Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-05-03

Valami elindult...

Valami elindult a városban, valami megmozdult az emberekben, hiszen egyre többen vesznek részt önkéntes munkákban. Szezonja van a parkszépítésnek, tereprendezésnek, egymást követik a városban az önkéntes akciók. Néhány hete az önkormányzat, a polgári körök és a helyi Fidesz önkéntesei rendezték a Kassai úti játszótereket, az elmúlt hétvégén pedig dr. Tóta Áron önkormányzati képviselő szervezésében a Tallin városrészben takarítottak a környezetükért felelősséget érző szolnokiak.

2012-05-03

Tisztelt Színházbarátok! Kedves Nézőink!

Színházunk idén ünnepli épületének 100. évfordulóját, melyre május 15-én egy nagyszabású programsorozattal emlékezünk.

2012-05-02

Mindenki üzenhet a magyar csapatnak

A Coop jóvoltából mindenki üzenhet a magyar olimpiai csapatnak. Az athéni és a pekingi ötkarikás játékok után immár harmadik alkalommal indul útjára a „küldjünk egy közös hajrát” szurkolói mozgalom. Május 2. és június 15. között az ország szinte minden településén, mintegy 3.000 boltból lehet elküldeni a bíztató szavakat.

2012-05-02

Kezdődik a szúnyoggyérítés

A 2012. évi költségvetés 47 984,- eFt-ot biztosít szúnyoggyérítésre és annak szakértői feladatainak az ellátására. A rendelkezésre álló keret 5 térségi kezelést tesz lehetővé Szolnok és 15 település területén.

2012-05-01

Programkavalkád a ligetben

Volt miből válogatni annak, aki május elsején a Tiszaligetbe látogatott, s ha a rekkenő hőség ellenére kitartott, reggeltől estig várták a különböző programok. A Borutca már péntektől kínálta a finom tájjellegű borokat…

2012-04-27

A Katasztrófavédelem tiszteletbeli tagjává választották Szalay Ferencet

A Tűzoltók napja alkalmából Szalay Ferenc polgármester egyike volt annak a három embernek, aki tevékenységéért a Katasztrófavédelemtől komoly elismerést kapott.

2012-04-27

Nívódíjat kapott a Tiszai hajósok tere

A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület idén is meghirdette a Köztérmegújítási Nívódíj pályázatot, amelynek hivatalos eredményhirdetése, díjátadója szerdán este zajlott Százhalombattán. A pályázatra Szolnok Megyei Jogú Város is benevezett.

2012-04-27

Kedvezően módosult az építményadó rendelet

Az áprilisi közgyűlésen 49 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, az ülés hagyományosan a napirend előtti kérdésekkel kezdődött.

2012-04-24

Saját jövőjüket építik

A mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító Bizalom és Munka komplex program részeként, „A szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött szolnoki modell-programja” keretében 41 fő részvételével a már lezárult 10 napos elméleti tréninget követően elkezdődött 25 fő közfoglalkoztatott bevonásával a gyakorlati képzés a Törteli-Motor úti telepen.

2012-04-24

Ma van a rendőrség napja

A Rendőrség Napját 1992 óta április 24-én ünneplik Magyarországon. Ebből az alkalomból rendezték meg Szolnokon is a hagyományos rendőrség napi ünnepséget.

2012-04-24

Egykapus, modern sürgősségi a Hetényiben

Több mint 600 millió forintból betegcentrikus, egykapus sürgősségi osztályt alakítottak ki a Hetényi Géza Kórházban. A beruházást ünnepélyesen kedden adták át a kórháznak, illetve a betegeknek.

2012-04-23

Újra nagy sikerrel szervezték meg a vetélkedőt

Az önkormányzat támogatásával március 19. és április 3. között immár 7. rendezték meg a Korosztályos Egészségnevelési Verseny iskolai fordulóját a város 12 általános iskolájában. A gyerekek által várva várt döntőt szombaton rendezték meg a már megszokott helyszínen.

2012-04-23

A környezet védelmére hívták fel a figyelmet

Országszerte zajlottak a rendezvények hétvégén a Föld Napja alkalmából. Így volt ez Szolnokon is, ahol az egyes szervezetek, intézmények a legkülönbözőbb módon igyekeztek felhívni a figyelmet a környezet védelmére.

