Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2023-10-03

Parádés gálaműsorral köszöntötte az önkormányzat a szolnoki szépkorúakat

Az idősek világnapja alkalmából gálaműsorral kedveskedett a város szépkorú polgárainak. A városi sportcsarnokban tartott rendezvényen köszöntöttek a város és a megye nyugdíjas klubjait összefogó szervezetek vezetőit és három, az idén 50 éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárt.

2023-09-28

Novembertől új Volán menetrendet vezetnek be Szolnokon

Újra csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, olcsóbban vásárolhatnak havi buszbérletet a diákok a Szolnok app-on keresztül – egyebek mellett ezekről az előterjesztésekről is döntöttek a képviselők a város közgyűlésének szeptemberi ülésén.
 
2023-09-27

Felhívás ebösszeírásra

Szolnok város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve

2023-09-26

Félpályás útlezárás lesz a Tisza-hídon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.--től kapott tájékoztatás szerint 2023. szeptember 29-én (pénteken) 17 órától október 1-én (vasárnap) estig a Tisza-híd Szandaszőlős felőli végén - az ott található dilatációs szerkezet elemeinek cseréje miatt - félpályás lezárás lesz.

2023-09-17

Átadták a vármegyei Prima-díjakat

Idén immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Prima Gálát. Szombat este öt kimagasló teljesítményt nyújtó kiválóság vehetett át rangos díjat.
2023-09-13

Jól halad a Temető úti bölcsőde építése

Szeptember végére elkészülnek a szakemberek a Temető úti bölcsőde újjáépítésével, utána kezdődhet az eszközbeszerzés, így az intézmény néhány hónap múlva fogadhatja a környék csemetéit.

2023-09-12

A Stadler 17 milliárd forintos beruházással több mint 170 munkahelyet hoz létre Szolnokon

Legördült az ötezredik kocsiszekrény a szolnoki Stadler gyártósorairól, majd ezt követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy egy 20%-os kapacitásnövelő, további 170 munkahelyet jelentő beruházásbővítést hajt végre a cég a megyeszékhelyen.

2023-09-12

Jövőre még több pénz jut a civil szervezeteknek

Civil szervezetek számára tartottak tájékoztató fórumot „CIVIL INFO – NEA 2024” címmel a városháza dísztermében.

2023-09-05

Negyedszázados jubileumát ünnepli a gulyásfesztivál

Újra több tízezer embert várnak Szolnokon a Tiszaligetbe, a város legnagyobb gasztrorendezvényére, a gulyásfesztiválra. A 25. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén is minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót.

2023-08-31

Új díszpolgára lett Szolnoknak

Szolnok immár több mint két évtizede a Pest-Szolnok vasútvonal átadásának emléke előtt is tisztelegve szeptember elsején ünnepli a város napját. Az ünnepi programsorozat a megyeszékhely legrangosabb díjainak átadásával kezdődött.
2023-08-29

Programkavalkádra készülhetünk Szolnok napján

Családi és kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket a szombatig tartó Szolnok napja elnevezésű rendezvénysorozaton. A részleteket a városházán tartott sajtótájékoztatón ismertették.

2023-08-25

Elhunyt dr. Berki Ferencné, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának egykori munkatársa

Megrendülve és sajnálattal értesültünk arról, hogy Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának egykori munkatársa, dr. Berki Ferencné 76 éves korában elhunyt.

2023-08-24

Parkolók épülnek a leendő belvárosi Aldinál

Soron kívüli ülést tartott Szolnok város közgyűlése csütörtökön délelőtt, három kiemelt téma is volt a napirendek sorában.

2023-08-23

Tanszeradomány a rászoruló gyermekeknek

Bátran nevezhetjük hagyománynak, hogy a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai, ha szükség van, segítenek. Már sokadik alkalommal fogtak össze, hogy segítő kezet nyújtsanak rászoruló embertásaiknak, ezúttal hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését támogatták gyűjtésükkel.

2023-08-22

Évadnyitó társulati ülés volt a Szigligetiben

Nincsen semmi szokatlan a Szolnoki Szigligeti Színház életében. Legalábbis az idei évadnyitó társulati ülés tekintetében ugyanaz a vidám hangulatú esemény szem- és fültanúi lehettek az eseményre meghívott médiamunkások, mint tavaly. 

2023-08-17

Új eszközök segítik a gyógyító munkát a szolnoki Hetényi Géza kórházban

Összességében 888 millió forint támogatást nyert el onkológiai és kardiológiai eszközpark-fejlesztésre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, melyből a társ-szakosztályok is részesültek. A sajtónyilvános projektbemutatót csütörtökön tartották.
2023-08-17

Átadták a vármegyei önkormányzat elismeréseit

Az augusztus 20-ai állami ünnepséghez kapcsolódó megemlékezést tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat. Az eseményen – a hagyományokhoz hűen – vármegyei elismeréseket adtak át.

