Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2021-07-08

330 milliárd forint érkezik a szolnoki fejlesztésekre

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár csütörtöki, szolnoki látogatásán biztosította a megyeszékhely vezetését, illetve a térség településeit, hogy a magyar kormány a 2020-30-as fejlesztési stratégiai forrásából jelentős támogatással segíti a város és a környező települések terveit, beruházásait. 

2021-07-05

Csodás alkotások születtek a pandémia alatt

Ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét! Erre mutatott egy remek példát a Nyugdíjasok és Idősek „Életet az Éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete által 2021. januárjában meghirdetett Korona 20/21 c. alkotói pályázat. A járványhelyzet miatt otthon maradásra ítélt emberek csodálatos alkotásokat készítettek, a díjtádót, kiállításmegnyitót hétfőn rendezték az Agórában.

2021-07-05

Bölcsődék napi ünnepséget tartottak a városházán

A bölcsődei dolgozók tiszteletére rendeztek ünnepséget hétfőn a városházán, ahol a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet és a Szívvel-lélekkel a kisgyermekekért díjat adták át.

2021-07-02

Átadták a Kálmándi-díjakat

Minden esztendőben a kivételes szociális érzékenységgel rendelkező szakembernek, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket a megyeszékhely önkormányzata. Az orvosról elnevezett díjakat Szalay Ferenc polgármester adta át. 
 
2021-06-30

Elismeréseket adtak át a Hetényi Géza kórházban a Semmelweis nap alkalmából

Július elseje Semmelweis nap. Ebből az alkalomból rendeztek ünnepséget a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol talán a legtöbbet elhangzó szó a „Köszönjük!” volt. Nem véletlenül, hiszen az egyébként is kiváló munkát végző egészségügyi dolgozók a pandémia miatt az elmúlt bő egy évben rendkívüli megterhelésnek voltak kitéve és derekasan helytálltak.

2021-06-29

Elkészült a KISS karbantartó csarnok Szolnokon

A vasúttársaság 1,17 milliárd forint saját forrásból 8000 m2-es csarnokot alakított át a KISS motorvonatok karbantartásának elvégzésére a szolnoki Járműjavító területén. Magyarországon egyedülállóan, egy teljes KISS motorvonat egyidejű emeléséhez alkalmas csoportemelő rendszert is telepítettek. Mostantól itt végzik majd a nagykapacitású, emeletes motorvonatok karbantartását is.

2021-06-25

Megnyílt a Szolnoki Utazás Kiállítás

Szolnokon és környékén számos kiemelésre méltó értéket és turisztikai látnivalót találunk, melyek kiváló lehetőségek egy kellemes kirándulásra, vagy családi kikapcsolódásra. Természeti és épített értékeink mellett büszkék lehetünk a helyi Hungarikumokra és a nemzeti értékeinkre.

2021-06-24

"Ez az éjszaka nem alvásra való!"

2021. június 26-án rendezik az idei Múzeumok Éjszakáját. Szolnokon tizenegy szervezet huszonegy helyszínen várja majd a látogatókat színesebbnél színesebb programokkal.

2021-06-23

Új mentőautót kapott Szolnok

Az új rohamkocsit a kormány mentőszolgálat-fejlesztési programjának részeként vehette birtokba a városi mentőállomás.

2021-06-23

Több energiát kap a Szigligeti Színház

A transzformátor állomást június 28-án szállítják majd a helyszínre. A szállítás és a telepítés kapcsán a Sóház utca, Szigligeti utca, Táncsics Mihály utca, Táncsics Mihály tér és Kossuth Lajos tér területén tereléssel, parkolás korlátozással és sebesség korlátozással járó forgalmi rend változás várható.

2021-06-22

Négy vadonatúj busz áll munkába Szolnok térségében

Szolnok elővárosi vonalain (Abony, Besenyszög, Rákóczifalva irányába) is megkezdik szolgálatukat a Volánbusz új, MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós járművei. 
2021-06-18

Szombattól keddig hőségriasztás van érvényben!

Szombattól hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, a másodfokú intézkedés kedd éjfélig lesz érvényben. A város több pontján állítanak fel párakapukat is. 

