Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2023-05-30

Tájékoztató a tiszaligeti nyári táborról

Szolnok város önkormányzata felkérésére a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2023. június 19. és augusztus 25. között hétköznap 8.00 órától 16.00 óráig nyári napközbeni gyermekfelügyeletet szervez.

 

2023-05-26

Tarka Nap az esélyegyenlőségért

Vidám forgatag, érdekes programok, változatos színpadi előadások – ez jellemezte az önkormányzat által az esélyegyenlőség jegyében első alkalommal megrendezett Tarka Napot, amelynek az Ormos Imre park adott otthont.

2023-05-25

Egy újabb óvoda és a széchenyis BMX pálya is újjászületik

Megújulhat a Kacsa úti óvoda a Pletykafaluban, felújítják a BMX pályát a Széchenyi lakótelepen, és idén is támogatja az önkormányzat a nyári napközis tábor megrendezését a Tiszaligetben – mindezekről a város közgyűlésének májusi ülésén született döntés.

2023-05-25

Új óvodát építenek Szandaszőlősön

Szolnok város önkormányzata egy európai uniós támogatásnak köszönhetően közel 705 millió forintból újjáépíti a szandaszőlősi Eszterlánc Óvodát. 
2023-05-24

Izgalmas gasztro és zenei élmények a Palacsintafesztiválon

Különleges ízekkel készülhetnek a Palacsintafesztiválra látogatók. Az étlapot vaníliakrémes-sós karamellás, almás- mákos- diós flódni vagy éppen Rákóczi túrós desszert is színesíti.

2023-05-24

Előnyösen módosult a települési támogatásokról szóló rendelet

Szolnok város közgyűlése márciusi ülésén döntött az önkormányzati bérlakások lakbérének emeléséről, melyet 2023. május 1-jén vezetett be. Annak érdekében, hogy a megemelt lakbérek a kisebb jövedelmű, rászoruló családok mindennapi megélhetését ne veszélyeztessék, módosult a települési támogatásokról szóló rendelet, azaz az egyes támogatási formák jövedelemhatára, valamint a lakásfenntartási támogatás összege is emelkedett.

 

2023-05-20

Vársounkban járt a Poggyász stábja

Városunkban járt a Poggyász stábja, hogy bemutassák, miért is érdemes Szolnokra jönni egy turistának:Szolnok a tökéletes több napos kirándulások városa!

2023-05-19

Félezren tértek be a Kossuth téri Bringás reggelire

Több mint ötszáz kiosztott péksütemény, sokszáz pohár kávé, tea, rengeteg gyümölcs - gyorsmérleg a nyolcadik alkalommal megrendezett Bringás reggeliről.

2023-05-18

A családok jóléte nélkül elképzelhetetlen a társadalom jóléte

A családok jóléte nélkül elképzelhetetlen a társadalom jóléte, hiszen a nemzet a családok összességéből áll - hangsúlyozta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön Szolnokon, a családbarát szakmai napon.
2023-05-18

Ádámok és Évák sikere a Szigligeti színpadán

Minden évben nagy sikert arat Szolnokon az Ádámok és Évák Ünnepe, így történt ezúttal is a gyönyörűen felújított Szigligeti Színházban. A színpadon izguló fiatalok, a nézőtéren családtagok, barátok várták, hogy bemutassák a csapatok előadásaikat. Téma: „Az én Petőfim” volt, amit sokféle és színvonalas megközelítésből dolgoztak fel a diákok.

2023-05-17

Esküt tettek a bírósági ülnökök

A 2019-ben megválasztott bírósági ülnökök megbízatása 2023. május 25-én lejár. A köztársasági elnök az idei ülnökválasztás időpontját 2023. március 7. és április 30. napja közötti időtartamra tűzte ki.

2023-05-15

Nyolcszáz néptáncos három napig ropja Szolnokon

2023 májusában huszonhatodik alkalommal rendezi meg városunk a Szolnoki Országos Néptáncfesztivált, amelynek célja - a korábbi alkalmak hagyományait követve - a néptáncegyüttesek, az alkotók számára művészeti fórumot biztosítani, új alkotások létrejöttét ösztönözni, támogatni az egyéni művészi alkotás minél szélesebb kiteljesedését és teret adni a színpadi néptáncművészetet megújítani szándékozó kezdeményezéseknek.

