Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2020-07-09

Októberben nyit a MÁV Strand

Eldőlt, hogy a szükséges hatósági eljárások végén mikor nyithat meg a nagyközönség előtt a MÁV Strand néven ismert, teljes egészében felújított és modernizált strandfürdő. A nyitásig hátralévő feladatokról Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatója beszélt a sajtó képviselőinek.

2020-07-02

Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

2020-07-02

Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

2020-07-02

Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya

Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy éppen hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

2020-06-29

Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.

2020-06-29

Kezdődik a szúnyogszezon, ezt érdemes tudni

Szolnok önkormányzata a térségben történő szúnyoggyérítést Szolnok és 15 környező település összefogásában végezteti 6271 hektár területen. A megyeszékhelyen 3800 hektár a kezelendő terület. Kormányzati döntés eredményeként az Országos Katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés is folytatódik.

2020-06-26

Megszűnik a koronavírus-veszélyhelyzet alatt Szolnok város lakosai által ingyenes hívható zöldszám

A koronavírus-veszélyhelyzet alatt Szolnok város lakosai által ingyenes hívható zöldszám (06-80/620-004) 2020. június 26. 20.00 órától MEGSZŰNIK.

2020-06-25

Negyedévi szünet után újra ülésezett a szolnoki közgyűlés

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzeti időszakot követően újra összeült Szolnok város közgyűlése. A járványhoz kapcsolódó intézkedések, a megyeszékhely büdzséjéből a védekezésre fordított összeg a város költségvetését is befolyásolták, hangzott el napirend előtti kérdésre adott válaszban. A testületi ülésen felvetődött a Széchenyi úti aluljáró ügye is.

2020-06-25

Erre figyeljünk szúnyoggyérítés idején!

Szolnok területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz július 1-jén, a napnyugta utáni órákban. (Tartaléknap: 2020. július 2-3.)     

2020-06-24

Már a Milléri Vízügyi Múzeum is elérhető kerékpárúton

Szolnokon az egymást követő beruházásoknak köszönhetően immár több mint 50 km kerékpárút épült az elmúlt években. Ez a hálózat most újabb szakasszal bővült, ezúttal egy közkedvelt kiránduló helyszín vált elérhetővé kétkeréken – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A beruházás jelentőségét László Norbert önkormányzati képviselő is méltatta.

2020-06-19

Újra nyit az Aba-Novák Agóra

A kormány a korona vírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet visszavonta, ennek értelmében a kulturális intézmények újra kinyithatnak.

2020-06-18

Segítség a heves időjárás miatt krízishelyzetbe került családoknak

Az utóbbi napokban a szélsőséges időjárás, esőzések következtében súlyos krízishelyzetbe került több szolnoki személy és család. Kérjük őket, és azokat a szolnokiakat, akiknek környezetében segítségre szorulók élnek, a Humán Szolgáltató Központtal vegyék fel a kapcsolatot, hogy segíthessünk!

2020-06-17

Megújult a 402-es számú főút szolnoki szakasz

Hazai forrásból, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 402-es számú főút Szolnok déli 1,1 kilométeres, valamint a 4-es számú elsőrendű főútra történő le-és felhajtó ágak 0,5 kilométeres szakaszainak a felújítása. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL Konzorcium közel bruttó 321 millió forintból készítette el a beruházást.

2020-06-16

Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciója - közösségi tervezés

Nagy tisztelettel hívjuk Önt Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának tervező közösségébe, továbbá a közösségi tervezés keretében zajló munka eseményeire, illetve felkérjük a szakértői helyzetelemzést segítő, a közösségi tervező munkát előkészítő online kérdőív kitöltésére.

2020-06-12

Rendhagyó évad után már a következőre készül a Szigligeti Színház

Sikerült egyben tartani a társulatot – utalt a lezáruló színházi évadra Balázs Péter igazgató a Szigligeti Színház évadzáró ülésén pénteken, az Agórában. A pandémia az élet sok területét érintette, a kulturális élet gyakorlatilag leállt, számos előadás maradt el.