2021-06-18

Kerékpárút felújítási munkálatok kezdődnek

2021. június 21-én (hétfő) 20 órától megkezdődik a belvárosi Tisza-híd és „százlábú híd” közötti kerékpárút rekonstrukciója töltés megerősítéssel, védőkorlátcserével a felvonulási munkaterület elhatárolásával és az ideiglenes forgalomkorlátozás kiépítésével.

2021-06-18

Laskossági egyeztetés, véleményezés

Településfejlesztési koncepció lakossági egyeztetése

2021-06-16

Vidáman indult a szünidő 130 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeknek Szolnokon

Nyárindító, könnyed bábelőadásra invitálta a Verseghy Ferenc Könyvtár a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekeit. Az előadás csaknem minden évben megrendezésre kerül, azonban a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel a rendezvény a könyvtár előtt, a Kossuth téren volt.

2021-06-14

Elbúcsúztatták Balázs Pétert

A Szigligeti Színházat 2007 óta vezető igazgató a hétfői évadzáró társulati ülésen köszönt le. A teátrum igazgatója július 1-jétől Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.

2021-06-11

Technológiaváltó vállalkozásokat támogat a kormány

A következő másfél éves újraindítási periódusban mintegy 2600 milliárd forint áll rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Ezzel a programmal a jövő technológiáiba fektető, digitalizáló vállalkozások beruházásait támogatja a kormány. 

2021-06-10

Egy év kihagyás után újra városi pedagógus napi ünnepséget rendeztek

A pedagógusnap alkalmából rendeztek ünnepséget csütörtökön az Aba-Novák Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a díszokleveles pedagógusokat, a Szurmay Ernő-díjjal elismerteket, illetve a tanév során egyéb állami vagy országos kitüntetésben részesült pedagógusokat, intézményeket köszöntötte Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

2021-06-10

Átadták a felújított Kolozsvári Úti Óvodát

Néhány hónappal a felújított Borsószem Bölcsőde átadását követően egy újabb intézmény fejlesztése zárult le. Az 1974-ben épült Kolozsvári Úti Óvoda kívül-belül megszépült.

2021-06-08

Szúnyoghelyzet: légi kémiai és biológiai beavatkozás is lesz

2021-ben ezen a héten már hetedik alkalommal lesz légi biológiai szúnyogirtás, és – dr. Kállai Mária képviselő asszony és Szalay Ferenc polgármester közbenjárására – a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai kezelést is.

2021-06-04

Változtassuk Trianon tragédiáját határokon átnyúló nemzetegyesítéssé

A Tiszai hajósok terénél lévő országzászló mellett rendezték a városi megemlékezést a trianoni békediktátum elfogadásának 101. évfordulóján Szolnokon.

2021-06-03

Kisbabájukkal magukra maradt édesanyák kapnak babamamacsomagot

Sajnos vannak olyan anyukák, akiket gyermekük világrahozatala után nem vár otthon apuka. A babamamatudakozo.hu Minden gyermek egyenlő! szlogennel indított kezdeményezése őket segíti - ezúttal Szolnokon is.

2021-05-28

Szolnok is csatlakozott a Zöld busz demonstrációs mintaprojekthez

A program részeként egy hónapig ingyenesen lehet utazni egy környezetbarát elektromos autóbuszon.

2021-05-27

Lift segíti a feljutást a VOKE rendezvényeire

A VOKE Csomóponti Művelődési Ház a város egyik legrégebbi közösségi tere, ahol nagyon sok rendezvényt is szerveztek az évek során. Ugyan a pandémia miatt egy időre bezárta kapuit, de újranyitásakor rögtön egy örvendetes fejlesztéssel várták a látogatókat. Pályázati forrásból elkészült egy felvonó, amely megkönnyít az emeletre jutást – ennek elsősorban az épületben működő nyugdíjas klubok tagjai örülnek.

2021-05-26

Vetőmagot, palántát, élő tyúkot kaptak a kiskert programban részt vevők

Szolnokon nyolcadik éve szervezik a szociálisan rászoruló családok és az egyedül élő időskorúak öngondoskodását segítő „szociális kiskert-, és kisállatartási” programot, melynek koordinálását a „Munkalehetőség a Jövőért” Nonprofit Kft. végzi.

