Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2023-02-08

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Díjat

A civilek napja alkalmából tartottak ünnepséget szerdán a JNSZ Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban. A rendezvényen, melyen átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Díjat, részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Fejér Andor alpolgármester.

2023-02-02

Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

2023-02-01

Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

2023-01-30

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

2023-01-26

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

2023-01-23

Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.

2023-01-22

Rangos városi díjakat adtak át a kultúra napja alkalmából

A Szigligeti Színházban tartották vasárnap este a Magyar Kultúra napja alkalmából szervezett gálaműsort, melyen a város legrangosabb díjait adták át. Szalay Ferenc polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: őrizni kell a hagyományainkat, és átadni gyermekeinknek, mert ez a folytonosság egyfajta biztosíték is a magyarság fennmaradásához.

2023-01-19

Családbarát munkahely pályázat

Az Önkormányzat fontosnak tartja a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését, a családbarát szemlélet kialakítását, működtetését.

2023-01-16

Büntetik a szabálytalanul a városba hajtó nehézgépjárműveket

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon, ahol egyre nagyobb problémát jelentenek a szabálytalanul behajtó 12 tonnánál nehezebb gépjárművek. Az áldatlan helyzetet úgy számolja fel a város, hogy a közterület-felügyelet és a rendőrség a mai naptól fokozottan ellenőrzi a szabályszegőket – jelentette be Fejér Andor alpolgármester.

2023-01-12

A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk

Nyolcvan esztendővel ezelőtt történt nemzetünk egyik legnagyobb tragédiája, a doni katasztrófa, melynek áldozatai előtt Szolnokon a Magyar golgota elnevezésű, a Hősök terén álló emlékműnél hajtottak fejet.

2023-01-09

Új helyen az Anyatejgyűjtő Állomás

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2022. december közepétől az Anyatejgyűjtő Állomás szolgáltatásai új helyen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet C. épületében (Szolnok, Tószegi u. 21.) vehetők igénybe.

2023-01-09

Hanzély Pál önfeláldozó tettére emlékeztünk

Hanzély Pál főhadnagy története a legtöbb szolnoki számára ismerős. Emberségből és önfeláldozásból állított elénk olyan példát, amelyből a mai napig erőt meríthetünk. A hős katonára koszorúzással emlékezett a város a József Attila út – Százados út sarkánál lévő emléktáblánál.

2022-12-19

Ülésezett az Idősügyi Tanács

Évzáró ülését tartotta a Szolnoki Idősügyi Tanács, amelyen ezúttal is Szalay Ferenc elnökölt. Az aktualitások áttekintése mellett jutott idő jó hangulatú beszélgetésre, ajándékok átadására is.

2022-12-15

Újranyit a posta a Széchenyi lakótelepen

Fiatalok sokasága várta a díszterem karzatán, hogy elkezdődjön Szolnok város közgyűlésének decemberi ülése, melyről a diákok ezúttal is elindultak, hogy 250 rászoruló családnak házhoz vigyék a szeretetet. Az ajándékcsomagokban ezúttal is tartós élelmiszer volt, a kézbesítést a Városi Gyerektanács és a Szolnok Városi Diákok Tanácsának tagjai végezték.

2022-12-13

Öt szolnoki intézmény is Családbarát Munkahely díjban részesült

Immár tizenkettedik alkalommal vehettek át Családbarát Munkahely Díjat azok a munkáltatók, amelyek munkahelyi családbarát programok megvalósításával elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. 

