Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2023-03-16

Szolnokra érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása

Szolnokon állomásozik a Petőfi-busz. A Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása, mely tavaly szeptembertől járja az országot, vasárnapig „parkol” a vármegyeszékhely központjában, a Hild téren. A mobiltárlat ingyenesen megtekinthető.

2023-03-15

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

A százhetvenöt esztendővel ezelőtti forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. Az időjárás szeszélye miatt az ünnepi programot az Aba-Novák Agóra kamaratermében tartották meg.

2023-03-14

Átadták a város és a vármegye sajtódíját

Kevésbé van a köztudatban, de március 15. a szabad magyar sajtó napja is, melyet minden évben megünnepelnek Szolnokon. Ezúttal a vármegyeháza adott otthon a rendezvénynek, ahol Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester adták át a sajtódíjakat.

2023-03-10

A székely szabadság napjára emlékeztek

A székely szabadság napja alkalmából tartottak megemlékezést pénteken este a szolnoki Szentháromság téren. Az eseményen beszédet mondott Barabás Botond, a Szigligeti Színház igazgatója és Győri Péter Benjámin evangélikus esperes. Az ünnepségen fellépett többek között a Cuháré Néptáncegyüttes és a Szeres Népzeni Együttes is.

2023-03-10

Negyven vadonatúj busz áll forgalomba a megye útjain

A Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón elhangzott: negyven csendes, korszerű, környezetkímélő busz áll forgalomba Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

2023-03-10

Újra működni fog a jelzőlámpa a Hubay úti gyalogátkelőn

Hamarosan ismét működhet a Hubay úti gyalogos átkelőnél lévő, a Boldog Sándor István utat átszelő gyalogátkelő jelzőlámpája. A szakemberek hétfőtől dolgoznak majd a meghibásodott jelzőberendezés javításán. Mindez azonban forgalmi változással is jár, ami a közlekedőktől fokozott odafigyelést igényel.

2023-03-09

Új kiszolgáló épületek és küzdősport aréna - folytatódik a Véső úti beruházássorozat

Az elmúlt évek beruházásai komoly változást hoztak a Véső úti létesítmények állapotában. Az önkormányzat hat különböző forrásból valósítja meg a fejlesztéseket, összességében milliárdos nagyságrendű összegből születik újjá a környék. Ezúttal a Véső úti R.A.J.T. projekt részeként megvalósuló beruházásokról tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője.

2023-03-04

A fiataloknak is üzent a 90. születésnapját ünneplő Fazekas Magdolna

Ünnepi sürgés-forgás töltötte be szombaton délelőtt a Szolnoki Művésztelep Kert Galériáját, ahol a művészek közössége Fazekas Magdolna festőművész 90. születésnapjára készült lelkesen.

2023-02-24

Koszorúzás a kommunizmus áldozatainak emlékére

A kommunizmus áldozataira emlékeztek pénteken Szolnokon, a Tisza Szálló falán elhelyezett emléktáblánál, a rendezvény koszorúzással zárult.

2023-02-24

Fenntartható energiamodellt hozott létre az E.ON Szolnokon

Intelligens, energiahatékony városi energiamodellt hozott létre Szolnokon az E.ON a város önkormányzatával közösen; a mintegy 1,2 milliárd forintos projekt pénteki átadásán az energiaügyi miniszter méltatta a beruházást, amely fenntartható módon fedezi a város energiaszükségletének egy részét, illetve hozzájárul a település klímacéljainak eléréséhez.

2023-02-24

Megvannak a “Bringulj velünk Szolnokon!” rajzpályázat nyertesei

Csodaszép alkotások érkeztek a pályázatra, melyek közül a zsűri a következő munkákat és készítőiket emelte ki. 

