Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

 • Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt
 • Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt
 •  

  Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

  Ligeti József, aki a program mentora is egyben, a csütörtöki helyszíni sajtótájékoztatón az egész napos programról elmondta: a Tisza és a Holt-Tisza számos vízisport helyszíne, karnyújtásnyira a szolnoki lakosoktól. Sportolási lehetőségeket mutatnak be szombaton az érdeklődőknek, akik az evezős sportokkal is megismerkedhetnek. Hozzátette: a kikapcsolódás mellett nem titkolt cél a fiatalok, az utánpótlás érdeklődésének felkeltése.       

  Bordács Balázs, a Szolnoki Sportiskola kajak-kenu szakosztályának vezetője elmondta, hogy a családi napon ki lehet majd próbálni szakemberek felügyelete mellett a kenut, a kajakot, a sárkányhajót, a SUP-ot (Stand Up Paddle - a szörfözés egy válfajáról van szó, amiben egy hagyományosnál hosszabb és szélesebb deszkán állva evezővel hajtják magukat előre a résztvevők) és a tengeri evezést. Felhívta a figyelmet a mentőmellény kötelező használatára.

  Erdélyi Gyuláné, a Szolnoki Sportiskola igazgatóhelyettese elmondta: az érdeklődők biztonságos körülmények között, motorcsónakos kíséret és orvosi felügyelet mellett használhatják a sporteszközöket neves sportolók edzőtáborainak helyszínén. A mentőszolgálat által biztosított rendezvényen egész napos büfé várja a kilátogatókat, a várható hőséget pedig  párakapukkal igyekeznek majd enyhíteni. Erdélyi Gyuláné hozzátette: a programban való részvétel feltétele egy egyéni felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése, de a rendezvény nyitott és díjmentes.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

  2022-08-11

  Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.

  Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

  2022-08-04
  Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

  Változások Szolnok parkolási rendjében

  2022-08-02

  Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is. 

  Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán

  2022-08-01

  Augusztus 6-án rendezik az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutamát. A rendezvény helyszíne a helyiek által nagyon kedvelt szabadidős terület, a Parkerdő és környéke lesz. 

  Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás

  2022-07-19

  Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.