2023-05-12

Az Alkotmánybíróság állította le a szolnoki polgármester lejáratását

Valótlanul állította Radócz Zoltán a 2019-es önkormányzati választási kampányban, hogy Szalay Ferenc 15 millió forintos vagyoni kárt okozott a megyeszékhelynek a jelenlegi Agóra előtti telkek értékesítésével, valamint bérbevételével – derült ki az Alkotmánybíróság állásfoglalásából. Radócz Zoltán korruptnak nevezte Szalay Ferencet, amit közszereplőként neki el kell tűrnie, ugyanakkor ez a kijelentése a taláros testület szerint túlzó.

2023-05-12

Palántaosztással folytatódik a Családi Porta program

Korábban vetőmagokat, most palántákat osztottak Szolnokon a „Családi Portaprogram – Szociális földprogram megvalósításának támogatására” c. projekt részeként.

2023-05-09

Átadták a Szolnok Tűzoltója díjat

Szent Flórián napja alkalmából tartottak ünnepséget a városházán. A rendeznényen Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hangsúlyozta: a hősiesség, bajtársiasság az új évezred tűzoltóinál szakmai tudással és gyakorlati tapasztalattal párosul.

2023-04-27

Döntött a közgyűlés: bővülhet az ipari park

Közbiztonsági beszámoló, 2022. évi zárszámadás, új területtel bővülhet a Szolnoki Ipari Park, csak néhány fontos téma Szolnok város közgyűlésének áprilisi üléséről.

2023-04-24

Ballagás miatt útlezárás a belvárosban

Négy belvárosi intézmény ballagása a korábban megszokottól eltérően nem szombaton, hanem pénteken lesz. Emiatt május 5-én (pénteken) több helyen is útlezárásra lehet számítani a belvárosban - a részletekről az érintett intézmények képviselői és Szalay Ferenc polgármester beszélt a városházán.

2023-04-19

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért emlékérmet

Szolnok város hét bölcsődéjében mintegy ötszáz kisgyermeket gondoznak, mindannyian a lehető legjobb helyen vannak, míg szüleik dolgoznak. Az intézményekben folyó kiváló szakmai munkát ismerték el szerdán a városházán, a bölcsődék napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

2023-04-17

A holokauszt tanulságai örökérvényűek

A vasútállomáson elhelyezett emléktábla megkoszorúzásával és emlékfutással kezdődtek Szolnokon a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programok.

2023-04-13

Testkamerákat kaptak a szolnoki közterület-felügyelők

Új eszközöket kaptak a szolnoki közterület-felügyelők, a testkamerák szolgálatba állításától a szabálysértések visszaszorítását várja az önkormányzat. A részletekről Fejér Andor alpolgármester, Szabó Zoltán, a közterület-felügyelet vezetője és Lits László, az NHSZ Szolnok igazgatója tartott sajtótájékoztatót a Kossuth téren.

2023-04-12

Jubilál a Coop Májusfa Futás, félezer indulót várnak

Az egyik legrégebbi és legsikeresebb sportrendezvénye Szolnoknak a Coop Májusfa Futás, amely idén jubileumot ünnepel. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője, Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. igazgatója, valamint Szabó Gabriella, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing munkatársa tartott sajtótájékoztatót a városházán.

2023-04-11

Várjuk alkotásaikat a Szeretem Szolnokot! pályázatra!

A város önkormányzata immár 10. alkalommal írja ki a népszerű kreatív pályázatot.

2023-04-06

Április 11-től indul a Népkonyha

Húsvét után elindítja a Cívis Szociális Étkezési Központ a Népkonyha szolgáltatást Szolnok városában.
2023-04-06

Régiós hulladékválogató központ lesz Szolnok

A több mint másfél milliárd forintos projekt részeként a hulladékválogató rendszert automatizálják, júniustól Szolnok lesz a észak-magyarországi régió vezetője.

2023-04-05

A roma kultúrát ünnepelték a Szigligeti Színházban

Parádés gálaműsorral ünnepelték a roma kultúra napját Szolnokon, a Szigligeti Színházban, ahol tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos.

2023-04-03

Újra lesz Tiszta Szívvel Szolnokért lakossági szűrőprogram

Szalay Ferenc polgármester, dr. Piroska Miklós, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatója és dr. Mózer Erzsébet, a rendelőintézet vezetóje tartott sajtótjékoztatót a részletekről.

