Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2022-04-22

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért emlékérmet

A bölcsődei dolgozók tiszteletére rendeztek ünnepséget pénteken a városházán, ahol a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékéremmel és a „Szívvel-lélekkel a kisgyermekekért” oklevéllel ismerték el a legkiválóbb bölcsődei dolgozók munkáját.

2022-04-21

Újra megrendezik a Coop Májusfa Futást - többezren állnak a rajtvonalhoz

Két év kihagyás után újra megrendezik Szolnok egyik legnagyobb létszámú szabadtéri sportprogramját, a Coop Májusfa Futás. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója és a Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője tartott sajtótájékoztatót a városházán.

2022-04-20

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztünk

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezve tartottak koszorúzást szerdán délelőtt az egykori gyűjtőhelyen, a korábbi cukorgyár falán elhelyezett emléktáblánál, majd a Hild téren - az egykori gettó helyén - felállított emlékkőnél. A botlatókövek mentén sétálva érkezett meg a menet a Szolnoki Galériában tartott megemlékezésre.

2022-04-12

Árusok, kézművesek jelentkezését várjuk!

A Szolnoki Sportcentrum árusok és kézművesek jelentkezését várja a Családi Majális, a Szent István-napi, Tisza Hal Napja, illetve a Szolnoki Advent rendezvényekre.

2022-04-09

Soron kívüli testületi ülés

Két fontos döntést is hozott Szolnok város közgyűlése áprilisi soron kívüli testületi ülésén:

2022-04-04

JNKSZ megye 1. sz. választókerületében dr. Kállai Mária nyert

Az országgyűlési képviselők választásán Jász-Nagykun Szolnok megye 1. számú választókerületében a szavazatok 99,01 százalékos feldolgozottsága mellett a Fidesz-KDNP színeiben induló dr. Kállai Mária a szavazatok 47,76 százalékát szerezte meg, így a következő parlamenti ciklusban ő képviseli a választópolgárokat a parlamentben.

2022-03-30

Átadták a BEFOGAD-LAK csecsemő- és befogadó otthont

Ma Magyarország költségvetéséből 1140 milliárd forint jut szociális és gyermekvédelmi kiadásokra, ez három és félszerese a tizenkét évvel ezelőtt ugyanerre a célra fordított összegnek, és végső soron a családok megerősítését szolgálja - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Szolnokon. 

2022-03-29

Fenntartható Városfejlesztési Stratégia és programterv készül

Szolnok és térségére vonatkozóan Fenntartható Városfejlesztési Stratégia és programterv készül.

2022-03-29

Súlyosan fogyatékosok nappali ellátását biztosító intézmény nyílt a Vércse úton

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ által működtetett fogyatékos személyek nappali ellátása újabb telephellyel bővült, ahol a súlyos, halmozottan fogyatékos személyek ellátásáról gondoskodiknak. A Vércse úti intézményt hétfőn dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester kereste fel.

2022-03-25

Kelet-Magyarország első energiaközösségét építi Szolnokon az E.ON

Intelligens városi energiamodell valósul meg 1,2 milliárd forintból az E.ON Hungária Csoport és Szolnok önkormányzatának együttműködésében: a megyei jogú város intézményei energiaközösségekbe kapcsolódnak -erről írtak alá együttműködési megállapodást Szolnokon.

2022-03-22

Parkolóépítés kezdődik a Moha úton

A Kassai és Moha út belső területén a parkolási helyzetet megváltoztató beruházás során 68 darab merőleges állású parkoló létesül, melyből 3 darab akadálymentes lesz.

2022-03-22

Parkolófelújítás kezdődik a Simon Ferenc úton

2022. március 23-án, szerdán megkezdődnek a Simon Ferenc úti bölcsőde melletti parkolók felújításának kivitelezési munkálatai.

2022-03-22

Új térfigyelő kamerákat helyeztek ki a városban

Öt helyszínre kerültek ki újabb - a rendőrséghez bekötött - térfigyelő kamerák.

