Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Az Üteg és Búzavirág utcák szegregátumainak komplex humán fejlesztése

Az Üteg és Búzavirág utcák szegregátumainak komplex humán fejlesztése

TOP-6.9.1-16-SL1-2020-00002

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése értelmében indította el pályázatát „Az Üteg és Búzavirág utcák szegregátumainak komplex humán fejlesztése” címmel „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” tárgyú felhívásra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága 2020. október 20-án, 260 millió forint vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt célja:

A projektben az Üteg és Búzavirág utcák szegregátumaiban élők társadalmi érzékenyítést szolgáló rendezvényeket tervezünk megvalósítani.

A program ideje alatt szociális munkások és közösségfejlesztő szakemberek segítik a rendezvények hatékonyságát, valamint a projekthez kapcsolódóan mediátor és integrációs folyamatkísérő szakértők is bevonásra kerülnek. A szegregátumban élők társadalmi beilleszkedését segítő programok, mint például a lakókörnyezet karbantartás és önfenntartás, motivációs tréningek, OKJ-s képzések valósulnak meg. A képzésekhez minden esetben megélhetési támogatást biztosítunk, illetve egy munkaerő-piaci program is támogatja a foglalkoztatás elősegítését mentor bevonásával.

A programhoz kapcsolódóan a szegregátumban kialakításra kerülő Szolgáltató Pont biztosítja majd a helyszínt, amely ügyfélszolgálatként is funkcionál.

A gyermekek iskolai felzárkózását segítő, kiegészítő oktatási és készségfejlesztési programok keretein belül valósítjuk meg az Élménypedagógiai foglalkozásokat: játékos kompetenciafejlesztés gyerekeknek, játszóház, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatások. Célzott szűrővizsgálatok, prevenciós előadások, bűnmegelőzési foglalkozások valósulnak meg, amelyet korosztály-specifikus programokkal jönnek létre.

Az egyes képzések megvalósítása mellett létrejön egy Csináld magad klub, amely által a résztvevők képessé válnak lakásukban, környezetükben kisebb felújítási munkák elvégzésére.

A projekt 2023. május 31-ig tart.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app