Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Bengbu

Bengbu város Közép Kínában, Anhui tartomány északi részén helyezkedik el. Évezredes történelemmel a háta mögött, Bengbu központi szerepet tölt be a tartományban. 1911-ben alapították a bengbui kikötőt, miután megnyitották a Tianjin – Pukou vasútvonalat, amelynek köszönhetően Bengbu lett az átjáró észak és dél között, szárazföldi és vízi közlekedési csomópont és üzleti központ.

Bengbut három megye határolja, a városnak négy kerülete van, területe 5952 négyzetkilométer, a teljes lakosság az agglomerációval 3,66 millió fő. A városi belterület 957 négyzetkilométer, az épített környezet 112 négyzetkilométeren fekszik.

Bengbu közlekedési csomópont a Peking- Sanghaj és Peking – Fozhou városok közötti szuperexpressz vasútvonal itt halad észak és dél irányban. A város a Huaihe folyó szeli ketté. Egyik oldalon hegyek, a folyó másik oldalán sík területek találhatók.

Bengbut ősidők óta a gyöngyök városának is nevezik, az itt tenyésztett és világhíres gyöngyök miatt.

Bengbu

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app