Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2021-03-05

Tornaterem épül az építészeti és faipari iskola udvarán

Tornaterem épül a „633-as” középiskola udvarán, a szűk körben rendezett ünnepélyes alapkőletételen részt vett Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum igazgatója, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester.

2021-03-01

Kormányzati támogatást kap a Sportcentrum

Százhuszonhárommillió forint támogatást kap a magyar kormánytól a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére - jelentette be dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke.

2021-03-01

Újjászületett az Aranyi úti bölcsőde

Újra vidám gyermekzsivaj tölti be az Aranyi Sándor úti - mától a Borsószem nevet viselő - bölcsődét. Az energetikai és infrastrukturális fejlesztésen átesett intézményt még a beköltözés előtti utolsó napokban is csinosítgatták a gondozónénik és munkatársaik, hogy a lehető legszebb környezet fogadja hétfőn reggel a bölcsiseket.

2021-02-24

Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!

Az iparűzési adót érintő ötven százalékos előlegkedvezmény igénybevételéhez egy nyilatkozatot kell elektronikusan beadni a NAV-on keresztül a székhely és telephely szerinti önkormányzati adóhatósághoz. HATÁRIDŐ: FEBRUÁR 25. CSÜTÖRTÖK!

2021-02-24

Közös ügyünk az állatvédelem! - kerekasztal beszélgetés Szolnokon

Szolnok volt a 7. állomása annak a kerekasztal beszélgetésnek, amelyet Ovádi Péter miniszteri biztos kezdeményezett állatvédelem témában.

2021-02-22

Új lehetőségek a megyei parasportolók előtt

2017. decemberében döntött az országgyűlés arról, hogy február 22. a parasport napja. Azóta minden évben ezen a napon fókuszba kerül a parasport, a parasportolók. Ehhez kapcsolódva írtak alá hétfőn Szolnokon egy háromoldalú megállapodást, amely magasabb szinte emeli a parasportot űzők lehetőségeit a megyében.

2021-02-19

Jó kezekben vannak a szolnoki bölcsődés korú gyermekek

Szolnok város bölcsődéit kereste fel az elmúlt napokban Györfi Mihály humánterületért felelős alpolgármester. A látogatások sora a Temető úti Búzaszem bölcsődében zárult.

2021-02-15

Bepillantás a város bölcsődéinek életébe

A város bölcsődéit keresi fel Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester.

2021-02-12

Figyeljünk egymásra!

A hét végére még jelentősebb lehűlés várható, mely fokozott kockázatot jelent az egyedül élő idős embereknek, a szociálisan rászorulóknak és a fedél nélkül élőknek.

2021-02-09

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztántartására

A növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.

2021-02-08

Közel hárommilliárdos útépítésről döntenek a képviselők

Magyarország kormánya 2.7 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást adott a megyeszékhely önkormányzatának út- és járdafelújításra, parkolók kialakítására, közművek rekonstrukciójára, hídfelújításra.

2021-01-27

A folytatás reményében zárult a Foglalkoztatási Paktum

Négy év intenzív munka után rendhagyóan online formában zárult a szolnoki Foglalkoztatási Paktum. Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a városházáról csatlakozott a záró rendezvényhez.

2021-01-26

Korona 20/21 - alkotói pályázat nyugdíjasoknak

A Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete és a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával közös pályázatot hirdet nyugdíjasok számára.

2021-01-26

Két tonna adomány kapottt a Szolnok Segít program

Nyolcadik éve támogatja a Szolnok Segít program a szolnoki nehéz helyzetben élőket, a karitatív kezdeményezés sikerének alapja a sok-sok segítő szándékú adományozó - cégek, magánszemélyek, intézmények.

2021-01-21

Száz tonna tüzelőt kapnak a rászoruló szolnoki családok

Több mint háromszáz család életét könnyíti meg idén télen is a város szociális tüzelővel. A program részleteiről Szalay Ferenc polgármester, Molnár Iván önkormányati képviselő és Fodor György, a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. vezetője beszélt csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

2021-01-18

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok 2030-ig szóló elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz, a helyi vállalkozások igényeihez - közölte az innovációs és technológiai miniszter, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Szolnokon.

