Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2019-12-09

Okos Ingázás konferencia

A Smart Commuting – CE1161 - Európai Uniós projekt keretében a programban résztvevő települések polgármesterei illetve a közösségi közlekedés szolgáltatói találkoztak és vitatták meg a fontos kérdéseket. A megbeszélésen bemutatták az eddigi eredményeket, valamint a közösségi közlekedésről készült felmérést. Az egyeztetés során szó volt a pilot akcióról is.

2019-12-06

Patinás épület homlokzata szépül a belvárosban

A Baross út és a Szapáry út városunk két olyan utcája, amely a legtöbbet megőrizte Szolnok háború előtti utcaképéből. Ezek közül a közelmúltban már több homlokzata is megújult, jelenleg a Baross út 7. szám alatti patinás épület megszépítésén dolgoznak a szakemberek.

2019-12-03

Ajándékkal teli mikulás csomagokra bukkanhatunk Szolnok terein

A Szolnoki Városi Baleset-megelőzési Bizottság a Szolnok Városi Diákok Tanácsával közösen az idén rendhagyó módon készül. „Hogy ne csak a Mikulást vegyük észre” elnevezésű kampányával csatlakozik a közösségi oldalon népszerű „Hagyj el egy Mikulás csomagot!” eseményhez. A baleset-megelőzési bizottság Mikulása 2019. december 5-én, csütörtökön a délutáni órákban Szolnokra látogat, és 15 darab csomagot fog elhagyni Szolnok sűrűn látogatott közösségi terein, parkjaiban.

2019-11-30

Új közösségi házzal gyarapodik Szolnok

„Gyülekezet a városért.” - ez a - mai kifejezéssel élve - szlogenje a szolnoki evangélikus gyülekezetnek, amely temploma mellé egy közösségi házat épít, hogy közelebb hozza az egyházhoz az embereket. A épület ünnepélyes alapkőletételén Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

2019-11-29

Pályázati felhívás - Családbarát Szolnok címmel

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata „Családbarát Szolnok” címmel logópályázatot hirdet

Jelentkezési lap

2019-11-28

Kibővül a szabadstrand, épülhet az új bölcsőde

A november közepi alakuló ülést követően megtartotta első munkaterv szerinti ülését Szolnok város közgyűlése. A képviselőknek több fontos kérdésről is kellett dönteniük, így többek között a Bajcsy-Zsilinszky úton építendő bölcsődéről, az alpolgármester személyéről, a lakásrendelet módosításáról, illetve középiskolai ösztöndíjakról.

2019-11-27

Közeleg advent első hétvégéje, jön a Coop-Mikulás

A szolnoki adventi forgatag az esztendő talán legszebb időszakát teszi különlegessé – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A városvezető Fekete Tiborral, a Coop Szolnok vezérigazgatójával, valamint Rózsa Józseffel, a Sportcentrum igazgatójával az esztendő utolsó heteinek Kossuth téri rendezvényeiről beszélt.

2019-11-26

Emelkedik a szakdolgozók bére, új bölcsődék épülhetnek Szolnokon

Miközben Szolnokon is zajlanak a bölcsődei fejlesztések, a kormány a bölcsődei szakdolgozók bérének emeléséről döntött, és további férőhely-bővítésekről gondoskodik. Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő az Aranyi Sándor úti bölcsődében beszélt az intézmény dolgozóinak, a város bölcsődéi vezetőinek, valamint a szaktanácsadóknak a részletekről.

2019-11-21 18:00:00

Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye

Radócz Zoltán 2019. március 8-án levélben kérte Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától közérdekből nyilvános adatként a 2017-es és 2018-as években értékesített önkormányzati tulajdonú lakások adásvételi szerződéseit és az azokhoz készült ingatlanforgalmi értékbecsléseket.

2019-11-21

Veszélyessé vált a tetőszerkezet a Kertvárosi Óvodában

Födém megerősítésre és a csapadék elvezetésére van szükség a Kertvárosi Óvodában, ahol a közelmúltban észlelt statikai problémák miatt a gyerekek kiköltöztetésére is szükség volt. Szalay Ferenc polgármester a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről.

2019-11-18

Átadták az Adorján Ildikó-díjat

A szociális munka napja alkalmából rendeztek ünnepséget hétfőn a városházán, ahol Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a város nevében a szociális területen dolgozókat és adta át az Adorján Ildikó-díjat.