2020-06-12

Közös úton indult el négy megye és a megyeszéhelyek

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére összefogott négy megyeszékhely, valamint négy megye azért, hogy jövőbeni gazdasági fejlesztéseit összehangolja, s egymást segítse. A Kreatív Régióként immár kormányhatározatban is megnevezett megnevezett térség Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Hajdú-Bihar megyéket, illetve a szomszédos országhatáron túli területeket öleli fel.

2020-06-12

Köszönjük a védőnők munkáját!

A védőnőket ünnepeljük minden év június 13-án. Azokat a szakembereket, akik minden időszakban a családok érdekében látják el feladataikat.

2020-06-10

Ne bántsuk a tőrösdarazsakat!

Májustól szeptemberig Szolnokon is találkozhatunkk az óriás tőrösdarázs (Megascolia maculata) és a sötétszárnyú tőrösdarázs (Scolia hirta) csoportjaival. Ezek kontinensünk legnagyobb termetű darázsfajai, melyek hazánkban védettséget élveznek, természetvédelmi értékük 50.000 Ft. A darazsak bolygatása és irtása jogszabályba ütközik.

2020-06-10

Gyermekmaszkokat ajánlott fel a Jopp Interior Hungary Kft.

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy milyen hatalmas segítőkészség van az emberekben, számos cégh és szervezet lépett a tettek mezejére a magánszemélyek mellett, és különböző kezdeményezéseikkel változatos módon nyújtottak segítő kezet. Szerdán egy újabb vállalat tett nemes felajánlást.

2020-06-06

Magas rangú Rotary elismerést kapott Szalay Ferenc polgármester és Szalóki István alapító tag

"A Rotary olyan különböző foglalkozású emberek klubja, akik jobbítani szeretnének." S hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja a két szolnoki Rotary Klub tevékenysége. Szombaton délelőtt a Rotary Szolnok tartotta éves közgyűlését az 1999-es újra alakulása óta 21. alkalommal. Az eseményen rangos elismeréseket adtak át mások mellett Szalay Ferenc polgármesternek és Szalóki István alapító tagnak.

2020-06-04

A Tiszai hajósok terén emlékezett Szolnok a százéves évfordulóra

Bár a koronavírus-járvány miatt sokáig úgy tűnt, csak az internet segítségével tudják megtartani az Összetartozás napi megemlékezést Szolnokon, végül az enyhítések miatt a Tiszai hajósok terén közösen emlékezhettek a szolnokiak a száz esztendővel ezelőtti békediktátumra.

2020-05-29

Elkészült a Tisza park

Befejeződött a Tisza park felújítása, így a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy gyönyörű parkrendszer csábítja sétára a szolnokiakat és az ide látogatókat. Mindegyik parknak saját karaktere van – Angol park, Rózsakert, Verseghy park, Tisza park -, a gyaloghídnál pedig a Nívó-díjas Tiszai hajósok terén pihenhetünk meg.

2020-05-29

Emlékezzünk az ejtőernyős sportolóra, a katonára, a barátra, az apára

A Magyar Néphadsereg ejtőernyőse Hüse Károly százados (pm. őrnagy) - 38 éves korában - 1978. május 26.-án Szolnokon, a 6263. ejtőernyős ugrása végrehajtása során életét vesztette. A Magyar Néphadsereg hősi halottjának tekintette, és posztumusz őrnaggyá léptették elő.

2020-05-28

Vállalkozók véleményét kérik!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata felkérte a Szinapszis Piackutatót egy olyan felmérés készítésére, amelynek segítségével pontosabb képet kaphatunk a vírushelyzet által okozott gazdasági hatásokról Szolnokon.

2020-05-27

Szolnokon ülésezett a Sportiskolák Országos Szövetsége

A már több mint 70 köznevelési és 10 egyesületi típusú sportiskolát tömörítő Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) Szolnokon tartotta elnökségi ülését szerdán, a Holt-Tiszai Vízi Sporttelepen. A szövetség elnöke, Rózsa József, aki egyúttal a Szolnoki Sportcentrum vezetője is.