2022-12-09

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban 2022. december 22. - 2023. január 6. között

Ebben az időszakban Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az általános munkavégzés és az általános ügyfélfogadás szünetel. Az alábbi területeken ügyfeleink a következő módon intézhetik ügyeiket, illetve kapnak segítséget:

2022-12-09

Elindul a lakossági LED-csereprogram izzóinak kiosztása

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. lakossági LED-csereprogramot hirdetett a megyeszékhelyen, melynek köszönhetően a szolnoki háztartások teljesen ingyen juthatnak e program által tartós, energiatakarékos izzókhoz. 
2022-12-07

Elkészült a befogadó játszótér a Széchenyi lakótelepen

A Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően 2017 óta számos befogadó játszótér épült országszerte. Ennek legújabb elemeként Szolnokon, a Széchenyi városrészben a Lovas István úton a huszonkettedik játszóteret adták át. A befogadó létesítmény megépítését a 2021-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegyek bevételek egy részéből vállalta a nemzeti lottótársaság.

2022-12-05

Tanulmányúton Bielsko Bialába

Szolnok önkormányzata 2022 tavaszán  Tehetségbarát Önkormányzat címet nyert el. A címmel  pénzjutalom is járt, melyet a pályázatban megjelölt célra lehetett felhasználni, így a díjjal járó összegből tanulmányutat szervezett az önkormányzat november 7-10. között Szolnok lengyelországi testvérvárosába, Bielsko Bialába.

2022-12-01

Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért

A város általános-, és középfokú oktatási intézményekben tanuló kulturális-, művészeti-, közösségi- és/vagy sport területen kiemelkedő tevékenységet végzett hátrányos helyzetű diákok számára tartották ünnepséget a Szolnoki Szakképzési Centrumban, melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a várost képviselve pedig Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek.

2022-12-01

Közösségi válaszok az idősödésre és ennek társadalmi hatásaira

2022 őszén a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium pályázati támogatásával „Lokális Innovációs Menedzsment Modell Projekt (LIMM)” címmel új társadalmi modellkísérletet indított a budapesti székhelyű CédrusNet Egyesület, melyben önkormányzatunk partneri szerepet vállalt.

2022-12-01

Emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj havi összege

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 23. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2022-12-01

Elfogadták Szolnok klímastratégiáját

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének csütörtöki ülésén a képviselők elfogadták Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiáját, mely a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretében került kidolgozásra. A stratégia elfogadását országosan is kiemelkedő szintű szakmai és társadalmi egyeztetés előzte meg.

2022-11-28

Nyugdíjba vonult Kardos József

Negyvenkét év szolgálati idő után nyugdíjba vonult Kardos József, a Szolnoki Mentőállomás korábbi vezető mentőtisztje. Hétfőn bajtársai mellett dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ Észak-Alföldi Régió régióigazgatója, Szalay Ferenc polgármester és dr. Beke Gabriella, a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője is elköszönt a köztiszteletben álló, kiváló szakembertől.

2022-11-25

Remek javaslatokkal rukkoltak elő a fiatalok a diákközgyűlésen

Diákközgyűlést tartottak pénteken délelőtt a városházán. Az ülésen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és Györfi Mihály alpolgármester, illetve számos intézmény és szervezet képviselője, akik érintettek voltak az egyes napirendi pontokban felvetett javaslatokban.

2022-11-24

A város közgyűlése elfogadta Szolnok helyi klímastratégiáját

Szolnok város közgyűlésének novemberi ülésén a képviselők tárgyaltak a város klímastratégiájáról, döntöttek önkormányzati többlettámogatásokról, és arról is, hogy az ünnepek előtt újra lesz „Házhoz visszük a szeretetet” program, év végén és jövő év elején pedig igazgatási szünetet rendeltek el a városházán.

2022-11-23

A héten megnyitja kapuit az adventi falu

Az év végéhez érkezve újra megnyitja kapuit a szolnoki adventi falu a Kossuth téren, ahol a már megszokott színvonallal várjuk a mindazokat, akik szeretnének a gyönyörűan feldíszített karácsonyfa mellett, hangulatos faházak között találkozni a barátaikkal, ismerőseikkel, meginni egy pohár forralt bort vagy enni egy finom kenyérlángost. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője és Fekete Tibor a Coop Szolnok Zrt. igazgatója beszélt a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón.