2023-03-31

Fúrt kutak bejelentése

December 31-ig még szankciómentesen lehet bejelenteni azokat a fúrt kutakat, amelyek mélysége nem éri el az első vízzáró réteget.
A bejelentéshez szükséges dokumentumból megismerhetik a részleteket:

2023-03-31

Növekszik a kerékpárosbarát munkahelyek száma Szolnokon

Egyre többen kerékpároznak Szolnokon, és a munkába járók között is növekszik a kétkerekűt használók száma. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy a városban folyamatosan nő a kerékpárutak hossza, immár több mint 50 kilométernyit használhatnak a kerékpárosok - mondta Szalay Ferenc polgármester a Bringabarát Munkahely díj átadóján.

2023-03-30

Ülésezett a közgyűlés - lesz nyári igazgatási szünet

A város közgyűlésének márciusi ülésén egyebek mellett alapítványi támogatásokról, az önkormányzati bérlakások bérleti díjának emeléséről és nyári, illetve téli igazgatási szünetről döntöttek a képviselők.

2023-03-30

Fontos lépés az okosmérés irányába Szolnok távhőellátásában

A szolnoki távhőtermelést és szolgáltatást ellátó MVM OTSZ Zrt. a nemzetközi közbeszerzés keretében kiválasztott hazai vállalkozó bevonásával megkezdi a modern fűtési költségosztók és használati melegvízmérők cseréjét a vármegyeszékhelyen. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Lázár Mózes, az MVM OTSZ vezérgigazgatója beszélt a városházán megtartott sajtótájékoztatón.

2023-03-29

Tóth Katalin Zsuzsanna ösztöndíj fiatal testnevelők számára

A Szolnok Város Jövője Közalapítvány pályázatot hirdet ” Tóth Katalin Zsuzsanna ösztöndíj” elnevezéssel testnevelők számára.

2023-03-27

Bronzba öntötték a nyolcvanéves Balázs Péter lábnyomát a szolnoki színház előtt

A teátrum és alkalmi közönsége a március 27-i színházi világnapon az egyetemes színjátszást, valamint a színház hajdani igazgatóját, a közelmúltban nyolcvan esztendős Balázs Pétert ünnepelte, akinek az épület főbejárata elé elhelyezett, bronzba öntött cipős lábnyomatát leplezték le. 

2023-03-23

Népkonyha szolgáltatás indul Szolnokon

A Cívis Szociális Étkeztetési Központ 2023 áprilistól térítésmentes népkonyha szolgáltatást indít Szolnokon.

2023-03-22

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

Az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. (székhelye: 4024 Debrecen, Kossuth L.u.41.) felhívja az ellátási területén lévő ingatlantulajdonosokat, Használókat, Kezelőket, Bérlőket - ideértve a természetes- és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat- a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására, a fák gallyazásának elvégzésére.

2023-03-16

Szolnokra érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása

Szolnokon állomásozik a Petőfi-busz. A Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása, mely tavaly szeptembertől járja az országot, vasárnapig „parkol” a vármegyeszékhely központjában, a Hild téren. A mobiltárlat ingyenesen megtekinthető.

2023-03-15

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

A százhetvenöt esztendővel ezelőtti forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. Az időjárás szeszélye miatt az ünnepi programot az Aba-Novák Agóra kamaratermében tartották meg.

2023-03-14

Átadták a város és a vármegye sajtódíját

Kevésbé van a köztudatban, de március 15. a szabad magyar sajtó napja is, melyet minden évben megünnepelnek Szolnokon. Ezúttal a vármegyeháza adott otthon a rendezvénynek, ahol Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester adták át a sajtódíjakat.

2023-03-10

A székely szabadság napjára emlékeztek

A székely szabadság napja alkalmából tartottak megemlékezést pénteken este a szolnoki Szentháromság téren. Az eseményen beszédet mondott Barabás Botond, a Szigligeti Színház igazgatója és Győri Péter Benjámin evangélikus esperes. Az ünnepségen fellépett többek között a Cuháré Néptáncegyüttes és a Szeres Népzeni Együttes is.

