Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2019-12-06

Patinás épület homlokzata szépül a belvárosban

A Baross út és a Szapáry út városunk két olyan utcája, amely a legtöbbet megőrizte Szolnok háború előtti utcaképéből. Ezek közül a közelmúltban már több homlokzata is megújult, jelenleg a Baross út 7. szám alatti patinás épület megszépítésén dolgoznak a szakemberek.

2019-12-03

Ajándékkal teli mikulás csomagokra bukkanhatunk Szolnok terein

A Szolnoki Városi Baleset-megelőzési Bizottság a Szolnok Városi Diákok Tanácsával közösen az idén rendhagyó módon készül. „Hogy ne csak a Mikulást vegyük észre” elnevezésű kampányával csatlakozik a közösségi oldalon népszerű „Hagyj el egy Mikulás csomagot!” eseményhez. A baleset-megelőzési bizottság Mikulása 2019. december 5-én, csütörtökön a délutáni órákban Szolnokra látogat, és 15 darab csomagot fog elhagyni Szolnok sűrűn látogatott közösségi terein, parkjaiban.

2019-11-30

Új közösségi házzal gyarapodik Szolnok

„Gyülekezet a városért.” - ez a - mai kifejezéssel élve - szlogenje a szolnoki evangélikus gyülekezetnek, amely temploma mellé egy közösségi házat épít, hogy közelebb hozza az egyházhoz az embereket. A épület ünnepélyes alapkőletételén Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

2019-11-29

Pályázati felhívás - Családbarát Szolnok címmel

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata „Családbarát Szolnok” címmel logópályázatot hirdet

Jelentkezési lap

2019-11-28

Kibővül a szabadstrand, épülhet az új bölcsőde

A november közepi alakuló ülést követően megtartotta első munkaterv szerinti ülését Szolnok város közgyűlése. A képviselőknek több fontos kérdésről is kellett dönteniük, így többek között a Bajcsy-Zsilinszky úton építendő bölcsődéről, az alpolgármester személyéről, a lakásrendelet módosításáról, illetve középiskolai ösztöndíjakról.

2019-11-27

Közeleg advent első hétvégéje, jön a Coop-Mikulás

A szolnoki adventi forgatag az esztendő talán legszebb időszakát teszi különlegessé – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A városvezető Fekete Tiborral, a Coop Szolnok vezérigazgatójával, valamint Rózsa Józseffel, a Sportcentrum igazgatójával az esztendő utolsó heteinek Kossuth téri rendezvényeiről beszélt.

2019-11-26

Emelkedik a szakdolgozók bére, új bölcsődék épülhetnek Szolnokon

Miközben Szolnokon is zajlanak a bölcsődei fejlesztések, a kormány a bölcsődei szakdolgozók bérének emeléséről döntött, és további férőhely-bővítésekről gondoskodik. Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő az Aranyi Sándor úti bölcsődében beszélt az intézmény dolgozóinak, a város bölcsődéi vezetőinek, valamint a szaktanácsadóknak a részletekről.

2019-11-21 18:00:00

Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye

Radócz Zoltán 2019. március 8-án levélben kérte Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától közérdekből nyilvános adatként a 2017-es és 2018-as években értékesített önkormányzati tulajdonú lakások adásvételi szerződéseit és az azokhoz készült ingatlanforgalmi értékbecsléseket.

2019-11-21

Veszélyessé vált a tetőszerkezet a Kertvárosi Óvodában

Födém megerősítésre és a csapadék elvezetésére van szükség a Kertvárosi Óvodában, ahol a közelmúltban észlelt statikai problémák miatt a gyerekek kiköltöztetésére is szükség volt. Szalay Ferenc polgármester a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről.

2019-11-18

Átadták az Adorján Ildikó-díjat

A szociális munka napja alkalmából rendeztek ünnepséget hétfőn a városházán, ahol Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a város nevében a szociális területen dolgozókat és adta át az Adorján Ildikó-díjat.

2019-11-14

Elkészült 44 új parkolóhely a Hild Viktor úton

Folytatódnak a fejlesztések a Széchenyi lakótelepen, ahol ezúttal a Hild Viktor úton bővült negyvennéggyel a parkolóhelyek száma. Ezzel enyhül a környező társasházakban élők parkolási gondja, a jó hír pedig az, hogy további parkolók épülnek a városrészben – mondta el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2019-11-14

Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.