2021-05-26

Nagylelkű felajánlással segít egy szolnoki cég

Számos szolnoki cég nyújtott komoly segítséget a koronavírus járvány kezelésében  2020 eleje óta különböző formában, most ismét nagylelkű felajánlással kereste meg a várost egy vállalkozó.

2021-05-25

A sajátos nevelési igényű gyermekeknek épül bölcsőde Szolnokon

865 millió forint európai uniós támogatásból épül a Bajcsy-Zsilinszky úton egy új bölcsőde  a sajátos nevelési igényű gyermekeknek.

2021-05-21

A környezettudatos Szolnokért!

Egy busz a környezettudatosság jegyében? Károsanyag-kibocsájtás nélkül? Igen, mindez már elérhető Szolnokon is a Zöld Busz Program támogatásával.

2021-05-18

Bölcsődei beiratkozás rendje

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság felvételt hirdet a 2021. szeptember 1-től kezdődő nevelési évre.

2021-05-13

A belvárosi nagytemplom után megújult az egykori ferences rendház is

Az elmúlt évtizedben nem volt olyan év, amikor ne újult volna meg valamilyen intézmény Szolnokon. Egymás után szépültek az iskolák, óvodák, bölcsődék, az utóbbi néhány esztendőben pedig több szolnoki templom, a város gyönyörű, régi épületei is új „ruhát” kaptak. Ezek sorában a belvárosi nagytemplom és a mellette lévő egykori ferences rendház felújítása volt a legnagyobb beruházás.

2021-05-05

Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

A pandémia miatt nehezebb évet zárt az ország, a járvány elhúzódása pedig számos család életét megnehezítette. Az önkormányzat települési gyógyszertámogatással kapcsolatos döntése azonban sokuknak jelenthet segítséget. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester tartott sajtótájékoztatót szerdán.

2021-05-05

Garanciális javításokat végeznek a Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon

Május 6-án csütörtökön garanciális javításokat végeznek a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon.

2021-05-04

Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon

A gyorsan melegedő időjárás kedvez a szúnyoglárbák fejlődésének, ezért a város önkormányzata újra légi bioógiai lárvairtást végeztet.

2021-05-03

Habara István r. törzsőrmester kapta a Szolnok rendőre elismerést

A rendőrség napja alkalmából idén is egy Police órát kapott Szolnok önkormányzatától egy kiváló munkát végző rendőr.

2021-05-03

Plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok a Véső út és térsége fejlesztéséhez

Mintegy 727 millió forint plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok város önkormányzata a Véső út és térsége fejlesztéséhez - jelentette be Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Szolnokon.

2021-04-30

Megnyílt az Ormos Imre park

Április 30-án megnyílt Szolnok legszebb és legnagyobb közparkja, az egykori tüdőkórház területén megépült Ormos Imre Park. A parkban hatalmas tematikus játszótér, futókör, kosárlabdapálya, street workout pálya,  több mint húszezer négyzetméter zöldfelület, új facsemeték, esztétikus zöld környezet és kávézó is várja a látogatókat.

2021-04-29

Növelik a gyógyszertámogatás jövedelmi határait

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat 2021. május 1-jétől bővíti a települési gyógyszertámogatásra jogosultak körét oly módon, hogy megemeli a támogatásra való jogosultság jövedelemhatárát 69 ezer forintról 76 ezer forintra, illetve egyedül élő személy esetén 86 ezer forintról 95 ezer forintra.

2021-04-29

Városrendezési terv véleményezése

Újabb változás előtt áll Szolnok város rendezési terve. A benyújtott javaslatokat most bárki véleményezheti, megismerheti a döntéshozatal előtt.

2021-04-23

Tájékoztató a Sinopharm oltási programba jelentkezőknek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a városi kórházak több oltóhelye is bekapcsolódik az április 26-28. közötti tömeges Sinopharm oltási programba.

2021-04-23

Babafákkal az élhető jövőért

Szívmelengető kezdeményezés helyszíne volt pénteken a pletykafalui szánkódomb melletti zöld terület, ahol a városrészben megszületett babák után ültettek el 75 babafát.

