Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2020-10-07

Ismét lehet pályázni a BURSA HUNGARICA ösztöndíjra

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így idén októberben már a 21. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2020-10-06

Folytatódik a Móra park felújítása, újjászületik a játszótér is

Az elmúlt évben látványos változáson ment át a város talán legnagyobb parkja, a Móra park, gyönyörű rendezett zöldfelületek és járda, megújult közvilágítás, remek sportpályák fogadják az arra járókat és teszi az ott élők életét komfortosabbá.

2020-10-05

Légtisztító berendezéseket ajánlott fel egy szolnoki cég az önkormányzatnak

A koronavírus járvány kezdete óta több szolnoki cég tett nagylelkű felajánlást, ezúttal egy klímaberendezésekkel foglalkozó vállalkozás ajánlott fel az önkormányzat intézményeinek légtisztító berendezéseket.

2020-09-24

Alapítványok és iskolai sportcsarnok építésének támogatásáról is döntött a közgyűlés

A szükséges biztonsági intézkedéseket betartva kezdődött Szolnok város közgyűlésének szeptemberi testületi ülése, amelyen a napirend előtti felszólalásokat követően Szolnok város közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról hangzott el beszámoló.

2020-09-24

Kovács Mihály, Misi bácsi Szolnok új díszpolgára

Rendhagyó módon adta át Szalay Ferenc polgármester a város legrangosabb díjait csütörtökön délben a városháza dísztermében. Mivel a koronavírus-járvány miatt elmaradt a városi pedagógus napi ünnepség, majd a Szolnok Napja alkalmából rendezendő gálaműsor, a szeptemberi közgyűlést követően szűkebb körben történt az elismerések átadása.

2020-09-22

Tíz új kormányablakbuszt adtak át kedden Szolnokon

Tíz új kormányablakbuszt adtak át a kormányhivataloknak kedden Szolnokon, a járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.

2020-09-18

Újabb szolnoki marketing sikerek

Az elmúlt években megszerzett elismerések után Szolnok önkormányzata ezúttal a „Magyar Városmarketing Díj 2020” pályázaton szerezte meg az önkormányzat és a város számára a „Városmarketing gyémánt 2020” védjegyet.

2020-09-15

Fókuszban a civil szféra aktualitásai

Szolnok volt az egyik keddi állomása a „CIVIL INFO – NEA 2021” című országos tájékoztató rendezvénynek, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak a városháza dísztermében.

2020-09-10

Sporttörténeti kiállítás nyílt a Széchenyi István Gimnáziumban

A Grundtól az Olümposzig címmel nyílt sporttörténeti kiállítás a Széchenyi István Gimnáziumban, ahonnan olyan kiváló sportolók kerültek ki, mint Karakas Hedvig világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó vagy a megnyitón is megjelent Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó.

2020-09-09

Otthonos SZIFONba költözhetnek a fiatalok

Új közösségi térrel gazdagodott a szolnoki diákság. A SZIFON névre elkeresztelt klubhelyiséget a megyeszékhely önkormányzata bocsátotta a fiatalok rendelkezésére, üzemeltetésében pedig az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ nyújt segítséget.

2020-09-08

Nem lehet politikai kérdés a járványügyi szabályok betartása

A koronavírus-járvány kezelésében történő, politikától független egyetértést is demonstrálva tartott kedden sajtótájékoztatót Szolnok város vezetése. Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor, Györfi Mihály és Miskolczi László alpolgármesterek egyetértenek abban, hogy a járvány terjedésének lassításához elengedhetetlen a szabályok betartása.

2020-09-03

Vízügyi emlékpark alapkövét helyezték el a Tiszaligetben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az Országos Vízügyi Igazgatóság együttműködésével, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárának, dr. Hoffmann Imre támogatásával, vízügyi emlékpark alapkövét helyezte el a Tiszaligetben, a 20 évvel ezelőtt levonult rekord tiszai árvíz idején megsérült, majd lebontott Szolnoki Szakaszmérnökség épületének helyén.