2023-03-10

Negyven vadonatúj busz áll forgalomba a megye útjain

A Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón elhangzott: negyven csendes, korszerű, környezetkímélő busz áll forgalomba Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

2023-03-10

Újra működni fog a jelzőlámpa a Hubay úti gyalogátkelőn

Hamarosan ismét működhet a Hubay úti gyalogos átkelőnél lévő, a Boldog Sándor István utat átszelő gyalogátkelő jelzőlámpája. A szakemberek hétfőtől dolgoznak majd a meghibásodott jelzőberendezés javításán. Mindez azonban forgalmi változással is jár, ami a közlekedőktől fokozott odafigyelést igényel.

2023-03-09

Új kiszolgáló épületek és küzdősport aréna - folytatódik a Véső úti beruházássorozat

Az elmúlt évek beruházásai komoly változást hoztak a Véső úti létesítmények állapotában. Az önkormányzat hat különböző forrásból valósítja meg a fejlesztéseket, összességében milliárdos nagyságrendű összegből születik újjá a környék. Ezúttal a Véső úti R.A.J.T. projekt részeként megvalósuló beruházásokról tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője.

2023-03-04

A fiataloknak is üzent a 90. születésnapját ünneplő Fazekas Magdolna

Ünnepi sürgés-forgás töltötte be szombaton délelőtt a Szolnoki Művésztelep Kert Galériáját, ahol a művészek közössége Fazekas Magdolna festőművész 90. születésnapjára készült lelkesen.

2023-02-24

Koszorúzás a kommunizmus áldozatainak emlékére

A kommunizmus áldozataira emlékeztek pénteken Szolnokon, a Tisza Szálló falán elhelyezett emléktáblánál, a rendezvény koszorúzással zárult.

2023-02-24

Fenntartható energiamodellt hozott létre az E.ON Szolnokon

Intelligens, energiahatékony városi energiamodellt hozott létre Szolnokon az E.ON a város önkormányzatával közösen; a mintegy 1,2 milliárd forintos projekt pénteki átadásán az energiaügyi miniszter méltatta a beruházást, amely fenntartható módon fedezi a város energiaszükségletének egy részét, illetve hozzájárul a település klímacéljainak eléréséhez.

2023-02-24

Megvannak a “Bringulj velünk Szolnokon!” rajzpályázat nyertesei

Csodaszép alkotások érkeztek a pályázatra, melyek közül a zsűri a következő munkákat és készítőiket emelte ki. 

2023-02-23

Elfogadták Szolnok 2023-as költségvetését

Szolnok város közgyűlésnek februári ülésén a legfontosabb napirendi pont a megyeszékhely idei költségvetésének elfogadása volt. Emellett döntöttek a képviselők arról is, hogy városunk benyújtja pályázatát egy hamarosan megjelenő felhívásra, mely – elfogadása esetén - lehetővé tenné egy a Bajcsy-Zsilinszky útra tervezett speciális igényű gyermekek ellátását is biztosító bölcsőde megépítését.

2023-02-22

A törökországi földrengés szolnoki hőseit és kutyáikat ismerték el

Rangos városi elismerést kapott szerdán a törökországi földrengést követő mentési munkálatokban részt vevő Kröpfl Erzsébet kutyakiképző és Solka nevű mentőkutyája, illetve Turi László, az Életjel Mentőcsoport vezetője, valamint mentőkutyája Smile. Az ünnepségen részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár és Szalay Ferenc polgármester.

2023-02-17

Kiemelkedó sportolókat és felkészítőiket köszöntötték a városházán

A Magyar Bajnokok és a diákolimpiai bajnokok köszöntése ez évben egyszerre történt a Kővári Tamás-díj és a Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére elismerés átadásával, az ünnepségnek a városháza adott otthont.

2023-02-16

Zajlik a játszóterek felülvizsgálata, megújuló padok a Zöld Ház előtt

A jobb idő beálltával egy több felújítási munka végezhető közterületen, a Városüzemeltetési Kft. munkatársai a város számos pontján feltűntek a napokban, Az egyik legtöbb feladatot a következő hetekben a játszóterek felülvizsgálata jelenti.

2023-02-13

BRINGULJ VELÜNK SZOLNOK! - Alkotói pályázat

A projekt részeként kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampányt bonyolít le önkormányzatunk az elkövetkezendő hónapokban, melynek keretében Szolnok város általános iskolásai részére alkotói pályázatot ír ki. 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app