2023-02-23

Elfogadták Szolnok 2023-as költségvetését

Szolnok város közgyűlésnek februári ülésén a legfontosabb napirendi pont a megyeszékhely idei költségvetésének elfogadása volt. Emellett döntöttek a képviselők arról is, hogy városunk benyújtja pályázatát egy hamarosan megjelenő felhívásra, mely – elfogadása esetén - lehetővé tenné egy a Bajcsy-Zsilinszky útra tervezett speciális igényű gyermekek ellátását is biztosító bölcsőde megépítését.

2023-02-22

A törökországi földrengés szolnoki hőseit és kutyáikat ismerték el

Rangos városi elismerést kapott szerdán a törökországi földrengést követő mentési munkálatokban részt vevő Kröpfl Erzsébet kutyakiképző és Solka nevű mentőkutyája, illetve Turi László, az Életjel Mentőcsoport vezetője, valamint mentőkutyája Smile. Az ünnepségen részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár és Szalay Ferenc polgármester.

2023-02-17

Kiemelkedó sportolókat és felkészítőiket köszöntötték a városházán

A Magyar Bajnokok és a diákolimpiai bajnokok köszöntése ez évben egyszerre történt a Kővári Tamás-díj és a Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére elismerés átadásával, az ünnepségnek a városháza adott otthont.

2023-02-16

Zajlik a játszóterek felülvizsgálata, megújuló padok a Zöld Ház előtt

A jobb idő beálltával egy több felújítási munka végezhető közterületen, a Városüzemeltetési Kft. munkatársai a város számos pontján feltűntek a napokban, Az egyik legtöbb feladatot a következő hetekben a játszóterek felülvizsgálata jelenti.

2023-02-13

BRINGULJ VELÜNK SZOLNOK! - Alkotói pályázat

A projekt részeként kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampányt bonyolít le önkormányzatunk az elkövetkezendő hónapokban, melynek keretében Szolnok város általános iskolásai részére alkotói pályázatot ír ki. 

2023-02-08

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Díjat

A civilek napja alkalmából tartottak ünnepséget szerdán a JNSZ Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban. A rendezvényen, melyen átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Díjat, részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Fejér Andor alpolgármester.

2023-02-02

Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

2023-02-01

Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

2023-01-30

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

2023-01-26

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

2023-01-23

Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.

2023-01-22

Rangos városi díjakat adtak át a kultúra napja alkalmából

A Szigligeti Színházban tartották vasárnap este a Magyar Kultúra napja alkalmából szervezett gálaműsort, melyen a város legrangosabb díjait adták át. Szalay Ferenc polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: őrizni kell a hagyományainkat, és átadni gyermekeinknek, mert ez a folytonosság egyfajta biztosíték is a magyarság fennmaradásához.

2023-01-19

Családbarát munkahely pályázat

Az Önkormányzat fontosnak tartja a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését, a családbarát szemlélet kialakítását, működtetését.

2023-01-16

Büntetik a szabálytalanul a városba hajtó nehézgépjárműveket

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon, ahol egyre nagyobb problémát jelentenek a szabálytalanul behajtó 12 tonnánál nehezebb gépjárművek. Az áldatlan helyzetet úgy számolja fel a város, hogy a közterület-felügyelet és a rendőrség a mai naptól fokozottan ellenőrzi a szabályszegőket – jelentette be Fejér Andor alpolgármester.

2023-01-12

A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk

Nyolcvan esztendővel ezelőtt történt nemzetünk egyik legnagyobb tragédiája, a doni katasztrófa, melynek áldozatai előtt Szolnokon a Magyar golgota elnevezésű, a Hősök terén álló emlékműnél hajtottak fejet.

2023-01-09

Új helyen az Anyatejgyűjtő Állomás

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2022. december közepétől az Anyatejgyűjtő Állomás szolgáltatásai új helyen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet C. épületében (Szolnok, Tószegi u. 21.) vehetők igénybe.

2023-01-09

Hanzély Pál önfeláldozó tettére emlékeztünk

Hanzély Pál főhadnagy története a legtöbb szolnoki számára ismerős. Emberségből és önfeláldozásból állított elénk olyan példát, amelyből a mai napig erőt meríthetünk. A hős katonára koszorúzással emlékezett a város a József Attila út – Százados út sarkánál lévő emléktáblánál.