2021-01-15

Hóágyúznak a Várkonyi téren, hízik a hó a szánkódombokon

A Várkonyi téren élők és az arra járó pénteken soha nem tapasztalt látványra ébredtek, reggel óta hóágyú zúdítja a havat a szánkódombokra, amelyek a tél ellenére is régen láttak havat, és még régebben siklott le rajtuk szánkó. A tervek szerint a nagyteljesítményű hóágyú segítségével 5-10 cm vastagságban borítják be a területet hóval az NHSZ-nek köszönhetően.

2021-01-08

Közlemény - szolnoki szállodafejlesztés

Szolnok városa üdvözli és támogatásáról biztosítja a Holt-Tisza partján épülő, a közelmúltban négy milliárd forintos állami támogatást is elnyerő magánerős szállodaépítést – jelentette ki közös közleményében Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester, valamint Fejér Andor (Fidesz), Györfi Mihály (MSZP – Szolnoki Többség) és Miskolczi László (DK - Szolnoki Többség) alpolgármesterek.

2021-01-08

Emlékezzünk Hanzély Pál nemes önfeláldozására!

Szolnok különböző eseményekhez kapcsolódó megemlékezéseinek sorát minden esztendőben Hanzély Pál emléktáblájának koszorúzása nyitja. Ebben az évben ugyan a hagyományos tiszteletadásra nem került sor a pandémia miatt, azonban a főhajtás így sem maradt el: a város nevében Fejér Andor alpolgármester helyezte el koszorúját.

2020-12-28

Kerékpárosbarát település lett Szolnok

Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Ezúttal Szolnokot is jutalmazták.

2020-12-21

A városi és a megyei önkormányzat idén is gondol a 24 órás szolgálatot teljesítőkre

2006-ra visszanyúló szép hagyomány, hogy Szolnok polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke december 24-én egy-egy ajándékcsomaggal keresi fel azokat a szervezeteket, akik az ünnepek alatt is 24 órás szolgálatban vigyáznak egészségünkre, biztonságunkra.

2020-12-21

Üdvözlet Szolnokról - eredményhirdetés

Szolnok önkormányzata rajzpályázatot hirdetett „Üdvözlet Szolnokról” címmel, mivel a gyermekek szemüvegén keresztül is szeretnénk megmutatni városunk szépségeit, erősítve bennük a „MI” tudatot, a lokálpatriotizmus érzését, kialakítva ezáltal a megyeszékhelyhez való kötődést.

2020-12-17

Családbarát városnak családbarát zászló

A városi önkormányzat pályázatot hirdetett a családbarát intézkedéseihez kapcsolható logó készítésére: olyan motívumokkal lehetett nevezni, melyekben hangsúlyosan jelenik meg Szolnok és a szolnoki családok kapcsolata, összetartozása.

2020-12-14

Idén is házhoz viszik a szeretetet

Az önkormányzat hagyományos "Házhoz visszük a szeretetet" akciója idén ugyan más köntösben, de az ünnepek közeledtével ugyanúgy megérkezik sok rászoruló családhoz. 

2020-12-11

Sokszázan helyezkedtek el a Foglalkoztatási Paktum segítségével

Pénteken tartotta utolsó ülését a Foglalkoztatási Paktum – a járványhelyzet miatt rendhagyóan online formában.

2020-12-10

Kigördült az 50. IC+ kocsi a szolnoki gyártósorról

Elkészült az ötvenedik új IC+kocsi a MÁV-Start Zrt. Szolnoki Járműjavítóban - jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön online sajtótájékoztatón.

2020-12-10

Cégeket, intézményeket, szakembereket díjaztak a városházán

A város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők munkáját elismerő Adorján Ildikó-díj, a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérem, valamint a „Szolnok Családbarát Munkahelye” címek átadását tartották a városházán, a járványhelyzetre tekintettel ezúttal szűk körben.

