Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • 2024-03-04

  A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.

  A csata 175. évfordulóján ezúttal egy rangos díjat is átadott Szalay Ferenc polgármester a RepTárban rendezett ünnepi fogadáson: Udovecz György – aki a kezdetektől szervezője a hadijátéknak- vette át tőle az Ezüst Pelikán-díjat.

  Udovecz György 1996 óta elnöke a Szolnok Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrző Alapítványnak, illetve a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítványnak. Eközben a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség alelnökeként, majd ügyvezető elnökeként is tevékenykedett. Jelenleg a Szövetség Császári-királyi gyalogságának parancsnoka.  Szintén 1996 óta szervezi a nagy múltú “Szolnoki Csata” hadijátékot.

  A csata 175 éves jubileum alkalmából az ő ötlete nyomán létesülhetett Történelmi Emlékhely Szolnokon, a Verseghy Parkban.

  2020-ig nyolc önálló könyve jelent meg többek között a Szolnok városában állomásozó alakulatokról, valamint a különböző történelmi korok hadseregeit megidéző csoportok részére is hasznos útmutatásokkal szolgáló viselettörténetről. Udovecz György elhivatott munkájának célja a magyar katonai hagyományok ápolása, ezzel erősítve a magyarságtudatot, a hazaszeretet érzését, a nemzeti értékek megbecsülését.

  Missziója Szolnok kulturális értékeinek fenntartása és ezen értékek átadása a jelen, illetve a jövő nemzedékének.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.