2020-09-01

Becsengettek a szolnoki általános és középiskolákban is

Kedden reggel Szolnokon is sokezer diák indult iskolába, akik ezúttal maszkot és kézfertőtlenítőt is vittek magukkal, és az intézményekben is speciális intézkedések várják őket. Mindez a biztonságukat szolgálja, hiszen így lehet elérni, hogy újra az iskolákban folytatódhasson az oktatás és ne digitálisan.

2020-08-26

Az ország legjobb kommandósai mérkőztek Szolnokon

Idén a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis adott otthont a VI. MEKTA országos versenynek, melyen kommandós csapatok mérték össze tudásukat a legkülönfélébb gyakorlatokban. A kétnapos viadalt a Békés megyei alakulat nyerte.

2020-08-24

Indul a 2020/21-es színházi évad

Balázs Péter igazgató és Szalay Ferenc polgármester az ANAKK színháztermében nyitotta meg az idei színházi évadot.
 
2020-08-20

Államalapító királyunkra emlékeztünk

Bár a koronavírus-veszély miatt a szabadtéri ünnepi programok elmaradtak Szolnokon is, a vártemplomi ünnepi szentmisével és a kenyérszenteléssel városunk is megemlékezett államalapító Szent Istvánról, a magyar királyság születéséről.

2020-08-19

Augusztus végig működik a szünidei gyermekétkeztetés

Augusztus végéig még igénylehetik a rászoruló családok gyermeküknek az ingyenes szünidei étkeztetést - mondta sajtótájékoztatóján Györfi Mihály alpolgármester.

2020-08-18

Harminc év után újra ejtőernyős nyári tábort rendeznek Szolnokon

Az idei tábor a Honvédelmi Sportegyesült Szolnok - melyet a város önkormányzata alapított karöltve a Magyar Honvédséggel, illetve a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-vel - szervezésében zajlik. A program elsődleges célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék a Magyar Honvédséget, a katonai ejtőernyős szakmát, emellett ejtőernyős alapképesítést szerezzenek.

2020-08-14

Ünnepi ülésen adták át a megye legrangosabb elismeréseit

A megyeháza dísztermében tartották pénteken délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezését, ahol átadták a Jász-Nagykun Szolnok Megyéért Díjat, valamint a megyei önkormányzat szakmai kitüntető díjait, illetve címeit.

2020-08-11

Hamarosan elkészül Szolnok 2035-ig szóló kulturális koncepciója

Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első közösségi tervező, helyzetelemző műhelyét tartották kedden az Agórában, melyet a közeljövőben még kettő követ. A harmadik alkalmon már a következő két évre szóló cselekvési terv kidolgozása is megtörténik.

2020-08-07

Megnyitja kapuit a szabadstrand

A szabadstrand tavalyi népszerűségét idén is szeretné megismételni, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, így az augusztus 8-i nyitásra új játszótér, kibővített infrastruktúra és további fejlesztések is várják a látogatókat.

2020-08-06

Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

Szolnok önkormányzatának tartós élelmiszer adománya indult újra útnak, hogy a szolnoki nehéz helyzetben élő családokon segítsen.

 
2020-08-05

Elmaradnak a város augusztusi szeptemberi nagyrendezvényei

Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.

2020-08-04

Az állam, a térség és a város is küzd a szúnyogok ellen

Az idei szúnyoghelyzetről, az azzal kapcsolatos szolnoki intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót szerdán Fejér Andor alpolgármester, Tasnádi Zoltán, a Fidesz és Rusvai Károly, a KDNP frakciójának vezetője.

