Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Változások Szolnok parkolási rendjében

 • Változások Szolnok parkolási rendjében
 • Változások Szolnok parkolási rendjében
 •  

  Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.

  A Tisza vízállásának jelentős csökkenéséről is szó esett az ülésen. Ugyanis elkészült az az intézkedési terv, ami három szakaszra bontva kezeli a vízhiányos állapotot a városban.  Jelenleg a Tisza vízszintje -284 centiméter, mely nagyon alacsonynak számít  – emelte ki a polgármester. – Ezért egy ütemtervet készítettünk, melyet a következő alkalommal nyilvánosságra hozunk.  A vízügyi igazgatósággal folytatott hosszas konzultációt követően elmondhatom, hogy nincs veszélyben a város vízellátása.  

  A képviselők ezt követően Fürj János rendőrségi alezredest, rendőrségi tanácsost egyhangúlag kinevezték a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének.   – Azt gondolom, hogy Fürj János alázatos és tapasztalattal teli munkájának köszönhetően kiváló szakember kerül a kapitányság élére – vélekedett Szitár Ferenc, megyénk rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.  

  A közgyűlés tagjai új parkolóhelyek létesítését is megszavazták a városban, illetve döntöttek az autósok által megvásárolható bérletek árának változásáról is.  A belváros túltelítettségére hivatkozva az NHSZ Zounok Zrt. szeptember 1-től több utcát – mint például a Batthyány, a Kút és a Kolozsvári utca egyes részeit – is be kívánja vonni a fizető parkolási rendszerbe. Továbbá elfogadták az óradíjak és a parkolódíjak növelését is, melyet ugyancsak szeptember 1-től vezetnének be. A szolgáltató a kombinált és a I. piros zónás bérletek esetében két alternatívát javasolt: 35, illetve 45 százalék növekedésre tett javaslatot. A képviselők végül a harmincöt százalékos emelést fogadták el.  

  A közgyűlés döntése értelmében az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjai is módosulni fognak. Mint elhangzott, az emelkedő élelmiszerárak miatt szeptember 1-től harminc százalékkal emelkednek a díjak, jövő januártól pedig további tizenöttel. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

  2022-08-11

  Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.

  Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

  2022-08-04
  Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

  Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán

  2022-08-01

  Augusztus 6-án rendezik az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutamát. A rendezvény helyszíne a helyiek által nagyon kedvelt szabadidős terület, a Parkerdő és környéke lesz. 

  Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

  2022-07-21

  Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

  Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás

  2022-07-19

  Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.