Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Kitüntetéseink

2020. Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely

Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A pályázat célja volt, hogy az önkormányzatok és munkahelyek 2019-ben alkalmazott példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit díjazza, mindazonáltal a pozitív kerékpárosbarát példákat, megoldásokat felkutassa és tapasztalataikat feldolgozza, illetve mintaként átadja, továbbá, hogy a rendszerszerű fejlesztéseket jutalmazza.

A pályázat elbírálása során olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a kerékpáros stratégiák, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, a kerékpározás népszerűsítése, promóciója, valamint a kerékpárhasználat terén elért eredmények.

Összesen 67 munkahely és 46 település nyújtotta be pályázatát a megtisztelő „Kerékpárosbarát” címre. Az elért eredményeknek megfelelően, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Haladó Kerékpárosbarát Település-, míg Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Haladó Kerékpárosbarát Munkahely címekkel lett gazdagabb, mely erkölcsi elismeréseket egy évig jogosult viselni.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Szolnok jelenleg több mint 50 km kerékpárút-hálózattal rendelkezik, mely összeköti a városnak szinte minden pontját egymással.

A megyeszékhelyen néhány év alatt több tíz kilométer hosszú kerékpárút épült már eddig is, de újabbak elkészítése is ott van a tervek között, hiszen népszerű lett a drótszamár és bátran kijelenthetjük, hogy egyre népszerűbb. Nemcsak a városlakók, de a hozzánk turistaként érkező, aktív kikapcsolódási lehetőséget kedvelők számára is körbebringázható már a Tisza fővárosa, és minden fontosabb pontja, lényegesebb látnivalója elérhető két keréken is.

A közlekedésért felelős tárca az elismerésekkel arra ösztönzi az önkormányzatokat és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát közlekedést a lakosok, a munkavállalók és az ügyfelek számára.

Kitüntetéseink

2019. Családbarát Hely Tanúsító Védjegy bronz fokozatát szerezte meg a Polgármesteri Hivatal

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (továbbiakban: CSBO) 2019.01.01. napjától érvényes állami felhatalmazást kapott a Családbarát Hely védjegy és minősítés egységes rendszerének és eljárásrendjének kialakítására és szükség szerinti továbbfejlesztésére, valamint a Családbarát Hely tanúsító védjegy valamely kategóriájának elnyerésére pályázó szervezetek minősítésének elvégzésére.

A Családbarát Hely olyan szervezet, mely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését, figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

Családbarát Hely Tanúsító Védjegy egy minősítési lehetőség a pályázó munkahelyek számára, amelynek elnyerésével a tanúsítvány birtokosa hiteles és minőségi értékelést kap a családbarát működésről.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2019. decemberében nyújtotta be pályázatát a Családbarát hely tanúsító védjegy bronz fokozatának elnyerésére munkahely kategóriában, melynek auditálására 2020. februárjában került sor.

A Családbarát Ország tájékoztatása alapján az SZMJV Polgármesteri Hivatala jogosulttá vált a Családbarát tanúsító védjegy Bronz fokozatára munkahely kategóriában – melynek megszerzési sorrendje bronz, ezüst, arany - ezáltal két évig jogosult a védjegy logó használatára és egy év elteltével pályázatot nyújthat be a Családbarát védjegy ezüst fokozatára.

2017-ben négy Városmarketing gyémánt díjjal lett gazdagabb Szolnok!

A pályázaton a neves szakmai zsűrizés eredményeként Szolnok városa négy Városmarketing gyémánt elismerésben részesült és ezzel jogosulttá vált a „Városmarketing gyémánt” díj 2017 védjegy használatára.

Újabb marketing-kommunikációs díjat nyert el Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az áprilisi „Iránytű 2017” versenyen megszerzett elismerés után Szolnok város önkormányzata ezúttal a Városmarketing Díj pályázaton szerezte meg az Önkormányzat és a város számára a „Városmarketing gyémánt” 2017 védjegyet.

Hat kategóriában lehetett pályázni, a 2016. január 1. és 2017. február 28. között megvalósított aktivitásokkal. A pályázó szervezeteknek be kellett mutatniuk a megvalósított marketingtevékenység előkészítésének, megvalósításának és eredményessége értékelésének folyamatát.

Az Országos Városmarketing Díj célja, hogy:
- a városok fejlesztésében egyre fontosabbá és egyre intenzívebbé váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére felhívja a figyelmet,
- a sikeres, hatékony marketing-megoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével hozzájáruljon az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez,
- segítse a tapasztalatcserét, s benne a városok vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést.