2019-11-14

Elkészült 44 új parkolóhely a Hild Viktor úton

Folytatódnak a fejlesztések a Széchenyi lakótelepen, ahol ezúttal a Hild Viktor úton bővült negyvennéggyel a parkolóhelyek száma. Ezzel enyhül a környező társasházakban élők parkolási gondja, a jó hír pedig az, hogy további parkolók épülnek a városrészben – mondta el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2019-11-14

Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.

2019-11-13

Megalakult Szolnok város közgyűlése

Megtartotta alakuló ülését Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése, amelyen döntöttek a bizottságok elnökeinek, alelnökeinek és tagjainak összetételéről, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, illetve szavaztak az illetményekről és tiszteletdíjakról is.

2019-11-13

Szolnok is csatlakozott az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához

Még az időjárás is a kezdeményezés mellé állt, amikor szerdán délelőtt a Jubileum téren Farkas Sándor miniszterhelyettes, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és Dégi Zoltán, a Nefag Zrt. vezérigazgatója fát ültetett az Országfásítási Program részeként.

2019-11-11

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál.

2019-11-07

Ingyenes lisztérzékenységi szűrés Szolnok óvodáiban

A héten többszáz szolnoki óvodás tartotta izgatottan az ujját a lisztérzékenységi vizsgálatot végző szakembernek. A másodpercnyi kellemetlenség azonban fényt deríthet egy sok problémát okozó autoimmun betegségre, amely megfelelő életmóddal jó karbantartható, kezelhető.

2019-11-07

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online!

Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.

2019-11-06

Új napközi otthon várja a szolnoki időseket

Szolnokon is sok idős ember igényli a nappali ellátást, számukra kínálnak jó lehetőséget a nappali gondozási központok, ahol szakemberek támogató jelenléte mellett változatos programokkal igyekeznek színesíteni napjaikat, míg a közösséghez tartozás az elmagányosodás ellenszere lehet. A Jósika úton egy új gondozási központot alakít ki Szolnok önkormányzata.

2019-11-04

Mécsesgyújtással emlékeztünk a forradalom mártírjaira

Mécsesgyújtással emlékeztünk hétfőn délután az  1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, valamint a szovjet csapatok bevonulásának 63. évfordulójára az Ötvenhatosok Emlékparkjában.

2019-10-31

A Szolgáltató Önkormányzat Díj és az Idősbarát Önkormányzat Díj emléktábláit avatták a városházán

Az évek során számos rangos díj ismerte el Szolnok önkormányzatának tevékenységét, legutóbb a Szolgáltató Önkormányzat Díj, illetve az Idősbarát Önkormányzat Díj odaítélése jelezte, hogy komoly és tudatos stratégiánk mindkét téren jól működik. A díjakkal járó emléktáblák ünnepélyes avatására a város partnereit is várták csütörtökön a városháza aulájában.

2019-10-29

Gépi és kézi erővel is takarítják a várost a lombhullás idején

Ha ősz, akkor rengeteg lombhulladék. Ezek összegyűjtése, elszállítása komoly kihívás, s míg a lehullott falevelek összegyűjtése az ingatlantulajdonosok feladata, az elszállításban az önkormányzat siet a lakosság segítségére.

2019-10-25

Ismét gyémánteső Szolnokon! - elismerték a város marketingtevékenységét

Az elmúlt években megszerzett elismerések után Szolnok önkormányzata ezúttal az „Országos Városmarketing Díj 2019” pályázaton szerezte meg az önkormányzat és a város számára a „Városmarketing gyémánt 2019” védjegyet. A részletekről Öhlbaum Emese, a Városmarketing Osztály vezetője és Fejér Andor beszélt sajtótájékoztatón.

2019-10-24

Idén is 24 órás vetélkedőn mérkőznek a város középiskolásai

Szolnok város önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével - immár 19. éve - idén is megrendezi a 24 órás vetélkedőt, a rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A program – melyen kb. 400 fő középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vesz részt - október 26-27-én zajlik.

2019-10-23

1956 eredménye a mai demokratikus Magyarország

Méltósággal emlékeztünk Szolnokon az 1956-os forradalom és szabadságharc 63 évvel ezelőtti eseményeire. Név szerint emlékeztünk azokra a szolnoki hősökre is, akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást azért, ami minden embernek és nemzetnek alapvető és megmásíthatatlan joga: a szabadságért és önrendelkezésért.

