Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2022-06-22

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe

A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

2022-06-15

Átadták a Szolnok Családbarát munkahelye címeket

Az önkormányzat 2022-ben harmadik alkalommal hirdetett pályázatot a „Szolnok Családbarát Munkahelye” cím elnyerésére. A díjat azok a munkáltatók kaphatják meg, akik a munka-magánélet egyensúlyát támogató, családbarát szemléletű működésükkel hozzájárulnak a város családbarát szemléletének erősítéséhez és vállalják, hogy családbarát gyakorlatukat folyamatosan fejlesztik.

2022-06-15

Múzeumok éjszakája - Több mint négyszáz intézmény készül programokkal

Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig az érdeklődőket több mint négyszáz intézményben.

2022-06-15

A civil szervezetekről tárgyaltak a városházán

A térség civil szervezeteivel találkozik megyei körútján Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Szolnokon a városházán tartott fórumot dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel, valamint Hubai Imre megyei közgyűlési elnökkel, dr. Berkó Attila kormánymegbízottal és Fejér Andor alpolgármesterrel.

2022-06-15

Tájékoztató a központi orvosi ügyeleti rendről

Ezúton tisztelettel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szolnok, Tószegi út 21. szám alatt található, az alapellátás keretében szervezett központi orvosi ügyelet 2022. június 1. és 2022. december 31. között az alábbiak szerint fogadja a betegeket:

2022-06-13

Begurult Szolnokra a Lime

Megérkeztek az elektromos rollerek Szolnokra is: a kétkerekűeket tizennyolc év feletti, megfelelő KRESZ-tudással rendelkezők használhatják. 

2022-06-13

Bohém karnevállal indul a Szolnoki Szimfonikus Nyár

Ezen a nyáron is csodás, népszerű dallamok csendülnek fel a Tisza-partján, június 16-án elkezdődik a Szolnoki Szimfonikus Nyár - Parti-Túra Fesztivál. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Ignácz Ervin és Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikusok ügyvezetői tartottak sajtótájékoztató, és jelen volt Menkó Gyula, a Pletykafalu Közössége Egyesület el

2022-06-13

Múzeumok éjszakája

Elkészült a Múzeumok éjszakája kiadvány lapozható változata.

2022-06-09

Köszönet a pedagógusoknak!

A hagyományokat követve idén is megrendezte Szolnok városa a pedagógus napi ünnepséget, melynek ezúttal a Campus adott helyet.

2022-06-09

Átadták a Szolnokért Emlékérmek arany fokozatát

Szalay Ferenc polgármester a Szolnokért Emlékérem arany fokozatát adományozta Zsemlyéné Toperczer Andreának, illetve a Szolnoki Kistérségi Többcélú Társulás Humán Szolgáltató Központjának ukrán menekülteket segítő munkatársi közösségének.

2022-06-03

Trinanonra emlékezett a város

A Tiszai hajósok terén felállított országzászlónál tartottak megemlékezést Szolnokon a nemzeti összetartozás napja alkalmából. 

2022-06-02

Tájékoztató az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésről

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.

 

 

2022-06-01

Eredményes diákokat és pedagógusokat köszöntött a város

Országos tanulmányi és szakmai versenyeken kiváló eredményt elért általános és középiskolás tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték szerdán a SzSzC Jendrassik György Gépipari Technikumban, ahol a város nevében Fejér Andor alpolgármester adta át az okleveleket..

2022-06-01

Tini Zónát alakítottak ki a Verseghy könyvtárban

Tini Zónát alakítottak ki a Verseghy Ferenc Könyvtár gyermekrészlegében. Az intézménybe egyre többen iratkoznak be, és a rendezvényeiket látogatók száma is folyamatosan növekszik. A kedden átadott közösségi tér tovább növelheti a könyvtárba járó gyermekek számát.

2022-05-30

Megemlékezést tartottak a hősök napján Szolnokon

A Hősök napja alkalmából rendeztek megemlékezést Szolnokon, a Tiszai hajósok terén, ahol a város és a szolnoki helyőrség vezetői, valamint civil szervezetek helyezték el koszorúikat az emlékműnél.

2022-05-30

A Google térképén is elérhetők a Volánbusz szolnoki menetrendjei

Megérkeztek a Google-térképre a Volánbusz Zrt. vidéki városi menetrendjei - jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára. 

2022-05-26

Folytatódó fejlesztések: utak újulnak meg, újjáépül a Temető úti rendelő

Újra összeült csütörtökön Szolnok város közgyűlése, a testületi ülésen számos fontos napirendi pontról döntöttek a képviselők.