2022-11-21

Zöldül a város - fásítási program zajlik Szolnokon

Nagy volumenű fásítási program zajlik Szolnokon, az elmúlt évek ültetéseihez képest majdnem dupla annyi fa kerül a város közterületeire. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Agócs Attila, a Hetényi kórház gazdasági igazgatója, Molnár Iván önkormányzati képviselő és Lits László, az ültetést koordináló Városüzemeltetési Kft. vezetője tartott sajtótájékoztatót.

2022-11-18

A városházán is kitölthető a népszámlálási kérdőív

Aki még nem vett részt a népszámlálásban, nem töltötte ki a kérdőívet sem online, sem a kérdezőbiztossal, az pótösszeírásban tehet eleget törvényi költezettségének. November 21. és 28. között a polgármesteri hivatalban még kitölthető a kérdőív.

 
 
2022-11-15

Közmeghallgatás

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. november 24-én (csütörtökön) 9.00 órakor, a városháza Hubay Ferenc dísztermében közmeghallgatást tart.

2022-11-11

A szociális területen dolgozók a családok biztonságáért, a nemzetért is dolgoznak

A szociális területen dolgozók, akik e nem könnyű hivatást választották, nem önmagukért, hanem a szakmáért dolgoznak, a faluért, a községért, a városért, a nemzetért, mindannyiunkért, a családok biztonságáért - hangoztatta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Szolnokon, a szociális munka napja alkalmából rendezett eseményen.

2022-11-03

Út és parkoló is megújult a Tallinn városrészben

Szolnok önkormányzatának „Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon” című projektje bruttó 653 millió forint 100%-os vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével valósul meg - a projekt részleteiről Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

2022-11-02

Pro Caritate-díjat és elismerő okleveleket adtak át a Szolnoki Kistérség Napján

A Szolnoki Kistérség Napja alkalmából tartottak díjátadó ünnepséget a szolnoki városházán, ahol Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke köszöntötte a meghívottakat.

2022-10-28

Zárul a CLLD program Szolnokon

A SzolnOK. Helyi Akciócsoport, – ismertebb nevén „CLLD” – a 2017-ben kezdte meg működését a TOP-7.1.1-16-2016-00013 - „Egy OK.-kal több SzolnOK.! - Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című pályázat keretében.

2022-10-28

Színesedő várótermek enyhítik a gyermekek szorongását Szolnokon

Egy nemes kezdeményezés eredményeként a szolnoki gyermekorvosi rendelők és védőnői tanácsadók várótermei sokkal otthonosabbak lesznek Szolnokon. Beck Ákos és Ferenczi Edina, a Képes Vagy Élményműhely alapítói nyolcvan derűs hangulatú, barátságos színvilágú festményt ajándékoztak a városnak, melyeket Szalay Ferenc polgármester és dr. Kovács Éva, az EBIG (Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság) igazgató-helyettese vett át a Móra Ferenc úti rendelőben.

2022-10-27

Továbbra is lehet pályázni a BURSA HUNGARICA ösztöndíjra

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így októberben már a 23. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.
2022-10-26

Új eszközökkel a szolnoki levegőminőség javításáért

Sokaknak feltűnhetett, hogy a város különböző pontjain a forgalmas utaknál lévő oszlopokon új eszközök jelentek meg. Az érzékelők a LIFE IP HUNGAIRY, „A levegőminőség javítása 8 régióban a levegőminőségi tervek végrehajtásának elősegítésével” című, 8 évig futó projekt részeként járulnak hozzá a város levegőminőségének, forgalmának javításához.

2022-10-25

Két vezető személyéről is döntöttek az októberi közgyűlésen

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Bartók Béla Kamarakórus vezetői posztjára kiírt pályázatokról is döntöttek a képviselők testületi ülésükön, és elfogadták a megyeszékhely költségvetéséről szóló beszámolót is.

 

2022-10-23

1956 - a szabadságot meg kell óvni!

