Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Gazdaság

 Szolnok önkormányzata 2008 februárjában döntött az Integrált Városfejlesztési Stratégia elfogadásáról.

A dokumentum összegzi és értékeli a rendelkezésre álló erőforrásokat és meghatározza azon konkrét fejlesztési programokat, melyek az egyes városrészekben hozzájárulnak a helyi gazdasági lehetőségek jobb kihasználáshoz, valamint az ott élők magasabb életminőségéhez.

A terv kiegészíti a „Szolnok, a Tisza fővárosa” átfogó fejlesztési tervet, mely Szolnok turisztikai potenciáljának jobb kihasználását célozza, elsősorban a Belváros és Tiszaliget fejlesztésével, rekreációs övezetek kialakításával, fürdőfejlesztéssel, valamint új szálláshelyek létesítésével.

Befektetőbarát város és ipari park

GazdaságSzolnok város ipari parkja 2008-ban nyerte el a magyarországi befektetéseket támogató szervezet, az ITD Hungary által odaítélt Befektetőbarát Ipari Park címet.

Ezzel az ipari övezetben zajló kimagasló munkát, valamint az elért eredményeket díjazták.

Szolnok városának hatalmas megtiszteltetés ez a díj, azt jelzi, hogy a város vezetésének és az ipari park vezetésének közös munkája révbe ért - mondta Szalay Ferenc polgármester. A többek között a Stadlernak, a Segurának, az Eagle Ottawának is otthont adó, összesen 21 céget befogadó ipari zóna az értékelés szerint kiváló együttműködést alakított ki a befektetőkkel. Hasonlóan értékelte a rangos díjat Andrási Imre, a park ügyvezető igazgatója is.

- Szisztematikus munkával sikerült elérnünk, hogy korrektségünk, megbízhatóságunk miatt komoly partnerként tart bennünket számon mindenki, így többek között a hazai befektetéseket segítő ITD Hungary is. Ha ma Magyarországra befektetői érdeklődés érkezik, akkor a szolnoki park az elsők között van, amit kiajánlanak. Úgy gondolom, a partnereinkkel meglévő kapcsolatunk, a valós értékeink hangsúlyozása az, ami döntő volt a díj odaítélésében. Nálunk mindenki azt kapja, amit lát és amit vár, s nem utolsó sorban azt, amit ígérünk. A kínai üzletember kínai nyelven tájékozódhat, a japán japánul kap információkat, azaz mindenben a cégek rendelkezésére állunk. A díj nagy megtiszteltetés számunkra és a város számára is.

Befektetőbarát település

GazdaságAz ipari park után Szolnok is befektetőbarát lett. A kitüntető címet a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség adományozta az önkormányzatnak.

A külföldi befektetőkért folytatott versenyben még a legapróbb dolgokra is oda kell figyelni, hiszen rendkívül szerteágazó szempontrendszer alapján döntenek arról a cégek, hová ruházzanak be adott esetben eurómilliókat. Nem véletlen tehát, hogy a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség, valamint a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium egy évvel ezelőtt indított, a beruházók fogadására felkészítő Befektetőbarát Településekért Programot 44 település zárta sikerrel. Az önkormányzatok szakemberei egyéni segítséget kaptak ahhoz, hogyan fejleszthetik településüket versenyképes befektetési helyszínné.

 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app