Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2022-02-28

Százötven szobás szálloda épül Szolnokon

A fejlődés következő "nagy útvonala" Szolnokon a turizmus lehet a statisztikák szerint, hiszen ugrásszerű növekedésnek indult a vendégéjszakák száma, amely a járvány előtti időben 40 ezer feletti volt - közölte az igazságügyi miniszter hétfőn a városban, a százötvenöt szobás, négycsillagos superior Riverstone "zöld" hotel ünnepélyes alapkőletétele előtt.

2022-02-28

Hadijátékkal emlékeznek az 1849-es szolnoki csatára szombaton

Több nemzet katonái, lovas huszárok, gyalogság, tüzérek csapnak össze az ország egyik legnagyobb létszámú hadijátékán, amellyel az 1849-es csatára emlékeznek Szolnokon szombaton - közölte Szalay Ferenc polgármester az eseményről tartott hétfői sajtótájékoztatón.

2022-02-28

Elindult az első teherautónyi rakomány

Szalay Ferenc polgármester felhívására néhány nap alatt egy kisteherautónyi adomány gyűlt össze a szolnoki városházán az ukrajnai menekültek javára.

2022-02-25

A kommunizmus áldozataira emlékeztünk

A kommunizmus áldozatainak emléknapján a Tisza Szálló falán elhelyezett emléktáblánál tartott koszorúzással egybekötött megemlékezést a város önkormányzata. Az egyházi beszédet Lédeczi Dénes plébános mondta el, míg a város nevében Szalay Ferenc polgármester emlékezett.

2022-02-24

Elfogadta a közgyűlés Szolnok költségvetését

Korrekt és megbízható Szolnok idei költségvetése – hangzott el a megyeszékhely februári közgyűlésén. Jellemzi az óvatos tervezés is, főleg, ami a bevételeket illeti, mindez pedig együtt garantálja a város biztonságos működését ebben az esztendőben.

2022-02-22

Elkezdték az EpiPen injekciók kiszállítását a szolnoki köznevelési intézményekbe

Elkezdődött az önkormányzat által biztosított, valamint finanszírozott, az anafilaxiás sokk kezelésére használható EpiPen injekciók kiszállítása a köznevelési intézményekbe. A Kassai úti iskolában tartott sajtónyilvános átadáson Szalay Ferenc polgármester mondta el a részleteket.

2022-02-22

Átadták a forgalomnak az M4 északi elkerülőjét

Magyarország 2010. óta minden tekintetben, így a közúthálózat fejlesztésében és a gyorsforgalmi úthálózat kiépítésében is sebességet váltott - jelentette ki a pénzügyminiszter kedden, az M4 gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszának átadó ünnepségén.

2022-02-17

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

Az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. közleménye

2022-02-15

A megye önkormányzata mintegy 343 millió forintból gazdálkodhat idén

 A költségvetésről szóló előterjesztést a 18 tagú közgyűlés 17 jelenlévő tagja egyhangúlag támogatta hétfői ülésén. 

2022-02-09

Tüzelővel segíti idén is Szolnok a rászoruló családokat

Hosszú évek óta gondoskodik a megyeszékhely önkormányzat arról, hogy telente a legrászorultabbak ingyenes tűzifához jussanak. Így van ez idén is, ráadásul a tüzelő java része már eljutott a jogosultakhoz – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

2022-02-08

Ösztöndíjjal teszi vonzóbbá az önkormányzat a Szolnoki Campusra való jelentkezést

Közeleg a határidő, már csak néhány napig lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem Szolnok Campusra, ahol a 2022/2023-as tanévben a következő szakok indulnak:

2022-02-07

A közlekedésfejlesztési beruházások javítják az életminőséget

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnél kanyarodó sávos csomópont kiépítéséről és jelzőlámpás forgalomirányítás bevezetéséről tartottak ma helyszíni sajtótájékoztatót.