Igazán emlékezetes, remek műsorral készültek a Varga Katalin Gimnázium diákjai az 1956-os forradalom és szabadságharc városi ünnepségére. A megyeszékhely megemlékezésén a szónokok a hitre, az összefogásra és a haza feltétlen szeretetére hívták fel a figyelmet.

2022-10-19

Jól halad a Munkácsy úti rendelő felújítása

Mintegy 380 millió forintból újul meg Szandaszőlősön a Munkácsy út rendelő, a munkálatok már javában zajlanak. A beruházás részleteiről Szalay Ferenc polgármester és Szanyi István, a terület önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót szerdán.

2022-10-17

A vargás csapat nyerte a 24 órás vetélkedőt

A Varga Katalin Gimnázium győzelmével zárult az idei Aludj máskor! - 24 órás vetélkedő, amelynek ezúttal is a Széchenyi István Gimnázium adott otthont.

2022-10-11

A megújuló evangélikus templom mellé közösségi ház is épült

A szűk esztendőkben kiemelten fontos az egyházak közösségépítő és -erősítő munkája - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Szolnokon, a megújult evangélikus templom és a mellette kialakított közösségi épület átadásán.

 

2022-10-05

Megújult a Civil Ház

Megújult a Civil Ház a Baross úton. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget a megszépült épületben, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelő helyettes államtitkár mellett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Fejér Andor alpolgármester köszöntötte a meghívottakat. A rendezvény házigazdája Molnár Beáta, az intézmény vezetője volt.

2022-10-05

Kérjük segítse a város levegőminőségi tervének felülvizsgálatát!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a LIFE17 IPE/HU/000017 – LIFE IP HUNGAIRY projekt keretén belül 2022-ben felülvizsgálja és aktualizálja a város Levegőminőségi tervét. Ennek megvalósításához az Ökomenedzseri Iroda szíves segítségüket kéri az alábbi kérdőív kitöltésében: Kérdőív a levegőminőségről - 2022. A kérdőív teljesen anonim és kitöltése maximum 5 percet vesz igénybe.
2022-10-04

Emlékidéző parkot adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában

A szeptember 21-i Alzheimer világnaphoz és az október 1-i idősek világnapjához kötve adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában egy terápiás Emlékidéző parkot, tele az idősek számára ismerős, kedves tárggyal, gyönyörű növénnyel, kis szökőkúttal, apró híddal, a nap szél, eső ellen védő faházikókkal, memóriajátékokkal.

2022-10-04

Online is kitölthető a népszámlálási kérdőiv

Vegyen aktívan részt Magyarország jövőjének alakításában!

 

2022-10-03

Az időseket ünnepelték a szolnoki színházban

A hagyományokat követve idén is köszöntötte a helyi szépkorúakat a város. Az idősek világnapja alkalmából megrendezett eseménynek ebben az évben a Szolnoki Szigligeti Színház adott otthont. 

2022-09-30

Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak

Szeptember 9-én jelent meg a rendelet, mely szerint a kormány az önkormányzatokkal együttműködve nyújt segítséget a családi fogyasztói közösségeknek: ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, és ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy rezsicsökkentett áron jusson hozzá a földgázhoz.

2022-09-30

Átadták a Szolnok-Tiszasüly összekötő út felújított szakaszát

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos ígéretet tett arra, hogy a Magyar falu program finanszírozásában megújult és már átadott útszakaszokon túl a még tervezés alatt állók is el fognak készülni.

2022-09-29

Elfogadta a közgyűlés a takarékossági ntézkedéseket

Szolnok város szeptemberi ülésén a leghosszabban tárgyalt napirendi pont az energiatakarékossági intézkedéseket érintő előterjesztés volt, amelyet végül elfogadott a testület. A megtakarítások több intézmény működésére is hatással lesznek, azonban a közvilágítást a most elfogadott előterjesztés végül nem érinti.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app