A szakmai zsűri a marketing munka szakmaiságát, hatékonyságát és hatásosságát ismerte el a Városmarketing gyémánttal, a szakmailag kiváló marketing védjegyének odaítélésével.
Egy szervezet több pályázatot is benyújthatott, több Városmarketing gyémántot is szerezhetett. Ahol több Városmarketing gyémánt gyűlt össze, az már az egész szervezet kiválóságát fémjelzi.

A Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett pályázaton városunk alábbi marketingeszközei részesültek elismerésben:

- Szolnok a Tisza Főváros című könyv
- Pont Szolnok, Pont Szállás, Pont Fesztivál kiadványok
- SzolnokApp mobilapplikáció
- Tiszai mesevirágok című mesekönyv

A Városmarketing és Turisztikai Osztály elmúlt éves munkáját és erőfeszítéseit, a város turisztikai mutatóinak folyamatos emelkedése mellett, az Országos Városmarketing Díj versenyen elnyert gyémánt védjegy is igazolja, mely rövid időn belül a város második sikeres szereplését jelenti marketingterületen. A városmarketing tevékenység pozitív hatással van nem csak a város ismertségére és megítélésre, de a városban élők mindennapjaira egyaránt.

A „Városmarketing gyémánt” elismerő védjegyet, az a pályázó-szervezet kaphatta meg, aki a pályázatával bizonyította, hogy a meghirdetett kategóriák valamelyikében, a pályázati időszakban eredményes, az értékelési kritériumoknak megfelelő, a szakmai zsűri által színvonalasnak értékelt, városmarketing tevékenységet végzett.

A „Városmarketing gyémánt” védjegy Szolnok város kiváló marketing tevékenységét minősíti.

Kitüntetéseink

Év települése díj

A Virágos Magyarországért verseny Szervező Bizottsága a 2016. évi környezetszépítő verseny kiírójaként Szolnok önkormányzatának a versenyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért elismerését fejezi ki és az "Év települése" díjjal jutalmazza.

Kitüntetéseink

Kaposvár, 2016. november 18.

Önkormányzatok a Közművelődésért Díj

A Szolnok Megyei Népművelők felterjesztése alapján Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a közművelődési feladatellátás terén végzett kiemelkedő munkája eredményeként elnyerte az Önkormányzatok a Közművelődésért Díjat. A díszoklevelet és Asszonyi Tamás szobrászművész plakettjét kedden, a Magyar Népművelők Egyesülete vándorgyűlésén vette át Ábelné Egyed Eleonóra, a polgármesteri hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának vezetője.

Kitüntetéseink

Díjjal ismerték el Szolnok közlekedésbiztonságért tett erőfeszítéseit

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán megyei jogú városok kategóriában Közlekedésbiztonsági díjat kapott Szolnok városa, az elismerést Fejér Andor alpolgármester vette át Budapesten szerdán.

Bővebben

Holnap Városáért Díj 2016. január

Csütörtökön a Pest Megyei Önkormányzat épületében adták át az idei Holnap Városáért Díjakat. A rangos elismerést a Művészet, kultúra, örökség kategóriában Szolnok városa kapta meg. A díjat Szalay Ferenc polgármester vette át.

Bővebben

Családbarát önkormányzat 2015 díjat kapott Szolnok

Nyolc önkormányzatot díjazott családbarát tevékenységéért szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) - közölte a szervezet az MTI-vel.

Bővebben

Kétszeres városmarketing díjas Szolnok városa

Szolnok városa kétszeres városmarketing gyémánt díjat kapott az önkormányzat 2014. évi városmarketing tevékenysége elismeréseként. A Magyar Marketing Szövetség szakmai védjegyét a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. által szervezett Szolnok9arca körforgalom-tervező kreatív pályázat és a Szeretünk Szolnok kampány elnevezésű akciókkal pályázat útján sikerült elnyerni.

Bővebben

Nemzeti Minőségi Díj 2015.

Glattfelder Béla államtitkáról vehette át múlt héten Hegyiné Mladoniczki Éva igazgató, az általa vezetett intézménynek odaítélt Nemzeti Minőségi Díjat, melynek rangját emeli, hogy a hazai köznevelési intézmények közül a szandai iskola kapta meg elsőként.A városházán rendezett sajtótájékoztatón a város polgármestere, a megyei kormánymegbízott, és a KLIK megyei vezetője is gratulált az iskola igazgatójának és az intézmény minőségbiztosítási csoportját vezető Mezei Csillának.