2012-04-23

Táncosok vették birtokba az Olajcsarnokot

Hétvégén rendezték az Olajcsarnokban a Dalma Dance Club hagyományos táncversenyét, ahol közel ezer fellépő mutatta be tánctudását.

2012-04-22

A legjobbak mérték össze tudásukat...

Az óvodapedagógia mestereit keresték és találták azon a vetélkedőn, melynek harmadik fordulóját tartották szombaton délelőtt a városházán.

2012-04-22

90 éves jubileumát ünnepelte a kórus

Aki szombat este igényes kikapcsolódásra vágyott, annak elég volt ellátogatni a városháza dísztermébe, ahol a szolnoki Kodály Kórus tartotta jubileumi koncertjét.

2012-04-20

Az építményadó változásáról tárgyalt a bizottság

Változik az építményadó. Az új rendelet sok magánszemélynek és vállalkozásnak hagy majd több pénzt a tárcában. Többek között erről volt szó a pénzügyi bizottság csütörtöki ülésén.

2012-04-20

„A kártya, ami minden(ki)t visz…”

PayPass, NFC Near Field Communicaton, E-pénztárca, eNemzeti mobilfizetési rendszer… Ismerősek ezek a kifejezések? Nem? Egy friss nemzetközi felmérés szerint a mobilfizetés és az NFC-vel történő fizetések egyre népszerűbbek világszerte. A tranzakciók idén 240 milliárd dollárt értek el, míg 2015-re ez az összeg elérheti akár a 670 milliárd dollárt is.

2012-04-19

Elismerések átadása a Bölcsődék Napján

Április 21-én a Bölcsődék Napja alkalmából díjátadó ünnepséget rendezett Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, ahol - idén először – átadták a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérmet is.

2012-04-19

Dr. Czomba Sándor a Hozam Klubban

A foglalkoztatás jelenéről és jövőjéről beszélt Dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár a Hozam klubban. A kormány 2020-ra 1 millió új munkahely megteremtését tűzte ki célul. Ma hazánkban 3 millió 800 ezren dolgoznak, és csaknem fél millióan munkanélküliek.

2012-04-19

Május elsejétől működnek a város szökőkútjai

Hamarosan ébrednek hosszúra nyúlt téli álmukból a város szökőkútjai, az önkormányzat szakemberei megkezdték azok műszaki felülvizsgálatát. Május elsején újra megtelnek vízzel a medencék. Addig egy kis szolnoki szökőkút szemle…

2012-04-18

Nagy sikert aratott a Kiugró

Énekesek, táncosok, szavalók mutatkoztak be tegnap este a Kiugrón, a Szolnoki Fiatal Tehetségek Gáláján. A nagy sikerű rendezvényen 28 különböző produkciót láthatott a közönség. A Városi Önkormányzat és a Megyei Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett tehetségkutatóra elsősorban Szolnokon élő, vagy Szolnokon tanuló diákokat vártak.

2012-04-17

Újraválasztották Kalmár Lilla diákpolgármestert – ülésezett a diákközgyűlés

Valamivel több mint egy év telt el a tavalyi diákközgyűlés óta, akkor a fiatalok több javaslatot is elfogadtak, amely a városi diákság közérzetének javítását tűzte ki célul. Ma ismét ülésezett a diákközgyűlés, a napirendi pontok között szerepelt az elmúlt évi programok értékelése, és az idei diákpolgármester megválasztása is.

2012-04-17

Júniusban kezdődik az új évad bérleteinek árusítása

Kedves Közönségünk! 2012. júniusában megkezdődik a 2012/13-as évad bérleteinek árusítása. Előzzék meg az augusztusi sorban állást és váltsák meg helyeiket a Szigligeti Színház bérletes előadásaira már a nyár elején!

2012-04-16

Folytatódnak az önkormányzat önkéntes akciói

Tavaly az önkéntesség éve adta az apropóját azoknak az akcióknak, melyek során baráti társaságok, civil szervezetek, intézmények önkéntesei szépítették meg a város egy-egy parkját vagy elhanyagolt területét. Ugyan az önkéntesség éve véget ért, sajnos szemetes, elhanyagolt terület mindig akad Szolnokon, így továbbra is szükség van a szorgos kezekre.

2012-04-16

Emlékezzünk, hogy ne ismétlődhessen meg!