2020-05-22

Vadhús felajánlással ismerték el a szolnoki kórházak munkáját

Két szolnoki kórház dolgozói kaptak több mint 400 adag őzhúst pénteken, az értékes felajánlás az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére és szervezésében kerülhetett az egészségügyi intézményekbe.

2020-05-22

Paradicsom és paprika palántákat kaptak a rászorulók

Egyre több család fedezi fel a kiskerti növénytermesztés örömét, benépesülni látszanak a korábban oly népszerű zártkertek is. A megyei agrárkamara felajánlásának köszönhetően most 100 rászoruló szolnoki család kapott paradicsom és paprika palántákat.

2020-05-21

Példaértékű az együttműködés a szolnoki szociális intézmény otthonainak lakói és dolgozói között

Példaértékűnek nevezte a szolnoki szociális intézmény otthonaiban lakók és dolgozók közötti együttműködést és összhangot Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége csütörtökön Szolnokon.

2020-05-20

HOME - Országfutást szervezett a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségét címmel szervezett figyelemfelhívó eseményt, hogy ráirányítsa a figyelmet koronavírus járvány kezelése során a Magyar Honvédség társadalmi felelősségvállalására, az összefogásban rejlő erőre, illetve az egészségünk megőrzésének fontosságára.

2020-05-15

Százmilliós fejlesztés a Bagolyvár Vadasparkban

Szolnok egyre bővülő látnivalóinak sorát újabbak gyarapítják, miután a Nefag Zrt. 100 millió forintból fejlesztette a méltán közkedvelt Bagolyvár Vadasparkot. Az újdonságok között Dégi Zoltán vezérigazgató kalauzolta Szalay Ferenc polgármestert.

2020-05-14

A szűrőprogram nemzeti ügy

Csütörtökön 10 és 18 óra között végzik a szűrést a Szegedi Tudományegyetem munkatársai az országos koronavírus-szűrővizsgálat részeként a Hild téren. Azokat várják, akik előzetesen levélben, illetve telefonon értesítést kaptak.

2020-05-13

Értesítést kapott? Kérjük, vegyen részt a vizsgálaton!

A Szegedi Tudományegyetem munkatársai az országos koronavírus-szűrővizsgálat részeként Szolnokon is szűréseket végeznek. Fontos, hogy elmenjenek, mint ahogy az is, hogy csak azokat várják, akik előzetesen levélben, illetve telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre.

2020-05-12

Az ápolókat köszöntötte Szolnok városa

Mintegy 70 ezer ápoló dolgozik Magyarországon, közülük sokan Szolnokon. Az ápolók nemzetközi napján a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetbe látogatott dr. Szalay Ferenc polgármester – természetesen nem érkezett üres kézzel.

2020-05-11

Ózongenerátort kapott a Szolnoki Mentőállomás

Ózongenerátorral és FFP2 maszkokkal érkezett a Szolnoki Mentőállomásra hétfőn dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester, hogy a mentők napja alkalmából köszönetet mondjon elhivatott munkájáért a mentőállomás dolgozóinak és jelképesen minden OMSZ munkatársnak.

2020-05-08

Bajban ismerszik meg.. Sokan támogatják a Szolnok Segít programot

A járvány miatt kialakult helyzet mindannyiunk életét bonyolultabbá, nehezebbé tette, még inkább igaz ez a rászoruló, anyagilag bizonytalan helyzetű családokra. A Szolnok Segít program természetesen ilyenkor is segítő kezet nyújt, köszönhetően az önkormányzat, cégek, magánszemélyek felajánlásainak.

2020-05-07

Őszre elkészülhet Szolnok legnagyobb szabadidőparkja

Ha a Tiszaliget Szolnok tüdeje, a Tallinn városrészben épülő szabadidőpark a város szíve lehet a közeljövőben. A várva várt fejlesztést előreláthatóan ősztől vehetik birtokba a szolnokiak.