 

Pályázat SZOLNOK CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE cím elnyerésére

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának intézkedései évek óta az integrált család-, gyermek- és idősbarát környezet kialakításának elősegítését célozzák meg olyan módon, hogy a családi funkciót megerősítő, illetve funkciók helyreállítását segítő programokat, szolgáltatási rendszert kíván működtetni, összehangolni, közös gondolkodási keret mentén komplex rendszerbe illeszteni, a hiányzó elemekre új szolgáltatással reagálni.

2022-02-03

EpiPen injekciókat kapnak a szolnoki gyermekintézmények

A közelmúltban történt szomorú eset miatt – amikor egy 7 éves kisfiú halálát ételallergia által kiváltott anafilaxiás sokk okozta az iskolában – Szolnok önkormányzata úgy döntött, hogy megelőzve a hasonló eseményeket, a megyeszékhely minden gyermekintézményébe – óvodába, általános, ill. középiskolába EpiPen injekciókat juttat el - jelentette be Szalay Ferenc polgármester közösségi oldalán.

2022-02-01

Szolnok a cianidszennyezésre emlékezett

A 2000-ben történt ciánkatasztrófa emlékezete február elseje. 22 éve éjjel az Aurul nevű ausztrál-román tulajdonú bányavállalat Romániában lévő lévő zagytározójának gátszakadása következtében több mint 100 ezer köbméternyi ciánnal szennyezett zagy jutott a természetes vízrendszerbe, köztük a Tiszába.

2022-01-22

Szolnok is a kultúrát ünnepelte

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében tartotta kultúra napi ünnepségét Szolnok város önkormányzata. Ez a nap hagyományosan a megyeszékhely elismeréseinek átadásának az ideje is egyben.

2022-01-17

Napelemparkot és autókat kapott az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki központja

Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet. A Mol napelemparkkal, a Mercarius Flottakezelő és a Pappas Auto személygépkocsikkal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet.

2022-01-12

A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet

Kedden az egész ország a nemzet hetvenkilenc évvel ezelőtti tragédiájára emlékezik. A doni katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, így történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szerveztek Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

2022-01-11

Protokoll és diplomácia címmel nyílt kiállítás a Damjanich múzeumban

A protokoll sokkal több egyszerű vendégszeretetnél: más népek kultúrájának, szokásainak, hagyományainak ismerete áll mögötte - közölte a honvédelmi miniszter a szolnoki Damjanich János Múzeumban, a Protokoll és diplomácia című vándorkiállítás ünnepélyes hétfői megnyitóján.

2022-01-07

Hanzély Pál önfeláldozó tettére emlékeztünk

Hanzély Pál főhadnagy emléke előtt tisztelgett Szolnok városa. A hős katonatiszt 95 évvel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt korcsolyázás közben beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

2021-12-23

Már húsz családot támogat a Ferzol Kft

Karácsony közeledtével minden évben megnő az adományozó kedv, cégek, magánszemélyek jótékonykodnak, hogy szebbé varázsolják rászorulók ünnepét.

2021-12-17

Hátrányos helyzetű tanulókat köszöntöttek a városházán

Szolnok önkormányzata a társadalmi felzárkózást és esélyteremtést támogató Integrációs Programja részeként 17 éve köszönti az advent időszakában azokat a tanulókat – a mai napon általános iskolásokat -, akik az átlagosnál nehezebb egyéni és szociális körülményeik ellenére is kiemelkedően teljesítenek a tanulás, a kultúra, a közösségi élet és a sport területén, példaképet állítva ezzel kortársaiknak, és minden szolnoki tanulónak.

2021-12-16

Ez történt a közgyűlésen

A közgyűlés legfontosabb pontja Szolnok város 2022-es költségvetési rendelet koncepciójának előterjesztése volt, amit a képviselők egyhangúlag elfogadtak. 

2021-12-17

Kedvenc városom Szolnok - ismét megmérkőztek városismeretből a szolnoki középiskolások

Két év elteltével újra megrendezték a „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű vetélkedőt, ezúttal a Verseghy könyvtárban. A rendezvény célja a fiatalok Szolnokhoz kötődésének, a lokálpatriotizmusnak az erősítése volt.

