Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját

 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • 2022-03-18

  2022. március 18-án a városházán került sor Szolnok város klímastratégia tervezetének bemutatására, a részleteket Baloghné Gaál Zsófia ismertette.

  A szolnoki klímastratégia megalkotásának célja a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése és a kedvezőtlen hatásokhoz való alkalmazkodás, vagyis az alkalmazkodó-képesség javítása. Ennek érdekében szükséges egy olyan, a helyi feltételekhez illeszkedő stratégiai dokumentum megalkotása, amely az érintettek széles körének bevonásával meghatározza a legfontosabb beavatkozási igényeket. A stratégia egy átfogó helyzetértékelés és célmeghatározás a következő 20-30 évre, részletes helyi, városrészi, intézményi és lakossági intézkedési tervvel.

  A Széchenyi 2020 program keretében Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projektjét. A helyi klímastratégia kidolgozására létrejött projekt keretében folyamatban van a klímastratégia szakmai változatának elkészítése. A projekthez jelentős szemléletformálási programsorozat is kapcsolódik, ami a lakosság klímatudatosságának erősítését szolgálja.

  A klímastratégia kidolgozásának szakmai vezetője elmondta, hogy a kibocsátás-csökkentési célokon túl Szolnokon a közeljövőben jelentős hangsúlyt kell fektetni az éghajlatváltozás okozta szélsőséges időjárási jelenségekből fakadó hatásokhoz való alkalmazkodásra. Szolnok város hőhullámokkal szembeni kitettsége még országos viszonylatban is kiemelkedően magas, így ezen a területen jelentős célok kerülnek megfogalmazásra. Másik kiemelkedő problémakör a városi vízgazdálkodás, melyben bár számos pozitív példa van a városban, a jövőre nézve további komoly kihívások várhatók.

  Szolnok Klímastratégiájának véleményezésére hamarosan lehetősége nyílik városunk lakosságának. A dokumentum a város honlapján lesz elérhető és véleményezhető.


   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

  2024-05-28

  Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.

  Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetésről

  2024-05-27
  A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.
   

  A 175 évvel ezelőtti szolnoki csatára koncertekkel emlékeznek a Szolnoki Szimfonikusok

  2024-05-22

  175 éve, 1849 tavaszán zajlott a dicsőséges tavaszi hadjárat. A jeles évforduló kapcsán a magyar állam több lépést is tett azért, hogy a sokszor névtelen hősöknek méltó emléket állítson. A Szolnoki Szimfonikus emlékkoncerttel tisztelegnek az évforduló előtt. A részletekről Patkós Imre szakmai igazgató, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

  Nyári tábor

  2024-05-21

  A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2024. június 24-től 2024. augusztus 23-ig naponta 8.00 órától – 16.00 óráig nyári tábort szervez.

  Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

  2024-05-15

  A városháza dísztermében tartott ünnepségen adták át – immár ötödik alkalommal – a  „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet, melyen Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.