2020-08-03

Kezdődik a Kolozsvári úti óvoda felújítása

Közel negyedmilliárd forintból újítanak fel egy újabb óvodát Szolnokon: az elmúlt időszak esőzései még indokoltabbá tették a Kolozsvári úti intézmény egyébként is időszerű felújítását. A mintegy fél évszázados épületben az özönvízszerű esőzések komoly károkat okoztak, amelynek következtében nem lehetett a kisgyermekeket az óvodában tartani, hanem másik tagintézményben kellett elhelyezni.

2020-08-03

Ingyenes lakossági egészségszűrés Szolnokon

Az elmúlt évek magas érdeklődése okán idén is biztosítja a MÁESZ szakmai bizottsága 100% támogatással (8 millió forint értékben) Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramját a szolnoki lakosság számára.  

2020-07-30

Tartós élelmiszer-adomány az idősek támogatásához

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata tartós élelmiszer-adománnyal járul hozzá a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye által ellátott idősek étkeztetéséhez.

2020-07-29

Ülésezett Szolnok önkormányzatának közgyűlése

Soron kívüli közgyűlést tartott szerdán Szolnok város önkormányzata. Több olyan beruházásról, sikeres pályázatról egyeztettek a képviselők, melyek milliárdokkal gazdagítják Szolnokot. Emellett iskolai ösztöndíjról, költségvetésről, illetve ipari parki lehetőségekről is egyeztettek többek között a városháza dísztermében.

2020-07-29

Duplájára emelkedik a középiskolai ösztöndíj mértéke

A mai közgyűlésen pontosították az igénybevétel feltételeit, eszerint a jól tanuló, 4,5-es átlag fölött teljesítő, versenyeken induló szolnoki diákoknak szeptember 30-ig kell beadni pályázatukat, mert komoly támogatáshoz - az eddigi ötvenezer forint helyett már százezer forinthoz - juthatnak.

2020-07-28

Creative Region - Három nagyváros vezetőit látta vendégül Miskolc

Miskolcon találkoztak a „Creative Region” - Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország elnevezésű programban együttműködő négy megyeszékhely városvezetői, a tanácskozásnak a lillafüredi Palotaszálló adott otthont.

2020-07-27

Közel 20 millió forint jut a klímavédelemre Szolnokon

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 19.999.960 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Kohéziós Alap és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozva, hogy megvalósítsa a „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projektet.
2020-07-24

Fejlődést remélhetnek a cégek a miniszteri találkozótól

Szolnoki vállalkozók, gazdasági szakemberek kaptak meghívást arra a fórumra csütörtökön, melyet dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint György László államtitkár és Nagy Balázs helyettes államtitkár tartott a városházán. A programot követően volt egy szűkebb körű egyeztetés is, ahová csak néhány cég kapott meghívást – tájékoztatta a Szolnok.hu-t Szalay Ferenc polgármester.

2020-07-24

Még most is igényelhető nyári gyermekétkeztetés a rászorulóknak

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

2020-07-23

Palkovics László: a gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak közel fele célba ért

A gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak közel fele már célba ért, ennek jelei a foglalkoztatás és a gazdaság erősödésében is érzékelhetők - mondta a miniszter a vállalkozói fórumon. Szalay Ferenc pedig többek között arról beszélt, hogy a közúti infrastruktúrában rejlő lehetőségeket Szolnok az ipari park további fejlesztésével próbálja meg kiaknázni.

2020-07-23

Elkészült az M4-es teljes Pest megyei szakasza

Elkészült az M4-es gyorsforgalmi út teljes Pest megyei szakasza az M0-ás körgyűrűtől Abonyig 62 kilométeren, közel 100 milliárd forintból - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

2020-07-22

Újabb adomány a Rotary Club Szolnoktól a Szolnok Segít program rászorulóinak

2013-as indulása óta a Szolnok Segít program igazi helyi sikertörténetté vált. Az elmúlt hét évben a jószándékú támogatóknak köszönhetően már több tízmilliós nagyságrendben jutott el adomány a szolnoki rászorulókhoz.