2021-12-13

Házhoz visszük a szeretetet - ajándékok a rászoruló szolnoki családoknak

Ugyan a járványhelyzet miatt idén nem diákok viszik házhoz az önkormányzat ajándékcsomagjait, mégis kétszázötven rászoruló ünnepe lesz szebb a már hosszú évek óta hagyománynak számító "Házhoz visszük a szeretetet" programnak köszönhetően.

2021-12-13

Reutlingeni családok ajándékai érkeztek a szolnoki gyerekeknek

Conrad Dolderer, reutlingeni iskolaigzgató teremtett hagyományt több mint hész évvel ezelőtt, azóta minden karácsonykor ajándékocsomagok sokasága érkezik német testvérvárosunkból karácsony közeledtével.

2021-12-09

Meglepő és humorral átszőtt újévi koncertekkel készülnek a szimfonikusok

Újévköszöntő hangversenyeket ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar januárban három időpontban három szolnoki helyszínen.

2021-12-09

Beváltotta ígéretét a polgármester: kosárlabdapálya és facsemeték kerültek a kiképző központba

Szalay Ferenc polgármester közbenjárására másfélszáz fát telepítettek, illetve egy kosárlabdapályát is kialakítottak a Széchenyi lakótelep mellett működő MH Béketámogató Kiképző Központban. Az ígéret még nyár derekán született, és a megvalósításra sem kellett sokáig várni, mondhatni karácsonyi ajándékként érkezett.

2021-12-07

Alkotói pályázat indul a klímavédelem jegyében

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) sikeresen pályázott, ennek  keretében – több környezeti szemléletformálási tevékenység/program mellett – Szolnok város általános és középiskolásai részére rajz- fotó és videópályázatot hirdet

2021-12-04

Átadták az újjászületett tiszaligeti játszóteret

A Mikulás is ellátogatott szombaton az újjászületett tiszaligeti játszótérre, ahol zene, napsütés, meleg tea és rengeteg új játék várta a gyerekeket.

2021-12-02

AZ ÉLTETŐ VÍZ! - alkotói pályázat

Alkoss és nyerj a karácsonyfa alá meglepetést! Várjuk 12-18 éves diákok alkotásait ( rajz, festmény, montázs, fotó, videó) vízvédelem témakörben.

2021-12-01

Zsidó hittankönyv bemutatóját tartották Szolnokon

Több mint hét és fél millió forinttal támogatta a kormány a zsidó hittankönyvsorozat újabb, az ötödik osztályosoknak szóló kötetét - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán, a Szolnoki Galériában tartott sajtótájékoztatón.

2021-11-29

Ismét Szolnokon a Coop Mikulás Kisvonat

A hagyományokat folytatva immáron tizennegyedik alkalommal indul útjára a Coop Mikulás kisvonat december 5-6-án 15-19 óra között.

2021-11-25

Megnyílt az adventi falu és a karácsonyi vásár

Az idei karácsonyi programok és élmények idén is sokak számára jelentenek majd felhőtlen szórakozást, a zaklatott időszak ellenére a forró csokoládé, a kürtőskalács illata elhozza mindenkinek a szeretet ünnepének a hangulatát.

2021-11-25

További fejlesztések, növekvő ösztöndíj - ülésezett a város közgyűlése

Közmeghallgatással kezdődött Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének novemberi testületi ülése, majd számos fontos, sokakat érintő döntést hoztak a képviselők. A Szolnok Hazavár programban továbbra is együttműködik az önkormányzat és a Debreceni Egyetem a szolnoki karon tanuló megyei diákok támogatását illetően, megszűnik az NHSZ éves parkolóbérlete, tovább fejlődik a Véső úti MÁV strand.

2021-11-24

Nemzeti Kiválóság Díjban részesült a Szolnok Városi Óvodák szervezete

Az elismerést hétfőn, ünnepélyes keretek között adták át. Szolnokon a Szapáry úti tagintézményben gratulált a kitüntetéshez Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.

2021-11-19

Megalakult az új diákközgyűlés

A szolnoki diákok a közelmúltban új diákpolgármestert választottak, így az előző megbízatása megszűnik, utódja pedig elkezdi a munkát. Pénteken délelőtt összeült Szolnok diákközgyűlése a városháza dísztermében, ahol az új diákpolgármester Szalay Ferenc előtt tette le esküjét.

