Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Novembertől új Volán menetrendet vezetnek be Szolnokon

 • Novembertől új Volán menetrendet vezetnek be Szolnokon
 • Novembertől új Volán menetrendet vezetnek be Szolnokon
 • 2023-09-28
  Az önkormányzat 2001. óta csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.  A támogatásra - melyre az önkormányzat a tavalyihoz hasonlóan idén is hétmillió forintot különített el - a szociálisan hátrányos helyzetű szolnoki fiatalok pályázhatnak 2023. november 3-ig.
   
  November 1-től vezetik be Szolnokon az új Volán menetrendet és viteldíjrendszert. A városban jelentkező utazási igények hatékonyabb kiszolgálásának érdekében a VOLÁNBUSZ Zrt. kidolgozott új menetrendet a város lakossága - a 2023. április 21. és 2023. május 26. közötti időszakban lefolytatott társadalmasítás során –, valamint véleményezhette. A társadalmasítás során a VOLÁNBUSZ Zrt-hez 101 db utasészrevétel érkezett, melyeket a Szolgáltató a módosítási javaslatnál figyelembe vett.
   
  A diák havibérlet ára jelentősen csökken, ha a Szolnok app-on keresztül vásárolják meg. Az utazási gyakorlat alapján az új viteldíj rendszer az 1 szülő 2 gyermekkel történő helyi közösségi közlekedés bérletdíjtételeinek 2023. november 1. napjával történő módosításával havonta 1.100 Ft megtakarítás érhető el családonként.
   
  Döntött a közgyűlés arról is, hogy az önkormányzat Volánbusz Zrt-vel szemben fennálló tartozásának kiegyenlítését hitelből, saját forrásokból, valamint állami támogatásból szeretné megoldani. Ez utóbbiért az illetékes minisztériumhoz fordul a város.
   
  Egyre többen használják, ezért sokaknak örömhír, hogy 95 százalékos támogatási intenzitás mellett mintegy 206 millió forintból megújul a szolnoki Kaán Károly út egy része, az utolsó lakóingatlantól a Zagyva-gátig. Az aszfaltburkolatú útszakasz teljesen újjászületik, kétirányú forgalomra alkalmassá teszik, és rendbe teszik a zúzottköves részt is a töltésig. 
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.