2022-12-19

Ülésezett az Idősügyi Tanács

Évzáró ülését tartotta a Szolnoki Idősügyi Tanács, amelyen ezúttal is Szalay Ferenc elnökölt. Az aktualitások áttekintése mellett jutott idő jó hangulatú beszélgetésre, ajándékok átadására is.

2022-12-15

Újranyit a posta a Széchenyi lakótelepen

Fiatalok sokasága várta a díszterem karzatán, hogy elkezdődjön Szolnok város közgyűlésének decemberi ülése, melyről a diákok ezúttal is elindultak, hogy 250 rászoruló családnak házhoz vigyék a szeretetet. Az ajándékcsomagokban ezúttal is tartós élelmiszer volt, a kézbesítést a Városi Gyerektanács és a Szolnok Városi Diákok Tanácsának tagjai végezték.

2022-12-13

Öt szolnoki intézmény is Családbarát Munkahely díjban részesült

Immár tizenkettedik alkalommal vehettek át Családbarát Munkahely Díjat azok a munkáltatók, amelyek munkahelyi családbarát programok megvalósításával elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. 

2022-12-09

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban 2022. december 22. - 2023. január 6. között

Ebben az időszakban Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az általános munkavégzés és az általános ügyfélfogadás szünetel. Az alábbi területeken ügyfeleink a következő módon intézhetik ügyeiket, illetve kapnak segítséget:

2022-12-09

Elindul a lakossági LED-csereprogram izzóinak kiosztása

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. lakossági LED-csereprogramot hirdetett a megyeszékhelyen, melynek köszönhetően a szolnoki háztartások teljesen ingyen juthatnak e program által tartós, energiatakarékos izzókhoz. 
2022-12-07

Elkészült a befogadó játszótér a Széchenyi lakótelepen

A Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően 2017 óta számos befogadó játszótér épült országszerte. Ennek legújabb elemeként Szolnokon, a Széchenyi városrészben a Lovas István úton a huszonkettedik játszóteret adták át. A befogadó létesítmény megépítését a 2021-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegyek bevételek egy részéből vállalta a nemzeti lottótársaság.

2022-12-05

Tanulmányúton Bielsko Bialába

Szolnok önkormányzata 2022 tavaszán  Tehetségbarát Önkormányzat címet nyert el. A címmel  pénzjutalom is járt, melyet a pályázatban megjelölt célra lehetett felhasználni, így a díjjal járó összegből tanulmányutat szervezett az önkormányzat november 7-10. között Szolnok lengyelországi testvérvárosába, Bielsko Bialába.

2022-12-01

Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért

A város általános-, és középfokú oktatási intézményekben tanuló kulturális-, művészeti-, közösségi- és/vagy sport területen kiemelkedő tevékenységet végzett hátrányos helyzetű diákok számára tartották ünnepséget a Szolnoki Szakképzési Centrumban, melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a várost képviselve pedig Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek.

2022-12-01

Közösségi válaszok az idősödésre és ennek társadalmi hatásaira

2022 őszén a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium pályázati támogatásával „Lokális Innovációs Menedzsment Modell Projekt (LIMM)” címmel új társadalmi modellkísérletet indított a budapesti székhelyű CédrusNet Egyesület, melyben önkormányzatunk partneri szerepet vállalt.

2022-12-01

Emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj havi összege

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 23. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2022-12-01

Elfogadták Szolnok klímastratégiáját

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének csütörtöki ülésén a képviselők elfogadták Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiáját, mely a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretében került kidolgozásra. A stratégia elfogadását országosan is kiemelkedő szintű szakmai és társadalmi egyeztetés előzte meg.