2019-10-22

Szolnokra érkezett a Szabadság Napja Emlékfutás

Kedden délután futók színes csoportja tűnt fel a Kossuth téren, kicsik, nagyok rótták a kilométereket, s érkeztek meg Szolnokra.

2019-10-22

Megválasztották a nemzetiségek képviselőit is

A helyi választási bizottság elnökétől, dr Mosonyi Csabától vették át megbízóleveleiket kedden a nemzetiségi önkormányzati választáson mandátumhoz jutott képviselők, akiknek Szalay Ferenc polgármester és dr. Rácz Andrea aljegyző is gratulált.

2019-10-22

1956 szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

Nagyon szép hagyomány folytatódott, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat részeként szolnoki veteránokat köszöntöttek a városházán. 

2019-10-22

Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók

A Szolnoki Rendőrkapitányság és a Közterület-felügyelet, és a Polgárőrség az idén is nagy szerepet vállalnak a temetők biztosításában.

2019-10-21

Elkezdődtek az ünnepi megemlékezések Szolnokon

Szolnokon már hagyományosan a Széchenyi Lakótelepért Szabadidő, Kulturális és Sport Egyesület által szervezezett koszorúzással kezdődtek az október 23-ai megemlékezések.

2019-10-19

Rangos díjakat adtak át a Képzőművészet Ünnepén

Szombaton este a Szolnoki Galériában rendezték immár hagyományosan a Képzőművészet Ünnepe Szolnokon című tárlat megnyitó és díjátadó ünnepségét, mely a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

2019-10-17

Családi Egészségnap során kisorsolt nyerőszámok

Kedves Lakosok!

A 2019. szeptember 29-i Családi Egészségnap során kisorsolt nyerőszámok, melyekhez tartozó ajándékok még gazdára várnak: 113, 216, 307, 509, 1037, 1063.

Érdeklődni az 56/503-486-as telefonszámon lehet.

2019-10-15

Sajtótájékoztatóval kezdődött a diákpolgármester-jelöltek vetélkedése

Három nagyszerű fiatal és csapata mutatta be programját hétfőn délután a 2019-es diákpolgármester választás kampánynyitó sajtótájékoztatóján a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A zsűri feladata nem volt könnyű, hiszen a jelöltek mindegyike rátermett, felkészült aspiránsnak bizonyult.

2019-10-11

Új klímákat kapott a Hetényi kórház és a rendelőintézet

Javarészt szolnoki cégek, köztük a Mátyus Ernő vezette Mátyus Kft.összefogásának köszönhetően kerülnek újabb klímaberendezések a Hetényi Géza kórházba, illetve a Hősök terén álló rendelőintézetbe. A felajánlást jelképesen dr. Bene Ildikó, a kórház vezetője vette át az egyik cég képviselőjétől.

2019-10-11

Közszolgáltatási problémákkal riogatnak

Az elmúlt napokban több jelzést kapott városunk önkormányzata, hogy az önkormányzati kampányban dolgozó ellenzéki aktivisták közszolgáltatások összeomlásával riogatnak.

2019-10-10

Félidőben a Széchenyi rendelő felújítása

Közel 370 millió forintból újul meg a Széchenyi városrész központjában található rendelő épülete. A beruházásnak köszönhetően az itt élők is a modern kor igényeinek megfelelő környezetben vehetik majd igénybe az egészségügyi alapellátásokat – mondta el helyszíni sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester.

2019-10-10

A Széchenyi gimnázium diákjai digitális immunerősítő injekciót kaptak

Szolnokra érkezett az Új Nemzedék Központ Digitális Immunerősítő Roadshow-ja, a Széchenyi Gimnázium diákjai egész napos program keretében tájékozódhattak az internetes jelenlét veszélyeiről, s tanulhatták meg például adataik hatékonyabb védelmét. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte.

2019-10-09

Speciális bevonattal előzik meg a fertőzéseket szolnoki intézményekben

Speciális bevonattal kezelik a MÁV Kórház osztályainak falait egy nagyszerű kezdeményezésnek köszönhetően. A részletekről dr. Rudner Ervin főigazgató, Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató és Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó, a terméket előállító cég vezetője tartott sajtótájékoztatót az intézményben.

