Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tájékoztató

 • Tájékoztató
 • Tájékoztató
 • 2021-02-22
  CLLD Szolnok
  Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon
   
  Amíg a LEADER eszköz a kisebb településeken és Szolnok külterületén jelenthet segítséget, addig a CLLD a nagyobb városokban megvalósuló kulturális és közösségfejlesztési tevékenységeket, programokat és akciókat támogatja. 
   
  A kezdeményezés hatására Szolnok város kulturális és közösségi életének fejlesztésére, ezen keresztül pedig a település népességmegtartó erejének fokozására és a helyi szervezetek fenntartható működésének elősegítésére 2016. május 30-án 11 taggal megalakult SzolnOK Helyi Akciócsoport. Tagja az önkormányzat, az Aba-Novák Kulturális Központ, a Verseghy Könyvtár, a Damjanich Múzeum, a városfejlesztő társaság, civil szervezetek, egyházak és vállalkozások.
   
  Megalakulásának közvetlen célja a TOP 7.1.1 kódszámú konstrukció keretében elérhető források lehívása a helyi közösségek fejlődése érdekében. A pályázati úton megszerezhető forráskeret elnyerése érdekében 2016. június 27.-én a tagok aláírták a szolnoki pályázat benyújtására vonatkozó konzorciumi megállapodást is.
   
  A SzolnOK Helyi Akciócsoport (HACS) a közösségvezérelt helyi fejlesztések tervezése és megvalósítása érdekében elkészítette a Helyi Közösség Fejlesztési Stratégiát. (HKFS-t).
   
  A stratégia alapjait a helyi közösségi és kulturális terek jobb kihasználtságának és fenntartható működtetésének elősegítése; minőségi, a helyi társadalom igényeit kielégítő, illetve a társadalmi befogadást elősegítő kulturális és közösségi szolgáltatások fejlesztése; helyi identitás, lokálpatriotizmus erősítése; a kultúra és közösségfejlesztés helyi gazdaságot élénkítő szerepének erősítése képezi. E négy specifikus célon túl figyelembe veszi még a közös jövőkép elérését, helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozását, a helyi társadalom megújítását is.         
   
  Az együttműködés keretében kialakított program célterületeken, meghatározott műveletekből és kulcsprojektekből szerveződik, amelyek az érintettek feltárt igényeire, szükségleteire ad választ, illetve megfelel az általuk támasztott szempontoknak.
   
  A pályázati projekt keretében a HACS munkaszervezete elkészíti a fenti célok eléréséhez hozzájáruló helyi felhívásokat, illetve menedzseli a pályázatok befogadását és értékelését, majd segíti a helyi projektek megvalósulását.
   
  A jövőbeli pályázók részére a „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” projekt keretében célzott önkormányzati fejlesztésekre (kulcsprojektek) 255 millió forint, nyílt pályázatokra pedig 382,5 millió forint európai uniós támogatás áll rendelkezésre.
   
  A nyílt felhívásokra Szolnok városában székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező szervezetek nyújthatnak majd be pályázatot. Az igényelhető támogatási összeg pályázati célterületenként változó módon várhatóan 1,5 millió és 40 millió forint közötti.
   
  A projekttel kapcsolatos információk, friss hírek és a megjelenő helyi felhívások a HACS www.clldszolnok.hu weboldalán követhetőek.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Újra Szépkorúak Akadémiája Szolnokon

  2021-09-17

  Az idősek körében igen népszerű programsorozat, a Szépkorúak Akadémiája idén is folytatódik.

  Ismét Bringás reggelizett Szolnok

  2021-09-17

  Az előző évekhez hasonlóan, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is megrendezte a nagysikerű Bringás reggelijét. 

  A hősök köztünk élnek

  2021-09-13

  Horváth Károly és Szabovik Tamás, két Szolnoki Hősök díjra jelölt kiváló szolnokival találkozott hétfőn Szalay Ferenc polgármester, akik ezen az alkalmon adta át elismeréseiket.

  Egy év kihagyás után újra gulyásünnep volt Szolnokon

  2021-09-12

  Bográcsok sokaságában készültek a különféle gulyásvariációk a zsúfolásig telt Tiszaligetben egy év kényszerű szünet után újra gulyásfesztivált rendeztek Szolnokon.

  Gulyásfesztivál huszonharmadjára is

  2021-09-08

  Szolnok tradicionális gasztronómiai fesztiválja a bográcsrengeteg mellett számos kulturális programmal is csalogatja a látogatókat.