Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Rotavírus elleni védőoltás

Ezúton tájékoztatjuk Szolnok város lakosságát, hogy Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata térítésmentesen biztosítja a bejelentett szolnoki lakó-, illetve tartózkodási hellyel rendelkező, alacsony születési súlyú vagy idő előtti újszülöttek részére Rotavírus elleni, 5 komponensű RotaTeq védőoltást. 

Tisztelt Szülők!
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. óta biztosította az érintetteknek a HPV elleni védőoltást. Tekintettel arra, hogy 2014. év szeptemberétől ez a védőoltás bevezetésre és integrálásra került a magyar védőoltási rendszerbe, ezért Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése úgy döntött, hogy az Önkormányzat befejezi a HPV elleni prevenciós programját.
 
A népegészségügyi adatokat, illetve az egészségügyi szakemberek javaslatait is figyelembe véve a rotavírus elleni védőoltás biztosítása mellett döntött a Közgyűlés. 
 
A rotavírus elleni védőoltás biztosításáról szóló 8/2015. (IV.1.) önkormányzati rendelet alapján az idő előtti újszülöttek (a betöltött gesztációs hetek száma kevesebb, mint 37 hét, azaz kevesebb, mint 259 nap), valamint az alacsony születési súlyú újszülöttek (akiknek a születési súlya kevesebb, mint 2500 g) részesülhetnek az Önkormányzat által biztosított RotaTeq védőoltásban. További feltételt jelent, hogy az újszülötteknek szolnoki lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel kell rendelkezniük. A jogosultak a teljes oltási sorozatot megkapják térítésmentesen.
 
Az újszülöttek közigazgatási eljárás keretében részesülhetnek térítésmentesen a védőoltásban. Az eljárás a gyermek körzeti védőnőjének jelzése alapján indul majd. 
 
Amennyiben további kérdése van a térítésmentes védőoltás biztosításával kapcsolatosan, kérem, forduljon bizalommal a körzeti védőnőhöz vagy a Polgármesteri Hivatal Egészség- és Családügyi Osztályának munkatársaihoz (5000 Szolnok, Kossuth tér 9. Új épület I. emelet 112. szoba, telefon: 56/503-486; e-mail: csortoss@ph.szolnok.hu).
Letölthető anyagok:

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app