2019-10-09

Szebbnél szebb portákat díjaztak a Tiszta Szolnokért programban

Idén márciusban együttműködésre hívtuk városunk polgárait, akik maguk is tenni szeretnének lakókörnyezetük szépítéséért. Fontos Szolnok tisztasága, a szép környezet, azonban az önkormányzat erőfeszítései önmagukban kevesek, a cél eléréséhez szükséges a lakosság együttműködése is – mondta el a Tiszta Szolnokért program díjátadó ünnepségén.

2019-10-09

Otthonossá tették a színészek az időleges teátrumot

A Szigligeti Színházban ma már az építőmesterek az urak, a hatalmas felújítás, mely során 21. századivá varázsolják a Táncsics úti épületet, ideiglenes helyre kényszerítette a teátrum színészeit, munkatársait. Persze ez a kényszer jobbára édes, hiszen egy év múlva egy olyan munkakörnyezetbe mehetnek vissza, mely országszerte párját ritkítja.

2019-10-08

Javában zajlik a Móra úti parkoló felújítása

Október 2-án kezdődött meg a korábbi Domus áruház épülete mögötti parkoló felújítása, a beruházás költsége megközelítőleg 50 millió forint.

2019-10-08

Újabb elektromos töltők Szolnokon

Négy új elektromos töltőállomást nyitott meg Szolnokon az E.ON, ebből kettőt a helyi önkormányzattal együttműködésben, egyet a Coop áruházzal, egyet pedig az ALDI-val közösen valósítottak meg. Az energiacég az állomások telepítésével az elektromos autózásra ösztönzi a város lakóit.

2019-10-08

Közel harminc utcában állítják helyre az útfelületet a csatornázás után

Az elmúlt évek legjelentősebb beruházása zajlott a Vízpart körút környékén, ahol több mint egymilliárd forintból csatornáztak. A munkálatok befejezését követőn már az érintett utcák útfelületének helyreállítása zajlik.

2019-10-07

Pezseg az élet a felújított Újvárosi Fejlesztési Irodában

Szolnokon a déli városrész az egyik legnagyobb területű, bár háromezer fős lélekszámával nem a legnagyobb létszámú lakóövezete a városnak. A területen hétfőn átadták a 9,5 millió forintból felújított Újvárosi Fejlesztési Irodát.

2019-10-07

Megújul a szánkódomb, várják a havazást a Pletykafaluban

Egy nagyszerű civil kezdeményezés mellé állt Szolnok város önkormányzata, a helyszín  a Pletykafalu, ahol a közelmúltban egy nagyszerű, aktív közösség szerveződött.

2019-10-07

A Magyarok Kenyere programból négy tonna liszt kerül a szolnoki rászorulókhoz

Idén is sikeres volt a Magyarok Kenyere jótékonysági program, melynek részeként a szolnoki gazdák is jelentős mennyiségű búzát ajánlottak fel.

2019-10-04

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Tizenhárom kopjafa, előttük mécsesek pislákolnak a Szolnok Ispán körúti parkban. A megemlékezésen Szalay Ferenc polgármester osztotta meg a drámai események kapcsán gondolatait, a Varga Katalin gimnázium diákjai és Kautzky Armnand színművész pedig irodalmi összeállítással tisztelgett az 1849. október 6-án Aradon kivégzettek előtt.

2019-10-03

A turizmust erősítik a fejlesztések Szolnokon

Jó ütemben haladnak a turisztikai fejlesztések Szolnokon, ahol a belföldi és külföldi turisták száma is fokozatosan nő - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön Szolnokon.

2019-10-03

Autista Centrumot adtak át Szolnokon

Régóta jelentkező, megalapozott igényre adott válasz a szolnoki Autista Centrum létrehozása. Az ünnepélyes átadáson dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Vertetics Ádám, a Klebelsberg Központ gazdasági elnökhelyettese, Szalay Ferenc polgármester és dr. Kovácsné Okler Edit intézményvezető is részt vett.

2019-10-02

Szolnok egyik legszebb ovija az újjáépült Szapáry úti óvoda

Bő egy hete már gyermekzsivajtól hangos az újjáépített Szapáry úti óvoda, melynek ünnepélyes átadását kedden délután tartották.

 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app