Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2021-09-17

Újra Szépkorúak Akadémiája Szolnokon

Az idősek körében igen népszerű programsorozat, a Szépkorúak Akadémiája idén is folytatódik.

2021-09-17

Ismét Bringás reggelizett Szolnok

Az előző évekhez hasonlóan, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is megrendezte a nagysikerű Bringás reggelijét. 

2021-09-13

A hősök köztünk élnek

Horváth Károly és Szabovik Tamás, két Szolnoki Hősök díjra jelölt kiváló szolnokival találkozott hétfőn Szalay Ferenc polgármester, akik ezen az alkalmon adta át elismeréseiket.

2021-09-12

Egy év kihagyás után újra gulyásünnep volt Szolnokon

Bográcsok sokaságában készültek a különféle gulyásvariációk a zsúfolásig telt Tiszaligetben egy év kényszerű szünet után újra gulyásfesztivált rendeztek Szolnokon.

2021-09-08

Gulyásfesztivál huszonharmadjára is

Szolnok tradicionális gasztronómiai fesztiválja a bográcsrengeteg mellett számos kulturális programmal is csalogatja a látogatókat. 

2021-09-08

Versenyképesek a közfoglalkoztatásban előállított termékek

Hatodik alkalommal rendezte meg a a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a közfoglalkoztatási kiállítást a Hild téren. A rendezvény megnyitóján Réthy Pál helyettes államtitkár, Berkó Attila kormánymegbízott, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

2021-09-08

Közlekedj fenntarthatóan! - rajzpályázat

Közlekedj fenntarthatóan! címmel rajzpályázat indul általános iskolások részére, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az egészség és a biztonság jegyében

2021-09-07

Harmadik lett Szolnok az Európa Zöld Városa versenyben

A 2021 januárjában indult „Több Zöld Várost Európának” kampány célja, hogy megismertesse a politikusokat, várostervezőket, önkormányzatokat, ingatlanfejlesztőket, és más kapcsolódó szakembereket a városzöldítés fontosságával. Szolnok a nemrégiben elkészült Ormos Imre parkkal pályázott. 

2021-09-06

Czakó Tibor ápoló is Szolnoki Hős lett

Czakó Tibor, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályának ápolója is átvette elismerését, ő is egyike a Szolnoki Hősöknek. Hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a csütörtöki átadó ünnepségen, Szalay Ferenc polgármester ezért hétfőn külön találkozón gratulált neki.

2021-09-06

Áldozatsegítő Központot adott át Szolnokon Varga Judit igazságügy miniszter

Megfelelő jogi, érzelmi és pszichológiai segítségnyújtás nélkül az egyén nehezebben  vagy egyáltalán nem tudja feldolgozni az áldozattá válással járó megrázkódtatást és ennek terheit - érvelt az áldozatokat segítő rendszer működtetése mellett Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Szolnokon, az Áldozatsegítő Központ ünnepélyes megnyitóján.

2021-09-05

Idén is izgalmasra sikeredett Szolnok napja

Civil kavalkád, nosztalgiagőzös, színes és szórakoztató programok a Járműjavítóban, RepTárban, Szolnok tortája az Agóránál, hogy csak néhányat emeljünk ki a város napi rendezvények közül.

2021-09-03

Szabad a pálya a szolnoki kalandparkban

Péntek délután átadták Szolnok új kalandparkját a Tiszaligetben. A Csónakázó tó melletti fás területen egy kilométer hosszú rekortán borítású futópálya, megújult világítás, különböző magasságú kötélpályák várják a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket. 

2021-09-03

Bringás reggeli

2021. szeptember 17-én reggel 06:30 és 08:30 között ismét a Kossuth téren várja a kerékpárral közlekedőket egy frissítő gyümölcslével, egy meleg kávéval, péksüteménnyel, gyümölccsel, jó  hangulattal, a kicsiket pedig meglepetés bringás ajándékkal.
2021-09-02

Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán

Szalay Ferenc polgármester nyáron tette közzé a Szolnok Hőse felhívást, melynek célja az volt, hogy tükrözze azt a széles társadalmi összefogást és ezen belül egyes személyek, illetve közösségek erőfeszítéseit, amelynek köszönhetően együttes erővel sikerült felülkerekedni a pandémia első, második, illetve harmadik hullámán.

