Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2020-11-27

Téli síkosságmentesítés Szolnokon

A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét.

2020-11-19

Társasházak Tűzbiztonsága Napok

A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idei év novemberében is biztosítanak "személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.

2020-11-18

Üdvözlet Szolnokról! - rajzpályázat

„Üdvözlet Szolnokról!” címmel rajzpályázat indul Szolnokon, melynek célja, hogy a gyermekek szemüvegén keresztül megismerhessük városunk szépségeit.

2020-11-12

Tájékoztatás az ügyfélfogadásra vonatkozó szabályokról

A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzésével kapcsolatos intézkedések meghatározásáról, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala működési rendjét érintően kiadott utasítás* alapján kérjük Tisztelt Ügyfeleinket az ügyfélfogadási rendre vonatkozóan az alábbi szabályok betartására:

2020-11-12

A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít

2020. szeptemberétől, a járvány újbóli felerősödésétől ismét él az Egyesített Szociális Intézmény zöld száma (80-620-002), míg a lakosok kérdéseikkel továbbra is bizalommal fordulhatnak az Önkormányzathoz is, koronavirus@ph.szolnok.hu címen és az 56-503-486-os telefonszámon.

2020-11-12

Koronavírus - Védelmi intézkedések Szolnokon

Szolnokon csütörtök hajnali 5 órától kötelező a maszkhasználat és megfelelő védőtávolságot kell tartani minden olyan helyen, ahol várakozni kell 

2020-10-30

Covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt egy lakó az idősotthonban

Elhunyt egy 84 esztendős idős beteg, akit a szolnoki Vízpart körúti otthonból szállítottak a Covid-fertőzés szövődményei miatt a debreceni kórházba. A kistérségi fenntartási intézmény közleményt adott ki az esetről.

2020-10-29

Számos fejlesztésről döntött a közgyűlés

A járványhelyzet miatti szigorú gazdálkodásról, óvodák és tornatermek építéséről is döntött Szolnok város közgyűlése októberi ülésén.

2020-10-29

Új tervező mérnöke lesz a Csáklya úti hídnak

A Csáklya úti híd tervezésének állásáról érdeklődött napirend előtti frakcióvezetői kérdésében Tasnádi Zoltán, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. Mint az a válaszban elhangzott, új tervezőmérnököt kell választani a kivitelezéshez.

2020-10-19

Átadták a megújult Művésztelepet

A nemsokára 120 éves Szolnoki Művésztelep olyan ékköve a városnak, mely kellőképpen megérdemelte már, hogy egy átfogó turizmusfejlesztési stratégia részeként gondolják újra a szakemberek. 

2020-10-16

Új csarnok építése kezdődik a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában

Mintegy 800 millió forintból épülő új, háromállású felületelőkészítő- és fényező csarnok kivitelezése kezdődik a napokban a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában, miután sikeres közbeszerzési eljárást követően a társaság szerződést kötött pénteken a nyertes Bolax Kft.-vel.

2020-10-16

Virág és dekoráruház nyílt a Városmajor úton

Veszélyes hely – a szó jó értelmében a Városmajor úton megnyílt C&L Flora Virág és Dekoráruház, mivel ha valaki egyszer ellátogat ide, akkor biztosan újra meg újra visszatér és sosem távozik üres kézzel. Mindez a jó ízléssel összeválogatott, igényes és kiváló minőségű kínálatnak és az üzletet működtető profi csapatnak köszönhető.

2020-10-15

Hatmilliárd forintos beruházással bővít a Béres Gyógyszergyár Zrt.

Több mint hatmilliárd forintos beruházással bővíti tevékenységét a Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnokon - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön a vállalat új gyártórészlegének alapkőletételén.

2020-10-10

Faültetéssel kezdődött a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akció

Szombaton délelőtt elültették az Összefogás fáját a Rózsakertben a katolikus, református, evangélikus egyházak által szervezett 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes akció nyitányaként. A programhoz idén kapcsolódik a TISZtA PART részprojekt egy geocaching játékkal„Elveszett ládák fosztogatói a TISZtA PARTON” címmel.

