Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Döntött a közgyűlés: ingyenes lesz a tömegközlekedés a diákok számára

 • Döntött a közgyűlés: ingyenes lesz a tömegközlekedés a diákok számára
 • Döntött a közgyűlés: ingyenes lesz a tömegközlekedés a diákok számára
 • 2024-04-25
  Szeptember 1-jétől ingyenessé válik a helyi tömegközlekedés a szolnoki diákok számára, de a képviselőtestület a helyi felsőoktatás fejlesztéséről, a parkolás könnyítéséről is tárgyalt csütörtökön.
   
  A szolnoki közgyűlés kezdetén az ülésen résztvevő képviselők és meghívottak az életének 82. évében elhunyt, tüdőgyógyászként és háziorvosként is tevékenykedő dr. Lőrincz Ambrusra, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház egykori kardiológusára és részlegvezető főorvosára emlékeztek egy perces néma főhajtással.
   
  A Debreceni Egyetem és szolnoki önkormányzat együttműködési megállapodást köt – döntött az első előterjesztést megtárgyalva a közgyűlés. A keretszerződés aláírásához kapcsolódóan dr. habil Móré Marianna, az egyetem dékánja hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási intézmény a Szolnok Campuson azokat a képzéseket fejleszti, melyek a jászkunsági vármegyeszékhely gazdaságának, munkaerő-piacának hasznosak. Jelenleg az egészségügyi, a szociális és a műszaki területeken indult szakok a legnépszerűbbek.
   
  A parkolási rend helyi paragrafusainak módosításáról szóló előterjesztést is elfogadták. A lakossági parkolási engedéllyel rendelkezők szeptembertől egy helyett két parkolási helyet is megjelölhetnek a lakóhelyük közelében. Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft., valamint a szolnoki NHSZ-csoport ügyvezető igazgatója arról is beszámolt, hogy a Várkonyi tér–Móra Ferenc út és a Boldog Sándor István körút által behatárolt területen egy hetvenkét férőhelyes új parkolóteret alakítanak ki, mely ráadásul jelentős méretű zöldfelület növeléssel is jár.
   
  Elfogadta a testület a város cégeinek tavalyi esztendőre vonatkozó gazdasági beszámolóját, melyek közül a legtöbb pozitív eredménnyel zárta a 2023-as évet. A közgyűlés döntése értelmében Szolnok tizenegy helyi alapítványát támogatja.
   
  Arról is döntöttek, hogy szeptember elsejétől a szolnoki lakóhellyel rendelkező diákok ingyenesen utazhatnak a városi tömegközlekedésben.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

  2024-05-28

  Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.

  Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetésről

  2024-05-27
  A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.
   

  A 175 évvel ezelőtti szolnoki csatára koncertekkel emlékeznek a Szolnoki Szimfonikusok

  2024-05-22

  175 éve, 1849 tavaszán zajlott a dicsőséges tavaszi hadjárat. A jeles évforduló kapcsán a magyar állam több lépést is tett azért, hogy a sokszor névtelen hősöknek méltó emléket állítson. A Szolnoki Szimfonikus emlékkoncerttel tisztelegnek az évforduló előtt. A részletekről Patkós Imre szakmai igazgató, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

  Nyári tábor

  2024-05-21

  A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2024. június 24-től 2024. augusztus 23-ig naponta 8.00 órától – 16.00 óráig nyári tábort szervez.

  Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

  2024-05-15

  A városháza dísztermében tartott ünnepségen adták át – immár ötödik alkalommal – a  „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet, melyen Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.