Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

8,3 milliárdos beruházást adtak át a Béres Gyógyszergyár Zrt-nél

 • 8,3 milliárdos beruházást adtak át a Béres Gyógyszergyár Zrt-nél
 • 8,3 milliárdos beruházást adtak át a Béres Gyógyszergyár Zrt-nél
 • 2023-11-13
  Az elmúlt évek válságai megmutatták, hogy az önállóság, a szuverenitás politikai és gazdasági értelemben is alapvető fontosságú Magyarország számára - jelentette ki a Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új üzemegységének átadó ünnepségén.
   
  Varga Mihály elmondta: 8,3 milliárd forintos beruházással bővült a Béres szolnoki üzeme, ezzel a nagyobb gyártókapacitás mellett huszonnégy új munkahely is létrejött.
     
  Hozzátette: a Béres Magyarország legnagyobb családi tulajdonú gyógyszergyára, amely immár mintegy 150 termékkel van jelen a hazai és nemzetközi piacon. A vállalatnál a beruházások összértéke elérte a 25 milliárd forintot, a mostani fejlesztéssel együtt 560-ra növeli dolgozói létszámát és tovább emeli exportteljesítményét is.
     
  A miniszter azt mondta: a koronavírus-járvány idején is igazolódott, hogy "jóval hatékonyabbak lehetünk, ha önállóan, szuverén módon cselekszünk, mintha másokra várunk". Az Európai Unió által létrehozott, "gyorsnak" mondott segítség - amely központi európai pénzalapból történne - a mai napig nem érkezett el Magyarországra, "holott a koronavírusról lassan már csak a szakemberek beszélnek" - fűzte hozzá.
     
  Emlékeztetett: a járvány után az orosz-ukrán háborút övező szankciós viták is rávilágítottak arra, hogy a saját érdekek képviselete jelentősen meghatározza az ország biztonságát és gazdasági kilátásait. "Ha ugyanis az európai központra bíztuk volna a sorsunkat", akkor ma nem lenne például megfizethető gázellátás a magyar gazdaság számára - szögezte le a tárcavezető.
     
  Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány egyik fontos gazdaságpolitikai alapvetése, hogy a támogatott fejlesztések a területi kiegyenlítést szolgálják, a másik cél pedig a helyi munkahelyteremtés és a már létrehozott munkahelyek megőrzése. Hozzátette: a munkahelyteremtés kérdése Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében különösen fontos: az elmúlt évtizedben sikerült megfelezni a munkanélküliséget a térségben.
     
  Dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: az elmúlt mintegy harminc év alatt otthonává vált Szolnok a Béres gyógyszerek gyártásának és a kutatásfejlesztésnek. Emlékeztetett: 2010-ben 3 milliárd forint alatt volt a város iparűzési adó bevétele, amely legutóbb egy év alatt 1,3 milliárd forinttal 8,4 milliárd forintra nőtt, ez a tendencia várható a következő években is. Kiemelte: a vállalat támogatja a kultúrát és a sportot, elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás terén is.
     
  Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke megköszönte a magyar kormánynak beruházásaik támogatását. Mint elmondta: a jelenlegi beruházás során korszerű, 680 négyzetméter kutatás-fejlesztési laboratóriumot, egy 6000 raklap tárolására alkalmas, automatizált, 4120 négyzetméter területű magasraktárat hoztak létre. Emellett kialakítottak egy 343 négyzetméter hulladék és veszélyes hulladék tároló épületet, valamint 1100 négyzetméteres irodai és szociális létesítményt. A beruházáshoz minőségellenőrzési laboratóriumi, kutatás-fejlesztési és raktártechnológiai eszközök, valamint gyártógépek vásárlása is kapcsolódott - sorolta.
     
  Béres József arról is tájékoztatott, hogy a Béres Jász-Nagykun-Szolnok vármegye egyik legnagyobb magánfoglalkoztatója a mostani
  beruházással 24 új munkahelyet hozott létre, ezzel a Szolnokon foglalkoztatottaik száma 410-re emelkedik.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.