Bővebben

Fogyasztóbarát Település 2014.

Egy újabb címmel, a „Fogyasztóbarát Település” oklevéllel ismerték el a város vezetésének munkáját, amelynek fókuszában a Szolnokon élők állnak. Az oklevél átvételekor Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta: alapvetés, hogy egy város vezetése az ott élőkért dolgozik. Hangsúlyozta: fontos, hogy a településen élők érezzék, a fejlesztések értük vannak.

Bővebben

Családbarát Önkormányzat Díj 2014.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 2005 óta azoknak a városoknak adja át a „Családbarát Önkormányzat Díjat”, melyek intézkedéseikkel, támogatásaikkal a családos közösségeket erősítik és könnyebbé teszik a gyermeknevelést a hétköznapokban.

Olyan önkormányzatok nyerik el a kitüntetést, melyek minden eszközzel támogatni igyekeznek a helyi közösség erősödését, a generációk együttműködését, a fiatalok helyben maradását. A díjazottakra a NOE helyi közösségei, szakértőik tesznek a javaslatot.

A díj odaítélése kapcsán többek között olyan szempontok kerülnek mérlegelésre, mint az önkormányzat érdemi lépései a gyermekeket nevelő családok érdekében, családbarát városfejlesztés, akadálymentesítés, családbarát szolgáltatások, közlekedési lehetőségek, fiatal családok támogatása, gyermekvállalást segítő programok. Ezen intézkedések mintául szolgálhatnak más önkormányzatok számára is.

Ifjúságbarát Önkormányzat 2013.

A megyei önkormányzat kitüntető díja, a megye fejlődésének elősegítése, értékeinek növelése érdekében elért kiemelkedő eredményekért.

Bővebben

Tehetségbarát Önkormányzat Díj 2013.

Tehetségbarát Önkormányzat díjban részesült Szolnok. Ezzel azt a munkát ismerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, melyet a 21 tehetségponton keresztül a város tesz a kiemelkedő képességű diákok felkarolása és segítése érdekében.

Bővebben

Idősbarát Önkormányzat Díj 2012.

Dr. Kállai Mária alpolgármester vette át ma a Parlamentben. Az elismerést azok a települések kapják, akik az adott évben a legtöbbet teszik az idősek fizikai, lelki, anyagi egészségéért, aktivitásuk megőrzéséért.

Bővebben

Szolnok lett a legélhetőbb magyar város 2012.

Külföldi mintára idén Magyarországon is összehasonlították a városokat élhetőség szempontjából. A humán és az öko-index, valamint a KSH adatsorából összeállított rangsorban Szolnok városa lett az első. 

Bővebben

Befektetőbarát város és ipari park 2008.

Szolnok város ipari parkja 2008-ban nyerte el a magyarországi befektetéseket támogató szervezet, az ITD Hungary által odaítélt Befektetőbarát Ipari Park címet.

Az ipari park után Szolnok is befektetőbarát lett. A kitüntető címet a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség adományozta az önkormányzatnak.

Bővebben

Családbarát Hely védjegy és minősítés

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (továbbiakban: CSBO) 2019.01.01. napjától érvényes állami felhatalmazást kapott a Családbarát Hely védjegy és minősítés egységes rendszerének és eljárásrendjének kialakítására és szükség szerinti továbbfejlesztésére, valamint a Családbarát Hely tanúsító védjegy valamely kategóriájának elnyerésére pályázó szervezetek minősítésének elvégzésére.

A Családbarát Hely olyan szervezet, mely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését, figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

Családbarát Hely Tanúsító Védjegy egy minősítési lehetőség a pályázó munkahelyek számára, amelynek elnyerésével a tanúsítvány birtokosa hiteles és minőségi értékelést kap a családbarát működésről.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2019. decemberében nyújtotta be pályázatát a Családbarát hely tanúsító védjegy bronz fokozatának elnyerésére munkahely kategóriában, melynek auditálására 2020. februárjában került sor.

A Családbarát Ország tájékoztatása alapján az SZMJV Polgármesteri Hivatala jogosulttá vált a Családbarát tanúsító védjegy Bronz fokozatára munkahely kategóriában – melynek megszerzési sorrendje bronz, ezüst, arany - ezáltal két évig jogosult a védjegy logó használatára és egy év elteltével pályázatot nyújthat be a Családbarát védjegy ezüst fokozatára.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app