2020-12-09

Négycsillagos szálloda épül Szolnokon

Százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épül Szolnokon a Holt-Tisza partján - jelentették be szerdán online sajtótájékoztatón.

2020-12-07

Elkészült a költségvetési koncepció

Elkészült Szolnok város önkormányzatának jövőévi költségvetési koncepciója, melyet a hétfői napon írt alá Szalay Ferenc polgármester. A város vezetője szerint komoly kihívást jelentett a járványveszély már az esztendő első felében is, azonban a második hullám megmutatta, hogy komolyabb összefogásra, s nem utolsó sorban tudatos, szigorú gazdálkodásra van szüksége Szolnoknak.

2020-12-04

Több cég támogatása is érkezik a rászoruló családokhoz

Az ünnepek közeledtével megnő az adakozási kedv, minden esztendőben egyre többen gondolnak arra, hogy valamilyen módon szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát.

2020-12-01

Csúcstechnológia a szolnoki vasúti gépgyártásban!

A mai nappal a magyar vasútgyártás is csatlakozik az IPAR 4.0 fejlesztési irányhoz. A MÁV-START szolnoki Járműjavítójában a magyar IC+ vasúti kocsik gyártási folyamataihoz kapcsolódóan egy kognitív (öntanuló) gyártási rendszer kifejlesztését és a hozzá kapcsolódó vasút-technológiai Oktatási és Kutatási Akadémiát hoznak létre.

2020-12-01

Megjelent a pályázat - Szolnok támogatja az idegenforgalmi bevételektől eleső szállás- és vendéglátóhelyeket

Az önkormányzat a 2020/21-es évre vonatkozóan az országban elsőként - és eddig egyedülálló módon - olyan támogatási rendszert vezet be, mellyel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott vállalkozásokat segíti: a turizmus- és idegenforgalmi bevételektől eleső szállodákat, hoteleket, panziókat, fogadókat, szállókat, vendégházakat, éttermeket, vendéglőket. Ehhez 2020-ban 6 millió forint, 2021-ben pedig 10 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre, és pályázat benyújtásával van lehetőség a támogatás elnyerésére.

2020-12-01

Adóemelés helyett adót csökkent Szolnok

A közösségi közlekedést térítésmentesen használhatják a Szolnok és a kistérség fenntartásában működő szociális intézményekben, illetve azok telephelyein dolgozók, akik szolnoki lakóhellyel rendelkeznek. Adóemelés helyett adócsökkentésben gondolkodik a város. Ezekről is szó volt Szalay Ferenc polgármester legutóbbi közösségi oldalon történt videós bejelentkezésében.

2020-11-27

Téli síkosságmentesítés Szolnokon

A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét.

2020-11-19

Társasházak Tűzbiztonsága Napok

A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idei év novemberében is biztosítanak "személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.

2020-11-18

Üdvözlet Szolnokról! - rajzpályázat

„Üdvözlet Szolnokról!” címmel rajzpályázat indul Szolnokon, melynek célja, hogy a gyermekek szemüvegén keresztül megismerhessük városunk szépségeit.

2020-11-12

Tájékoztatás az ügyfélfogadásra vonatkozó szabályokról

A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzésével kapcsolatos intézkedések meghatározásáról, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala működési rendjét érintően kiadott utasítás* alapján kérjük Tisztelt Ügyfeleinket az ügyfélfogadási rendre vonatkozóan az alábbi szabályok betartására:

2020-11-12

A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít

2020. szeptemberétől, a járvány újbóli felerősödésétől ismét él az Egyesített Szociális Intézmény zöld száma (80-620-002), míg a lakosok kérdéseikkel továbbra is bizalommal fordulhatnak az Önkormányzathoz is, koronavirus@ph.szolnok.hu címen és az 56-503-486-os telefonszámon.

