, és csaknem fél millióan munkanélküliek.

2012-04-19

Május elsejétől működnek a város szökőkútjai

Hamarosan ébrednek hosszúra nyúlt téli álmukból a város szökőkútjai, az önkormányzat szakemberei megkezdték azok műszaki felülvizsgálatát. Május elsején újra megtelnek vízzel a medencék. Addig egy kis szolnoki szökőkút szemle…

2012-04-18

Nagy sikert aratott a Kiugró

Énekesek, táncosok, szavalók mutatkoztak be tegnap este a Kiugrón, a Szolnoki Fiatal Tehetségek Gáláján. A nagy sikerű rendezvényen 28 különböző produkciót láthatott a közönség. A Városi Önkormányzat és a Megyei Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett tehetségkutatóra elsősorban Szolnokon élő, vagy Szolnokon tanuló diákokat vártak.

2012-04-17

Újraválasztották Kalmár Lilla diákpolgármestert – ülésezett a diákközgyűlés

Valamivel több mint egy év telt el a tavalyi diákközgyűlés óta, akkor a fiatalok több javaslatot is elfogadtak, amely a városi diákság közérzetének javítását tűzte ki célul. Ma ismét ülésezett a diákközgyűlés, a napirendi pontok között szerepelt az elmúlt évi programok értékelése, és az idei diákpolgármester megválasztása is.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app