2019-11-13

Megalakult Szolnok város közgyűlése

Megtartotta alakuló ülését Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése, amelyen döntöttek a bizottságok elnökeinek, alelnökeinek és tagjainak összetételéről, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, illetve szavaztak az illetményekről és tiszteletdíjakról is.

2019-11-13

Szolnok is csatlakozott az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához

Még az időjárás is a kezdeményezés mellé állt, amikor szerdán délelőtt a Jubileum téren Farkas Sándor miniszterhelyettes, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és Dégi Zoltán, a Nefag Zrt. vezérigazgatója fát ültetett az Országfásítási Program részeként.

2019-11-11

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál.

2019-11-07

Ingyenes lisztérzékenységi szűrés Szolnok óvodáiban

A héten többszáz szolnoki óvodás tartotta izgatottan az ujját a lisztérzékenységi vizsgálatot végző szakembernek. A másodpercnyi kellemetlenség azonban fényt deríthet egy sok problémát okozó autoimmun betegségre, amely megfelelő életmóddal jó karbantartható, kezelhető.

2019-11-07

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online!

Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.

2019-11-06

Új napközi otthon várja a szolnoki időseket

Szolnokon is sok idős ember igényli a nappali ellátást, számukra kínálnak jó lehetőséget a nappali gondozási központok, ahol szakemberek támogató jelenléte mellett változatos programokkal igyekeznek színesíteni napjaikat, míg a közösséghez tartozás az elmagányosodás ellenszere lehet. A Jósika úton egy új gondozási központot alakít ki Szolnok önkormányzata.

2019-11-04

Mécsesgyújtással emlékeztünk a forradalom mártírjaira

Mécsesgyújtással emlékeztünk hétfőn délután az  1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, valamint a szovjet csapatok bevonulásának 63. évfordulójára az Ötvenhatosok Emlékparkjában.

2019-10-31

A Szolgáltató Önkormányzat Díj és az Idősbarát Önkormányzat Díj emléktábláit avatták a városházán

Az évek során számos rangos díj ismerte el Szolnok önkormányzatának tevékenységét, legutóbb a Szolgáltató Önkormányzat Díj, illetve az Idősbarát Önkormányzat Díj odaítélése jelezte, hogy komoly és tudatos stratégiánk mindkét téren jól működik. A díjakkal járó emléktáblák ünnepélyes avatására a város partnereit is várták csütörtökön a városháza aulájában.

2019-10-29

Gépi és kézi erővel is takarítják a várost a lombhullás idején

Ha ősz, akkor rengeteg lombhulladék. Ezek összegyűjtése, elszállítása komoly kihívás, s míg a lehullott falevelek összegyűjtése az ingatlantulajdonosok feladata, az elszállításban az önkormányzat siet a lakosság segítségére.

2019-10-25

Ismét gyémánteső Szolnokon! - elismerték a város marketingtevékenységét

Az elmúlt években megszerzett elismerések után Szolnok önkormányzata ezúttal az „Országos Városmarketing Díj 2019” pályázaton szerezte meg az önkormányzat és a város számára a „Városmarketing gyémánt 2019” védjegyet. A részletekről Öhlbaum Emese, a Városmarketing Osztály vezetője és Fejér Andor beszélt sajtótájékoztatón.

2019-10-24

Idén is 24 órás vetélkedőn mérkőznek a város középiskolásai

Szolnok város önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével - immár 19. éve - idén is megrendezi a 24 órás vetélkedőt, a rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A program – melyen kb. 400 fő középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vesz részt - október 26-27-én zajlik.

2019-10-23

1956 eredménye a mai demokratikus Magyarország

Méltósággal emlékeztünk Szolnokon az 1956-os forradalom és szabadságharc 63 évvel ezelőtti eseményeire. Név szerint emlékeztünk azokra a szolnoki hősökre is, akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást azért, ami minden embernek és nemzetnek alapvető és megmásíthatatlan joga: a szabadságért és önrendelkezésért.

2019-10-22

Szolnokra érkezett a Szabadság Napja Emlékfutás

Kedden délután futók színes csoportja tűnt fel a Kossuth téren, kicsik, nagyok rótták a kilométereket, s érkeztek meg Szolnokra.