2023-08-14

Szolnok lesz a Magyarok Kenyere rendezvénysorozat fővárosa

Ebben az évben is útjára indult ugyanis a tradicionális adománygyűjtő sorozat, melynek végpontja augusztus 19-én szombaton lesz a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban.

2023-08-11

Iskolaőr toborzás

A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő személyek jelentkezését várják.
2023-08-02

Igazgatási szünet lesz a polgármesteri hivatalban

2023. augusztus 7. és augusztus 11. között Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala igazgatási szünetet tart.

2023-08-01

Nyáresti koncertekre hív a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar több koncertet ad a városban augusztus 4. és 28. között, a Szolnoki Szimfonikus Nyár - Parti-Túra Fesztivál 2023 rendezvénysorozat keretében.

2023-07-25

Az Adorján Ildikó díj odaítélésére vár javaslatokat az önkormányzat

A díj 2023. évi odaítéléséhez az önkormányzat kéri és várja a városban tevékenykedő természetes és jogi személyek, intézmények, érdekvédelmi-érdekképviseleti, társadalmi, civil és karitatív szervezetek, valamint az állampolgárok javaslatait.

2023-07-24

Korszakváltás történik a magyar haderőben

Tizenhat H225M típusú helikopter érkezik, a hétfői ünnepélyes átadáson az első kettő Airbus H225M típusú közepes szállítójármű le is szállt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár területén.
2023-07-20

Földi szúnyoggyérítés

A kezelés pontos időpontja: 2023. július 24. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. július 25.-július 26. napjai, ugyanebben az időben.

2023-07-05

Bővült a szünidei étkeztetésre jogosultak köre

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.

2023-07-03

Ők a 2023-as Szeretem Szolnokot! pályázat díjazottjai

Tizedik alkalommal díjazták a Szeretem Szolnokot! kreatív pályázat legjobb alkotásait. Az ajándékokat Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és a támogató cégek vezetői, Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár Zrt. igazgatója, Marsi Gabriella, a RepTár Interaktív Repülőmúzeum marketing vezetője és Boda György, az AD Kreatív Stúdiót működtető ACTA DIURNA 2005 KFT. menedzsere adta át.

2023-06-30

Dr. Borkó Rezső és dr. Kürti Sándor kapta a Kálmándi-díjat

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városházán, ahol két kiváló orvos vehette át a Kálmándi Mihály-díjat Fejér Andor alpolgármestertől.

2023-06-29

Információs parcellakő került a temetőbe

Összesen tíz, a római katolikus és a református temetőben nyugvó neves szolnoki személy sírja kapta meg a nemzeti sírkert védettségi kategóriát, ehhez kapcsolódva információs parcellakövet avattak csütörtökön Móczár Gábor, a Nemzeti Örökségvédelmi Intézet főigazgatója részvételével.

2023-06-28

Új képviselő a közgyűlésben

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött Szolnok város közgyűlésének júniusi ülése: esküt tett Töreki András, a testület új tagja, aki a Fidesz-KDNP-s Rusvai Károlyt váltja a poszton.

2023-06-28

Könnyűszerkezetes jégcsarnok épül Szolnokon

Egy fedett, könnyűszerkezetes csarnokot létesítenek az alcsiszigeti városrészben. A Szolnok Orcas Hockey Sportegyesület támogatásból megvalósuló fejlesztéséhez a Toyota Hering biztosít területet.

2023-06-22

Környezetbarát, elektromos autóbuszok állnak forgalomba Szolnokon

Forgalomba áll Szolnokon tíz, elektromos meghajtású autóbusz; az új környezetbarát járművek üzemeltetése az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkárának ismertetése szerint éves szinten 40 millió forintos megtakarítást fog jelenteni a közszolgáltatónak.

2023-06-22

A VCSM ZRt. közleménye

Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a Felszíni Vízmű tisztítás technológia működését biztosító 10 kV-os kapcsoló állomásban előre tervezett villamosenergia szolgáltatói munkák miatt...

2023-06-21

Vízosztás, párakapu és útlocsolás a hőségriadó idején

A hőségriadó miatt a Tisza parkban a Tiszavirág Fesztivál ideje alatt szerdától párakapu hűsiti a kilátogatókat. A legforgalmasabb utakat a városban ezekben a napokban folyamatosan locsolják.

 

2023-06-21

Tájékoztató népkonyha szolgáltatásról

A Cívis Szociális Étkezési Központ 2023. június hónapban további népkonyha szolgáltatás indítását tervezi Szolnok városban.

