Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Az Üteg és Búzavirág utcák szegregátumainak komplex humán fejlesztése

Az Üteg és Búzavirág utcák
szegregátumainak komplex humán fejlesztése
TOP-6.9.1-16-SL1-2020-00002
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán  Szolgáltató Központtal konzorciumban
valósította meg a TOP-6.9.1-16-SL1-2020-00002 azonosítószámú, „Az Üteg és Búzavirág utcák szegregátumainak komplex humán fejlesztése” című projektet.
 
A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága 2020. október 20-án, 260 millió forint vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte. Támogatás mértéke 100%.
 
A projekt célja:
A projektben az Üteg és Búzavirág utcák szegregátumaiban élők számára társadalmi érzékenyítést szolgáló rendezvények valósultak meg.
 
A program ideje alatt szociális munkások és közösségfejlesztő szakemberek segítették a rendezvények hatékonyságát, valamint a projekthez kapcsolódóan mediátor és integrációs folyamatkísérő szakértő is bevonásra került. A szegregátumban élők társadalmi beilleszkedését segítő programok valósultak meg, mint például a lakókörnyezet karbantartás és önfenntartás, motivációs tréningek, illetve egy munkaerő-piaci program is támogatta a foglalkoztatás elősegítését mentor bevonásával.
 
A projekt két fő megvalósítási helyszínen került lebonyolításra.
A programhoz kapcsolódóan a szegregátumban kialakításra került Szolgáltató Pont biztosította a szakmai megvalósítás fő helyszínét, amely ügyfélszolgálatként is funkcionált. A szegregátumban található másik, szabadtéri megvalósítási helyszínen zajlott a rendezvények többsége, a kertész klub foglalkozás és egyéb aktív programok.
 
A gyermekek iskolai felzárkózását segítő, kiegészítő és készségfejlesztési programok keretein belül valósultak meg az Élménypedagógiai foglalkozások: játékos kompetenciafejlesztés gyerekeknek, játszóház, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatások. Célzott szűrővizsgálatok, prevenciós előadások, bűnmegelőzési foglalkozások valósultak meg, melyek korosztály-specifikus programokkal jöttek létre.
 
Az egyes fejlesztések megvalósítása mellett létrejött egy Csináld magad klub, amely által a résztvevők képessé váltak lakásukban, környezetükben kisebb felújítási munkák elvégzésére.
 
A projekt által a célcsoport olyan kompetenciái fejlődhettek, melyek a többségi társadalomba történő integrációjuk eléréséhez elengedhetetlenek.
 
A projekt 2023. december 15-ig tartott.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app