Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város

 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 •  

  SZIVEM, azaz Szolnok Intelligens Városi Energia Modell. Ezen a néven indít 1,2 milliárd forintos energiahatékonysági programot Szolnok város önkormányzata. Az új program nem csupán olcsóbbá teszi üzemeltetést, hanem az intelligens rendszer szabályozza, optimalizálja is az energia felhasználását.

  - Ez a program épületek felújításáról, szigeteléséről, nylíászárók cseréjéről, napelemek kihelyezéséről szól többek között - mondta el sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

  A város vezetője elmondta, hogy a Városmajor úti rendelő korszerűsítése már elkezdődött, itt az ablakok cseréjén és a fűtés korszerűsítésén túl napelemeket helyeznek el az épületen.

  Elkészült a Szivárvány, a Gézengúz, valamint a Nyitnikék óvodák felújítási terve, sőt, a bölcsődei igazgatóság is készen áll a megújulásra, korszerűsítésre.

  - A kivtelező hamarosan egy javaslattal él felénk az ütemezést illetően, ezután egyeztetünk az intézményvezetőkkel, s elkezdődhet ezekben az épületekben is a munka.

  Az említett intézményeken túl a Mester úti fiatalok háza is kapcsolódik a programhoz, itt valamennyi lakásban modernebbre cserélik a kazánk, szigetelik a homlokzatot és a tetőt, s ahol szükséges, ott kicserélik a nyílászárókat. Az épület előtti parkolót lényegében befedik, s a tetejükre napelem kerül, ami segíti ennek az épületnek is az energiaigényeit kiszolgálni.

  - Különösen nagy jelentősége van ma, az energiaárak elszabadulásakor az előremutató gondolkodásra, arra, hogy keressük mi magunk is, hol tudjuk olcsóbbá tenni működésünket, a felügyeletünkbe tartozó intézmények fenntartását - tette hozzá Szalay Ferenc

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Négy köztiszteletben álló szakember kapta a Kálmándi Mihály-díjat

  2022-07-04

  Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városházán, ahol négy kiváló orvos vehette át a Kálmándi Mihály-díjat Szalay Ferenc polgármestertől. Az elismerést 1994-ben alapította a város közgyűlése az egészségügy területén kimagasló munkát végző szakemberek munkájának elismerésére.

  Liliomfi és Koldusopera is a Szigligeti új bemutatói között, immár az újjászületett épületben

  2022-07-01

  A Szolnoki Művésztelepen tartotta évadzáró társulati ülését a Szigligeti Színház, hogy a nyári szünet után már a felújított és az ország egyik legmodernebb technikájú teátrumában kezdjék a következő évadot.

  Júniusi közgyűlés - Szeptemberben nyit a Szigligeti Színház, letette esküjét az új önkormányzati képviselő

  2022-06-30

  Eskütétellel kezdődött Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülése. A vasárnap megtartott időközi választáson - a szavazatok 73 százalékát megszerezve - a civil jelöltként Fidesz-KDNP támogatással indult Menkó Gyula lett a Pletykafalu és a Nagy Imre körúton élők önkormányzati képviselője.

  Elkezdte munkáját a város közgyűlésében az új képviselő, Menkó Gyula

  2022-06-30

  Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülésén letette képviselői esküjét Menkó Gyula, aki a vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként a szavazatok 73 százalékát szerezte meg.

  Több intézkedés is életbe lépett a hőségriadó miatt Szolnokon

  2022-06-27

  Harmadfokú hőségriasztás van érvényben, az előttünk álló napok rendkívül megterhelik a szervezetet, valamint az állat- és növényvilágot is. A város több intézkedést is bevezetett a következő napokra.