2020-05-05

Az én üzenetem - online rajz- és coVIDEÓ pályázat indul

„Az én üzenetem” címmel pályázat indul Szolnokon. Az online rajz- és videópályázat célja, hogy bemutassa azokat a pozitív példákat, melyek a koronavírus-járvány árnyékában megváltozott életünk védelmét szolgálják. Olyan pályázatokat várunk rajz- illetve videó kategóriákban, melyek megmutatják a járvány elleni védekezés sajátos megoldásait.

2020-05-01

Két képviselő is kilépett a Szolnoki Többség frakciószövetségből

Változott a szolnoki közgyűlés frakcióinak összetétele. A Szolnoki Többség frakciószövetségből két képviselő, Fajcsák Károly és Ligeti József döntött úgy, hogy a jövőben függetlenként dolgozik tovább a városért.

2020-04-22

Védőfelszerelést vásárolt a szolnoki önkormányzat a háziorvosoknak

A koronavírus járványban a statisztikák alapján Jász-Nagykun Szolnok megye a kevésbé érintett megyék közé tartozik, a 19 megyéből csupán Békés, Heves, Vas és Tolna megyében kevesebb a regisztrált fertőzött. JNSZ megyében három napja stagnál a pozitív teszteredményt mutató betegek száma.

2020-04-20

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezett a város

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját április 16-án tartjuk, annak emlékére, hogy 1944. április 16-án állították fel az első gettókat Magyarországon. A megemlékezés online változatát Szolnok Megyei Jogú Város és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ készítette.
2020-04-18

Mindent rendben találtak a Vízpart körúti idősek otthonában

Országszerte zajlik az idősotthonok ellenőrzése. Az idősek védelmében az ország 1035 gondozó intézményében elrendelt járványügyi ellenőrzés folyamatos. Először a nagyobb, többszáz fős intézményeket - így a szolnokit is - keresik fel, ahol nagyobb a fertőzés továbbadásának lehetősége.

2020-04-09

Szigorú ellenőrzés Szolnokon az ünnepek alatt

A kijárási korlátozás szigorú ellenőrzését rendelte el Szolnokon Szalay Ferenc polgármester. Szombaton a nagyobb üzletek bejáratánál maszkokat fog osztani az önkormányzat a vásárolni érkezőknek.

2020-04-02

Óvodai felvételi rend

Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák felvételi rendjéről a 2020/2021-es nevelési évre.


 

2020-04-01

Egyszerűsítették a szolnoki diákok közétkeztetését

A veszélyhelyzetben is biztosítja Szolnok önkormányzata a gyermekek étkeztetését. A rendszer finomhangolását a napokban végezték el a szakemberek, mivel több szülő is jelezte, hogy a lakóhelyéhez közeli iskolában venné át a meleg ételt, így nem kellene naponta átutaznia a városon a gyermeke másik városrészben lévő iskolájáig.

2020-03-25

Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz

Számos szép, felemelő példáját szolgáltatják a magyarok, s ezen belül a szolnokiak is a szolidaritásnak, annak az érzésnek, mely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban is. A koronavírus-járványban a kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására.

2020-03-25

Már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

2020-03-24

Nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata. Ebben az időszakban a képviselők az elektronikus úton megkapott előterjesztésekről emailen mondhatják el véleményüket, tehetik fel kérdéseiket, s végül jelezhetik döntésüket. Mindezek alapján a polgármester meghozza a határozatokat, vagy adott esetben rendeletet alkot.

2020-03-24

Készpénzmentes jegyvásárlás, tanszüneti menetrend a Volánbusznál

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől pedig a tanszüneti menetrend lép érvénybe az országos, regionális és elővárosi aztóbuszjáratokon is.

2020-03-23

Elsők között segített Szolnok díszpolgára

Szalay Ferenc ma délutáni felhívására, melyben a szolnoki kórházak védekezési munkálataihoz kért támogatást, gyorsan elérte többekhez. Szinte azonnal reagált a kérésre dr. Nyerges Zsolt, a megyeszékhely díszpolgára.

2020-03-15

Átszervezik a Belvárosi Ügyfélközpont működését

A koronavírus terjedésének megelőzése, megakadályozása érdekében Szolnokon az alábbi rendelkezéseket vezettük be a Belvárosi Ügyfélközpont működésében.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app