2021-09-02

Átadták a legrangosabb városi díjakat

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban szerdán este a Szolnok díszpolgára cím mellett számos elismerést vehettek át az érintettek. 

2021-09-01

Koszorúzás Szolnok napja alkalmából

Évek óta hayomány, hogy Szolnok napja alkalmából a város több pontján is koszorúznak. Az idei első alkalom a Széchenyi lakótelepen volt, ahol a Széchenyi Lakótelepért Szabadidő, Kulturális és Sportegyesület szervezett megemlékezést.

2021-08-31

Kezdődik a Horog út felújítása

Az előzetes terveknek megfelelően folytatódik Szolnokon az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program. 2021. szeptember 1-én, szerdán megkezdődnek a Horog út útfelújítási munkái. Az építési munkák több építési ütemben valósulnak meg, időszakos forgalomkorlátozásra is számítani kell.

2021-08-31

Ebek kötelező veszettség elleni védőoltása

Az ebek 2021. évi kötelező védőoltása Szolnok városában az alábbi helyeken és időben kerül végrehajtásra.
2021-08-30

Városi tanévnyitó Szandaszőlősön

Idén a Szandaszőlősi Általános Iskolában tartotta városi tanévnyitóját Szolnok önkormányzata. A művelődési házban megtartott ünnepségen részt vett Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária parlamenti képviselő, valamint Györfi Mihály alpolgármester.

2021-08-30

Indul az új nevelési év az óvodákban is

Szeptember az óvodákban és az iskolákban is egy új év kezdete, új feladatokkal és kihívásokkal. Hétfőn délelőtt a Szolnok Városi Óvodák a Campuson tartotta a 2021/22-es nevelési évének nyitó értekezletét, az előttük álló feladatokat Szamosfalviné Törőcsik Ibolya igazgató-helyettes ismertette.

2021-08-27

Óvodák, orvosi rendelők újulhatnak meg Szolnokon

Soron kívüli ülést tartott Szolnok város önkormányzatának közgyűlése. A képviselők többek között átvezették a megyeszékhely költségvetésébe a nyáron fölvett fejlesztési hitelt.

2021-08-25

Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

Családbarát munkahelyeknek odaítélt díjakat adott át a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Szolnokon, Szalay Ferenc polgármesterrel.

2021-08-25

Útfelújítás kezdődik a Kellner Gyula utcán

Forgalmi rend változásra számíthatnak a gépjárművel közlekedők a Kellner Gyula utcán, ahol augusztus 25-én, szerdán reggel útfelújítási munkálatok kezdődnek, melyek várhatóan egy hétig tartanak.

2021-08-25

Tájékoztató - Furkó Kálmán nyá. ezredes búcsúztatása

Furkó Kálmán búcsúztatására várhatóan több százan zarándokolnak majd el, országhatárainkon túlról is érkeznek majd a temetésre vendégek.

2021-08-24

Pezsgő, izgalmas évad előtt a Szigligeti Színház

Rendhagyó helyen, a Tisza-parti Dokk Teraszon tartotta évadnyitó társulati ülését a Szigligeti Színház, ahol Barabás Botond, a teátrum új igazgatója beszélt a 2021/2022-es évad részleteiről. A várost képviselve Szalay Ferenc polgármester szólt a társulathoz.

2021-08-20

Kenyérszenteléssel indult az államalapítás ünnepe

Méltóképpen ünnepel a város augusztus 20-án, a szolnokiak számtalan érdekes és színvonalas program közül választhatnak. Az egyházak szentmisével idézik meg az ünnep szellemét, de rengeteg embert vonzott a nemzet kenyerének megszentelése is a belvárosi nagytemplom előtt.

2021-08-17

Légiparádé, kenyérszentelés, tűzijáték is lesz augusztus 20-án

Légiparádé, kenyérszentelés, tűzijáték, harcászati bemutató és a Tiszán hajós, fáklyás felvonulás is szerepel az augusztus 20-ai Szent István napi ünnepség szolnoki programelemei között.

