Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.
 • Eastwood

  Eastwood (Anglia)

  Eastwood, 18000 lakosú város Közép-Angliában, Nottinghamshire megyében, Nottingham mellett. A város nevét először 1086-ban említi hivatalos dokumentum ’Estwick’ néven. Az apró településen - a kezdetekkor mindössze 28 házból állt - a gabonatermesztés, az agyagozás, a kötélkészítés és a téglagyártás jelentették a lakosság fő tevékenységét. 1830 után az út, a vasúthálózat fejlődésével és a szénbányászatnak köszönhetően fejlődésnek indult Eastwood, a lakosság száma 1880-ra 4500 főre nőtt. A huszadik század első felében alakult ki Eastwood ma is látható arculata. A XX. század közepén a szénbányák és a vasútvonal bezárásával Eastwood fejlődése lelassult, de a város ma ismét virágzó közösség, számos lehetőséggel, egy új és izgalmas jövő reményével. A város híres szülöttje D. H. Lawrence, aki regényalakjainak karaktereit az eastwoodi emberekről mintázta. 2006 óta testvérvárosunk.

  www.eastwood-town-council.org.uk

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app