2019-10-22

Megválasztották a nemzetiségek képviselőit is

A helyi választási bizottság elnökétől, dr Mosonyi Csabától vették át megbízóleveleiket kedden a nemzetiségi önkormányzati választáson mandátumhoz jutott képviselők, akiknek Szalay Ferenc polgármester és dr. Rácz Andrea aljegyző is gratulált.

2019-10-22

1956 szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

Nagyon szép hagyomány folytatódott, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat részeként szolnoki veteránokat köszöntöttek a városházán. 

2019-10-22

Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók

A Szolnoki Rendőrkapitányság és a Közterület-felügyelet, és a Polgárőrség az idén is nagy szerepet vállalnak a temetők biztosításában.

2019-10-21

Elkezdődtek az ünnepi megemlékezések Szolnokon

Szolnokon már hagyományosan a Széchenyi Lakótelepért Szabadidő, Kulturális és Sport Egyesület által szervezezett koszorúzással kezdődtek az október 23-ai megemlékezések.

2019-10-19

Rangos díjakat adtak át a Képzőművészet Ünnepén

Szombaton este a Szolnoki Galériában rendezték immár hagyományosan a Képzőművészet Ünnepe Szolnokon című tárlat megnyitó és díjátadó ünnepségét, mely a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

2019-10-17

Családi Egészségnap során kisorsolt nyerőszámok

Kedves Lakosok!

A 2019. szeptember 29-i Családi Egészségnap során kisorsolt nyerőszámok, melyekhez tartozó ajándékok még gazdára várnak: 113, 216, 307, 509, 1037, 1063.

Érdeklődni az 56/503-486-as telefonszámon lehet.

2019-10-15

Sajtótájékoztatóval kezdődött a diákpolgármester-jelöltek vetélkedése

Három nagyszerű fiatal és csapata mutatta be programját hétfőn délután a 2019-es diákpolgármester választás kampánynyitó sajtótájékoztatóján a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A zsűri feladata nem volt könnyű, hiszen a jelöltek mindegyike rátermett, felkészült aspiránsnak bizonyult.

2019-10-11

Új klímákat kapott a Hetényi kórház és a rendelőintézet

Javarészt szolnoki cégek, köztük a Mátyus Ernő vezette Mátyus Kft.összefogásának köszönhetően kerülnek újabb klímaberendezések a Hetényi Géza kórházba, illetve a Hősök terén álló rendelőintézetbe. A felajánlást jelképesen dr. Bene Ildikó, a kórház vezetője vette át az egyik cég képviselőjétől.

2019-10-11

Közszolgáltatási problémákkal riogatnak

Az elmúlt napokban több jelzést kapott városunk önkormányzata, hogy az önkormányzati kampányban dolgozó ellenzéki aktivisták közszolgáltatások összeomlásával riogatnak.

2019-10-10

Félidőben a Széchenyi rendelő felújítása

Közel 370 millió forintból újul meg a Széchenyi városrész központjában található rendelő épülete. A beruházásnak köszönhetően az itt élők is a modern kor igényeinek megfelelő környezetben vehetik majd igénybe az egészségügyi alapellátásokat – mondta el helyszíni sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester.

2019-10-10

A Széchenyi gimnázium diákjai digitális immunerősítő injekciót kaptak

Szolnokra érkezett az Új Nemzedék Központ Digitális Immunerősítő Roadshow-ja, a Széchenyi Gimnázium diákjai egész napos program keretében tájékozódhattak az internetes jelenlét veszélyeiről, s tanulhatták meg például adataik hatékonyabb védelmét. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte.

2019-10-09

Speciális bevonattal előzik meg a fertőzéseket szolnoki intézményekben

Speciális bevonattal kezelik a MÁV Kórház osztályainak falait egy nagyszerű kezdeményezésnek köszönhetően. A részletekről dr. Rudner Ervin főigazgató, Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató és Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó, a terméket előállító cég vezetője tartott sajtótájékoztatót az intézményben.

2019-10-09

Szebbnél szebb portákat díjaztak a Tiszta Szolnokért programban

Idén márciusban együttműködésre hívtuk városunk polgárait, akik maguk is tenni szeretnének lakókörnyezetük szépítéséért. Fontos Szolnok tisztasága, a szép környezet, azonban az önkormányzat erőfeszítései önmagukban kevesek, a cél eléréséhez szükséges a lakosság együttműködése is – mondta el a Tiszta Szolnokért program díjátadó ünnepségén.