A holokausztra, az elhurcolt és meggyilkolt százezrekre emlékeztünk ma, azokra az ártatlan emberekre, akiknek csupán egyetlen „bűnük” volt: származásuk. Bár a holokauszt már történelem, túlságosan közeli még az emlék; sokak szívében él eleven fájdalommal a rokonok, barátok elvesztése, és vannak, akik félnek, hogy ami egyszer megtörtént, az újra bekövetkezik…

2012-04-15

Fergeteges hangulat, másfél ezer nevező a Vivicittán

Bár lógott az eső lába, végül még a nap is kisütött pár percre, hogy stílusosan aranyszínű fénybe vonja az első szolnoki Telekom Vivicittá futás célba érőit. A szervezők pedig gondoskodtak róla, hogy vasárnap délután a Kossuth téren már jóval a startpisztoly eldördülése előtt kiváló legyen a hangulat…

2012-04-13

Rendeződik négy település hulladéklerakójának sorsa

Sajtótájékoztatón ismertették tegnap a városházán a „Szolnok-Abony-Szajol-Rákóczifalva települési szilárd hulladéklerakói rekultivációja” projekt kivitelezésének, ütemezésének részleteit.

2012-04-12

Jó hír a vízisportok kedvelőinek

Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József a Szolnoki Sportcentrum igazgatója igazán kedves kötelességének tett eleget ma délután, amikor ünnepélyesen átadták a Holt-Tiszai Vízisporttelepen lévő felújított közösségi szállást. Az épületben a felújítást követően akár negyvenen is edzőtáborozhatnak.

2012-04-12

Szolnokról érkezik az új soproni FLIRT

Aláírta a GYSEV és a Stadler a motorvonatok szállításáról szóló szerződést – 2014 elején érkezhet az első új soproni FLIRT.

2012-04-11

Kivételes lehetőség a szolnoki Olajnak

Debrecenben tartották ma délután a kosárlabda rajongók számára igazi csemegének számító Eurochallenge négyesdöntő sajtótájékoztatóját, melyen jelen volt Nyerges Zsolt, a klub elnöke, valamint Szolnok és a rendező város, Debrecen polgármestere is.

2012-04-11

Felhívás Megavers – 4

Az Aba-Novák Kulturális Központ és a Szolnok Televízió 2009-ben, a Költészet Napja alkalmából indított tehetségkutató versenyt, melynek célja, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.

2012-04-10

Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost!

Április 15-én 15.30-kor rajtol Szolnokon a Budapest Sportiroda (BSI) és a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. által rendezett Telekom Vivicittá Városvédő Futás. Tíz esztendeje minden évben, így az idén is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz vidéki városok: Pécs után Szolnok is otthont ad a Vivicittá programnak.

2012-04-10

Negyedszer is kupagyőztes az Olaj

Szolnokon rendezték meg a férfi kosárlabda Magyar Kupa Négyes döntőjét.

2012-04-05

Közadakozásból gyűlik a pénz a Szapáry-szoborra

A Szolnok Televízió évek óta nagy sikerrel megrendezett farsangi bálját az idén jótékonysági céllal hirdették meg, a felhívás alapján sokan támogatták a kezdeményezést. Magánszemélyek, cégek, hirdetők számára is fontosnak bizonyult, hogy a közösség-teremtő, szórakoztató eseményen való részvételen, illetve annak hirdetési értékén túl egyben hozzájáruljanak a város e nemes célkitűzésének megvalósításához.

2012-04-05

Átmeneti helyzetben a magyar gazdaság

A magyar gazdaság átmeneti helyzetben van - hangzott el a Tiszaligetben tartott Gazdasági Fórumon. A 2012-es esztendő a vállalkozások életében a költségcsökkentés, a kiszervezés és a termelékenység növelés éve lesz. A gazdasági szakemberek előtt tartott előadásokon a megye jelentősebb cégeinek képviselői, professzorok és bankvezetők tájékoztatták a résztvevőket.

2012-04-03

Egy hely, ami a szerelmeseké…

Egy régi hagyomány szerint, ha a szerelmesek lakatot helyeznek el egy véget nem érő láncon vagy kerítésen, szerelmük örökké tart. Senki sem tudja, honnan ered ez az ősi hagyomány, de szerte a világon, és Magyarország néhány városában már állnak lakattól roskadozó kerítések, hozzájuk csatlakozott ma Szolnok a lakat-fa(l) átadásával.

2012-04-03

Kitörési lehetőség a mélyszegénységből

Lezárult a mélyszegénységből kitörési lehetőséget biztosító „Bizalom és munka” program első szakasza, a résztvevők ma délután vehették át az elméleti képzés elvégzését igazoló tanúsítványt.

