Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ledcsere-programot indít az önkormányzat!

 • Ledcsere-programot indít az önkormányzat!
 • Ledcsere-programot indít az önkormányzat!
 • 2022-08-18

  Egy környezetbarát gesztussal járul hozzá Szolnok önkormányzata a város otthonainak eneregiatakarékosabbá tételéhez. A programnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a lakosság ingyen izzókhoz jusson, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet.

  Szalay Ferenc polgármester elmondta, az energiapiacon óriási áremelkedések tapasztalhatóak, melyek a családokra is jelentős terhet rónak. Ebből adódóan az önkormányzat azon kezdett gondolkodni, miként nyújthatna segítséget a helyi háztartásoknak a villanyszámla csökkentésében.

  Egy, az elektronikai iparban jelentős cég (CYEB) a várossal közösen úgy döntött: támogatja azokat a háztartásokat, amelyek hagyományos izzóikat LED-esekre cserélnék.

  A cég húsz izzó cseréjét garantálja regisztráció után. A korszerűbb világítótestek használatával jelentős, akár egyharmados csökkenés is elérhető a villanyszámlákban.  

  Hogyan lehet csatlakozni a programhoz?
   
  A ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés”-re kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla, és szolnoki lakcímkártyával rendelkezik.
   
  Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.
   
  A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, így ez igénybe vehet néhány munkanapot. Az átvétel időpontjával kapcsolatban pedig a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. A regisztráció időpontjától függetlenül minden igénylő kap led-csomagot.
   
  A programba 2022. október 15-ig lehet regisztrálni a ledcsere.hu oldalon.
   
  FONTOS!
   
  Szolnok önkormányzata segítséget nyújt mindazoknak, akiknek nincs internetes hozzáférése vagy nehézséget okoz a regisztráció. Ezért szeptember 1-től, kedd és csütörtöki napokon 8-16 óra között a Belvárosi Ügyfélközpontban egy ügyintéző várja a regisztrálni szándékozókat.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Újabb szolnoki gyémántok a városmarketingben

  2022-09-29

  Az elmúlt években megszerzett elismerések után, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúttal a „Városmarketing Gyémánt Díj” pályázaton szerezte meg a „Városmarketing gyémánt 2022” védjegyet. 

  Nehéz döntések - komoly takarékossági intézkedések Szolnokon

  2022-09-28

  Az elmúlt évek egyik legfontosabb döntése előtt áll városunk önkormányzata – beszélt a megyeszékhely önkormányzata előtt álló kihívásokról sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Mint elhangzott, a háborús veszélyhelyzet miatt kialakult energiahiány, illetve a brüsszeli szankciók okozta drasztikus energiaár-emelkedés hatalmas terhet ró Szolnok városára is.

  Megtartották a tizennyolcadik Prima-gálát

  2022-09-26

  A nagyszabású, kulturális műsorral, fogadással színesített rendezvényen Darvasi László, Szűcs Imre, Izaki Maszahiro, Krisztián Károly, Lugosi Claudia és dr. Boros G. László is díjat vehetett át.

  Új parancsnoka lesz a szolnoki helikopterbázisnak

  2022-09-26

  Október elsejével személyi változások történnek a bázis, illetve a helyőrség parancsnoki beosztását illetően. Dr. Koller József dandártábornokot az alakulás előtt álló Magyar Honvédség légierő parancsnok-helyettesének, megbízott parancsnokának nevezték ki, helyébe dr. Bali Tamás ezredes, eddigi bázis-parancsnok-helyettes kerül.

  Jubileumi egészségnap a Tiszaligetben

  2022-09-26

  Tizedik alkalommal rendeznek egészségnapot Szolnokon, szombaton a Tiszaligetben várják mindazokat, akik számára fontos az egészségük. A részletekről a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet képviseletében Piroska Miklós igazgató, a MÁV Kórház és Rendelőintézet részéről dr. Takács Mária főorvos, míg a várost képviselve Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.