2020-10-08

Megújul egy óvoda, segíti a színházat a város

Soronkívüli küzgyűlést hívott össze csütörtökre Szalay Ferenc polgármester. A városvezető egy óvodai fejlesztés, valamint a Szigligeti Színház támogatási szerződésének módosítása miatt hívta össze a megyeszékhely önkormányzati képviselőit.

2020-10-08

Szarvasgomba feldolgozó üzemet adtak át Szolnokon

A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG) szarvasgomba-feldolgozó üzeme hozzájárulhat a hazánkban is több évszázados múltra visszatekintő szarvasgomba-gyűjtés, illetve -fogyasztás hagyományának újraélesztéséhez - mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a beruházás csütörtöki átadásán, Szolnokon.

2020-10-08

Megújul a kiskápolna környezete

Megújul Szolnok legrégebbi épületének, az Ady Endre út és a Kápolna út sarkán lévő kis templom környezete. A munkálatokról Szalay Ferenc polgármester és dr. Póta Sándor önkormányzati képviselő tájékoztatta a közvéleményt.

2020-10-07

Ismét lehet pályázni a BURSA HUNGARICA ösztöndíjra

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így idén októberben már a 21. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2020-10-06

Folytatódik a Móra park felújítása, újjászületik a játszótér is

Az elmúlt évben látványos változáson ment át a város talán legnagyobb parkja, a Móra park, gyönyörű rendezett zöldfelületek és járda, megújult közvilágítás, remek sportpályák fogadják az arra járókat és teszi az ott élők életét komfortosabbá.

2020-10-05

Légtisztító berendezéseket ajánlott fel egy szolnoki cég az önkormányzatnak

A koronavírus járvány kezdete óta több szolnoki cég tett nagylelkű felajánlást, ezúttal egy klímaberendezésekkel foglalkozó vállalkozás ajánlott fel az önkormányzat intézményeinek légtisztító berendezéseket.

2020-09-24

Alapítványok és iskolai sportcsarnok építésének támogatásáról is döntött a közgyűlés

A szükséges biztonsági intézkedéseket betartva kezdődött Szolnok város közgyűlésének szeptemberi testületi ülése, amelyen a napirend előtti felszólalásokat követően Szolnok város közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról hangzott el beszámoló.

2020-09-24

Kovács Mihály, Misi bácsi Szolnok új díszpolgára

Rendhagyó módon adta át Szalay Ferenc polgármester a város legrangosabb díjait csütörtökön délben a városháza dísztermében. Mivel a koronavírus-járvány miatt elmaradt a városi pedagógus napi ünnepség, majd a Szolnok Napja alkalmából rendezendő gálaműsor, a szeptemberi közgyűlést követően szűkebb körben történt az elismerések átadása.

2020-09-22

Tíz új kormányablakbuszt adtak át kedden Szolnokon

Tíz új kormányablakbuszt adtak át a kormányhivataloknak kedden Szolnokon, a járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.

2020-09-18

Újabb szolnoki marketing sikerek

Az elmúlt években megszerzett elismerések után Szolnok önkormányzata ezúttal a „Magyar Városmarketing Díj 2020” pályázaton szerezte meg az önkormányzat és a város számára a „Városmarketing gyémánt 2020” védjegyet.

2020-09-15

Fókuszban a civil szféra aktualitásai

Szolnok volt az egyik keddi állomása a „CIVIL INFO – NEA 2021” című országos tájékoztató rendezvénynek, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak a városháza dísztermében.

2020-09-10

Sporttörténeti kiállítás nyílt a Széchenyi István Gimnáziumban

A Grundtól az Olümposzig címmel nyílt sporttörténeti kiállítás a Széchenyi István Gimnáziumban, ahonnan olyan kiváló sportolók kerültek ki, mint Karakas Hedvig világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó vagy a megnyitón is megjelent Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó.