2023-06-20

Idén is lesz szociális földprogram

Idén is folytatódik a Családi portaprogram elnevezésű szociális földprogram, kedden jelent meg az erre vonatkozó, 240 millió forint értékben kiírt pályázat – közölte Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára Szolnokon.

2023-06-19

T Á J É K O Z T A T Ó az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésről

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.

2023-06-19

Még több kiállítóhely várja a látogatókat Szolnokon a múzeumok éjszakáján

Pezsgő forgatag, izgalmas kalandok, felejthetetlen élmények – ezekre számíthatnak mindazok, aki részt vesznek a múzeumok éjszakáján Szolnokon. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal Kulturális, Ifjúsági, Köznevelési és Sport Osztályának vezetője beszélt a Verseghy könyvtárban tartott sajtótájékoztatón.

2023-06-15

Jövő héten indul a Tiszavirág Fesztivál

Idén is sokszínű programokkal várják a látogatókat a Tiszavirág Fesztiválra a szervezők. Az ötnapos rendezvény várható eseményeiről Szalay Ferenc polgármester és Kovács Ákos fesztiváligazgató tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt a városházán.

2023-06-15

Szedd össze magad! néven akciót indított az NHSZ

Elképesztő mennyiségű cigarettacsikktől tisztítják meg a vármegyeszékhely köztereit az NHSZ Zounok Zrt. utcaporszívói. A különleges berendezéseket egy rendhagyó kezdeményezés keretében mutatták be az Agóra előtt, miközben speciális gyűjtőkapszulák osztogatásába is kezdtek.

2023-06-14

Június 19-én kezdődik a Nyáry Lőrinc híd felújítása

A tervezetthez képes néhány nappal később, június 19-én, hétfőn kezdődik a Nyáry Lőrinc hídon lévő kandeláberek és korlátok cseréje, illetve a hídfők lépcsőinek felújítása, emiatt a következő 3 hónapban a forgalomkorlátozások miatt megnövekedett gépjármű forgalomra kell számítani a környéken.

2023-06-14

Vérjuhart ültettek a véradók napján Szolnokon

Június 14-e a Véradók Világnapja. Ebből az alkalomból ezúttal Szolnokon tartott sajtótájékoztatót a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, melynek zárásaként a Hild téren elültették a véradók fáját.

2023-06-09

Kiosztották a pedagógusnapi elismeréseket

A szolnoki önkormányzat a Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Technikum vadonatúj tornacsarnokában köszöntötte a városi ünnepség főszereplőit június 8-án délután.

2023-06-07

Kiváló eredményeket elért diákokat köszöntött a polgármester

Immár sok évre visszanyúló hagyomány, hogy a város önkormányzata köszönti valamennyi Szolnokon működő középfokú oktatási intézmény kiemelkedő országos eredményt elért diákjait és az őket felkészítő pedagógusokat, 2019-től pedig már azokat az általános iskolás tanulókat és tanáraikat is, akik az országos tanulmányi versenyeken kimagasló teljesítményt nyújtottak.

2023-06-07

Még idén átadják a Szolnoki Várkerületet

Még idén át kell adni a várkerületet, így szól a támogatási szerződés. A projekt keretében az egykori szolnoki végvár területét fejlesztik, ahol a régi vár ikonikus pontjai jelennek meg épített és virtuális eszközökkel.

2023-06-05

Trianon ellenére a magyarság ma is erős

A nemzeti összetartozás emléknapja alkalmából tartottak megemlékezést Szolnokon az országzászlónál.

2023-06-05

A Merengő Krisztus szobor újra a régi

Ünnepélyes keretek között felavatták, és megáldották Szolnok egyik legrégebbi, 1800-ban készült köztéri szobrát vasárnap délelőtt.

2023-06-04 17:00:00

Megújult a Merengő Krisztus szobor

Szolnok egyik legrégebbi szobra az 1800-as években állított Merengő Krisztus szobor, mely Ülő Krisztus néven nyilvántartott, védett műemlék. Az alkotás Szolnokon a Madách és a Templom utca kereszteződésénél található.
2023-06-01

Sikeres program az iskolába készülő ovisoknak

Biztonságosan az iskolába! címmel indított közlekedésbiztonsági programot a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, az ország több nagyvárosát érintő roadshow csütörtökön Szolnokra, a Hold úti óvodába érkezett.

2023-05-31

Elhunyt Chiovini Márta

Elhunyt Chiovini Márta, szolnoki hegedűművész, a Magyar Állami Operaház koncertmestere, hegedűművész, Chiovini Ferenc festőművész lánya.

2023-05-30

Katonai hősökre emlékeztek Szolnokon

A Hősök napja alkalmából rendeztek megemlékezést a Tiszai hajósok terén, ahol a város és a szolnoki helyőrség vezetői, valamint civil szervezetek helyezték el koszorúikat az emlékműnél. 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app