2021-11-18

Közmeghallgatás

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2021. november 25-én (csütörtökön) 9 órakor, a városháza Hubay Ferenc dísztermében közmeghallgatást tart.

2021-11-17

Idén is 12 általános iskolás részesül havi támogatásban

A Szolnok Város Jövője Közalapítvány immár 7. alkalommal hirdette meg idén szeptemberben a ”Tanulj, hogy boldogulj” elnevezésű ösztöndíj-pályázatát. 

2021-11-17

Felállították Szolnok karácsonyfáját

Az 1986-ban ültetett, tizenhét méter körüli, kéttonás lucfenyőt a Szandaszőlősön élő Nagy Sándorné ajánlotta fel a városnak.

2021-11-15

Új vérvételi pont a Széchenyi rendelőben

A Széchenyi városrész felújított rendelőjének emeletén szerdától szolgálatba lép egy új vérvételi pont, mely hetente kétszer, hétfőnként és szerdánként, beutaló és előjegyzés után áll a lakók rendelkezésére.

2021-11-12

Átadták az Adorján Ildikó-díjakat

Ismét elismerték a szociális területen tevékenykedők munkáját Szolnokon. Az Adorján Ildikó-díjakat csütörtökön délelőtt adták át a városházán, ahol megünnepelték a Szociális Munka Napját is.

2021-11-11

Fát ültettek a Kolozsvári úti bölcsi apróságai

Szolnok önkormányzata minden óvodai és bölcsődei tagintézménynek felajánlott két-két fenyőfát az udvarok színesítése céljából. 

2021-11-10

Kutyás naptárral népszerűsítik a szolnoki állatotthont

A Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány egy különleges naptárt készített szolnoki kötődésű művészekkel, közéleti szereplőkkel, gazdasági vezetőkkel és kutyáikkal. 

2021-11-04

Gyertyagyújtás az 56-osok emlékparkjában

November 4-én, a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc elfojtásának, a szovjet csapatok egykori bevonulásának 65. évfordulóján városunk elöljárói csendes mécsesgyújtást tartottak az 56-osok emlékparkjában.

2021-11-03

Meghosszabbítva!

Kérjük, segítse válaszaival városunk és térségünk jövőbeli fejlődését! 
Az online kérdőíves felmérés 2021. októberében kezdődött. Köszönjük együttműködését! Szalay Ferenc polgármester
 
2021-10-30

Vasárnapra és hőtfőre várják a legtöbb látogatót a temetőben

Vasárnapra és hétfőre várják a legtöbb látogatót a temetőben, ám ettől függetlenül is egész héten rendkívül sokan vittek virágot hozzátartozóik sírjához – mondta honlapunknak Dóra László, a Szollak temető üzemeltetésével megbízott munkatársa. A temető készen áll a látogatók fogadására, este nyolcig nyitva tartanak a kapuk, a biztonságra pedig a rendőrök, a polgárőrök és a közterület-felügyelők közösen vigyáznak.

2021-10-28

Közgyűlés: sikeres volt a távfűtés szolgáltatóváltása

Októberi közgyűlését tartotta a megyeszékhely képviselő-testülete. A napirend előtti kérdésekben szó esett a város távfűtését érintő változásról, mely szerint az Alfa Nova Kft-től az állami tulajdonú MVM OT Zrt. veszi át a rendszer működtetését

2021-10-27

Beruházásösztönző támogatáshoz juthatnak a vállalkozások

Példátlanul nagy összegű beruházásösztönző támogatás segíti a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlődését a Technológiaváltó támogatási programban - jelentette ki György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Szolnokon, a ragasztóanyagok gyártásával foglalkozó Szolvegy Kft-nél.    

2021-10-26

Szolnokon is dolgoztak a TeSzedd! akció önkéntesei

A kilencedik alkalommal megrendezett TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióban idén is több ezer tonna hulladéktól szabadították meg környezetüket az önkéntesek a múlt héten. Az akcióhoz csatlakoztak önkormányzatunk munkatársai is.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app