2020-07-12 10:00:00

Csökkentenék az autósok által okozott károkat a temetőben

Nehéz döntést kellett meghoznia a Kőrösi úti temetőt üzemeltető Szollak Kft-nek a sírkert védelmének érdekében. A temetőbe behajtó sok autó ugyanis károkat okozott megannyi sírban, amit joggal tettek szóvá a hozzátartozók - írta cikkében az iszolnok.

2020-07-21

Újra lesz légi kémiai kezelés

Bár csökkenni látszik a szúnyogok száma, a vérszívók utánpótlása lankadatlan. A város önkormányzata hétfőn este az óvodák és bölcsődék területén is elrendelte a szúnyogirtást, valamint kezelik a szakemberek a NEFAG játszóteret is – jelentette be Szalay Ferenc polgármester.

2020-07-17

Segítség a Meder úti károsultaknak

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata várja azoknak a szolnoki személyeknek, családoknak a bejelentését, akik az utóbbi napok szélsőséges időjárása miatt a lakásukban, lakástulajdonukban, egyéb vagyontárgyaikban (pl. gépkocsi) kárt szenvedtek.

2020-07-16

Játszótérrel és kutyás stranddal is bővül a szolnoki szabadstrand

Tavaly nyáron a szolnoki közösségi élet és turizmus egyik legjelentősebb elvárása valósulhatott meg a Tisza folyó bal partján a szabadstrand megnyitásával. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával idén 100 millió forintból tovább fejlesztik a szabadstrandot.

2020-07-16

Jó hír a kerékpárosoknak - átadták a Millére vezető kerékpárutat

A kerékpárosok talán a tél kivételével minden évszakban hódolnak szenvedélyüknek, ám a nyár az az időszak, amikor rengetegen pattannak nyeregbe és használják a város folyamatosan bővülő kerékpárút hálózatát, amely most újabb három kilométerrel gyarapodott.

2020-07-15

A város szépkorúit tájékoztatták a pandémiához kapcsolodó intézkedésekről

Újra összeült az Idősügyi Tanács, a kibővített ülésre ezúttal a városi nyugdíjas klubok és egyesületek képviselőit is várta Szalay Ferenc polgármester, az Idősügyi Tanács elnöke, és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

2020-07-14

Megkezdődtek a Véső út környéki vízvédelmi hálózat fejlesztési munkái

500 millió forint uniós támogatással újul meg a Véső út környéki vízvédelmi rendszer. A beruházás a térség bel- és csapadékvíz kezelési problémáira ad megoldást, valamint lehetővé teszi az épülő Véső úti sportkomplexum létesítményeinek biztonságos vízelvezetését és hálózatra kapcsolását.

2020-07-09

Októberben nyit a MÁV Strand

Eldőlt, hogy a szükséges hatósági eljárások végén mikor nyithat meg a nagyközönség előtt a MÁV Strand néven ismert, teljes egészében felújított és modernizált strandfürdő. A nyitásig hátralévő feladatokról Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatója beszélt a sajtó képviselőinek.

2020-07-02

Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

2020-07-02

Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

2020-07-02

Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya

Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy éppen hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

2020-06-29

Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.

2020-06-29

Kezdődik a szúnyogszezon, ezt érdemes tudni

Szolnok önkormányzata a térségben történő szúnyoggyérítést Szolnok és 15 környező település összefogásában végezteti 6271 hektár területen. A megyeszékhelyen 3800 hektár a kezelendő terület. Kormányzati döntés eredményeként az Országos Katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés is folytatódik.

2020-06-26

Megszűnik a koronavírus-veszélyhelyzet alatt Szolnok város lakosai által ingyenes hívható zöldszám

A koronavírus-veszélyhelyzet alatt Szolnok város lakosai által ingyenes hívható zöldszám (06-80/620-004) 2020. június 26. 20.00 órától MEGSZŰNIK.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app