Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését

 • Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését
 • Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését
 • 2024-03-01

  Elfogadták a város 2024-es költségvetését a februári közgyűlésen. A képviselők döntöttek többek arról is, hogy a lakossági visszajelzések alapján április elsejétől finomhangolják a novemberben bevezetett buszmenetrendet.

  Elfogadta a testület a vármegyeszékhely idei évi költségvetését. Ez alapján idén mintegy 32,7 milliárd forintból gazdálkodhat Szolnok: 24,2 milliárd forint jut működési költségekre, 8,5 milliárd forint a felhalmozási kiadás Szalay Ferenc polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a költségvetés megalkotásában, illetve kiemelte, hogy jól átgondolt, takarékos költségvetés készült, amely stabil működést biztosít a városnak.

  A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett az önkormányzathoz és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat - finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket -, s ez alapján 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend.

  Korábban a TAKARÉK Bank Zrt. bérelte a Kossuth tér 7. szám alatti, üzlethelyiséget, a szerződés azonban 2024. február 29-én megszűnik.  Az ingatlanban az NHSz Zounok Zrt. egy komplex ügyfélszolgálati irodát hoz létre.

  Elfogadta a testület Szolnoköt évre szóló esélyegyenlőségi programját, mely évről évre számos hátrányos helyzetű családnak segít az előrelépésben. A program a célcsoportok esélyegyenlőségét befolyásoló tényeken túl a feltárt problémákra igyekszik megoldást javasolni, cselekvési programot kidolgozni.

  "Örökös alapító karnagy" cím alapításáról is döntöttek a képviselők. A cím zenekarokat, kórusokat megalapító, alapításukban kimagasló szerepet vállaló szakemberek pályafutásának méltó elismerését teszi lehetővé.

  Elfogadta a testület a város Ifjúsági Koncepciójának és Cselekvési Tervét. A legutóbbi középtávú ifjúsági koncepció hat év távlatában fogalmazta meg azokat a feladatokat, amelyeket az önkormányzat el kívánt végezni és melynek számos része megvalósult. Mivel az önkormányzat a megkezdett ifjúsági munkát folytatni és bővíteni kívánja, a jelen helyzetet alaposan elemző, abból kiindulva kézzelfogható célokat és feladatokat megfogalmazó új ifjúsági koncepció kidolgozott ki a szakemberekkel, mely a korosztályt érintő tennivalókat egységes elvek alapján rendszerezve, 10 éves időtartamra foglalja össze.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.