2022-03-21

Felavatták a Belvárosi Szentháromság templomot

Több mint háromezer templomot újítottak fel az egyházakkal közösen, és több mint kétszázat építettek a Kárpát-medencében az elmúlt években - mondta Soltész Miklós államtitkár a megújult Belvárosi Szentháromság templom ünnepélyes avatásán. 

2022-03-18

Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját

2022. március 18-án a városházán került sor Szolnok város klímastratégia tervezetének bemutatására, a részleteket Baloghné Gaál Zsófia ismertette.

2022-03-18

Szolnok fejlesztési irányait és a város klímastratégiáját ismertették a városházán

Újra fórumra várták a szolnoki gazdasági élet szereplőit, akik ezúttal a „Szolnok2030” fejlesztési stratégiáról, illetve a város klímastratégiájának tervezetéről hallhattak előadást.

2022-03-17

Nagyobb logisztikai üzembe költözött a Posta Szolnokon

Új, a korábbinál nagyobb, korszerű üzembe költözött a Magyar Posta Szolnokon. A felújított depóból történik a környék mintegy 80 településének csomaglogisztikai ellátása.

2022-03-15

Hazánk békéje és biztonsága az első

Szikrázó napsütésben emlékezett Szolnok az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire a Kossuth téren, ahol Szalay Ferenc polgármester ünnepi beszéde előtt Gáspár István atya mondta el az ünnephez kapcsoló gondolatait.

2022-03-07

Segítsük együtt a szolnoki fiatalok gyógyulását!

Városunk díszpolgára, a világszerte ismert hegedűművész, Mága Zoltán ismét segít!
Szalay Ferenc polgármester és Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő kérésére március 12-én 18 órától a Tiszaligeti Sportcsarnokban sztárvendégeivel varázsol felejthetetlen estét a közönségnek.
2022-03-04

Szolnok is bemutatkozik a 44. Utazás Kiállításon

Budapesten, a 44. Utazás Kiállításon Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 35 m2 alapterületű standdal jelenik meg, melyen a város turisztikai értékeinek, aktív kikapcsolódási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatását, a szolnoki aktív turizmus népszerűsítését tűzte ki célul, összhangban az esemény fő témájával.

2022-03-04

Koszorúzással emlékeztek az obeliszknél

Elkezdődtek az 1849. március 5-i szolnoki csatához kapcsolódó koszorúzások Szolnokon. Pénteken délelőtt a katolikus temetőben a csata emlékére állított obeliszknél koszorúztak a honvédség és a város képviselői.

 

2022-03-03

Elmarad a szolnoki csata

Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalán tette közzé a hírt:

2022-03-03

Megújult a járműjavító szociális épülete

A MÁV saját beruházásában újult meg a MÁV VAGON szolnoki járműjavítójának szociális épülete. A közel 1 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a négyszintes létesítmény teljesen átalakult, új öltözőket, fürdőt és mosdókat építettek, amit a napokban újra birtokba vehetnek a MÁV VAGON itt dolgozó munkavállalói.

2022-02-28

Százötven szobás szálloda épül Szolnokon

A fejlődés következő "nagy útvonala" Szolnokon a turizmus lehet a statisztikák szerint, hiszen ugrásszerű növekedésnek indult a vendégéjszakák száma, amely a járvány előtti időben 40 ezer feletti volt - közölte az igazságügyi miniszter hétfőn a városban, a százötvenöt szobás, négycsillagos superior Riverstone "zöld" hotel ünnepélyes alapkőletétele előtt.

2022-02-28

Hadijátékkal emlékeznek az 1849-es szolnoki csatára szombaton

Több nemzet katonái, lovas huszárok, gyalogság, tüzérek csapnak össze az ország egyik legnagyobb létszámú hadijátékán, amellyel az 1849-es csatára emlékeznek Szolnokon szombaton - közölte Szalay Ferenc polgármester az eseményről tartott hétfői sajtótájékoztatón.