2012-04-02

Újra várja a látogatókat a Szolnoki Repülőmúzeum

Április 1-jén ismét megnyitja kapuit Közép-Európa egyik legnagyobb katonai repüléstörténettel foglalkozó létesítménye. A repülőmúzeum idén három új géppel várja a látogatókat, melyek mindegyike egyedülálló és egyetlen példány az országban.

2012-03-31

Rászorultaknak gyűjtött a Fidesz képviselője

Több karitatív szervezettel összefogva két teherautónyi adományt gyűjtött a Fidesz Bene Ildikó kezdeményezésére. Az országgyűlési képviselő választókerületében élő rászorultak tegnap kapták meg a felajánlásokból készített csomagokat. 

2012-03-31

Kék színbe öltözik a városháza április 2-án

2008-ban az ENSZ április 2-át az Autizmus Világnapjává nyilvánította, azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet az autizmussal élő emberek problémáira, ők és családjuk mindennapi nehézségeikre. Sajnos az autisták száma évről évre egyre növekvő tendenciát mutat.

2012-03-31

Közgyűlést tartott a polgárőrség

A Megyeháza dísztermében tartotta közgyűlését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség, az eseményen részt vett dr. Lengyel Györgyi megyei kormánymegbízott és Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

2012-03-31

Szakmai nap a Liget Úti Általános Iskolában

50 év – 50 program. Fél évszázados jubileumát ünnepli idén a Liget Úti Általános Iskola, a jeles eseményt számtalan rendezvénnyel teszi emlékezetessé az intézmény.

2012-03-30

Elkezdődik a gépi úttisztítás!

Szolnok Megyei Jogú város Műszaki Igazgatósága tájékoztatja a gépjármű tulajdonosokat, hogy 2012. április 1-én megkezdődik az önkormányzat tulajdonában lévő útszakaszok, fizető parkolóhelyek gépi úttisztítása a meghatározott útvonalak szerint.

2012-03-29

A város büszkeségeit köszöntöttük

Március 15-e alkalmából több szolnoki szakember is magas állami kitüntetésben részesült hosszú évek óta végzett kimagasló, színvonalas munkájáért, amellyel kivívta a társadalom elismerését. A kitüntetetteket Szalay Ferenc polgármester köszöntötte ma délután a városházán.

2012-03-29

EU támogatásból akkreditált felnőttképzési intézmény

Az Aba-Novák Kulturális Központ immár akkreditált felnőttképzési helyként is szolgálja Szolnok és kistérsége lakóit.Eddig 3 szakmai képzés, illetve az ANKK munkatársainak felkészítése zajlott le. Céljuk: a felnőttképzési szolgáltatások további bővítése. A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

2012-03-28

Jobb esély az életben

A mélyszegénységben élő szolnoki gyermekek életén igyekezett javítani az elmúlt két évben a Biztos Kezdet Gyerekház projekt, amelynek záró eseményét ma délelőtt tartották a Humán Szolgáltató Központban.

 

2012-03-28

A húsvéti készülődés jegyében ülésezett az Idősügyi Tanács

Megszokott látvány, ha nagyi és unoka együtt készülődik az ünnepre, és aki tegnap betévedt az Ifjúsági Házba, az eléje táruló látvány alapján akár erre is gondolhatott. Nem is tévedett nagyot: a Generációk Közötti Együttműködés Évének apropóján az Idősügyi Tanács a Városi Diákok Tanácsa és a Szolnoki Gyermektanács tagjai együtt készülődtek a húsvétra.

2012-03-28

Operaesttel nyitott a Szolnoki Zenei Fesztivál

Az operairodalom legszebb áriáinak megszólaltatásával kezdődött kedden a Szolnoki Zenei Fesztivál május közepéig tartó programja; a 20. alkalommal megszervezett kulturális eseménysorozaton a komolyzenétől a népzenéig szinte valamennyi műfaj kedvelői találnak számukra vonzó rendezvényt.

2012-03-28

Közgyűlés előtti bizottsági ülések

Az állam egyszeri hozzájárulást biztosít a munkaviszony megszűnésében érintett dolgozók juttatásának rendezéséhez. Az első ütemben a szolnoki önkormányzat 16 volt dolgozóra tud pályázatot benyújtani. - derült ki a pénzügyi bizottság tegnapi ülésén.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app