Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • 2024-03-04

  A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.

  A csata 175. évfordulóján ezúttal egy rangos díjat is átadott Szalay Ferenc polgármester a RepTárban rendezett ünnepi fogadáson: Udovecz György – aki a kezdetektől szervezője a hadijátéknak- vette át tőle az Ezüst Pelikán-díjat.

  Udovecz György 1996 óta elnöke a Szolnok Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrző Alapítványnak, illetve a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítványnak. Eközben a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség alelnökeként, majd ügyvezető elnökeként is tevékenykedett. Jelenleg a Szövetség Császári-királyi gyalogságának parancsnoka.  Szintén 1996 óta szervezi a nagy múltú “Szolnoki Csata” hadijátékot.

  A csata 175 éves jubileum alkalmából az ő ötlete nyomán létesülhetett Történelmi Emlékhely Szolnokon, a Verseghy Parkban.

  2020-ig nyolc önálló könyve jelent meg többek között a Szolnok városában állomásozó alakulatokról, valamint a különböző történelmi korok hadseregeit megidéző csoportok részére is hasznos útmutatásokkal szolgáló viselettörténetről. Udovecz György elhivatott munkájának célja a magyar katonai hagyományok ápolása, ezzel erősítve a magyarságtudatot, a hazaszeretet érzését, a nemzeti értékek megbecsülését.

  Missziója Szolnok kulturális értékeinek fenntartása és ezen értékek átadása a jelen, illetve a jövő nemzedékének.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Két kiváló szakember kapott Kálmándi Mihály-díjat Semmelweis-nap alkalmából

  2024-07-02

  Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városháza Hubay Ferenc dísztermében, ahol átadták a Kálmándi Mihály díjat, illetve öt fogorvos címzetes főorvosi címet igazoló oklevelet kapott.

  Különleges programokban bővelkedik az idei Múzeumok Éjszakája

  2024-06-18
  Tárlatvezetések, szerelmi jósda, tűzugrás, zenés programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon.
   
      

  Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

  2024-06-06

  Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

  A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

  2024-05-31

  A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

  Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

  2024-05-30

  A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.