2022-02-28

Elindult az első teherautónyi rakomány

Szalay Ferenc polgármester felhívására néhány nap alatt egy kisteherautónyi adomány gyűlt össze a szolnoki városházán az ukrajnai menekültek javára.

2022-02-25

A kommunizmus áldozataira emlékeztünk

A kommunizmus áldozatainak emléknapján a Tisza Szálló falán elhelyezett emléktáblánál tartott koszorúzással egybekötött megemlékezést a város önkormányzata. Az egyházi beszédet Lédeczi Dénes plébános mondta el, míg a város nevében Szalay Ferenc polgármester emlékezett.

2022-02-24

Elfogadta a közgyűlés Szolnok költségvetését

Korrekt és megbízható Szolnok idei költségvetése – hangzott el a megyeszékhely februári közgyűlésén. Jellemzi az óvatos tervezés is, főleg, ami a bevételeket illeti, mindez pedig együtt garantálja a város biztonságos működését ebben az esztendőben.

2022-02-22

Elkezdték az EpiPen injekciók kiszállítását a szolnoki köznevelési intézményekbe

Elkezdődött az önkormányzat által biztosított, valamint finanszírozott, az anafilaxiás sokk kezelésére használható EpiPen injekciók kiszállítása a köznevelési intézményekbe. A Kassai úti iskolában tartott sajtónyilvános átadáson Szalay Ferenc polgármester mondta el a részleteket.

2022-02-22

Átadták a forgalomnak az M4 északi elkerülőjét

Magyarország 2010. óta minden tekintetben, így a közúthálózat fejlesztésében és a gyorsforgalmi úthálózat kiépítésében is sebességet váltott - jelentette ki a pénzügyminiszter kedden, az M4 gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszának átadó ünnepségén.

2022-02-17

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

Az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. közleménye

2022-02-15

A megye önkormányzata mintegy 343 millió forintból gazdálkodhat idén

 A költségvetésről szóló előterjesztést a 18 tagú közgyűlés 17 jelenlévő tagja egyhangúlag támogatta hétfői ülésén. 

2022-02-09

Tüzelővel segíti idén is Szolnok a rászoruló családokat

Hosszú évek óta gondoskodik a megyeszékhely önkormányzat arról, hogy telente a legrászorultabbak ingyenes tűzifához jussanak. Így van ez idén is, ráadásul a tüzelő java része már eljutott a jogosultakhoz – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

2022-02-08

Ösztöndíjjal teszi vonzóbbá az önkormányzat a Szolnoki Campusra való jelentkezést

Közeleg a határidő, már csak néhány napig lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem Szolnok Campusra, ahol a 2022/2023-as tanévben a következő szakok indulnak:

2022-02-07

A közlekedésfejlesztési beruházások javítják az életminőséget

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnél kanyarodó sávos csomópont kiépítéséről és jelzőlámpás forgalomirányítás bevezetéséről tartottak ma helyszíni sajtótájékoztatót.

 

Pályázat SZOLNOK CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE cím elnyerésére

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának intézkedései évek óta az integrált család-, gyermek- és idősbarát környezet kialakításának elősegítését célozzák meg olyan módon, hogy a családi funkciót megerősítő, illetve funkciók helyreállítását segítő programokat, szolgáltatási rendszert kíván működtetni, összehangolni, közös gondolkodási keret mentén komplex rendszerbe illeszteni, a hiányzó elemekre új szolgáltatással reagálni.

2022-02-03

EpiPen injekciókat kapnak a szolnoki gyermekintézmények

A közelmúltban történt szomorú eset miatt – amikor egy 7 éves kisfiú halálát ételallergia által kiváltott anafilaxiás sokk okozta az iskolában – Szolnok önkormányzata úgy döntött, hogy megelőzve a hasonló eseményeket, a megyeszékhely minden gyermekintézményébe – óvodába, általános, ill. középiskolába EpiPen injekciókat juttat el - jelentette be Szalay Ferenc polgármester közösségi oldalán.