2022-05-25

Elismerést kapott Szolnok polgármestere

Rangos elismeréssel érkezett szerdán Szalay Ferenc polgármesterhez Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Borbás Zoltán alelnök.

2022-05-25

Vasárnap városi gyermeknap a Turisztikai Központban

Nagyszabású programsorozattal készül a Szolnok Élménysziget a városi gyermeknapra, erről tartottak ma sajtótájékoztatót a helyszínen.

2022-05-25

Szolnoki ifjúságkutatás

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Kft.-vel együttműködve online ifjúságkutatást végez a városban élő, tanuló, dolgozó 12-30 év közötti fiatalok valós élethelyzetének, igényeinek és véleményének felmérése céljából.

2022-05-23

Szeretem Szolnokot! pályázat - változtak a határidők

Technikai okok miatt meghosszabbítottuk a kreatív pályázat leadási, illetve a facebook-os közönségszavazás határidejét.

2022-05-13

III. Pizzasprint Félmaraton és Élményfutás

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. – a Szolnok TV közreműködésével – idén harmadszor rendezi meg a Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutás hosszútávfutó rendezvényt. 3 év kihagyás után – az előző 2019-ben került megrendezésre – újra a futóké lesz Szolnok belvárosa! 

2022-05-13

Régóta várt beruházás indul: kerékpárút épül a Tószegi úton

Tovább bővül Szolnok kerékpárút hálózata, immár a Hetényi Géza kórház is elérhető lesz kétkeréken. A kivitelezési már elkezdődött, a munkálatok várhatóan ősz végére fejeződnek be.

2022-05-09

Szolnok városa is bemutatkozott Kecskeméten

Gazdag programkavalkád és számos újdonság várta a vendégeket  május 6-8. között Kecskeméten, a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál – Citera Ünnepen, melyen Szolnok városa külön standdal is bemutatkozott.

2022-05-04

Szeretem Szolnokot! - kreatív pályázat

VÁLTOZTAK A HATÁRIDŐK! Mutasd meg Szolnok szépségeit! Életkortól és lakóhelytől függetlenül várjuk a pályamunkákat, ezúttal két kategóriában.

2022-04-28

Visszahívták tisztségéből a városüzemeltetésért felelős alpolgármestert

Soros áprilisi ülésén visszahívta Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése Miskolczi László alpolgármestert tisztségéből. 

2022-04-28

Minden korosztályt vár a tiszaligeti majális!

Május elsején, vasárnap kicsik és nagyok is egy remek napot tölhetnek a Tiszaligetben rendezett majálison:

2022-04-25

Elkezdődik a szúnyoggyérítés

Megkezdte az idei országos szúnyoggyérítési program végrehajtását a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében irtják a szakemberek a vérszívókat.

2022-04-22

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért emlékérmet

A bölcsődei dolgozók tiszteletére rendeztek ünnepséget pénteken a városházán, ahol a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékéremmel és a „Szívvel-lélekkel a kisgyermekekért” oklevéllel ismerték el a legkiválóbb bölcsődei dolgozók munkáját.

2022-04-21

Újra megrendezik a Coop Májusfa Futást - többezren állnak a rajtvonalhoz

Két év kihagyás után újra megrendezik Szolnok egyik legnagyobb létszámú szabadtéri sportprogramját, a Coop Májusfa Futás. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója és a Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője tartott sajtótájékoztatót a városházán.

2022-04-20

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztünk

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezve tartottak koszorúzást szerdán délelőtt az egykori gyűjtőhelyen, a korábbi cukorgyár falán elhelyezett emléktáblánál, majd a Hild téren - az egykori gettó helyén - felállított emlékkőnél. A botlatókövek mentén sétálva érkezett meg a menet a Szolnoki Galériában tartott megemlékezésre.

2022-04-12

Árusok, kézművesek jelentkezését várjuk!

A Szolnoki Sportcentrum árusok és kézművesek jelentkezését várja a Családi Majális, a Szent István-napi, Tisza Hal Napja, illetve a Szolnoki Advent rendezvényekre.

2022-04-09

Soron kívüli testületi ülés

Két fontos döntést is hozott Szolnok város közgyűlése áprilisi soron kívüli testületi ülésén:

2022-04-04

JNKSZ megye 1. sz. választókerületében dr. Kállai Mária nyert

Az országgyűlési képviselők választásán Jász-Nagykun Szolnok megye 1. számú választókerületében a szavazatok 99,01 százalékos feldolgozottsága mellett a Fidesz-KDNP színeiben induló dr. Kállai Mária a szavazatok 47,76 százalékát szerezte meg, így a következő parlamenti ciklusban ő képviseli a választópolgárokat a parlamentben.