2021-04-21

Április 24-én mindenkit vár Magyarország legnagyobb virtuális lakásedzőterme

Most egy estére edzőteremmé alakíthatjuk a lakásunkat; mindenkit vár április 24-én, szombaton a #BEACTIVE NIGHT! A Magyar Szabadidősport Szövetség ingyenes és online rendezvénye változatos mozgásformákat és edzéseket kínál minden korosztály számára Magyarország legnagyobb virtuális lakásának hat helyiségében.

2021-04-20

A rendőrség vizsgálja a náci molinó ügyét

Határozott tiltakozásának adott hangot nyílt levelében Berman Dávid, a Szolnoki Zsidó Hitközség elnöke amiatt, hogy a szolnoki gyaloghídra valaki egy náci idézetet és Hitler születési dátumát tartalmazó molinót rakott ki. Az erről készült fényképet a közösségi médiában lehetett felfedezni, maga a molinó amilyen váratlanul került ki, olyan gyorsan le is került a hídról.

2021-04-17

Új beruházás az Alcsi Holt-Tisza versenypályán

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kezdeményezésére az Alcsi-Holt-Tisza sport-, valamint  horgászati célú használatának tárgyában sajtótájékoztatóval egybekötött szakmai egyeztetésre került sor, melyen részt vett a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Tisza Horgászegyesület és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

2021-04-12

Megoldást találtak a látogatásra a Vízpart körúti idősek otthonában

Az elhúzódó pandémia jelentősen befolyásolta a szolnoki idősotthonokban élők mindennapjait is. A szeptember óta tartó látogatási tilalom, a bezártság lelkileg is próbára tette a szépkorúakat és a hozzátartozókat is, ezért igyekezett Szolnok önkormányzata olyan megoldást találni, ami úgy teszi lehetővé a szeretteikkel való találkozást, hogy közben nincs veszélyben az egészsége a bentlakóknak.

2021-04-12

Támogatásra pályázhatnak a turisztikai szektor egyes szereplői Szolnokon

Az önkormányzat a 2020/21-es évekre vonatkozóan, az országban elsőként olyan támogatási rendszert vezetett be, mellyel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott vállalkozásokat segíti: a turizmus- és idegenforgalmi bevételektől eleső szállodákat, hoteleket, panziókat, fogadókat, szállókat, vendégházakat, éttermeket, vendéglőket.

2021-04-06

Virágzik a japán cseresznyefasor Szolnokon

Évről évre egyre többen keresik fel március végén, április elején a Várkonyi térre telepített cseresznyefasort, hogy gyönyörködjenek a kibomló virágokban, vagy fotókon örökítsék meg azokat. A látványosság a japán Yuzával való testvérvárosi kapcsolatunkat idézi, és a Magyar-Japán Baráti Társaság kezdeményezésére 2015-ben telepítették, de már korábban is ültettek japán cseresznyefát Szolnokon.

2021-04-01

Lezárult a Móra park felújításának 2. üteme

Befejeződött a Móra park felújításának 2. üteme, mely során mintegy 3800 négyzetméternyi zöldfelületet újított meg a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. A terület automata öntözőberendezést is kapott.

2021-03-18

Alkotói pályázat nyugdíjasoknak

A felhívás célja, hogy bemutassa a nyugdíjas korosztály „karantén-időszakát”, hogy ki hogyan élte meg a koronavírus okozta járvány kitörését és az ezzel kapcsolatos korlátozások bevezetését.

2021-03-16

Rendhagyóan ünnepeltük március 15-ét

Online műsorral és koszorúzással tisztelgett Szolnok városa az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt.

2021-03-10

A székelyek szabadságért vívott küzdelmére emlékezünk

A székely szabadság napja néhány évvel ezelőtt jobbára csak az erdélyi magyarságnak jelentett sokat. Hosszú utat kellett bejárnunk ahhoz, hogy ma együtt emlékezhessünk a székelység elnyomás elleni küzdelmének jelképévé váló marosvásárhelyi eseményekre. - írta Szalay Ferenc polgármester közösségi oldalán.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app