2021-08-16

Minden szociális dolgozó munkáját megköszönték

Tizenhét Szolnok-környéki településsel közösen működteti Szolnok városa immár több mint másfél évtizede szociális és gyermekjóléti ellátórendszerét. A települések polgármesterei idén minden egyes dolgozónak megköszönték a koronavírus-járvány időszakában elvégzett munkát.

2021-08-16

Tokiói érmeseket köszöntöttek a városházán

A Tokióból hazatért, szolnoki kötődésű olimpiai érmeseket, Hadvina Dórát, Nagy Viktort és Angyal Dánielt köszöntötték hétfőn a városháza dísztermében. 

2021-08-16

Nagy sikere volt a Fehér Vacsorának

A Fehér Vacsora, avagy Diner en Blanc 30 éve indult hódító útjára Párizsból, Szolnokon első alkalommal rendezték meg az eseményt a belvárosi plébánia és Gáspár István atya felhívására.

2021-08-13

Szigorúan fellépnek a rendbontókkal szemben a Véső úton

Hosszú évek után az idei az első nyár, amikor a Véső úti strand újra fogadhat vendégeket. A fokozott ellenőrzésnek, valamint a nagyobb odafigyelésnek köszönhetően a strandfürdő kezd az ország egyik legjobb és legbiztonságosabb létesítményévé válni.

2021-08-13

Átadták a Szolnok Város Ifjúsági Díjakat

Idén is három tehetséges és példaértékű tanuló munkáját ismerték el. A tavaszi járványügyi helyzet miatt elmaradt rendezvényt csütörtökön délután tartották a SZIFON Ifjúsági Közösségi Térben.

2021-08-11

Helyieket fogadott a polgármester a városházán

A cím nem is tűnhet meglepőnek, hiszen a városvezető ajtaja hivatalos ügyekben rendre nyitva áll a szolnokiak előtt, ám ma nem erről volt szó.

2021-08-10

Szolnok a Legvirágosabb Úti Cél

Lezárult a Virágos Magyarország által létrehozott kezdeményezés, Szolnok megnyerte a közönségszavazást, ezzel 2017 után újra az ország Legvirágosabb Úti Célja lett.

2021-08-05

Útjavítás

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. augusztus 7-ig (szombat) a 4. számú főút 93+1660 km szelvényben lévő ún. záhonyi vasúti felüljáró környezetében burkolatjavítási munkálatok miatt félpályás lezárás került bevezetésre.

2021-08-03

Elhunyt Furkó Kálmán

Szomorú hír érkezett, elhunyt Furkó Kálmán, aki egy egész ország példeképe, kiváló sportember, nagyszerű katona volt. Szalay Ferenc polgármester így emlékezett meg róla közösség oldalán:

2021-08-03

Átadták a város legújabb játszóterét

Újabb modern, biztonságos játszótérrel gazdagodott Szolnok. Komoly érdeklődés mellett átadták a Mátyás király úti, teljes egészében felújított parkot.

2021-07-30

A buliszemeteléssel kapcsolatos korosztályi vélemények megismerése.

Ön a kérdőív kitöltésével egy Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által koordinált kutatásban vesz részt, melynek célja a szolnoki Tisza-part környezeti kezelésével, ezen belül a „buliszemeteléssel” kapcsolatos korosztályi vélemények megismerése.

2021-07-30

Száz darab új zöldautóbusz beszerzésére nyert el támogatást a Volánbusz

A közlekedési vállalat idén tavasszal 100 elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be pályázatokat a Zöld Busz Programban. A 2021. július 30-i eredményhirdetés alapján a Volánbusz Közép-Európában is kiemelkedő darabszámú, alternatív meghajtású jármű beszerzésére és a kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítésére kap vissza nem térítendő támogatást. A pályázatok sikerének köszönhetően 2022 első negyedévétől Székesfehérváron, Győrben, Zalaegerszegen, Szolnokon, Egerben és Szegeden, valamint a budapesti agglomerációban állhatnak forgalomba az új, lokálisan zéró károsanyag-kibocsátású autóbuszok.