2022-03-30

Átadták a BEFOGAD-LAK csecsemő- és befogadó otthont

Ma Magyarország költségvetéséből 1140 milliárd forint jut szociális és gyermekvédelmi kiadásokra, ez három és félszerese a tizenkét évvel ezelőtt ugyanerre a célra fordított összegnek, és végső soron a családok megerősítését szolgálja - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Szolnokon. 

2022-03-29

Fenntartható Városfejlesztési Stratégia és programterv készül

Szolnok és térségére vonatkozóan Fenntartható Városfejlesztési Stratégia és programterv készül.

2022-03-29

Súlyosan fogyatékosok nappali ellátását biztosító intézmény nyílt a Vércse úton

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ által működtetett fogyatékos személyek nappali ellátása újabb telephellyel bővült, ahol a súlyos, halmozottan fogyatékos személyek ellátásáról gondoskodiknak. A Vércse úti intézményt hétfőn dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester kereste fel.

2022-03-25

Kelet-Magyarország első energiaközösségét építi Szolnokon az E.ON

Intelligens városi energiamodell valósul meg 1,2 milliárd forintból az E.ON Hungária Csoport és Szolnok önkormányzatának együttműködésében: a megyei jogú város intézményei energiaközösségekbe kapcsolódnak -erről írtak alá együttműködési megállapodást Szolnokon.

2022-03-22

Parkolóépítés kezdődik a Moha úton

A Kassai és Moha út belső területén a parkolási helyzetet megváltoztató beruházás során 68 darab merőleges állású parkoló létesül, melyből 3 darab akadálymentes lesz.

2022-03-22

Parkolófelújítás kezdődik a Simon Ferenc úton

2022. március 23-án, szerdán megkezdődnek a Simon Ferenc úti bölcsőde melletti parkolók felújításának kivitelezési munkálatai.

2022-03-22

Új térfigyelő kamerákat helyeztek ki a városban

Öt helyszínre kerültek ki újabb - a rendőrséghez bekötött - térfigyelő kamerák.

2022-03-21

Felavatták a Belvárosi Szentháromság templomot

Több mint háromezer templomot újítottak fel az egyházakkal közösen, és több mint kétszázat építettek a Kárpát-medencében az elmúlt években - mondta Soltész Miklós államtitkár a megújult Belvárosi Szentháromság templom ünnepélyes avatásán. 

2022-03-18

Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját

2022. március 18-án a városházán került sor Szolnok város klímastratégia tervezetének bemutatására, a részleteket Baloghné Gaál Zsófia ismertette.

2022-03-18

Szolnok fejlesztési irányait és a város klímastratégiáját ismertették a városházán

Újra fórumra várták a szolnoki gazdasági élet szereplőit, akik ezúttal a „Szolnok2030” fejlesztési stratégiáról, illetve a város klímastratégiájának tervezetéről hallhattak előadást.

2022-03-17

Nagyobb logisztikai üzembe költözött a Posta Szolnokon

Új, a korábbinál nagyobb, korszerű üzembe költözött a Magyar Posta Szolnokon. A felújított depóból történik a környék mintegy 80 településének csomaglogisztikai ellátása.

2022-03-15

Hazánk békéje és biztonsága az első

Szikrázó napsütésben emlékezett Szolnok az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire a Kossuth téren, ahol Szalay Ferenc polgármester ünnepi beszéde előtt Gáspár István atya mondta el az ünnephez kapcsoló gondolatait.

2022-03-07

Segítsük együtt a szolnoki fiatalok gyógyulását!

Városunk díszpolgára, a világszerte ismert hegedűművész, Mága Zoltán ismét segít!
Szalay Ferenc polgármester és Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő kérésére március 12-én 18 órától a Tiszaligeti Sportcsarnokban sztárvendégeivel varázsol felejthetetlen estét a közönségnek.
2022-03-04

Szolnok is bemutatkozik a 44. Utazás Kiállításon

Budapesten, a 44. Utazás Kiállításon Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 35 m2 alapterületű standdal jelenik meg, melyen a város turisztikai értékeinek, aktív kikapcsolódási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatását, a szolnoki aktív turizmus népszerűsítését tűzte ki célul, összhangban az esemény fő témájával.

2022-03-04

Koszorúzással emlékeztek az obeliszknél

Elkezdődtek az 1849. március 5-i szolnoki csatához kapcsolódó koszorúzások Szolnokon. Pénteken délelőtt a katolikus temetőben a csata emlékére állított obeliszknél koszorúztak a honvédség és a város képviselői.

 

2022-03-03

Elmarad a szolnoki csata

Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalán tette közzé a hírt:

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app