Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Döntött a bizottság a Bursa Hungarica ösztöndíjakról

 • Döntött a bizottság a Bursa Hungarica ösztöndíjakról
 • Döntött a bizottság a Bursa Hungarica ösztöndíjakról
 • 2023-12-18

  Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 24. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.
  Az ösztöndíjpályázat a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára nyújt rendszeres anyagi segítséget. Az elbírálás tanulmányi eredménytől függetlenül, kizárólag szociális rászorultság alapján történik.

  A pályázatot azok a szolnoki fiatalok nyújthatták be, akik már főiskolai illetve egyetemi hallgatók („A” típus), valamint azok is, akik csak jövőre kívánják elkezdeni tanulmányaikat a felsőoktatásban („B” típus).

  Az önkormányzat a családbarát programjával összhangban, bővíteni kívánta a jogosultak körét, ezért a családi jövedelmi mutató határát - ami a jogosultság egyik feltétele – 80 ezer forintról 100 ezer forintra emelte a tavalyi évben.
  Pályázatot az idei évben 54 fiatal nyújtott be papír alapon és közülük 50 pályázó nyerte el az ösztöndíjat.

  Az Egészségügyi, Szociális és Környezetvédelmi Bizottság az ösztöndíjat
  -    „A” típusú pályázat esetén 10 hónapra, azaz a 2023/2024-es tanév II. félévére és a 2024/2025-ös tanév I. félévére,
  -    „B” típusú pályázat esetén a 2024/2025-ös tanév I. félévétől kezdődően háromszor 10 hónapra állapította meg.

  Az ösztöndíj mértéke havi 11 600 és 14 100 forint között alakult az elért pontszámok alapján. Az ösztöndíjnak ez csak az önkormányzati része, mely havonta kiegészül 5 000 forint felsőoktatási intézményrésszel.

  A bizottság novemberi döntéséről a pályázók a napokban értesülnek.
  Az ösztöndíj kifizetése a tavaszi félévben márciustól, az őszi félévben októbertől kezdődik.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Emlékhelyet is avatnak a szolnoki csata 175. évfordulóján

  2024-02-22

  Március 2-án rendezik meg a hadijátékot a Kossuth téren, melyhez kapcsolódva idén emlékhelyet is avatnak.

  A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

  2024-02-21

  A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

   

  Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

  2024-02-14

  A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

  Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

  2024-02-06

  Közelm félmilliárd forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.

   

  Parkour pálya makettel érkeztek a fiatalok a polgármesterhez

  2024-02-02

  A város oktatási-nevelési intézményeiből időről-időre érkeznek fiatalok a városházára, hogy megismerkedjenek az itt folyó munkával, illetve találkozzanak a város polgármesterével.