2019-10-09

Otthonossá tették a színészek az időleges teátrumot

A Szigligeti Színházban ma már az építőmesterek az urak, a hatalmas felújítás, mely során 21. századivá varázsolják a Táncsics úti épületet, ideiglenes helyre kényszerítette a teátrum színészeit, munkatársait. Persze ez a kényszer jobbára édes, hiszen egy év múlva egy olyan munkakörnyezetbe mehetnek vissza, mely országszerte párját ritkítja.

2019-10-08

Javában zajlik a Móra úti parkoló felújítása

Október 2-án kezdődött meg a korábbi Domus áruház épülete mögötti parkoló felújítása, a beruházás költsége megközelítőleg 50 millió forint.

2019-10-08

Újabb elektromos töltők Szolnokon

Négy új elektromos töltőállomást nyitott meg Szolnokon az E.ON, ebből kettőt a helyi önkormányzattal együttműködésben, egyet a Coop áruházzal, egyet pedig az ALDI-val közösen valósítottak meg. Az energiacég az állomások telepítésével az elektromos autózásra ösztönzi a város lakóit.

2019-10-08

Közel harminc utcában állítják helyre az útfelületet a csatornázás után

Az elmúlt évek legjelentősebb beruházása zajlott a Vízpart körút környékén, ahol több mint egymilliárd forintból csatornáztak. A munkálatok befejezését követőn már az érintett utcák útfelületének helyreállítása zajlik.

2019-10-07

Pezseg az élet a felújított Újvárosi Fejlesztési Irodában

Szolnokon a déli városrész az egyik legnagyobb területű, bár háromezer fős lélekszámával nem a legnagyobb létszámú lakóövezete a városnak. A területen hétfőn átadták a 9,5 millió forintból felújított Újvárosi Fejlesztési Irodát.

2019-10-07

Megújul a szánkódomb, várják a havazást a Pletykafaluban

Egy nagyszerű civil kezdeményezés mellé állt Szolnok város önkormányzata, a helyszín  a Pletykafalu, ahol a közelmúltban egy nagyszerű, aktív közösség szerveződött.

2019-10-07

A Magyarok Kenyere programból négy tonna liszt kerül a szolnoki rászorulókhoz

Idén is sikeres volt a Magyarok Kenyere jótékonysági program, melynek részeként a szolnoki gazdák is jelentős mennyiségű búzát ajánlottak fel.

2019-10-04

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Tizenhárom kopjafa, előttük mécsesek pislákolnak a Szolnok Ispán körúti parkban. A megemlékezésen Szalay Ferenc polgármester osztotta meg a drámai események kapcsán gondolatait, a Varga Katalin gimnázium diákjai és Kautzky Armnand színművész pedig irodalmi összeállítással tisztelgett az 1849. október 6-án Aradon kivégzettek előtt.

2019-10-03

A turizmust erősítik a fejlesztések Szolnokon

Jó ütemben haladnak a turisztikai fejlesztések Szolnokon, ahol a belföldi és külföldi turisták száma is fokozatosan nő - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön Szolnokon.

2019-10-03

Autista Centrumot adtak át Szolnokon

Régóta jelentkező, megalapozott igényre adott válasz a szolnoki Autista Centrum létrehozása. Az ünnepélyes átadáson dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Vertetics Ádám, a Klebelsberg Központ gazdasági elnökhelyettese, Szalay Ferenc polgármester és dr. Kovácsné Okler Edit intézményvezető is részt vett.

2019-10-02

Szolnok egyik legszebb ovija az újjáépült Szapáry úti óvoda

Bő egy hete már gyermekzsivajtól hangos az újjáépített Szapáry úti óvoda, melynek ünnepélyes átadását kedden délután tartották.

 
2019-10-02

Egészségügyi és műszaki képzés indítását tervezik a Debreceni Egyetem szolnoki campusán

A Debreceni Egyetem és Szolnok város együttműködését, valamint a felsőoktatási intézmény szolnoki terveit ismertető sajtótájékoztatóra várták szerdán a sajtó képviselőit. A campuson tartott eseményen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a parlamenti oktatási bizottság alelnöke, Szilvássy Zoltán rektor, Szalay Ferenc polgármester szólt az együttműködés részleteiről

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app