2022-02-01

Szolnok a cianidszennyezésre emlékezett

A 2000-ben történt ciánkatasztrófa emlékezete február elseje. 22 éve éjjel az Aurul nevű ausztrál-román tulajdonú bányavállalat Romániában lévő lévő zagytározójának gátszakadása következtében több mint 100 ezer köbméternyi ciánnal szennyezett zagy jutott a természetes vízrendszerbe, köztük a Tiszába.

2022-01-22

Szolnok is a kultúrát ünnepelte

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében tartotta kultúra napi ünnepségét Szolnok város önkormányzata. Ez a nap hagyományosan a megyeszékhely elismeréseinek átadásának az ideje is egyben.

2022-01-17

Napelemparkot és autókat kapott az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki központja

Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet. A Mol napelemparkkal, a Mercarius Flottakezelő és a Pappas Auto személygépkocsikkal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet.

2022-01-12

A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet

Kedden az egész ország a nemzet hetvenkilenc évvel ezelőtti tragédiájára emlékezik. A doni katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, így történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szerveztek Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

2022-01-11

Protokoll és diplomácia címmel nyílt kiállítás a Damjanich múzeumban

A protokoll sokkal több egyszerű vendégszeretetnél: más népek kultúrájának, szokásainak, hagyományainak ismerete áll mögötte - közölte a honvédelmi miniszter a szolnoki Damjanich János Múzeumban, a Protokoll és diplomácia című vándorkiállítás ünnepélyes hétfői megnyitóján.

2022-01-07

Hanzély Pál önfeláldozó tettére emlékeztünk

Hanzély Pál főhadnagy emléke előtt tisztelgett Szolnok városa. A hős katonatiszt 95 évvel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt korcsolyázás közben beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

2021-12-23

Már húsz családot támogat a Ferzol Kft

Karácsony közeledtével minden évben megnő az adományozó kedv, cégek, magánszemélyek jótékonykodnak, hogy szebbé varázsolják rászorulók ünnepét.

2021-12-17

Hátrányos helyzetű tanulókat köszöntöttek a városházán

Szolnok önkormányzata a társadalmi felzárkózást és esélyteremtést támogató Integrációs Programja részeként 17 éve köszönti az advent időszakában azokat a tanulókat – a mai napon általános iskolásokat -, akik az átlagosnál nehezebb egyéni és szociális körülményeik ellenére is kiemelkedően teljesítenek a tanulás, a kultúra, a közösségi élet és a sport területén, példaképet állítva ezzel kortársaiknak, és minden szolnoki tanulónak.

2021-12-16

Ez történt a közgyűlésen

A közgyűlés legfontosabb pontja Szolnok város 2022-es költségvetési rendelet koncepciójának előterjesztése volt, amit a képviselők egyhangúlag elfogadtak. 

2021-12-17

Kedvenc városom Szolnok - ismét megmérkőztek városismeretből a szolnoki középiskolások

Két év elteltével újra megrendezték a „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű vetélkedőt, ezúttal a Verseghy könyvtárban. A rendezvény célja a fiatalok Szolnokhoz kötődésének, a lokálpatriotizmusnak az erősítése volt.

2021-12-13

Házhoz visszük a szeretetet - ajándékok a rászoruló szolnoki családoknak

Ugyan a járványhelyzet miatt idén nem diákok viszik házhoz az önkormányzat ajándékcsomagjait, mégis kétszázötven rászoruló ünnepe lesz szebb a már hosszú évek óta hagyománynak számító "Házhoz visszük a szeretetet" programnak köszönhetően.

2021-12-13

Reutlingeni családok ajándékai érkeztek a szolnoki gyerekeknek

Conrad Dolderer, reutlingeni iskolaigzgató teremtett hagyományt több mint hész évvel ezelőtt, azóta minden karácsonykor ajándékocsomagok sokasága érkezik német testvérvárosunkból karácsony közeledtével.

2021-12-09

Meglepő és humorral átszőtt újévi koncertekkel készülnek a szimfonikusok

Újévköszöntő hangversenyeket ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar januárban három időpontban három szolnoki helyszínen.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app