2022-11-28

Nyugdíjba vonult Kardos József

Negyvenkét év szolgálati idő után nyugdíjba vonult Kardos József, a Szolnoki Mentőállomás korábbi vezető mentőtisztje. Hétfőn bajtársai mellett dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ Észak-Alföldi Régió régióigazgatója, Szalay Ferenc polgármester és dr. Beke Gabriella, a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője is elköszönt a köztiszteletben álló, kiváló szakembertől.

2022-11-25

Remek javaslatokkal rukkoltak elő a fiatalok a diákközgyűlésen

Diákközgyűlést tartottak pénteken délelőtt a városházán. Az ülésen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és Györfi Mihály alpolgármester, illetve számos intézmény és szervezet képviselője, akik érintettek voltak az egyes napirendi pontokban felvetett javaslatokban.

2022-11-24

A város közgyűlése elfogadta Szolnok helyi klímastratégiáját

Szolnok város közgyűlésének novemberi ülésén a képviselők tárgyaltak a város klímastratégiájáról, döntöttek önkormányzati többlettámogatásokról, és arról is, hogy az ünnepek előtt újra lesz „Házhoz visszük a szeretetet” program, év végén és jövő év elején pedig igazgatási szünetet rendeltek el a városházán.

2022-11-23

A héten megnyitja kapuit az adventi falu

Az év végéhez érkezve újra megnyitja kapuit a szolnoki adventi falu a Kossuth téren, ahol a már megszokott színvonallal várjuk a mindazokat, akik szeretnének a gyönyörűan feldíszített karácsonyfa mellett, hangulatos faházak között találkozni a barátaikkal, ismerőseikkel, meginni egy pohár forralt bort vagy enni egy finom kenyérlángost. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője és Fekete Tibor a Coop Szolnok Zrt. igazgatója beszélt a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón.

2022-11-21

Zöldül a város - fásítási program zajlik Szolnokon

Nagy volumenű fásítási program zajlik Szolnokon, az elmúlt évek ültetéseihez képest majdnem dupla annyi fa kerül a város közterületeire. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Agócs Attila, a Hetényi kórház gazdasági igazgatója, Molnár Iván önkormányzati képviselő és Lits László, az ültetést koordináló Városüzemeltetési Kft. vezetője tartott sajtótájékoztatót.

2022-11-18

A városházán is kitölthető a népszámlálási kérdőív

Aki még nem vett részt a népszámlálásban, nem töltötte ki a kérdőívet sem online, sem a kérdezőbiztossal, az pótösszeírásban tehet eleget törvényi költezettségének. November 21. és 28. között a polgármesteri hivatalban még kitölthető a kérdőív.

 
 
2022-11-15

Közmeghallgatás

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. november 24-én (csütörtökön) 9.00 órakor, a városháza Hubay Ferenc dísztermében közmeghallgatást tart.

2022-11-11

A szociális területen dolgozók a családok biztonságáért, a nemzetért is dolgoznak

A szociális területen dolgozók, akik e nem könnyű hivatást választották, nem önmagukért, hanem a szakmáért dolgoznak, a faluért, a községért, a városért, a nemzetért, mindannyiunkért, a családok biztonságáért - hangoztatta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Szolnokon, a szociális munka napja alkalmából rendezett eseményen.

2022-11-03

Út és parkoló is megújult a Tallinn városrészben

Szolnok önkormányzatának „Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon” című projektje bruttó 653 millió forint 100%-os vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével valósul meg - a projekt részleteiről Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

2022-11-02

Pro Caritate-díjat és elismerő okleveleket adtak át a Szolnoki Kistérség Napján

A Szolnoki Kistérség Napja alkalmából tartottak díjátadó ünnepséget a szolnoki városházán, ahol Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke köszöntötte a meghívottakat.

2022-10-28

Zárul a CLLD program Szolnokon

A SzolnOK. Helyi Akciócsoport, – ismertebb nevén „CLLD” – a 2017-ben kezdte meg működését a TOP-7.1.1-16-2016-00013 - „Egy OK.-kal több SzolnOK.! - Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című pályázat keretében.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app