2020-09-09

Otthonos SZIFONba költözhetnek a fiatalok

Új közösségi térrel gazdagodott a szolnoki diákság. A SZIFON névre elkeresztelt klubhelyiséget a megyeszékhely önkormányzata bocsátotta a fiatalok rendelkezésére, üzemeltetésében pedig az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ nyújt segítséget.

2020-09-08

Nem lehet politikai kérdés a járványügyi szabályok betartása

A koronavírus-járvány kezelésében történő, politikától független egyetértést is demonstrálva tartott kedden sajtótájékoztatót Szolnok város vezetése. Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor, Györfi Mihály és Miskolczi László alpolgármesterek egyetértenek abban, hogy a járvány terjedésének lassításához elengedhetetlen a szabályok betartása.

2020-09-03

Vízügyi emlékpark alapkövét helyezték el a Tiszaligetben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az Országos Vízügyi Igazgatóság együttműködésével, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárának, dr. Hoffmann Imre támogatásával, vízügyi emlékpark alapkövét helyezte el a Tiszaligetben, a 20 évvel ezelőtt levonult rekord tiszai árvíz idején megsérült, majd lebontott Szolnoki Szakaszmérnökség épületének helyén.

2020-09-01

Becsengettek a szolnoki általános és középiskolákban is

Kedden reggel Szolnokon is sokezer diák indult iskolába, akik ezúttal maszkot és kézfertőtlenítőt is vittek magukkal, és az intézményekben is speciális intézkedések várják őket. Mindez a biztonságukat szolgálja, hiszen így lehet elérni, hogy újra az iskolákban folytatódhasson az oktatás és ne digitálisan.

2020-08-26

Az ország legjobb kommandósai mérkőztek Szolnokon

Idén a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis adott otthont a VI. MEKTA országos versenynek, melyen kommandós csapatok mérték össze tudásukat a legkülönfélébb gyakorlatokban. A kétnapos viadalt a Békés megyei alakulat nyerte.

2020-08-24

Indul a 2020/21-es színházi évad

Balázs Péter igazgató és Szalay Ferenc polgármester az ANAKK színháztermében nyitotta meg az idei színházi évadot.
 
2020-08-20

Államalapító királyunkra emlékeztünk

Bár a koronavírus-veszély miatt a szabadtéri ünnepi programok elmaradtak Szolnokon is, a vártemplomi ünnepi szentmisével és a kenyérszenteléssel városunk is megemlékezett államalapító Szent Istvánról, a magyar királyság születéséről.

2020-08-19

Augusztus végig működik a szünidei gyermekétkeztetés

Augusztus végéig még igénylehetik a rászoruló családok gyermeküknek az ingyenes szünidei étkeztetést - mondta sajtótájékoztatóján Györfi Mihály alpolgármester.

2020-08-18

Harminc év után újra ejtőernyős nyári tábort rendeznek Szolnokon

Az idei tábor a Honvédelmi Sportegyesült Szolnok - melyet a város önkormányzata alapított karöltve a Magyar Honvédséggel, illetve a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-vel - szervezésében zajlik. A program elsődleges célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék a Magyar Honvédséget, a katonai ejtőernyős szakmát, emellett ejtőernyős alapképesítést szerezzenek.

2020-08-14

Ünnepi ülésen adták át a megye legrangosabb elismeréseit

A megyeháza dísztermében tartották pénteken délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezését, ahol átadták a Jász-Nagykun Szolnok Megyéért Díjat, valamint a megyei önkormányzat szakmai kitüntető díjait, illetve címeit.

2020-08-11

Hamarosan elkészül Szolnok 2035-ig szóló kulturális koncepciója

Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első közösségi tervező, helyzetelemző műhelyét tartották kedden az Agórában, melyet a közeljövőben még kettő követ. A harmadik alkalmon már a következő két évre szóló cselekvési terv kidolgozása is megtörténik.