2020-11-12

Koronavírus - Védelmi intézkedések Szolnokon

Szolnokon csütörtök hajnali 5 órától kötelező a maszkhasználat és megfelelő védőtávolságot kell tartani minden olyan helyen, ahol várakozni kell 

2020-10-30

Covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt egy lakó az idősotthonban

Elhunyt egy 84 esztendős idős beteg, akit a szolnoki Vízpart körúti otthonból szállítottak a Covid-fertőzés szövődményei miatt a debreceni kórházba. A kistérségi fenntartási intézmény közleményt adott ki az esetről.

2020-10-29

Számos fejlesztésről döntött a közgyűlés

A járványhelyzet miatti szigorú gazdálkodásról, óvodák és tornatermek építéséről is döntött Szolnok város közgyűlése októberi ülésén.

2020-10-29

Új tervező mérnöke lesz a Csáklya úti hídnak

A Csáklya úti híd tervezésének állásáról érdeklődött napirend előtti frakcióvezetői kérdésében Tasnádi Zoltán, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. Mint az a válaszban elhangzott, új tervezőmérnököt kell választani a kivitelezéshez.

2020-10-19

Átadták a megújult Művésztelepet

A nemsokára 120 éves Szolnoki Művésztelep olyan ékköve a városnak, mely kellőképpen megérdemelte már, hogy egy átfogó turizmusfejlesztési stratégia részeként gondolják újra a szakemberek. 

2020-10-16

Új csarnok építése kezdődik a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában

Mintegy 800 millió forintból épülő új, háromállású felületelőkészítő- és fényező csarnok kivitelezése kezdődik a napokban a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában, miután sikeres közbeszerzési eljárást követően a társaság szerződést kötött pénteken a nyertes Bolax Kft.-vel.

2020-10-16

Virág és dekoráruház nyílt a Városmajor úton

Veszélyes hely – a szó jó értelmében a Városmajor úton megnyílt C&L Flora Virág és Dekoráruház, mivel ha valaki egyszer ellátogat ide, akkor biztosan újra meg újra visszatér és sosem távozik üres kézzel. Mindez a jó ízléssel összeválogatott, igényes és kiváló minőségű kínálatnak és az üzletet működtető profi csapatnak köszönhető.

2020-10-15

Hatmilliárd forintos beruházással bővít a Béres Gyógyszergyár Zrt.

Több mint hatmilliárd forintos beruházással bővíti tevékenységét a Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnokon - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön a vállalat új gyártórészlegének alapkőletételén.

2020-10-10

Faültetéssel kezdődött a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akció

Szombaton délelőtt elültették az Összefogás fáját a Rózsakertben a katolikus, református, evangélikus egyházak által szervezett 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes akció nyitányaként. A programhoz idén kapcsolódik a TISZtA PART részprojekt egy geocaching játékkal„Elveszett ládák fosztogatói a TISZtA PARTON” címmel.

2020-10-08

Megújul egy óvoda, segíti a színházat a város

Soronkívüli küzgyűlést hívott össze csütörtökre Szalay Ferenc polgármester. A városvezető egy óvodai fejlesztés, valamint a Szigligeti Színház támogatási szerződésének módosítása miatt hívta össze a megyeszékhely önkormányzati képviselőit.

2020-10-08

Szarvasgomba feldolgozó üzemet adtak át Szolnokon

A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG) szarvasgomba-feldolgozó üzeme hozzájárulhat a hazánkban is több évszázados múltra visszatekintő szarvasgomba-gyűjtés, illetve -fogyasztás hagyományának újraélesztéséhez - mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a beruházás csütörtöki átadásán, Szolnokon.

2020-10-08

Megújul a kiskápolna környezete

Megújul Szolnok legrégebbi épületének, az Ady Endre út és a Kápolna út sarkán lévő kis templom környezete. A munkálatokról Szalay Ferenc polgármester és dr. Póta Sándor önkormányzati képviselő tájékoztatta a közvéleményt.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app