Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját

 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 •  

  2022. március 18-án a városházán került sor Szolnok város klímastratégia tervezetének bemutatására, a részleteket Baloghné Gaál Zsófia ismertette.

  A szolnoki klímastratégia megalkotásának célja a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése és a kedvezőtlen hatásokhoz való alkalmazkodás, vagyis az alkalmazkodó-képesség javítása. Ennek érdekében szükséges egy olyan, a helyi feltételekhez illeszkedő stratégiai dokumentum megalkotása, amely az érintettek széles körének bevonásával meghatározza a legfontosabb beavatkozási igényeket. A stratégia egy átfogó helyzetértékelés és célmeghatározás a következő 20-30 évre, részletes helyi, városrészi, intézményi és lakossági intézkedési tervvel.

  A Széchenyi 2020 program keretében Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projektjét. A helyi klímastratégia kidolgozására létrejött projekt keretében folyamatban van a klímastratégia szakmai változatának elkészítése. A projekthez jelentős szemléletformálási programsorozat is kapcsolódik, ami a lakosság klímatudatosságának erősítését szolgálja.

  A klímastratégia kidolgozásának szakmai vezetője elmondta, hogy a kibocsátás-csökkentési célokon túl Szolnokon a közeljövőben jelentős hangsúly