Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

November elsejétől új hálózat és menetrend Szolnokon

 • November elsejétől új hálózat és menetrend Szolnokon
 • November elsejétől új hálózat és menetrend Szolnokon
 • 2023-10-12

  Szolnokon az elmúlt években nem történt számottevő változás a helyi buszközlekedés rendszerét érintően, miközben az utazási szokások és igények változtak. - olvasható a Volánbusz honlapján. Most azonban számos változás várható november elsejétől.

  Mint írják 2023-ban készült egy optimálisabb javaslatcsomag, mely megőrzi a buszhálózat magas szolgáltatási színvonalát, ütemesebb, egyenletesebb, az utazási szokásokhoz jobban igazodó menetrendet kínál, valamint több közvetlen kapcsolatot hoz létre – az önkormányzat buszhálózatra fordított költségeinek csökkentése és a hivatásforgalomhoz kapcsolódó eljutások megőrzése mellett.

  A javaslatcsomagot az önkormányzat a 2023. április 21. és 2023. május 26. közötti időszakban társadalmi egyeztetésre bocsátotta, és ennek során a lakosságtól, a nagyfoglalkoztatóktól beérkező 101 darab észrevételt figyelembe véve alakította ki a Volánbusz az új autóbusz-menetrendet.

  A legfontosabb változások

      A legjelentősebb változás, hogy a korábbi 24, 24A vonal járatai egyéb vonalakkal összekötve új, városszerte átszállásmentes kapcsolatokat adó vonalakat képeznek. Közvetlen összeköttetés nyílik a Széchenyi városrészből és a Belvárosból a Vasútállomás, Áruházak, Kórház, Szandaszőlős, Pletykafalu, Volánbusz, Kőrösi út, és az Ipari Park felé.
      Az 1-es és 2-es vonalcsoport menetrendje ütemesebb, és közösen egyenletesebb.
      Új 5-ös vonal: a 11-es és a korábbi 20-as járatok összekötéseként Tallinn városrész – Alcsi – Rákóczi út – Cukorgyári lakótelep útvonalon.
      A 10-12-es vonalcsoport Tallinn városrészig meghosszabbítva közlekedik, egyes menetek pedig Alcsi városrészt is bejárják.
      A 7-8-as vonalcsoport minden járata körjárati rendszerben közlekedik Vasútállomás – Tóth Árpád út között.
      A Véső úti strand rendszeres kiszolgálást kap: az edzések időpontjaiban a 44-es autóbusz vonal közlekedik.
      A 11-es vonal továbbra is közlekedik.

   
  Díjszabási változások

  Az új menetrend mellett változik a viteldíjrendszer is:

      A menetjegy ára elővételben 340 Ft-ra, az autóbuszon váltva 440 Ft-ra módosul.
      A napijegy helyett 24 órás jegyet vezetünk be, melynek ára 1350 Ft. A jegy a rajta feltüntetett, az utas által kiválasztott időponttól számítva 24 órán át érvényes korlátlan számú utazásra a város összes vonalán.
      A naptári heti bérlet ezentúl az utas által kívánt naptári naptól 7 napon át érvényes változatban váltható.  
      Új 15 és 30 napos bérleteket is bevezetünk:
          A 15 napos bérletek a megjelölt kezdőnap 00:00-tól számított 7. vagy 15. nap 24:00-ig érvényesek
          A 30 napos bérlet a megjelölt kezdőnap 00:00-tól a következő hónap ugyanazon napját megelőző nap 24:00-ig érvényes.
      Az egyvonalas és vonalcsoportos bérletek, valamint a felárral vásárolható kombinált bérletek megszűnnek. Helyettük összvonalas időintervallumos és havi bérletek kaphatók.
      A szolnoki helyi jegyekkel és bérletekkel egyes helyközi regionális autóbuszok is igénybe vehetők a városon belüli utazásokra.
      További új bérlettípus:
          Felmutatóra szóló összvonalas havi bérlet: használata nincs személyhez kötve, korlátlan utazásra jogosít. Azt jogosítja utazásra, aki az utazás során felmutatja.
          Az intézményi felmutatóra szóló bérlet használata egyszerűsödik, mert az intézményi kötöttség megszűnik

  A november 1-jétől megvásárolható jegy- és bérletfajtákat és az árakat a díjszabási oldalon megtekintheti.

  A városrészenkénti részletes leírásokat a következő linkre kattintva, az oldal aljára görgetve olvashatják: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/41600#belso

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.