Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnoki Logisztikai Szolgáltató Központ

„Az elmúlt évek során a logisztikai központ igazolta, hogy a korábbi koncepció, mely alapján megkezdődött fejlesztése, nem volt téves. Részévé vált a megye iparfejlesztési programjának, a meglévő ipari vállalatok tevékenységének.

Igen jelentős az a konténerforgalom, amelyet a betelepült MÁV Kombiterminál Kft Szolnoki terminálja végez. Több szolnoki, vagy környéki vállalakozónak biztosít munkát a konténerek közúti fuvarozása. Eredményes a partneri kapcsolatok kiépítése, melynek köszönhetően a központ napjainkra már raktározási, illetőleg raktározással összefüggő szolgáltatási igényeket is képes fogadni, azokat megfelelően kiszolgálni.

A logisztikai központ adottságai azzal, hogy részévé vált az ipari parknak, illetőleg az azzal összefüggő fejlesztéseknek, jelentősen megnövekedtek. A termelőüzemi logisztikai szolgáltatás fejlesztésének így nincsenek területi korlátai. A folyamatosan fejlődő ipari park, az oda települt és települő vállalatok biztosítják a szükséges raktár-logisztikai beruházások indításához szükséges árualapot. A kombinált áruszállításban, elsősorban a konténer forgalom fejlődésében a már meglévő szállítási csatornák és az ígéretes távol keleti közvetlen vasúti kapcsolat révén komoly lehetőségek rejlenek. Célunk, hogy minél több együttműködő partnerrel továbbfejlesszük szolgáltatásainkat és jogosultak legyünk az intermodális logisztikai központ név használatára.” Simon István, Logisztikai Szolgáltató Központ vezetője

Jász-Nagykun-Szolnok megyét, centrális helyzetéből adódóan fontos tranzitútvonalak szelik át, amelyek az ország keleti és nyugati részeit kötik össze, egyúttal a keleti országhatárral is biztosítva a kapcsolatot. Szolnok város elhelyezkedésénél fogva - Kelet-Magyarország viszonylagos központjában lévő megyeszékhely – alapvető gazdasági és infrastrukturális jellemzői, természeti adottságai elengedő feltételrendszert teremtenek ahhoz, hogy ebben a térségben, nemzetközi viszonylatban is számottevő logisztikai szolgáltató bázis valósuljon meg.

Szolnok azon kevés települések közé tartozik, ahol a négy alapvető közlekedési ágazat egymásba fonódik. Ezek a meglévő nem mindennapi adottságok kínálják azt a lehetőséget, hogy a térség számára egy jelentős fejlődési folyamat – a rendelkezésre álló infrastruktúra mind jobb kihasználásával és igénybevételével – elindulhasson.

Szolnok és vonzáskörzete az áruforgalmi csatornák számát illetően, valamint közlekedés logisztikai szempontokat tekintve, kivételes helyzetben van. A négy leggyakrabban használt áruforgalmi csatorna (közúti, vasúti, légi, vízi csatornák) megtalálható a régióban, sőt ezek logisztikai szolgáltató központ székhelyéül szolgáló Szolnok város közigazgatási határán belül találkoznak.

Elkészült a logisztikai központ megközelítését lehetővé tevő csatlakozó utak burkolaterősítése, forgalmi csomópontok kiépítése, kerékpárutak építése, közvilágítás korszerűsítése.

Megtörtént a logisztikai szolgáltató központ területének rendezése, a teljes közmű; ivó- és tűzivíz, csapadékvíz, szennyvíz hálózat, gázelosztó-, elektromos energia ellátó, távközlési rendszer kiépítése.
Megépült 9.200 m2 burkolt rakodóterület, a konténer terminál részeként 3.900 m2 konténer tároló, 4.700 m2 járműtároló terület és 3.900 m2 üzemi út.

Megteremtődtek az infrastrukturális feltételei 12-13.000 m2 alapterületű raktár építésének.
Szolnok város Logisztikai Szolgáltató Központjának háromszög alakú területe 80.323 m2, amely a hozzá kapcsolódó MÁV ZRt tulajdonában álló területtel eléri a 103.781 m2-t.

Továbbfejlesztési lehetőséget biztosít a kapcsolódó 25.000-30.000 m2 hasznosítható terület.
Az alapinfrastruktúrával rendelkező Szolnoki Logisztikai Szolgáltató Központ Szolnok város nyugati részén, a vasútállomás észak-nyugati oldalán a TESCO áruház mögött, a Téglagyári út végén található. Megközelítése minden irányból kiváló.

Közúton

32. sz. útról ( régi 4. sz. út ) a Nagysándor József úton át a Téglagyári út végén.

Jászberényi út - Nagysándor József úton át a Téglagyári út végén.
Vasúton a szolnoki rendező pályaudvari vágányokon át biztosított.

Társaság neve
SZOLNOKI IPARI PARK ÉS LOGISZTIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT Szolgáltató, üzemeltető és fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített cégneve
Szolnoki Ipari Park Kft.

Székhelye
5000, Szolnok, Jókai út 3.

Ipari Park elhelyezkedése
Szolnok déli ipartelep, Piroskai út

Képviseletre jogosult
Andrási Imre ügyvezető

Elérhetőségek:

Cím: H 5000 Szolnok, Jókai utca.3.
Tel: +36 (56) 420-797, +36 (56) 510-438
Fax: +36 (56) 340-286
Email: info@ipariparkszolnok.hu
Web: www.ipariparkszolnok.hu
GPS koordináták: N 47° 08.505' E 20° 08.269'

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app