2020-08-07

Megnyitja kapuit a szabadstrand

A szabadstrand tavalyi népszerűségét idén is szeretné megismételni, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, így az augusztus 8-i nyitásra új játszótér, kibővített infrastruktúra és további fejlesztések is várják a látogatókat.

2020-08-06

Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

Szolnok önkormányzatának tartós élelmiszer adománya indult újra útnak, hogy a szolnoki nehéz helyzetben élő családokon segítsen.

 
2020-08-05

Elmaradnak a város augusztusi szeptemberi nagyrendezvényei

Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.

2020-08-04

Az állam, a térség és a város is küzd a szúnyogok ellen

Az idei szúnyoghelyzetről, az azzal kapcsolatos szolnoki intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót szerdán Fejér Andor alpolgármester, Tasnádi Zoltán, a Fidesz és Rusvai Károly, a KDNP frakciójának vezetője.

2020-08-03

Kezdődik a Kolozsvári úti óvoda felújítása

Közel negyedmilliárd forintból újítanak fel egy újabb óvodát Szolnokon: az elmúlt időszak esőzései még indokoltabbá tették a Kolozsvári úti intézmény egyébként is időszerű felújítását. A mintegy fél évszázados épületben az özönvízszerű esőzések komoly károkat okoztak, amelynek következtében nem lehetett a kisgyermekeket az óvodában tartani, hanem másik tagintézményben kellett elhelyezni.

2020-08-03

Ingyenes lakossági egészségszűrés Szolnokon

Az elmúlt évek magas érdeklődése okán idén is biztosítja a MÁESZ szakmai bizottsága 100% támogatással (8 millió forint értékben) Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramját a szolnoki lakosság számára.  

2020-07-30

Tartós élelmiszer-adomány az idősek támogatásához

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata tartós élelmiszer-adománnyal járul hozzá a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye által ellátott idősek étkeztetéséhez.

2020-07-29

Ülésezett Szolnok önkormányzatának közgyűlése

Soron kívüli közgyűlést tartott szerdán Szolnok város önkormányzata. Több olyan beruházásról, sikeres pályázatról egyeztettek a képviselők, melyek milliárdokkal gazdagítják Szolnokot. Emellett iskolai ösztöndíjról, költségvetésről, illetve ipari parki lehetőségekről is egyeztettek többek között a városháza dísztermében.

2020-07-29

Duplájára emelkedik a középiskolai ösztöndíj mértéke

A mai közgyűlésen pontosították az igénybevétel feltételeit, eszerint a jól tanuló, 4,5-es átlag fölött teljesítő, versenyeken induló szolnoki diákoknak szeptember 30-ig kell beadni pályázatukat, mert komoly támogatáshoz - az eddigi ötvenezer forint helyett már százezer forinthoz - juthatnak.

2020-07-28

Creative Region - Három nagyváros vezetőit látta vendégül Miskolc

Miskolcon találkoztak a „Creative Region” - Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország elnevezésű programban együttműködő négy megyeszékhely városvezetői, a tanácskozásnak a lillafüredi Palotaszálló adott otthont.

2020-07-27

Közel 20 millió forint jut a klímavédelemre Szolnokon

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 19.999.960 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Kohéziós Alap és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozva, hogy megvalósítsa a „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projektet.
2020-07-24

Fejlődést remélhetnek a cégek a miniszteri találkozótól

Szolnoki vállalkozók, gazdasági szakemberek kaptak meghívást arra a fórumra csütörtökön, melyet dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint György László államtitkár és Nagy Balázs helyettes államtitkár tartott a városházán. A programot követően volt egy szűkebb körű egyeztetés is, ahová csak néhány cég kapott meghívást – tájékoztatta a Szolnok.hu-t Szalay Ferenc polgármester.

2020-07-24

Még most is igényelhető nyári gyermekétkeztetés a rászorulóknak

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app