 

2021-07-29

Parádés meccsek különleges környezetben: újra FIBA 3X3 a Tiszai hajósok terén

Idén ötödik alkalommal ad otthont Szolnok a FIBA 3X3 nemzetközi kosárlabda rendezvénynek, amelyre Európa számos országából érkeznek csapatok. A helyszín ezúttal is a gyönyörű Tiszai hajósok tere, ahol közel 600 néző foglalhat helyet a lelátókon – mondta Szalay Ferenc polgármester a rendezvény sajtótájékoztatóján.

2021-07-28

Kezdődik a Parti-Túra, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ingyenes, szabadtéri koncertsorozata

A Szolnoki Szimfonikusok az idei nyáron a már jól ismert helyszínek mellett Szolnok két új városrészébe is elviszi a Parti-Túra előadásait. 2021-ben koncertet adnak a Tallinn városrészben és a Kertvárosban is. A hat koncertből álló koncertsorozat minőségi kulturális szórakozást ígér. A fesztivál színvonalas és változatos produkciókkal vár minden kedves zenerajongót.

2021-07-27

Elkezdődik a Szolnok ispán krt. felújítása

Az előzetes terveknek megfelelően folytatódik Szolnokon az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program.

2021-07-23

Nyílt napot tart az MCC Fiatal Tehetség Programjának szolnoki központja

Augusztus végéig várja az ősszel 5. osztályba lépő diákok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja (FIT) Szolnokon. Annak érdekében, hogy a gyermekek, valamint szüleik még a jelentkezési határidő előtt megismerkedhessenek a program által nyújtott lehetőségekkel, a szolnoki FIT-régióközpont július 28-án (szerdán) nyílt napot szervez.

2021-07-23

Buszmegállókat helyeznek át ideiglenesen a Széchenyi körúton

A tervezettnél jobb tempóban halad a Széchenyi körút felújítása, ezért már július 26-án (hétfőn) elkezdődik a következő ütem:


 

2021-07-22

18 új busz áll forgalomba a megye útjain

A Volán buszpark megújulásának eredményeként 18 darab környezetkímélő, modern belső kialakítású, légkondícionált utasszállító jármű áll hadrendbe a megye útjain.

2021-07-22

A Szolnok Segít Programot támogatta a Rotary

1200 darab pólót adományozott a Rotary Szolnok a Szolnok Segít Programnak. A rászoruló családok támogatására létrehozott programot a Humán Szolgáltató Központ koordinálja. A ma átadott adománynak lesz helye, táborokban, rendezvényeken kapják meg azok a gyerekek, akiknek otthon a családjában esetleg kevesebb jut ruhára.

2021-07-20

Elkezdődtek a Széchenyi városrész útfelújítási munkálatai

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 480.000.000 Ft támogatást nyert a szolnoki utak munkaerőpiaci mobilitással összefüggő fejlesztésére, melynek részeként a Széchenyi Krt. Botár Imre – Czakó Elemér utak-, illetve a Malom és a Lovas I. utak közti szakaszán július 19-től november 10-ig tartanak a munkálatok.

2021-07-19

Indul a zagyvai gyaloghíd felújítása

Elkezdődhet a Laki Kálmán gyalogos híd felújítsa – jelentette be közös sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester, valamint a két érintett városrész önkormányzati képviselője, László Norbert, illetve Györfi Mihály.

2021-07-19

Városházi KulTÚRA - Időutazás a városházán

Szolnok város komoly energiákat fordít a megyeszékhely értékeinek megismertetésére, ezért „Városházi KulTÚRA” címmel a városházát bemutató programot szervez 2021. augusztus 11-én 16:00-kor

2021-07-15

Közgyűlés: kilenc hónap után újra

Kilenc hónapja, 2020 októbere óta nem tudott a járványhelyzet miatt hagyományos közgyűlést tartani Szolnok város önkormányzata. Persze a közgyűlési munka nem állt le.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app